Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

• Začetnik teme Začetnik teme mige
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mi smo se baš angažovali oko organizacije našeg prvog breveta. Za sad je interesovanje odlično. Dosta se javljaju Rumuni i Bugari. Nadamo se da će se tako i nastaviti.
Odlučili smo da napravimo maaaaali kviz i nagradimo jednog učesnika. Dobrodošli!

Prilozi

• Kviz.jpg
    Kviz.jpg
    246.7 KB · Pregleda: 49
Dan besplatnog servisa bicikala
18. marta
za članove Decathlon programa lojalnosti

Planiram konačno da uzmem neki bajs za vožnju po Beogradu, merkam već duže vreme nešto, inicijalni budžet mi je bio do 500€, s tim da može i 150-200€ gore da ide.

Ukratko, prvo sam imao na umu da uzmem Radon, ovaj konkretno:

1000008331.png

Međutim, vidim danas da je prodat. E sad ovaj sam hteo prvenstveno jer mi je Gemini preporučio ovaj, na osnovu nekoliko poslatih, pre svega zbog RockShox Paragona.

E pošto je on prodat, razmišljam sad o ovome:

Na papiru sve je identično, koliko vidim, osim što ovaj ima Sr Suntour NCX vilu. E sad, zanima me kolika je razlika u odnosu na RockShox?

Da napomenem da sam do sada vozio isključivo bajseve sa rente i od Parking servisa, tako da sam navikao na svakakvo smeće, jedne nedelje vozim neki koji je ultra težak na pedali, drugi put bude solidan, treći put zeza menjač...

Visok sam 175cm. Naravno, ako imate neku drugu preporuku, u tom budžetu, ili savet šta od komponenti gledati, slobodno pišite 😁

Dok gledam taj tvoj i razmišljam koliko je star vidim dva jeftinija i bolja

3x10 je staro, nepotrebno imati danas 3x sistem samo otezavas sebi zivot nastelovati brzine kako treba

ne treba ti vila sa amortizerom za voznju po gradu, samo dodaje nepotrebnu tezinu biciklu.
ovaj Canyon deluje odlicno.

Možda grešim, ali rekao bih da je Canyon za nekog mnogo višeg od 175cm. Sirrus mi se čini kao bolja opcija.

da, sada vidim da je XL. mada i on je gledao velicinu 56 sto je veliko za osobu od 175cm po meni. sve to treba probati uzivo.

Iskreno, Gemini mi je rekao da gledam ili 3x10 ili 1x11 😂

Odlično izgledaju ovi što je @bakara poslao, Sirrius mi se čini kao bolji izbor, samo zbog veličine, mada opet, idealno bi bilo da ga probam, pošto je u Beogradu, to mi neće biti toliko problem.

E sad za ovaj Canyon, on je koliko vidim u Paraćinu, sviđa mi se i on, samo ne znam dal po vama vredi otići do Paraćina i isprobati ga, tj. kolika je šansa da mi XL ram ne bude prevelik?

mozes da pogledas na Canyon sajtu dimenzije za taj model u velicini XL.

Ali sigurniji je Specialized, plus u istom je gradu 🙂 Canyon bi bio laksi za odrzavanje 🙂

@Markic za sve biti rekao da slusas @illidan ali je rekao jednu stvar koju ne mogu da prihvatim. Po gradu, da nemam amortizere prednje,sve bi sa mene otpalo,usi,ruke,glava. Takve su nam biciklisticke u Ns. Ja sam za amortizere pa ih blokiraj ako mislis da ne treba.

nije bas toliko strasno. ako hoce da vozi tezi bicikl, fine by me 🙂 ako ga nosis recimo u zgradu na neki sprat ili na poslu, vremenom ce znaciti da je bicikl laksi.

@Markic za sve biti rekao da slusas @illidan ali je rekao jednu stvar koju ne mogu da prihvatim. Po gradu, da nemam amortizere prednje,sve bi sa mene otpalo,usi,ruke,glava. Takve su nam biciklisticke u Ns. Ja sam za amortizere pa ih blokiraj ako mislis da ne treba.
I ja sam inicijalno tako razmišljao, jer ni u Beogradu nije mnogo bolje stanje, ne znam da li ima nešto da valja sa amortizerima, a da je u tom cenovnom rangu @illidan ? Težina mi generalno nije problem, jer živim u kući, a i radim od kuće, tako da bajs vozim isključivo rekreativno.

I zanima me kakve su Tektro kočnice, konkretno ove HD-R280? U odnosu na Shimano Deore?

entry level kocnice, deore je kvalitetnije, ali nisu lose u smilsu da ih treba izbegavati.

ovo je isto dobar deal

2x11 ultegra

ovo takodje

edit: evo i ovo deluje interesantan deal, ako ti nisu problem drop bars. ima carbon fork

sa prednjim amortizerom stvarno ne vidim nista valjano, ako i nadjem nesto ok, ili je velik ili mali 🙂 realno nema potrebe za amortom, trust me 🙂

inace da sebi uzimam tako neki bajs za kuca - posao, uzeo bih ovo 🙂

Poslednja izmena:
Roadilite je extra Def, ako je više budget varijanta ovaj triban može ( nema teorije da je l veličina po slikama, proveri).

Poslednja izmena:
Dan besplatnog servisa bicikala
18. marta
za članove Decathlon programa lojalnosti

A ja bas danas odradio full generalku na bajsu.
Do duse, ja sam rastavio na svaki sraf, oprao, podmazao i vratio. Sada je fabricki, zapravo i bolje.

@Markic , kupi bicikl koji ti odgovara veličinom i geometrijom pre svega. Ima dobrih bicikala koji su ti preporučeni, ali neće ti svaki odgovarati. Na nekima se sedi uspravnije (bolji pregled, lakši položaj ako nisi mlad, ali su sporiji, a umeju da budu i "twitchy"), na nekima si više pružen (ideš brže i lakše, često su stabilniji ali zato manje okretni...)
Drugim rečima, probaj par komada i kupi onaj koji tebi legne.

nove Look SPD pedale

nema protiv ako je to nova guma, a verujem da jeste

da se dopunim

ne poznajem tu vrstu guma, ali moze razlika u ceni da bude u tome da li je kevlarska ili sa zicom (na oglasu je zica)
i da li ima zastitu protiv busenja ili nema.

u svakom slucaju bolje je da ima obe stvari, to je razlika koju vredi doplatiti.

Poslednja izmena:
U pravi si. Sada vidim da na ova oglasu nije "Plus" verzija gume već obična, odnosno slabija zaštita. To onda objašnjava i razliku u ceni. Hvala.

Pretpostavio sam da je kao kod continentala

Onda ipak bolje kupi skuplju gumu, ove jeftinije ce na prvom busenju da nadohnade tu razliku.
ne isplate se

uvek sam govorio da nema gume bez 20eur
to se isplati samo nekom ko ne vozi bicikl

Ako nekom znači info, tražeći bicikl nov za drugaricu (nije htela ove kradene što se uglavnom prodaju po oglasima), naleteo sam na Kilimanjaro Flash preko Tehnomedije za 35000 din. Inače, isti bicikl u Cross radnjama je nešto preko 50000 din. Da li je greška u cenovniku ili nešto drugo, ali potvrdili su mi da može da se nabavi za tu cenu, pa iskoristite.

Imate li neki savet za prelazak sa flatbar na dropbar?
Razmišljam da uzmem gravel ili endurance, ali nisam nikad vozio bicikl koji ima dropbar. Kako kada probam (pogotovo bez pedala) bicikl da prepoznam da nešto nije udobno ili da je jednostavno prelaz iz jednog položaja u drugi?

Seo sam na Scott Speedster Gravel 30 XL (58) i sve je bilo čudno. Nekako sam se osećao... razvučen i previše nagnut napred (dobro, znam da mora ovako ali mislio sam da će biti opišteniji položaj). Kao da je bicikl prevelik, tačnije predugačak. Inače sam 191cm i sadašnji bicikl mi je XL (60).

Pa gde sad na drop, kad mu nije vreme 🙂
Koliko sam zapazio u zadnje vreme, industrija krenula da ubeđuje putem tjubera da je ipak flat bolje rešenje za gravel - bolja kontrola! 🙂
U to sam se i sam uverio vozeći par tura Stevens Supreme Pro 2x11 - sigurnije se osećam sa flat na nekim poznatim deonicama.

stiglo prolece 🙂

Nazad
Vrh Dno