Šta je novo?

Kako kupiti Apple Care +

• Začetnik teme Začetnik teme rix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kako trebaju biti podešeni regioni da se pojavi mogućnost za Care+? Novi iPhone 17, global, verzija za Indijsko tržište. Apple account je USA, region je ovde Srbija i ima samo obaveštenje o onih regularnih godinu dana

Loguješ se na Apple account, ideš na Payment information i na Manage Payments i treba da ti balance bude iznad PayPal naloga.
Nadam se da ce da bude ok. Samo sam se zeznuo sto sam idmah uzeo gift card, nisam znao da me moze kao pre. Hteo da uzmem godisnji al mi bilo zao da dam 140$ na prvih 200$
IMG_4765.png

Kako trebaju biti podešeni regioni da se pojavi mogućnost za Care+? Novi iPhone 17, global, verzija za Indijsko tržište. Apple account je USA, region je ovde Srbija i ima samo obaveštenje o onih regularnih godinu dana

Prebaci i region na US, bar dok kupiš, a posle kako hoćeš 🙂 Verujem da si logovan na US nalog u pravom smislu, a ne samo za App Store 😃

Probaj preko weba i check coverage, ubaciš broj ili tvoj US nalog.

https://checkcoverage.apple.com/

Iako nikad nisam koristio VPN za to, možda i to da pokušaš ili backup, erase all content and settings, ponovo se loguješ isključivo sa US nalogom i ne vraćaš backup za početak i proveriš da li nudi 😃

https://forum.benchmark.rs/threads/kako-kupiti-apple-care.488530/page-45#post-7605318

Imali su jutros neki issue za iCloud i još neke servise, mada ne verujem da je do toga.

Da li neko zna kako da PayPal prestane da me banuje. Prvi mesec su mi banovali nalog pa sam napravio novi US nalog medjutim i on je sada banovan. Da li mozda VPN da koristim dok kreiran PayPal nalog. Kao nacin za AC+ mi stoji Apple balance medjutim nece da povuce pare sa balanca cim detektuje da mi PayPal nije aktivan. Ne mogu svakog meseca pred ratu da pravim novi PayPal nalog.
Ne znam koji ti je način prvi na listi u podešavanjima, mora da bude balans (pogledaj sliku u postovima iznad, mora balans da je na prvom mestu).
Malom je banovan paypal bukvalno posle nekoliko dana i uredno mu povlači sa balansa. Paypal koji je banovan je ostao kao dodatni. U stvari, ni ne možeš da ga skloniš i da hoćeš dok ne dodaš neki drugi način plaćanja.
Ne znam kako da prestanu da te banuju, moj paypal je napravljen istom metodom, istog dana i dalji nije banovan... SMS virtual broj itd... Ja sam očekivao da će i mene odmah na ban.

Ja sam aktivirao/platio apple care+ na USA nalog, iako sam imao podesen balance ispred kartice, skinuto je sa kartice...
Posle price sa call centrom, prva naplata mora da bude kartice, svaka sledece ide sa balanca. Ja sam se jedino zeznuo sto sam uzeo godinu dana 😀

Curice, dječaci, studenti, đaci, milicajci... Da se ne mučimo sa PayPal.

Ovako može da se kupi USA Visa virtual gift card:
1. pokreneš USA VPN.
2. Ideš na recharge.com
3. Kupiš karticu (treba ubaciti USA adresu).
4. Sa kupljenom karticom kupiš AC+ (obavezno koristi USA VPN kad plaćas sa USA Visa virtual gift card) i meni kafu (za to ti ne treba VPN) 🙂 😎.

P.S.
Kartica važi do 2033.

Prilozi

• IMG_0346.jpeg
    IMG_0346.jpeg
    177.4 KB · Pregleda: 92
  • IMG_0345.jpeg
    IMG_0345.jpeg
    104.8 KB · Pregleda: 66
  • IMG_0344.jpeg
    IMG_0344.jpeg
    81.6 KB · Pregleda: 69
Poslednja izmena:
Ne, piše da nije predviđeno za tu opciju pa više nisam ni tražio
Код мене је занимљива ситуација. Ако се улогујем на свој индијски налог, имам могућност да купим AppleCare, док на америчком немам.

Ако узмем преко индијског налога, да ли важи у Србији? Или мора USA налог?

Važi sa kog god hoćeš store-a gde je omogućen Apple care, ne mora US nalog isključivo. Odnosi se na zemlje gde su odobrili da može da se kupi.

Цена је слична - 749 рупија за обичан AC+, 1149 са Theft and Loss-om.

Међутим, и преко индијског налога ти треба валидан payment method за прву уплату.

Цена је слична - 749 рупија за обичан AC+, 1149 са Theft and Loss-om.

Међутим, и преко индијског налога ти треба валидан payment method за прву уплату.
U istoj sam situaciji za MacBook, nisam uspeo da nađem način za kupovinu preko Indije nažalost.

Curice, dječaci, studenti, đaci, milicajci... Da se ne mučimo sa PayPal.

Ovako može da se kupi USA Visa virtual gift card:
1. pokreneš USA VPN.
2. Ideš na recharge.com
3. Kupiš karticu (treba ubaciti USA adresu).
4. Sa kupljenom karticom kupiš AC+ (obavezno koristi USA VPN kad plaćas sa USA Visa virtual gift card) i meni kafu (za to ti ne treba VPN) 🙂 😎.

P.S.
Kartica važi do 2033.
Probacu ovo onda. Imam jos 7 dana da kupim AC+.

Mora preko PayPal-a ili kartice, a One ti se isplati ako plaćaš za više uređaja, ali ne zaboravi da svi onda moraju da uvek budu na tom Apple nalogu sa koga su kupljeni 😃

Mislio sam da cu moci preko novog USA PayPal naloga ali ne moze, trazi americku karticu da dodam na PayPal nalog iako ima para na USA PayPal nalogu.

Prilozi

• IMG_9538.PNG
    IMG_9538.PNG
    187.7 KB · Pregleda: 51
Ja uspeo ali na UK paypal, visa rajfajzen. Čak sam i posle prve uplate zamenio uk virtualni broj za naš i sve radi i skida sa naše kartice.
Vpn i komp obavezno koristiti.

@3PIO

Probao sam i preko recharge.com da kupim VIsa gift karticu, ali nijedan nacin placanja ne prolazi. Kako si ti platio?

Moja mastercard ne prolazi. Ne znam sta jos probati.

Neka druga kartica i banka. Meni je samo jednom odbijena internet Visa Intesina ali je master prosao odmah. Platicu ti ja ,ako hoces.

Pozdrav ljudi, da li bi neko bio voljan da me posavetuje na koji nacin bi bilo najbezbolnije aktivirati AppleCare+ nalog. Naime, imam apple id koji je napravljen jako jako davno sa regionom Srbija. Vratio sam se u apple ekosistem posle dugo dugo godina i citam sve ove stvari, i dosta sam zbunjen i ne mogu sve da pohvatam. Nemam nikog iz USA, imam samo Raifaisen mastercard 😀. Potrudio sam se da procitam postove ali dosta stvari mi nije jasno

Getflix VPN (New York), Komp (Safari browser), Delaware adresa, Visa Rajfajzen.
Ne vredi. @DGoran mi je kupio USA Visa virtual gift card sa USA adresom, ali ne mogu sa tom karticom ni da platim AC+, niti da je dodam na USA PayPal.

VPN NY, prava USA adresa, sa Macbook-a sam probao. Uglavnom poruka da ne moze sa prepaid karticom kupiti AC+.

Prilozi

• Screenshot 2026-03-08 at 18.38.28.png
    Screenshot 2026-03-08 at 18.38.28.png
    17.2 KB · Pregleda: 58
Poslednja izmena:
Ne vredi. @DGoran mi je kupio USA Visa virtual gift card sa USA adresom, ali ne mogu sa tom karticom ni da platim AC+, niti da je dodam na USA PayPal.

VPN NY, prava USA adresa, sa Macbook-a sam probao. Uglavnom poruka da ne moze sa prepaid karticom kupiti AC+.
Ostao sam bez reči... Više ne smem šta da kažem / napišem...
Meni je dao i da kupim i da dodam na Apple nalog.
Još probaj da sa tim karticom kupiš AC+ iz web browsera (windows) : https://checkcoverage.apple.com/?locale=en_US

Edit:
Grize me savest... piši mi PM da ti probam da pomognem.

Prilozi

• Screenshot 2026-03-08 at 20.12.18.png
    Screenshot 2026-03-08 at 20.12.18.png
    395.6 KB · Pregleda: 53
Poslednja izmena:
Dodao sam ja Visa Virtual karticu na Apple account, i adresa se podudara i sve. Ali ne mogu da platim AC+. Verovatno cu moci da potrosim te pare za druge stvari (icloud itd..) ali ne da AC+ da kupim. Ne znam sta jos da probam. Nemam widnows, ali probao sam iz Browser-a, sa Telefona, Sa Mac-a iz settings. Uvel isto.

Ne znam da li bi proslo bar jedan mesec da platim sa nekim tudjim PP nalogom, ako ima neko da mi da. Imam i dva PP naloga, jedan je USA sa balansom, verifikovan ali nemam USA karticu da dodam na njega (AC+ trazi da ima kartica, nece PP balance da koristi)

Prilozi

• Screenshot 2026-03-08 at 20.31.45.png
    Screenshot 2026-03-08 at 20.31.45.png
    184.5 KB · Pregleda: 47
Dodao sam ja Visa Virtual karticu na Apple account, i adresa se podudara i sve. Ali ne mogu da platim AC+. Verovatno cu moci da potrosim te pare za druge stvari (icloud itd..) ali ne da AC+ da kupim. Ne znam sta jos da probam. Nemam widnows, ali probao sam iz Browser-a, sa Telefona, Sa Mac-a iz settings. Uvel isto.

Ne znam da li bi proslo bar jedan mesec da platim sa nekim tudjim PP nalogom, ako ima neko da mi da. Imam i dva PP naloga, jedan je USA sa balansom, verifikovan ali nemam USA karticu da dodam na njega (AC+ trazi da ima kartica, nece PP balance da koristi)
Stvarno ne znam šta se dešava više...

Prilozi

• Screenshot 2026-03-08 at 20.35.29.png
    Screenshot 2026-03-08 at 20.35.29.png
    391.7 KB · Pregleda: 41
Nemam pojma stvarno. I sada ne mogu da izaberem Apple Balance da je primaran, nego stoji ova Visa kartica. A ne mogu ni da je sklonim ili obrisem vise

Prilozi

• IMG_9571.PNG
    IMG_9571.PNG
    89.3 KB · Pregleda: 38

Dodaj našu karticu na taj USA PP. Tako ja plaćam već ihaj, i Apple i PSN i Spotify…

Nazad
Vrh Dno