Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

Hoću, ako nađem alternativu koja ima smisla, i sačekaću malo da se utvrdi proces za raskid jer će prvih par dana sigurno da zatežu, lažu i mažu na maks, a ja bih da odem spreman da podnesem zahtev.

Predji na YuNet, sada do kraja marta imaju akciju 500/250 net za 1990 dinara (dobijas i staticku IP).

Onda će biti to. Jel treba nešto da radim ili samo raskinem mts i zovem yunet? Nema neka dodatna procedura?

Meni provukli MTS optiku u novogradnju (i SBB), ja sav srecan zovem A1/Yettel/Yunet, kad ono nemaju u ponudi.
Posle dobijem info da prvih 6 meseci samo MTS ima pravo da prodaje usluge. Da li je to tacna informacija, znate li?

Da li ima negde zvanična informacija o poskupljenju? Ne mogu na sajtu da nađem. Na računu ne piše ništa.

Možda i neće biti poskupljenja. Možda će samo izvršiti "migraciju" svih starijih, aktivnih paketa na ove tekuće, najnovije. Što bi rekli, konsolidovaće ponudu A to znači poskupljenje za sve starije pakete, osim ovih sada, komercijalnih.
Videćemo. Svakako moraju objaviti plan (tabelu) migracije, ako je bude.

Možda i neće biti poskupljenja. Možda će samo izvršiti "migraciju" svih starijih, aktivnih paketa na ove tekuće, najnovije. Što bi rekli, konsolidovaće ponudu A to znači poskupljenje za sve starije pakete, osim ovih sada, komercijalnih.
Videćemo. Svakako moraju objaviti plan (tabelu) migracije, ako je bude.
Pa kako onda neće biti poskupljenja lol

Ovi "komercijalni" imaju višu cenu od kako su uveli 5G, tako da znamo već dosta vremena da će poskupeti

ja sam obnovio ugovor krajem januara za crveni box 4, i ovo mi stoji u ugovoru:
Pogledajte prilog 531231

koliko viim na sajtu im stoji da je crveni box 7200 dinara https://mts.rs/Privatni/BOX-Ponuda/BOX-4/BOX-4-Novi-Korisnik

mozda nesto ne tumacim kako treba, ali mi deluje da je to ta nova cena (200 dinara veca) ?
Mi potpisali ugovor u junu prosle godine po ceni od 7.099din za Box 4 plavi. Pogledao sajt Novi Box 4 je 7.599din. Znaci povecanje od 500din.

Pa kako onda neće biti poskupljenja lol

Ovi "komercijalni" imaju višu cenu od kako su uveli 5G, tako da znamo već dosta vremena da će poskupeti
Nisi razumeo ono što si citirao. Poskupljenja bi bilo samo za one koji imaju pakete starije od 02.12.2025. (starije od ovih, po cenovniku za aktuelne pakete). Jer ti stari paketi, još uvek pod UO, su gotovo svi jeftiniji od ovih "najnovijih" nakon 02.12.2025. Odnosi se uglavnom na fiksne usluge, ali ne isključuje ni one kombinovane, sa uvezanim mobilnim omorikama ili sokolima.
Još nigde ne govore o poskupljenjima aktuelnih paketa, sa sajta. Za sada...

Da li mogu uvesti dva paketa na jednu adresu/fizicko lice, eg. Box 4 + NET 1000.
Dva vlakna/rutera...

Zelim da razdvojim internet za kucnu upotrebu i servere koje koristim za freelancing

Da li mogu uvesti dva paketa na jednu adresu/fizicko lice, eg. Box 4 + NET 1000.
Dva vlakna/rutera...

Zelim da razdvojim internet za kucnu upotrebu i servere koje koristim za freelancing
Tehnički, naravno. Nema razlike između tebe i komšije pored gde ide vlakno.
Papirološki, oni vole da komplikuju stvari da ne može na jednu adresu 2x.

Ono što su neki korisnici radili je da izmisle brojeve stana 2a i 2b pa tako promuvaju u call centru. A montere na terenu nije briga.

Tehnički, naravno. Nema razlike između tebe i komšije pored gde ide vlakno.
Papirološki, oni vole da komplikuju stvari da ne može na jednu adresu 2x.

Ono što su neki korisnici radili je da izmisle brojeve stana 2a i 2b pa tako promuvaju u call centru. A montere na terenu nije briga.
Jasno, hvala

Bili su mi iz Telekoma i ugradili najnoviji WiFi 7 ruter za optiku - Huawei V261a-20. Jel zna neko admin i password, s tim da je "najnoviji"?

Je l probao neko da trazi zamenu i dobije bolji ont, imam onaj stari HG8245W5-6T pa razmisljam da probam da trazim da mi zamene?

Je l probao neko da trazi zamenu i dobije bolji ont, imam onaj stari HG8245W5-6T pa razmisljam da probam da trazim da mi zamene?
Preporuka za HG8310M ili HG8010H, to je cist ONT, ne modem, pa posle mozes da stavis koji god ruter zelis i time dobijas najbolji moguci internet i privatnost. Jedina mana sto naravno moras da imas neki svoj ruter da stavis posle toga.

Ja imam HG8310M > Asus TUF AX6000 ruter, pa na njemu openWRT sa SQM i adguard home.

Koriste postojeću optiku kod mene su u stanu samo zamenili onu kutijicu gde ide optički kabl. Inače rade samo uvođenje interneta do rutera ostale kablove za TV ili za neki drugi računar do toga rutera to ne rade. Inače iako imaš sve kablove razvučene po kući opet ako hoćeš bez UO uzeće ti 12000 dinara za priključak. Tako da ti je jeftinije uzeti za samo internet neku UO koji su od 6 meseci pa do 24 meseca ako se uzima i TV onda su UO na 12 meseci ili 24 meseca.Televizija je move i svi kanali osim HBO kanala i su u tom osnovnom paketu,kanale za odrasle nemaju u ponudi još par kojih ima na MTS move i Iris ali to su uglavnom sem axn kanala neke koje verovatno niko i negleda. Ako uzimaš box od njih 1 ti sleduje besplatno ostali se doplaćuju 360 din mesečno,bežično se povezuje iako box ima mogućnost i povezivanje preko LAN kabla.
Inače imaš 3 slota za smart TV i 3 za mobilne i tablet. U 3 slota za smart TV računaju se i njihovi box uređaji,tako ako imaš Smart TV ili svoje box uređaje ne moraš da doplaćuješ za njihov imaćeš 2 Smart TV slobodno za tvoje uređaj. Aplikacija na njihovom i ona koja se instaliraa na smrt TV je ista OTT move aplikacija.
O samom boxu koji sam ja dobio od njih imaš u ovom mom postu ovde.

И даље Јунет са најповољнијом понудом - око 2650 динара месечно просек за уговор од 24 месеца (интернет са најнижом 200/100 уз телевизију). МТС нуди контрапонуду прво 4 месеца 50% попуста а јуче 8 месеци 50% попуста и још неки попуст - изађе просечно 4200 дин. Јунет је поново повољнији.

Posle 2 UO i 4 godine, prelazimo u A1 kod mame, da testiramo do jula kada meni ističe ugovor sa SBB. Danas zvali kad su dobili zahtev za IDP broj da nam ponude 24 meseca 50% cene, ali nisam to prihvatio, s obzirom da se radi o priključku za penzionera od 70 godina, koji gleda 2-3 kanala i net malo FB da pogleda slike unuka i to je to. Paket od 5500 din / 2 je 2750 din, sto je vise za 550 din od ponude koju sam dobio u A1, plus za čitav ugovor nema promene cene. A kod MTS potpisan je ugovor na 2050 din 50 % tadašnje cene od 4100 din i ubrzo je otišlo na 4450 din koje smo kasno videli da bi raskinuli ugovor jer je prošlo 30 dana od objave na njihovom sajtu koju jel te, svi "redovno" gledaju, pogotovo deo obaveštenja. Tako da to poskupljenje, plus ovih 550 din skuplje, plus opet dizanje cene za naredne 2 godine sto ce biti 100%, izadje bar 200 eur razlike, sto za penzionera nije malo.

И даље Јунет са најповољнијом понудом - око 2650 динара месечно просек за уговор од 24 месеца (интернет са најнижом 200/100 уз телевизију). МТС нуди контрапонуду прво 4 месеца 50% попуста а јуче 8 месеци 50% попуста и још неки попуст - изађе просечно 4200 дин. Јунет је поново повољнији.
A kanali im kao da ih Pink bira😁. Yunet samo za internet,tu nema greske

Preporuka za HG8310M ili HG8010H, to je cist ONT, ne modem, pa posle mozes da stavis koji god ruter zelis i time dobijas najbolji moguci internet i privatnost. Jedina mana sto naravno moras da imas neki svoj ruter da stavis posle toga.

Ja imam HG8310M > Asus TUF AX6000 ruter, pa na njemu openWRT sa SQM i adguard home.
Jos jedared, napomena za ovu konfiguraciju je da ovako ne radi telefonska linija. To je samo za internet.
Ne znam da li se nesto menjalo za TV i kako sada rade boxovi, da li su preko namenske mreze ili na obicnom internetu.

Jos jedared, napomena za ovu konfiguraciju je da ovako ne radi telefonska linija. To je samo za internet.
Ne znam da li se nesto menjalo za TV i kako sada rade boxovi, da li su preko namenske mreze ili na obicnom internetu.
Tako je potvrdjujem da telefon ne radi (fiksni ako neko koristi idalje). TV radi, novi boxovi su svi na UTP kablove/wifi.

A kanali im kao da ih Pink bira😁. Yunet samo za internet,tu nema greske
Kanali su manje više svi tu koje i MTS ima na move aplikaciji koju koristi i yunet,čak je ovde neka prednost što nisu razdeljeni po tematskim paketima. Tako da yunet korisnik čak može imati i više kanala nego korisnik MTS na BOX 3 S paketu. Što se tiče interneta to je kako si rekao za svaku preporuku pogotovo uz ovu martovsku akciju koji su drugi članovi ovde pominjali gde za 2000 dobiješ internet 500/250 i besplatno statičku IP adresu. Trenutno toj ponudi niko od operatera koji isto koriste MTS optičku infrastrukturu ne može da im parira cenom bez velikog broja meseci po dinar.

Ovo je drugi put da su uveli CGNAT za 10 godina. Poslao sam im mail na [email protected] i zamolio da isključe CGNAT da bih mogao da imam kompletno funkcinalnu mrežu i daljinski pristup svim umreženim uređajima (ovde ubaciti i video nadzor). Obavezno navedite broj telefona, fiksnog, preko koga je vezana usluga, bilo Box, bilo samo optika, kontakt telefon, šifru korisnika/podračun (vidite na MTS računu). Ovi podaci trebaju i ako ispunjavate prigovor, kontakt formu, preko njihovog sajta iako ne shvatam za šta im tačno treba broj fiksnog kad se ubacuje i šifra korisnika/podračun 😁
Bukvalno mail od jedne rečenice 😃
Prvi put su uklonili za dva dana. Videćemo šta sad kažu i da li ću morati da se još sa njima dopisujem. Svakako javljam ovde 😃

Poslednja izmena:
Jesi ti to uzeo / platio za FTTR / "optika svuda"??
Box 2 fiksna + net 400/400. Bio sam na bakru i prešao na optiku u toku ugovorne obaveze. Razgovarao sam s tehničarem koji je došao, pre su davali biznis korisnicima ovaj modem, a od skoro su počeli da im daju te modeme za fizička lica, a biznis korisnicima neke reparirane. IPv6 je radio od starta na ovom modemu, tako da predpostavljam da daju ove nove zbog toga + WiFi7 da ljudi ne koriste svoje rutere, a i nov je modem tako da ni preko telnet-a ni preko webUI-a ne rade one šifre koje su radile do sada. Mislim u webUI-u piše ©2026 (pisalo je 2025, ali to veče u 2 ujutru se prekinula veza i sad piše 2026, ne vidim razliku). Bukvalno sve standardno, samo sam pozvao call centar da pređem na optiku i došli tehničari, nikakav dodatni zahtev nisam imao. Bolje da su mi dali reparirani krš pa da mogu da izvučem PPPoE i stavim to njihovo u bridge mode.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno