Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2026) - FAQ u prvoj poruci

Da, meni je na sajtu carine naplaćena na UC HU 86din, čekam da pošta donese da vidim pun iznos.

Šta se sada dešava sa UC HU pošiljkama od ove nove promene, jel i to naplaćuju isto kao i LA HU sad? Nisam ispratio na času.
Pre nekoliko dana sam podigao UC paket. UC paket koji je naručen početkom februara, nije bio naplaćen u martu. Pitao sam i za ostale UC pakete koje je lokalna pošta isporučila tog dana, nijedan nisu naplatili. Beogradska carina

Očekujem još jedan UC paket, ne vidi se kao i prethodni na portalu carine.

Od sad poručujem samo stvarčice za 10-20 centi kad budu akcije sa coins-ima.
Pa ako se ispostavi da nisu poslali kao CN, nije problem neću primiti i oprostiću se od nešto siće koju sam platio.

Pre nekoliko dana sam podigao UC paket. UC paket koji je naručen početkom februara, nije bio naplaćen u martu. Pitao sam i za ostale UC pakete koje je lokalna pošta isporučila tog dana, nijedan nisu naplatili. Beogradska carina

Očekujem još jedan UC paket, ne vidi se kao i prethodni na portalu carine.
Ja sam porucio jednu UC HU cisto da proverim bas dal ce mi doneti sad kad su poceli da naplacuju posto mi ranije jedno 15tak paketa (kablovi, maskice, sitnice za coinse) nije stiglo i batalio sam to economy narucivanje, konkretno Bg.

Imate na prethodnoj stranici mail inspekcije. Zapisite ga i kad imate problem pisite. Necete verovati resice vam dostavu u roku od odmah 😂

Imate na prethodnoj stranici mail inspekcije. Zapisite ga i kad imate problem pisite. Necete verovati resice vam dostavu u roku od odmah 😂

Pisao za dve neke UC..HU što čekam duže vreme. Odgovorili su zaista brzo:

Поштовани,

За тражене информације потребно је да се обратите поштанском оператору, преко којег очекујете испоруку предметних пошиљка.
Уколико тражене информације не добијете у року од 8 дана, можете се обратити на адресу инспекције за поштанске услуге.
С тим у вези, приликом подношења представке потребно је навести назив поштанског оператора, број поштанске пошиљке, податке о примаоцу и пошиљаоцу, као и све друге релевантне податке који могу помоћи у утврђивању чињеничног стања.

С поштовањем,
Одељење за поштанске услуге и надзор
Сeктoр зa eлeктрoнскe кoмуникaциje и пoштaнске услуге
Mинистaрствo информисања и тeлeкoмуникaциja

Pozdrav,
imam LA posiljku koja je preuzeta od strane poste jos 3.3 i od tada se status ne menja.
jel imate neko iskustvo gde se nalazi kada je ovakav status,da li je to stiglo u postu gde sam porucio,ima li neka adresa gde da se obratim i vidim cemu zastoj ili samo da cekam pa kada se smisle.

1773057093956.png

Pozdrav,
imam LA posiljku koja je preuzeta od strane poste jos 3.3 i od tada se status ne menja.
jel imate neko iskustvo gde se nalazi kada je ovakav status,da li je to stiglo u postu gde sam porucio,ima li neka adresa gde da se obratim i vidim cemu zastoj ili samo da cekam pa kada se smisle.

Pogledajte prilog 531127
Paket ti je poslat za Srbiju, velika verovatnoća da je da je kod nas na carini i da će tu da bleji još 10-15 dana.
Očekuj sledeći status 10250 Carina-Otpremanje/Otprema i spremi se da platiš PDV+260din.

Pozdrav,

Pogledajte prilog 531127
ne ocekuj jos, kod mene od 26.02.2026 12:31:00

Meni se tek u četvrtak, 5. marta promenio status LA...HU pošiljke koja je od 16. februara imala status "Prijem". Statusi su zatim išli redom koji je naveo kolega @TechSamuraj iznad i danas mi je tek poštar javio da je pošiljka dostupna. Vrednost je 42 €, a dažbine su 770 RSD. Pričao sam malo sa poštarom i on kaže da se od prošle nedelje promenio sistem i da više neće biti pošiljki za koje se ništa ne plaća, bez obzira na vrednost ispod 50 €.

Gomila UC...HU posiljki pristigla u petak, BG Rakovica, jos od kraja novembra pa do pocetka februara. Ima ih jos koje fale, za jednu ranije dobio refund posto je istekao rok prijema.

Danas me zvali iz poste da dodjem da preuzmem UC pošiljku na salteru najkasnije do sutra. Na sajtu poste uopste nije vidljiva. Nije mi nista dodatno naplaceno.IMG_3593.png

Znaci Felix je istina, nije neka lovacka prica sto se vrti u narodu. Ja sam nekako batalio porucivanje zbog tog haraca koji nit je PDV niti carina.

Napokon se mrdula posiljka

I pazite koliko procesa odjednom kao mos misliti..

Prilozi

• Screenshot_2026-03-10-01-42-53-84_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2026-03-10-01-42-53-84_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    82.2 KB · Pregleda: 47
  • Screenshot_2026-03-10-01-42-57-67_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2026-03-10-01-42-57-67_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    76.6 KB · Pregleda: 33
  • Screenshot_2026-03-10-01-43-04-78_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2026-03-10-01-43-04-78_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    67.4 KB · Pregleda: 37
  • Screenshot_2026-03-10-01-45-51-19_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2026-03-10-01-45-51-19_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    66 KB · Pregleda: 75
Znam da stoji smajli na kraju, ali da ne pomisle ljudi da si bio ozbiljan - sasvim slučajno se podesilo da se kurir javi i donese paket istog dana kada mi je i inspektor odgovorio. 🙂
Čisto da se ogradim da su ta dva događaja povezana, a šta će biti sa istragom u mom slučaju... javljam kada budem imao neke informacije.

Necete verovati resice vam dostavu u roku od odmah 😂
Na ovaj deo sam mislio, definitivno mi nije inspekcija rešila dostavu u roku od odmah 🙂

A što se tiče ostalog, naravno da se slažem, treba pisati i prijavljivati sve nepravilnosti jer jedino tako možemo da ih dovedemo u red.
Koliko vidim iz odgovora nekom od kolega, mora ipak da se razvuče sve na preko 8 dana da bi pokrenuli postupak, a i za to mora da se ima pisani trag da je postavljen upit ka operateru, dakle, ne treba da nas mrzi da pišemo svima. 😀

Na koju foru se UC pošijlke i dalje ne vide na sajtu pošte, a TrackChecker aplikacija mi uredno povlači podatke baš od naše pošte i piše da mi je zaduženo za dostavu? 🤔

Da li je moguce da Posta stavi ovakav status a da niko nije primio posiljku??? Za potpis vec uneli moje ime i prezime na sajtu??? Ja nisam u Srbiji!

Prilozi

• IMG_5999.jpeg
    IMG_5999.jpeg
    103.1 KB · Pregleda: 68
Na koju foru se UC pošijlke i dalje ne vide na sajtu pošte, a TrackChecker aplikacija mi uredno povlači podatke baš od naše pošte i piše da mi je zaduženo za dostavu? 🤔
Došle dve pošijlke, LA...HU naplaćena u fullu, a UC...HU prošla za dž (valdja nisu hteli da se cimaju za 10din)

I meni su danas stigle dve UC....HU pošiljke, bez dažbina. Vrednost jedne je bila 0,55 $ a druge 0.95$

@Darko95 prijatelju, Temu ima magacine u tri grada i obično se iz jednog centralnog šalje, pa ti stiže brzo. Ono što nemaju na stanju povlače iz Kine, to jest magacina koji im je najbliži u okolnim zemljama, pa će ti opet stići pre nego sa Alija. Samo što je mnogo bolji kvalitet i raznolikost na Aliju nego na Temu.

Nazad
Vrh Dno