Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Sada je tih 200 + 60 Dinara zagarantovano + koliko procene paket. Tako da se zna minimum (260 Dinara) ali se ne zna maksimum na koji paket može biti procenjen.
Ono što je još nejasnije je uloga te DOO u Šimanovcima i podudaranje naplaćivanja svih paketa sa aktiviranjem te privatne firme.

Inače, ako nekme treba:

Global code: valid 2026.3.8 00:00:00-2026.3.10 23:59:59 PST
  • AEVS02 :$19-$2
  • AEVS04 :$35-$4
  • AEVS07 :$65-$7
  • AEVS16 :$139-$16
  • AEVS25 :$209-$25
  • AEVS50 :$399-$50
* Not available: RU, UZ, AM, KZ, TJ, BY, MD, AZ, TM, KG, GE, KR, US, BR

Warsun мала лампа за кола коштала 5долара, наплаћено 350 динара глобе. 😒

Pakovanje od 5 folija za telefon i Aneng tester za baterije.

Prilozi

• Screenshot_20260309_171120_Viber.jpg
    Screenshot_20260309_171120_Viber.jpg
    83.8 KB · Pregleda: 121
Pakovanje od 5 folija za telefon i Aneng tester za baterije.

dobar je tester za baterije , ali meni su naplaćatili isto. Više nego što sam tester košta. U svakom slučaju, više nije isplatljivo kupovati.

Jel moze nekako da se skonta pre kupovine da li ce biti problematicna posiljka aka skuplji PDV od robe?

Nikada nisam kupovao preko stranih sajtova, Aliexpress, Temu...valjda mi uvek bilo lakše da odem u prodavnicu i kupim 5X skuplju masku za mob nego što bi je platio na recimo Aliexppresu. Vreme se menja, nije ni meni a ni mom novčaniku više lakše. Kupio bi malo maskica, folija, narukvica za sat, kablića...mahom sitnice.
Jel ima neko nekakavu sugestiju gde bi mogao da se edukujem za iskusnog shopera na stranim sajtovima? Verovatno tu ima svakakvih šema, šemica, začkoljica, mućki...voleo bi kada ne bi prošao svoju školu nego se učio nečijom tudjom i učinim sebi zadovoljstvo shopinga lepšim i iskusnijim. Hvala svima unapred.

Sad si se setio kad su počeli da zaračunavaju pdv na svaku glupost. Prelistaj teme na benču vezane za aliexpress i manje-više ćeš skontati, ali izgleda da ćemo polako svi da se odjavljujemo.

Nikada nisam kupovao preko stranih sajtova, Aliexpress, Temu...valjda mi uvek bilo lakše da odem u prodavnicu i kupim 5X skuplju masku za mob nego što bi je platio na recimo Aliexppresu. Vreme se menja, nije ni meni a ni mom novčaniku više lakše. Kupio bi malo maskica, folija, narukvica za sat, kablića...mahom sitnice.
Jel ima neko nekakavu sugestiju gde bi mogao da se edukujem za iskusnog shopera na stranim sajtovima? Verovatno tu ima svakakvih šema, šemica, začkoljica, mućki...voleo bi kada ne bi prošao svoju školu nego se učio nečijom tudjom i učinim sebi zadovoljstvo shopinga lepšim i iskusnijim. Hvala svima unapred.

Možeš da se edukuješ na temema na ovom forumu, ima ih nekoliko pa kreni redom.

Šta se desi sa Aliexpress pošiljkom ako stigne viber poruka koliko treba da se plati za pdv/carinu, pa postar donese kada nije niko kući, a ni posle niko ne ode po paket u Poštu?
Posiljka se vraca nazad, a iznos za plaćanje?

Cisto sumnjam da ce vracati nazad. To je placen paket, sto bi oni trosili vreme i novac i slali na nazad.

Bice onih aukcija opet...

Po propisima o medjunarodnom postanskom saobracaju ,morali bi da vrate nazad posiljaocu.

Možeš da se edukuješ na temema na ovom forumu, ima ih nekoliko pa kreni redom.
Da sam zaludan krenuo bi da se edukujem "redom". Moje pitanje je jednostavno, tipa imate li neki link gde ću dobijem malo više od običnih uputstava koje mi daje recimo YT...ako nemate ignorišite moje pitanje a ne da se pravite pametni.

Dajte preporuku za one koripice za pecenje za AirFryer gde ste kupovali.

Čekajte sad... znači meni će na varalicu za ribolov od 40 dinara da naplati još plus 260 ? Ako je tako onda se selim na temu...

Nisam očekivao baš ovoliko da svi kukaju što se za sve sad plaća pregled i PDV. 😁 Da vidite kako je nama bilo... Poručio za 5 dinara one čičak trake, oni uzeše prošle godine 180 din.😱
Ludnica.

Kako nisi kad u Beogradu živi 1/3 stanovništva cele države, procentualno najviše porudžbina ide u Bg.... Vama su bar stvarno otvarali i za to naplaćivali uslugu... ovde ide naplata bez otvaranja... mada kao što rekoh, ne bih se zadovoljnije osećao i da ga sutra preimenuju, naplata ide pa ide.

Pančevo isto ide preko BG carine.

Nije problem da naplate PDV, problem je sto naplacuju vise nego sto produkt vredi.
Evo meni jutros stigla poruka da treba da plati 480 din za jedan paket i 650 za drugi...oba paketa su oko 5$ placena...sto znaci da ce za jedan da naplate skoro punu vrednost, a drugi vise od vrednosti paketa.
Da mi naplate 20%, znaci 100 din po komadu, ja se ne bih bunio...ali ovako vise nema smisla narucivati.

Nisam očekivao baš ovoliko da svi kukaju što se za sve sad plaća pregled i PDV. 😁 Da vidite kako je nama bilo... Poručio za 5 dinara one čičak trake, oni uzeše prošle godine 180 din.😱
Ludnica.
Ne znam da li si zlurad ili samo nisi pročitao pažljivo?
Ne naplaćuje se PDV - odnosno nije to problem - već se naplaćuje famuozno otvaranje pošiljki i nekakav nalog za naplatu.
I nema ovde vi mi i oni, svi smo obuhvaćeni.

Nazad
Vrh Dno