Šta je novo?

Pomoć, šta ovo predstavlja?

@CharapanSRB nemoj da se brineš, jer nemaš zbog čega.
Samo jedan dan proveden na letnjem suncu će te sa dotičnim frekvencijama ozračiti više nego sve bazne stanice u okruženju godinama. Plus ćeš biti ozračen i solidnom dozom jonizujućeg zračenja.
A ako već brineš pobrini se koliko je moguće o zatrovanom vazduhu koji udišemo, neispravnoj vodi koju pijemo i hrani nafilovanoj hemijom.

"Elektro smog" je nepostojeći problem naspram svih ostalih vrsta zagađenja kojima smo izloženi.
Jer smo evoluciono solidno pripljemljeni za svakodnevni boravak na otvorenom i tako čitav život. A ništa u našoj fiziologiji nije spremno na ostale vrste zagađenja modernog života.

Panel antena (velika antena na prvoj fotografiji) ima snop od ~60 stepeni po horizontali i ~30 po vertikali. Nije preporuka da se bude ispred nje (u blizini, tipa radnici dok montiraju i sl.).
5G slično kao panelka.
Link antena ima ~1-2 stepena snop i ispred nje se nikako ne ide.

Što se antena tiče, miran si.

Okrugle link antene rade na visokim frekvencijama i obavezno se predajnik isključuje kada se radi na njemu blizu antena.
Navod je bio figurativan. Naravno da antena "baca" horizontalno a ne vertikalno.

Jedini put gde sam osetio nelagodnost (i ne samo ja) je bilo kada sam bio blizu (blizu kao relativan pojam) lucnog grejaca od megawat (topionica) koji je pusten na test posle popravke. Vrlo neprijatan osecaj koji nema veze sa toplotom, da ne bude zabune.
Slično sam i ja osetio kod drugara koji je imao radio stanicu, predajnik mu je stojao u garaži i ja ušao da mu se javim, kao da mi je neko žice provukao kroz mozak, odvratan osećaj. Predajnik je bio snage 300W a on komotno radio oko njega čak i oko antena bez da isključuje predajnik, antene se inače usijaju ne smeš da ih pipneš.

Antena baca i horizontalno i vertikalno, jer da nije tako....ne bi bilo ni signala ispod i iznad ravni u kojoj se nalazi antena...a samim tim i ne bi bilo potrebe postavljati istu...

Panel antena (velika antena na prvoj fotografiji) ima snop od ~60 stepeni po horizontali i ~30 po vertikali. Nije preporuka da se bude ispred nje (u blizini, tipa radnici dok montiraju i sl.).
5G slično kao panelka.
Link antena ima ~1-2 stepena snop i ispred nje se nikako ne ide.

Što se antena tiče, miran si.
Koje su posledice ako se stoji ispred nje? Mislim, ispred ove koje ne treba stajati. 😀

Efekat mikrotalasne.... Pomeranje molekula...

Nazad
Vrh Dno