Šta je novo?

Kućna multimedija Koji TV izabrati

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

obren24

Poznat
Učlanjen(a)
07.09.2019
Poena
42
Pozdrav ljudi, gledam da zamenim svoj TCL C715 i nasao sam par modela koji mi se svidjaju, pa me zanima vase misljenje i sta bi vi uzeli

1. TCL 65C735 - 90.000
2. Hisense 55U8HQ - 90.000
3. Hisense 65U7HQ - 75.000

Ovo sam ja nasao da mi je privuklo paznju, uglavnom bih koristio za gaming, filmove itd. Gledam na neko daljini od 1.5m do 3.5m zavisno gde sednem.
Ako neko ima iskustva sa nekim od modela bio bih zahvalan. Naravno ako znate za neku bolju ponudu do 100k dobrodosla. Trenutni tv mi je 50 inca, nisam imao veci pa nzm sta bih pre jurio.
Bitno mi je da je 120hz.

Budzet oko 30k. Nije zakucan, moze i vise.

Gledao sam fox , tcl , samsung...

Bitno je da ima max, voyo, sky aplikacije.

Tesla ima webos kao fox?

Dijagonala 55,50. Najvise naginjem od slabijih brendova na fox , od boljih samsung.

Hajde da i ja postavim ovdje pitanje. Koji tv ima bolju sliku, Hisense U7Q Pro ili TCL C7K? Dijagonla je 65. Znam da je softver na strani TCL radi androida, ali me ovdje zanima prvenstveno kvalitet slike. Cijena je ista.

@Zorkos za početak, u pitanju je Hisense a ne Xiaomi

Dvoumim se između Hisense 65A85Q i Haier H65C95, može neko da razrešim dilemu?! Najviše me zanima koliko su dalje/bliže u odnosu na sony upscaling kojeg svi toliko hvale (gledam dosta stare filmove)

Pozdrav drustvo, treba mi preporuka za 32 tv, ali trazim ips panel, Va ne pase matorcima zbog ugla gledanja. A tv moze samo na jedno mesto. Po zelji, android. Nista preterano skupo. Spavaca je u pitanju.

Tesla ima modele sa IPS

Danas naručio TCL 65C6K, mislim da je za 70k dobra kupovina. Ako sam bio zadovoljan sa Samsung Edge panelom na 55", verujem da će ovaj biti još bolji. Šteta što Philips više nije na Android/Google TV os-u, uzeo bih inače samo zbog ambilajta 65MLED920, i on je trenutno 70k.

Imam samsung tv UE40F6400 i sad vec polako pocinje da riknjava. Tj cesto se desava da prilikom gledanja, se sam ugasi, pa upali, pa ugasi, i tako nekoliko puta dok ne ostane i dalje upaljen i sve radi normalno.
Dajte neki predlog za Sto jeftiniji TV , android, google, preko 40 incha fullHD ili vise. Ne znam da li ima ne smart u sadasnje vreme, imam amazon tv stick. pa mi ne treba smart

Ne mogu ni ja naci. Za sad sto se tv tice tesla 32E655BHS ili tcl 32s5k. Bas i nema neki izbor. Tcl znam da ima va... Ostaje mi izgleda da odem do radnje da pogledam ako ima izlozen. Mada je upitno dal ce hteti da se cimaju sa otpakivanjem za tv od 200e.

Zbog promene budzeta, zeljena U7Q serija ispada iz igre, iako sam je dugo merkala.

Zbog mesta kupovine i budzeta, koja od ova tri modela bi bila dobra kupovina?
Hisense 75E8Q
Hisense 75E7Q Pro
TCL 75P8K

Za dnevnu osvetljenu sobu, najvise za filmove, sport i PS5.

A gde moze da se vidi koj model Tesle ima koj tip ekrana?
u specifikacijama piše kontrast. ako je manji 1xxx:1 onda je IPS
Ne mogu ni ja naci
može se zaključiti na osnovu specifikacija
taj je VA. ako je S posle oznake za dijagonalu, onda je IPS, ako je E onda je VA
model tv ima detaljne specifikacije u pdf fajlu.
nema potrebe za pdf-om, piše na samom sajtu kontrast

Hisense 75E8Q
Hisense 75E7Q Pro
TCL 75P8K
prvi ima običan ADS, drugi ima ADS Pro, treći ima HVA tip panela. prva dva spadaju pod IPS, što znači bolje boje i uglovi gledanja i bolje je za gledanje po (dnevnom) svetlu. HVA spada pod VA, lošiji uglovi gledanja mada su ovde poboljšani, bolja crna i kontrast, i bolje je za gledanje po mraku
prvi ima Mini LED, FALD, 240 zona, najjače osvetljenje. ostala 2 to nemaju, samo su Direct LED.

ja bih izabrao prvi od ta tri

Poslednja izmena:
u specifikacijama piše kontrast. ako je manji 1xxx:1 onda je IPS

može se zaključiti na osnovu specifikacija

taj je VA. ako je S posle oznake za dijagonalu, onda je IPS, ako je E onda je VA

nema potrebe za pdf-om, piše na samom sajtu kontrast

prvi ima običan ADS, drugi ima ADS Pro, treći ima HVA tip panela. prva dva spadaju pod IPS, što znači bolje boje i uglovi gledanja i bolje je za gledanje po (dnevnom) svetlu. HVA spada pod VA, lošiji uglovi gledanja mada su ovde poboljšani, bolja crna i kontrast, i bolje je za gledanje po mraku
prvi ima Mini LED, FALD, 240 zona, najjače osvetljenje. ostala 2 to nemaju, samo su Direct LED.

ja bih izabrao prvi od ta tri
Hvala puno na savetu i ja sam nekako vise vukla za 75e8q.

Naravno da moze, recimo gledas iz kuhinje u nasem slucaju dok nesto radis i tad je ugao veci od 45° i na mnogim VA panelima tada dolazi do degradacije slike. Recimo, meni je jedna od fotelja u dnevnoj na nekih 70° od centra ekrana, nije ni bilo planirano da se odatle gleda tv ali na IPS like ekranu je itekako moguce dok na VA smo gledali totalno drugaciju (drasticno losiju) sliku kad smo gledali odatle a ne sa ugaone koja je ispred tv-a.

Nazad
Vrh Dno