Šta je novo?

Veš mašine

Nisam za to da se kupuje polovno kako god da se zove,jer vecina na oglasu su stare mašine po 15-20 god miele npr za 350e.Nek nadje neko na kp mladu mašinu par god staro,nema,ili teško.Ali sam za to ako nadješ dobar dil za jeftine pare,a da nije puno stara.Npr komšija pazario par godina staru AEG za pranje i sušenje,model iz 2021 za 190e,6 meseci garancije,i to je po meni dobra kupovina.Ove matore koliko god da su kvalitetne ne bih uzeo,jer je baš veliki period u pitanju.
Ima brate, nasao sam ja kod mene u kraju prodaje covek, uvozi iz Svajcarse i servisira, ima 2021. godiste Miele WWB360 za 500 eura, proverio sam i sam na chat gptu i geminiju po stikeru koji je model i godina proizvodnje, ona ispadne 550 eura jeftinije nego nova, imas da nadjes i 2024. za 700 eura, sto mu dodje oko 350-400 jeftiniju nego sto je nova, a na kraju krajeva ako hoces skroz novu, odes u Madjarsku, mozes da nadjes novu skroz za 965 eura, i na to imas 27% povrat PDVA sto mu dodje 705 eura, to je najjeftinija opcija za skroz novu Miele masinu

Meni samo jedno nije jasno... Pricas o kupovini maisna u inostranstvu na 3 strane, nemacka, madjarska, kosovo*, gde god... I kazes: "Sta je problem, ja sam evo kupio graficku u nemackoj, nesto se pokvarila i reklamirao sam je/poslao sam je, i sve super"
Jeste, ali graficku mozes da stavis u dzep (ili manju kesu) i ides preko granice i vices allahu akbar na sav glas i niko te nece pogledati, a ajd prenesi masinu za ves.
Drugo, koliko tu ima cimanja? Koliko kosta taj put/slanje? Pa samo gorivo ce te iskostati bar 100e. A ako moras da je nosis, pa da je za 20dana vracas? to je jos 100e, Gde je tu usteda, zbog koje si kupio masinu u insotranstvu? A o vremenu koje potrosis na tu glupost, necu ni da pricam...
Prosta matematika, koja cak i onom ko ne zna matematiku, al' zna da racuna kaze: NE!

Da li kupiti polovnu ili ne kod nas, to vec zavisi od budzeta, gadljivosti na tudje gace itd. U to necu ulaziti...

Meni samo jedno nije jasno... Pricas o kupovini maisna u inostranstvu na 3 strane, nemacka, madjarska, kosovo*, gde god... I kazes: "Sta je problem, ja sam evo kupio graficku u nemackoj, nesto se pokvarila i reklamirao sam je/poslao sam je, i sve super"
Jeste, ali graficku mozes da stavis u dzep (ili manju kesu) i ides preko granice i vices allahu akbar na sav glas i niko te nece pogledati, a ajd prenesi masinu za ves.
Drugo, koliko tu ima cimanja? Koliko kosta taj put/slanje? Pa samo gorivo ce te iskostati bar 100e. A ako moras da je nosis, pa da je za 20dana vracas? to je jos 100e, Gde je tu usteda, zbog koje si kupio masinu u insotranstvu? A o vremenu koje potrosis na tu glupost, necu ni da pricam...
Prosta matematika, koja cak i onom ko ne zna matematiku, al' zna da racuna kaze: NE!

Da li kupiti polovnu ili ne kod nas, to vec zavisi od budzeta, gadljivosti na tudje gace itd. U to necu ulaziti...
Taj put je kostao nesto ispod 3000 dinara, slanje o mom trosku, povratak o njihovom, videcemo kad ti crkne nesto ovde pa kad ti *****u i nadju razlog da ti ne uvaze garanciju kako ces da se hvatas za glavu

Taj put je kostao nesto ispod 3000 dinara, slanje o mom trosku, povratak o njihovom, videcemo kad ti crkne nesto ovde pa kad ti *****u i nadju razlog da ti ne uvaze garanciju kako ces da se hvatas za glavu
Vazi
Javi se kad kupis masinu u Nemackoj.

Nisam za to da se kupuje polovno kako god da se zove,jer vecina na oglasu su stare mašine po 15-20 god miele npr za 350e.Nek nadje neko na kp mladu mašinu par god staro,nema,ili teško.Ali sam za to ako nadješ dobar dil za jeftine pare,a da nije puno stara.Npr komšija pazario par godina staru AEG za pranje i sušenje,model iz 2021 za 190e,6 meseci garancije,i to je po meni dobra kupovina.Ove matore koliko god da su kvalitetne ne bih uzeo,jer je baš veliki period u pitanju.
Znaš zašto nema mladih mašina, zato što je 99% njih uzeto pored kontenjera u Nemačkoj, niko to tamo ne prodaje (pa ja ni jednu svoju nisam prodao, jedino što ih ja izbacim, tj. zovem reciklažu, kad su izraubovane, mada i oni rade isto). I onda neko ovde misli da je strašno dobro prošao što je otpad kupio jer piše Mile... 😂 😂 😂

Znaš zašto nema mladih mašina, zato što je 99% njih uzeto pored kontenjera u Nemačkoj, niko to tamo ne prodaje (pa ja ni jednu svoju nisam prodao, jedino što ih ja izbacim, tj. zovem reciklažu, kad su izraubovane, mada i oni rade isto). I onda neko ovde misli da je strašno dobro prošao što je otpad kupio jer piše Mile... 😂 😂 😂

Pa ok, ovo je skoro novo, ali ja nisam 105k RSD potrošio na zadnje 3 mašine, a to je zbirno nekih 20 godina (treća u dalje radi za sada)... Većinu vremena pokriven garancijom od tih 20...

Većina oglasa nisu ove mašine već neke od 15-20 godina... Kako god okreneš dođe na isto 😂

Pa ok, ovo je skoro novo, ali ja nisam 105k RSD potrošio na zadnje 3 mašine, a to je zbirno nekih 20 godina (treća u dalje radi za sada)... Većinu vremena pokriven garancijom od tih 20...

Većina oglasa nisu ove mašine već neke od 15-20 godina... Kako god okreneš dođe na isto 😂
poenta je da se prodaju i nove masine, ne one koje su pokupljene pored kontejnera, ima i 2025. da se nadju, kad jednom probas miele videces koliko je masina bolja od drugih, u stanu kod babe se koristi miele masina 92. ili 93. godiste, kupljena 96. top load, masina i dan danas radi kao pre 30 godina, a stara 33 ili 34 godine

Ne bih se vraćao na staru mašinu pa da ove nove menjam na 2 godine.

Treba mi savet. Nova Gorenje masina. Skinute uredno blokade, nije iznivelisana u dlaku, ali stoji cvrsto. Prvo pranje na 90 odradjeno normalno, sve bilo ok. Sledece pranje sa vesom, kod centrifuge, maksimalnog broja obrtaja cuje se lupkanje sa desne strane, kao klepetanje nekakvo. Pritiskom ruke na taj lim, lupanje se ne cuje.
Evo u video klipu kako to izgleda.

Treba mi savet. Nova Gorenje masina. Skinute uredno blokade, nije iznivelisana u dlaku, ali stoji cvrsto. Prvo pranje na 90 odradjeno normalno, sve bilo ok. Sledece pranje sa vesom, kod centrifuge, maksimalnog broja obrtaja cuje se lupkanje sa desne strane, kao klepetanje nekakvo. Pritiskom ruke na taj lim, lupanje se ne cuje.

To je meni isto bilo na Hisense masini.

Verovatno je neko crevo labavo i udara u lim 🤔

Ima li neko iskustva sa kombinovanom Candy RPW 4966BWR8-S?
Ekvivalentni model od pre 6 godina je poceo malo da zeza, pa hocu da je se resim i podmladim 🙂

Da se javim. Majstor kaže najverovatnije odvodno crevo. Utegao, zategao vezicama. Čekam prvo sledeće pranje za test.

Gorenje WPNA 14 stigla juče. Montirana danas. E-..pi jedini ispoštovao narudžbinu, cenu, način isporuke i sve pohvale. Čak su i momci doneli u stan na 4 sprat. Dobili zasluženu čast. Mašina odlična. Ne čuje se. Oprala odmah oko 8-9kila veša. Aplikacija bi mogla da bude malo pregledniji ali verovatno dok se naviknemo...

Da se javim. Majstor kaže najverovatnije odvodno crevo. Utegao, zategao vezicama. Čekam prvo sledeće pranje za test.
Da li je to majstor iz zvaničnog servisa, ako jeste svaka čast. Ne znam odakle si, u Leskovcu sam čekao servisera za gorenje šporet 10 dana, došao samo da evidentira kvar, a deo grejač ko zna kada će im stići.

Gorenje WPNA 14 stigla juče. Montirana danas. E-..pi jedini ispoštovao narudžbinu, cenu, način isporuke i sve pohvale. Čak su i momci doneli u stan na 4 sprat. Dobili zasluženu čast. Mašina odlična. Ne čuje se. Oprala odmah oko 8-9kila veša. Aplikacija bi mogla da bude malo pregledniji ali verovatno dok se naviknemo...
Da odgovorim sam sebi, tj . da ukratko podelim svoje iskustvo. Posle duge potrage, čitanja foruma, između nekoliko modela Lg, Samsung i Gorenje odlučio sam se za Gorenje iako mi je Lg zbog direct motion tehnologije bio najbliže srcu. Ali život u manjem mestu gde je servisna mreža Japanaca i Koreanaca loša, delovi su skupi i čekaju se, sve to nas je vratilo u realan život pa smo rešili da Samsung mašinu staru 16 godina zamenimo Gorenje mašinom. Prvo sam rešio da to bude WNEI 94 za 36 000 ali nisam uspeo da je dobijem iako sam je 2 puta naručio iz Te.po tehnike. Ali niko neće od kurira da je doveze. Onda sam uspeo da naručim WPNA 14 iz di..spora šopa za 47 000 ali su me na kraju zavrnuli i poslali mejl da je ipak nemaju na stanju. Onda sam pratio WNEI 94, WPNA 14, WNS 14 (to je sve ista mašina, ista šasija, motor, bubanj i približna težina... WNEI 94 samo nema WiFi) i "ulovio" WPNA 14 za 52000. Mogao sam da uzmem WNEI 94 za 44000 ali žena zapela za WiFi pa ajde. Kad ide june nek ide i uže. Da živim u većem gradu za te novce bi uzeo Lg bez razmišljanja ali...I naravno uzvučem staru mašinu, očistimo sve, otpakujem novu, skinem blokade priključim je i kad sam hteo da je pustim, opa, vodoskok na vodovodnom ventilu 😀...i zatvaraj vodu, zovi majstora, kupi novi ventil, ovog puta kvalitetniji, od inoksa. I pustimo mašinu, ali sad kaplje na ulazu u zid na kanalizacionom priključku. Sad će da mi opet dođe majstor da zamenimo gumice i sredimo i to😀...Ja to znam da uradim ali mi žena ne da, kaže: dosta si pravio poplave u kupatilu...a imam sve, gumicu, teflonsku traku... Juče sam samo navukao crevo na taj nastavak iz zida ali verovatno od vibracija se poremetio spoj sa zidom. Ali koliko vidim mašina radi bez problema. Jednostavna je za upotrebu. Vidim da se žena snalazi. Tako, javljam dalje utiske.

Poslednja izmena:
Bio majstor u nedelju, sredio spoj. Nova gumica i ostalo. Ne kaplje više. Moja žena se buni da nije mogla da pusti pamuk beli veš na 90*. Pokazao sam joj da može ali nema fizičkog tastera nego je na dodir. Manje se vidi na crnoj podlozi ali je kad pažljivo pogledaš, u suštini, pregledno. Ali šta ti je moć navike....

Pogledao sam, može i kroz aplikaciju da se podešava temperatura, obrtaji, dodatne opcije ali dok se malo upoznamo...

Ja sam neke 2012 kupio Gorenje ves masinu i nikad vise, bukvalno sam jedva cekao da crkne posto mi je bilo zao da je bacim dok radi... Nova donesena, iznivelisana, igrala tango po kupatilu dok centrifugira (ponekad se samo tresla ko epilepticar). Reklamirao, serviser posto nije video nista neispravno na masini a video je i on da se trese i seta, izasao mi u susret i dao nalog za zamenu posto je masina bila nova. Dosla posle nekog vremena druga masina, majstori je iznivelisali, ja proverio posle. Ponasala se za nijansu mirnije ali i dalje povremeno trcala krugove po kupatilu i tresla se u centrifugi. Pored ovoga mi je i povremeno pravila sitne rupice po vesu (provereno od masine, kad sam je promenuo ovo se vise nije desavalo). Kada je konacno crkla (verovatno grejac, ali mi nije bilo mnogo bitno sta je), dao je u otpad i uzeo od majke privremeno 10 godina stariju Bosch koja je oprala boga oca pre toga, masina niti se tresla, niti pravila bilo kakvih problema. Na kraju sam kupio nedavno LG sa kojim sam za sada super zadovoljan, super tiha u radu, odlicno pere, i ne mrda... Sve tri su slim masine, s tim da je LG maaalo deblji, takav im neki standard...

Gorenje sensocare?Te slim Gorenje i jesu bile nestabilne,a to sto je cepala ves verovatno je problem bio do gume na vratima.

Ne secam se skreno tacno modela, rekao bih da jeste Sensocare koliko vidim po slikama na google... Uglavnom, kako god okrenes onakav rad je jednostavno neprihvatljiv za nov uredjaj...

Touch tasteri su mač sa 2 oštrice. Desi nam se slučajno pipnemo rukom start i upalimo mašinu. 😀
Inače mašina je stabilna, nema da igra, pleše, da promeni mesto u kupatilu ko stara Samsung. Nije ni Samsung kad je bila nova, ali posle 16 godina... Gorenje WPNA 14 zasad, pun pogodak. Ne čuje se (ali stigne obaveštenje da je završila kroz aplikaciju), sama podesi temperaturu, količinu vode. Može da se podesi i ručno i kroz aplikaciju. Igramo se ko mala deca 😀. A ne pomera se, jer ima 77 kila(ima je baš , jedva smo je doneli na 4 sprat) i dublja je od Samsunga za 2 cm pa sam morao da je gurnem bliže zidu. Obe su 61 na papiru ali mislim da kod gorenje vrata više štrče. Prvi utisak je da je zver. Aplikacija mi se nešto ne sviđa, nekako mi je načičkana i nije mi pregledana, ali možda je to stvar navike...Navikao sam se i na mnogo gore interfejse pa ću i na nju.

Skoro uvek proizvođač pod dubinom računa samo gornji panel. Za tačne dimenzije mora da se pogleda tehnička dokumentacija kako ne bi bilo iznenađenja.

Skoro uvek proizvođač pod dubinom računa samo gornji panel. Za tačne dimenzije mora da se pogleda tehnička dokumentacija kako ne bi bilo iznenađenja.
Nije bilo problema pošto je tu planirano više nego dovoljno prostora za standardnu mašinu. Samo sam se iznenadio kako vrata štrče u prostor. Ništa opasno, samo sam je gurnuo malo dublje da u prolazu ne češemo nogama vrata. Ni to nije bilo problem, moždake samo trebalo da se naviknemo, ali zbog dece sam gurnuo.

Nazad
Vrh Dno