Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Apsolutno nikad mi se nije raspario daljinski ni na gen.1 ni na gen.2 a oba su podešena tako da klikom na power dugme na daljniskom palim box a on preko CEC pali TV (oba televizora du LG) i na isti način se gasi sve.

zašto je problem da se uključi cec i da se pali /gasi sa tv-om?
Ја користим ТВ искључиво преко ми бокса, пали се кад упалим бокс, а само га гасим са његовим даљинским.

Међутим, обавезно искључујем и из струје, јер се дешавало да бокс упали ТВ, претпостављам након доласка струје, ако је нестајала, и да ми ТВ тако ради ко зна колико дуго!

I ova kamera mi se sviđa...

Svima koji kažu da box nije dobar,ne valja ovo- ono ,il očekuju previše il imaju feler na boxu.
Meni box radi bez greške već 4 meseca.
Iris go ne secka,stremio ,xbo ,sky, you tube fluidno i bez greške.
Nije do boxa,do vas je.
Sto se ocekivanja tice ajde o tome moze da se diskutuje, ali kako je do nas ako je box felerican? Meni je iz procitanih postova po raznoraznim forumima tu najveci utisak da ima solidan procenat felericnih boxova i da je to stalno tako, u svakoj seriji..to za mene onda nije kvalitetan proizvod.

MiBoxCompare.jpg

Levo MiBox, desno Supernova Move box,isti tv, isti kabl, isto podesavanje slike na tvu. Otvorio sam isti video i povezao boxove na hdmi 1 i 2 i prebacivao sa jednog na drugi.

Poslednja izmena:
Sto se ocekivanja tice ajde o tome moze da se diskutuje, ali kako je do nas ako je box felerican? Meni je iz procitanih postova po raznoraznim forumima tu najveci utisak da ima solidan procenat felericnih boxova i da je to stalno tako, u svakoj seriji..to za mene onda nije kvalitetan proizvod.

Pogledajte prilog 532001

Levo MiBox, desno Supernova Move box,isti tv, isti kabl, isto podesavanje slike na tvu. Otvorio sam isti video i povezao boxove na hdmi 1 i 2 i prebacivao sa jednog na drugi.
Na levom ti je slika bolja i prirodnija a na desnom je nabudžen HDR. Uđi u podeđavanja slike na Mi box-u i tamo podesi istu ako hoćeš da ti izgleda kao na desnom.
Što se neispravnih primeraka tiče verovatno ih ima a kako se već pisalo izgleda da ima i dosta kopija ali recimo meni jedinica radi savršeno nekih pet+ godina a dvojka oko dve. Nikad ni najmanji problem.

Prva slika je Auto podesavanje slike na Tv-u, a druge dve su HDR tv podesavanje.
@ekozelj Ee pa caka je u tome sto nemam uopste opciju podesavanja slike u Mi Boxu, neki bug koji ne moze da se ispravi.

bright colors = wooow, so pretty

Nije do boxa,do vas je.
Polako Sasa, nismo svi ******. Moj 3rd gen je raspad. Kupio ga lokalno uz fiskalni, i potrosio jos par crvenih na hdmi kablove da ugodim gospodinu. I dan danas, stucka, secka ili izbaci zeleni ekran. Sa druge strane, EON box sam ukljucio u struju i nakacio na isti taj TV i godinama koristio bez da sam usao u settings, jedino je hardwerski pregazen pa secka stremio na vecim remuxima inace ga nikada promenio ne bih. Ovog studiram kao fakultet i uvek neki sitan problem. Recimo sada mi secka EON app. Definitivno losa kontrola kvaliteta ili nedovrsen SW.

O kojoj verziji Box-a pričamo?
3rd gen. Prvo sam imao podesavanja ali sta god da odaberem nije hteo da sacuva, uvek je stajalo -1. Zatim sam uspeo da updateujem i firmware na poslednju verziju ali tako sam samo izgubio opcije podesavanja slike, kvalitet je dalje ostao isti. Nema resenja, to je to, kupljen je da bude primarni uredjaj a da Move box ide na selo i vikend koriscenje ali je situacija obrnuta.

I ja sam na zadnjem FW na 3rd gen. Pre sam imao podesavanja slike ali sva na -1 a sada uopste nema opcije za podesavanje slike.

I ja sam na zadnjem FW na 3rd gen. Pre sam imao podesavanja slike ali sva na -1 a sada uopste nema opcije za podesavanje slike.
ja sam to možda prvi prijavio ovde, ali iskreno ne bih voleo da se ta podešavanja vrate...slika je bila očajna i nisam znao šta da radim...ništa nije moglo da se promeni i tako ostane, a nisam video ni mogućnost da se ta njegova interna podešavanja isključe...koliko god sam podešavao sliku na tv to je bilo očajno...

kad su nakon update fw ta podešavanja nestala preporodio sam se sa slikom, odlična je...sad sam u frci da bilo kakav dalji update instaliram...

Idite na Settings/Display & sound/Dynamic range & Color format i tamo podesite Match content i Source device-led. (ovo je na Gen.2 ali ako me sećanje ne vara slično je i na Gen.3 jer sam ga nedavno imao kod sebe na par dana i čačkao podešavanja).

Idite na Settings/Display & sound/Dynamic range & Color format i tamo podesite Match content i Source device-led. (ovo je na Gen.2 ali ako me sećanje ne vara slično je i na Gen.3 jer sam ga nedavno imao kod sebe na par dana i čačkao podešavanja).
Da upravo to. Match dynamic range ON, Match frame rate ON, HDR Format obavezno na auto (nikako da se forsira Dolby Vision jer SDR sadrzaj izgleda losije vec je pisano o tome), eventualno color format YCbCr ( 4:2:0 ili 4:2:2)...Rezolucija najbolje staviti 4K60hz/4K50hz nego na Auto.
I obavezno na tv-u podesiti u podesavanjima HDMI-a (Settings →Inputs / External inputs / HDMI settings) na Enhanced / HDMI 2.0 ili 2.1 mode jer ako se ostavi na Standard tv prikazuje samo 1080p ili 4k30hz...
Tu mislim da je problem jer je mozda HDMI port na Standard i samim tim je hdmi port ogranicen...

I ova kamera mi se sviđa...
Одлична је камера на боксу треће генерације. На другој је исто добра, не толико као на тројци али добра је.

Kod mene ne pokazuje te opcije? 🤔
Samo ima color format da izaberem.
Možda zato što tv nema dolby Vision 🤔

Meni je box u selu, pogledacu za vikend ali jedino za color format mi se cini da ima, za ostalo sam prilicno siguran nema.

Nazad
Vrh Dno