Šta je novo?

Kako kupiti Apple Care +

• Začetnik teme Začetnik teme rix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
sta se desava recimo ako amerikanac dodje ovde i u nekom klubu mu zabodu iP...on mora da prijavi ovde,ne verujem da ceka da se vrati u svoj rodni grad pa tamo da prijavljuje...

licno sam uzeo Theft and loss samo zato sto ne moze drugacije na US ac....samim tim sto nemam racun iz radnje mislim da nemam sanse da izvucem nov pa cak i da odem u neku od podrzanih zemalja,neka me neko ispravi ako gresim...

Sto se tice zamene kod nas,menjao sam i14pro ,i dobio sam nov u roku od 10 dana,po oznakama nije bio refurbished

Drugar je isto 14 pro menjao samo u Milanu,diirektno u Apple storu dobio je cak i nove nalepnice Imei za kutiju...kod nas mislim da ne dobijes cak ni papir...vec se samo
vidi u sistemu

International claims​

If your iPhone is lost or stolen while you are traveling, we can ship your replacement iPhone to you on the road.

If you're overseas at the time, we can even ship a replacement to you in any country where Theft and Loss coverage is available. International replacement of lost or stolen devices is subject to device availability, and options may vary by region and iPhone model or color. It may take up to 4 business days after your claim is approved for your replacement iPhone to be delivered.

Vi koji ste uspešno uplatili apple care, da li i dalje postoji ona opcija za apple care + ili mora ovaj AppleCare Theft and Loss?
Ja sam do danas placao taj osnovni Apple Care+ 7.99$ za Iphone 13 mini. I ugasio ga, pa se predomislio i hteo da vratim 🙂. Zvao sam ih, support je usao preko screen share-a u telefon, gledali sve, pa neke dodatne strucnjake zvali. I kazu ne postoji mogucnosti vise za 7.9$ iako je skoro ugasen. Ali sada imam 45 dana opciju da uzmem taj Theft plan od 11.99$. I nudi mi Apple Care One (to je kao za sve uredjaje neki kombo)

Ali naravno sada ne mogu preko balance-a to da platim, nego cu moracu PP. valjda ce proci. Jer hocu da nesto posle reklamiram uskoro pa bih platio samo jedan mesec jos. Ali u sustini ispalo dobro, jer 45 dana ne moram da placam Apple Care+, dok ne budem spreman da odnesem telefon na reklamaciju necu uplatiti taj mesec.

Mora preko PayPal-a ili kartice, a One ti se isplati ako plaćaš za više uređaja, ali ne zaboravi da svi onda moraju da uvek budu na tom Apple nalogu sa koga su kupljeni 😃

Da, nemam USA karticu. Videcu PP, pa ubacim tih 12$, ako odlucim samo taj jedan mesec da reklamiram zadnje staklo.

Apple Care One nesto nema smisla. Jer pojedinacno mi je bilo jeftnije. MBP M1 89$e je godisnji AC+, i 7.99$ za iPhone mesecno,

A nudi mi za "One" 19.19$. Mada necu vise ni to placati, ne treba mi.

kako da ti ospore sto placas toliko puno?

Verovatno misli na to što kod nas AC+ nije zvanično dostupan, ali mislim da se do sad niko nije javio da su ga odbili.

Ne, mislim na to da ospore neku vrstu kvara?

Rekalmirao bih ga uskoro.. nosen bez futrole, izgrebano staklo ali radi ( za sada 😀 )

To ne podleže - to se vodi kao kozmetika. Jedino razbijen ekran/leđa ili kombinacija, plus neki drastičniji kvarovi.

Izgrebi ga jace, pa reklamiraj 🙂. Ja se bojim da ne urade update na iOS26 ako reklamiran (puklo malo zadnje staklo). Mozda bih uzeo polovni 13mini na IOS18/17 ako nadjem, povukao backup i onda tek reklamirao ovaj.

Pozdrav, jel ovo dovršen proces registracije za apple care?
Uspeo lagano preko vpn i UK naloga da uplatim rajfajzen viza karticom.
Dobio sam mail AppleCare+ Proof of Coverage i You’re covered za moj uređaj.
E sad stoji samo finish applecare plan setup i nikako ne mogu da potvrdim to.
Ako zna neko hvala unapred.

Prilozi

• IMG_2683.png
    IMG_2683.png
    405.9 KB · Pregleda: 46
Pogledaj ovaj post i vidi da se loguješ kao što je pisao kolega 😃

https://forum.benchmark.rs/threads/kako-kupiti-apple-care.488530/page-45#post-7605318

Update 1:
Uspeo sam I da uradim registraciju (Finish AppleCare Plan Setup).
Pokreneš App Store app na telefonu, gore desno pritisneš sličicu (avatar) pa na dnu stranice izloguješ se sa srpskog naloga (uloguješ se na UK nalog). Glavni Apple ID ne diraš.
U Support app-u izabereš svoj telefon i pritisneš na Finish AppleCare Plan Setup/Finish Setup I to je to. Od sada se "vidi" telefon na UK nalogu koji dopunjavaš iTunes karticama...

Fora je da AC+ kupovinu odradiš na web stranici (Windows 11, Edge browser, Raiffeisen VISA kartica) a ne na telefonu ili na mac, jer tamo ne prolazi naša kartica.

Update 1:
Uspeo sam I da uradim registraciju (Finish AppleCare Plan Setup).
Pokreneš App Store app na telefonu, gore desno pritisneš sličicu (avatar) pa na dnu stranice izloguješ se sa srpskog naloga (uloguješ se na UK nalog). Glavni Apple ID ne diraš.
U Support app-u izabereš svoj telefon i pritisneš na Finish AppleCare Plan Setup/Finish Setup I to je to. Od sada se "vidi" telefon na UK nalogu koji dopunjavaš iTunes karticama...

Fora je da kupovinu odradiš na web stranici (Windows 11, Edge browser, Raiffeisen VISA kartica) a ne na telefonu ili na mac, jer tamo ne prolazi naša kartica.

Da samo što je prvo povukao pare za prvu uplatu preko rajfajzen banke a onda kada je trebalo da finisira kao ne prihvata karticu 🤨
Ipak napravio paypal uk nalog, uzeo broj preko sms virtual i napokon vezao taj us nalog za us paypal i sada sve radi.
Hvala puno svima na pomoći

• Like
Reagovanja: iOS
Koji servis ste koristili za sms verifikaciju PayPala? Ja sam pokušao preko surfshark alternative numbera al ne radi.

Takođe posle prebaci verifikaciju za PayPal da ide preko email-a.

Da da I ja sam po preporuci ljudi odavde koristio sms virtual + surfshark vpn i sve je lagano proslo...

Takodje negde sam procitao da ako preko us paypall -u nema transakcija ume da potraje,nece da ga banuju...videcemo...

metod placanja mi je apple balance pa pratim...

Apple Care one paket uspesno aktiviran i povezan sa drugim uredjajem, putem "laznog" US paypal naloga. Pitanje jedno, kada sam povezao i izlogovao se i usao na pravi icloud, ispisalo je da u naredna 24h coverage informacije nisu dostupne, ali su se vratile odma posle na "laznom" us icloudu. Da li mozda treba sacekati malo i biti na tom us icloudu ili ce sve biti ok?

Nema nikakve potrebe za tim. Možeš narednih dana da proveriš i na kompu, ne moraš da se ponovo loguješ na taj Apple nalog.

Nema nikakve potrebe za tim. Možeš narednih dana da proveriš i na kompu, ne moraš da se ponovo loguješ na taj Apple nalog.
Stiglo je ovo na mail, da li da se vratim na taj nalog ipak?

"A new Apple Account has signed in to your iPhone 17. To avoid losing AppleCare One coverage, you must sign in to the iPhone 17 with the Apple Account associated with your AppleCare One plan.

You have 24 hours from when this email was sent to sign in, or your iPhone 17 will be removed from your AppleCare One plan."

"A new Apple Account has signed in to your iPhone 17. To avoid losing AppleCare One coverage, you must sign in to the iPhone 17 with the Apple Account associated with your AppleCare One plan.

You have 24 hours from when this email was sent to sign in, or your iPhone 17 will be removed from your AppleCare One plan."

Napisao si da si kupio Apple Care plus plan, a u toj varijanti je tačno ono što sam napisao 😃 Pošto si ipak uplatio AppleCare One, to je drugačije zato što u toj varijanti ne smeš da izloguješ sa Apple naloga preko koga je kupljen 😃

Više puta je napisano ovde i u glavnoj temi 😃

https://forum.benchmark.rs/threads/applecare-one.512590/

Za AppleCare One moraš uvek na tom, kao i svakom dodatom, uređaju da budeš na istom Apple nalogu.

Da li neko zna kako da PayPal prestane da me banuje. Prvi mesec su mi banovali nalog pa sam napravio novi US nalog medjutim i on je sada banovan. Da li mozda VPN da koristim dok kreiran PayPal nalog. Kao nacin za AC+ mi stoji Apple balance medjutim nece da povuce pare sa balanca cim detektuje da mi PayPal nije aktivan. Ne mogu svakog meseca pred ratu da pravim novi PayPal nalog.

Da kucnem u drvo, ja imam već godinama sa pravim američkim brojem i nije bilo problema, tako da možda je pravi, aktivan američki broj u pitanju. Moguće da njihov sistem detektuje te sms verification sajtove pa onda banuju.

Možda je ovo za broj glupo, ali ja npr nisam ništa drugo radio u procesu pravljenja naloga u odnosu na sve vas, a nisam bio banovan. Jedino drugo što mi pada na pamet je da sam ja to uradio pre nego što se pročulo da to postoji kao zaobilazno rešenje pa su ljudi krenuli da prave, ali mislim da smo mi ovde na forumu statistička greška.

Meni ova app za SMS ne radi, tj ne stize mi kod za PP nikako? Nema opcika za PP kao servis pa sam odabrao “another”?

Loguješ se na Apple account, ideš na Payment information i na Manage Payments i treba da ti balance bude iznad PayPal naloga.

Nazad
Vrh Dno