Šta je novo?

Elektro automobili (EV)

• Začetnik teme Začetnik teme milika
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hyundai je skup kod nas zato sto mi imamo 12,5% carinu na vozila iz Juzne Koreje. Osnovni model Instera sa 49kwh baterijom je u Hrvatskoj 26100eur, sto je sasvim ok cena.

Što se mene tiče džabe mu i da je nešto jeftiniji kad ima samo 97 odnosno 115 KS i uz to naravno i samo 147 NM. Zapremina gepeka isto samo 280 litara. Sva LED svetla, toplotna pumpa, grejanje sedišta i volana samo u najvišem paketu opreme…

Evo link našeg sajta za Leap Motor.
Možete videti tu i cenovnike sa sajamskim popustima.

• Like
Reagovanja: mnt
Opa, nisam znao da je stigao Leapmotor! Sa ovom sajamskom cenom od 28500eur, B10 je novi best buy kod nas!

Ispravka za Link (nisam stavio /rs na kraju)

B10 konkurent Atto 2, a C10 skoro indentičan po specifikacijama sa novim Atto 3 Evo mada Atto 3 ima dosta veći prednji gepek kao i nešto malo zadnji i jeftiniji je oko 1.000€ ali nema izgleda Battery Precondition.

Evropljani nemaju za sad šta da traže u tom cenovnom rangu.

Inster nema neke šanse kod nas sa ovom cenom i izgledom pored Atto 2 i B10, a Renault 5 će još i da se prodaje zbog prelepog izgleda.

• Like
Reagovanja: mnt
Ispravka za Link (nisam stavio /rs na kraju)

B10 konkurent Atto 2, a C10 skoro indentičan po specifikacijama sa novim Atto 3 Evo mada Atto 3 ima dosta veći prednji gepek kao i nešto malo zadnji i jeftiniji je oko 1.000€ ali nema izgleda Battery Precondition.

Evropljani nemaju za sad šta da traže u tom cenovnom rangu.

Inster nema neke šanse kod nas sa ovom cenom i izgledom pored Atto 2 i B10, a Renault 5 će još i da se prodaje zbog prelepog izgleda.
Ne mogu da skapiram da li je i Atto 2 unapređen kao što za Atto 3 postoji EVO varijanta ili ne?

Unapredjen je samo sa vecom baterijom i brzim punjenjem. Nije radjen facelift kao kod Atto 3.

Opa, nisam znao da je stigao Leapmotor! Sa ovom sajamskom cenom od 28500eur, B10 je novi best buy kod nas!

Razmišljam naglas.

Extended Range, sa malom baterijom mu nekako dodje kao najgora opcija, gora i od PHEV, ali baš me interesuje koliko Leapmotor B10 EREV može relano da potroši benzina dok puni bateriju?

Prema ovome što pišu, 50 litara, 900km range, ispadne da troši nešto sitno preko 6 litara benzina. S obzirom da radi kao generator, to ne bi trebalo previše da varira?
Dok sam vozio na benzin, potrošnja je mogla da bude bilo gde izmedju 7 i 12 litara, delom je zavisilo od uslova puta, delom od raspoloženja vozača.

S obzirom na minijaturnu bateriju, već na 100.000km je sasvim očekivano da će baterija da degradira u meri da se razmišlja o zameni.

/razmišljam naglas.

Ne mogu da skapiram da li je i Atto 2 unapređen kao što za Atto 3 postoji EVO varijanta ili ne?
Pa kao što je deksi rekao nije baš facelift samo je kao veći paket opreme Comfort, a sklonili su iz ponude ona dva niža paketa Activ i Boost.

Ovaj Comfort ima dosta veću bateriju, menjač je pomeren i sada je kao ručica uz volan. Ima sa vozačeve strane na nebu iznad vrata držač za naočare. Sedišta su drugačija i vozačevo sedište ima lumbalnu podršku. Zatamnjena stakla od B stuba.

Pa kao što je deksi rekao nije baš facelift samo je kao veći paket opreme Comfort, a sklonili su iz ponude ona dva niža paketa Activ i Boost.

Ovaj Comfort ima dosta veću bateriju, menjač je pomeren i sada je kao ručica uz volan. Ima sa vozačeve strane na nebu iznad vrata držač za naočare. Sedišta su drugačija i vozačevo sedište ima lumbalnu podršku. Zatamnjena stakla od B stuba.
Na ovo bih dodao i da je gepek povećan sa 400 na 450 L.

Imam posebno brojilo u garazi za 22KWh. Predvidjeno je u gradnji kao mesto za EV.
Jedino mi fali auto sa 22 na AC 🙂

Kolika je odobrena snaga za taj priključak?

Mislim da je 22kwh punjac totalno nepotrebna stvar, osim ako nemate auto sa 100+ kwh baterijom. Bilo koji drugi auto ce se bez problema dopuniti na 11kwh punjacu u toku jeftine nocne tarife.

22kW punjač se može setovati da radi sa 11kW.
Može i manje.

22kW punjenje ne mora biti potrebno kod kuće.

Lako je kad imaš više pa ti nekad zatreba nego da imaš manje i da budeš limitiran. Ni ja ne smatram da je neophodno 22kW, ali što da ne ako si u mogućnosti.

Novost - forum Električna vozila je sad na Tapatalk-u, eto ako je nekog zanimalo da pročita/učestvuje a mrzelo ga je da ide zasebno na forum.

Jel možeš još jednom da ostaviš link?

Da možemo da banujemo.

Ovaj Leapmotor B10 jeste best buy, ali meni je Atto 3 evo zanimljivija kupovina na papiru. Vredi mi te doplate veći domet i frunk i nepotrebno veća snaga.

Nervira me što ne postoji ništa sa takvim dometom a da je 4.2-4.3m a ne 4.5...

Pa postoji, Kia EV3 long range, 4,3 metra duzine, 605km wltp domet.. Problem je sto za tu velicinu auta moraju se koristiti NMC baterije vece gustine, ne moze LFP, a to dize cenu vozila dosta.

Nazad
Vrh Dno