Šta je novo?

Veš mašine

šteta
mislim da bi mogla da bude uporediva sa Miele-tom
evo, neka kolege koje su više u materiji sa njim pogledaju i ove njihove demoe što je ovaj lik uslikao na nekoj njihovoj prezentaciji u Nemačkoj, pa ako mogu da ih uporede po klasama

U nekim segmentima cak i nadmasuje Miele.Bilo bi super kad bi se prodavali ovde,ali ovde uglavnom prolaze jeftiniji brendovi.

Nije baš ni za bacanje. Asko mašine, iako su jako robusne i dobro napravljene, ne spadaju u najpouzdanije.

Проблем и јесте у томе што ем не траје, ем не може да се поправи.
Pisao sam već na temi, na mojoj LG bubanj je bio zavaren, propao je ležaj, par servisa je tražilo oko 120-130 evra za zamenu, bez garancije da bubanj neće procureti ili biti drugih problema. Dati je na reciklažu je bilo no brainer. Bilo koja nova je bio jedini izbor... mada kako cene servisa idu van svih granica razuma, ne bi me čudilo da veš mašine odu putem tostera, miksera, i sve ostale tehinike koju više niko ne popravlja, a kvalitet je nikad lošiji, čak i kod zvučnih imena....

Probao sam stariju Gornje mašinu koja ima display i nije korišćena odavno i pustio sam je praznu sa praškom i posle 20ak min je počela da pravi veliku penu i da je vraća kroz posudu za deterdžent onda je nešto zasmrdelo i kao da je puklo pa sam je ugasio i više ne reaguje. Da li ima račun popravljati?

Drugari, zanimaju me iskustva onih koji su već imali prilike da koriste veš mašine marke Whirlpool, još bolje ima li ko od vas iskustvo sa njihovom W6X W845WB EE mašinom za pranje koju sam ove nedelje neplanirano pazario po jako povoljnoj ceni? Od veš mašina do sada smo imali EI, Gorenje, Beko, Ariston, Indesit i svaka je trajala u proseku 6-7 godina, sa izuzetkom najstarije EI sa mehaničkim programatorom koja je potrajala bogami preko 20 godina, ali taj kvalitet odavno više ne postoji. Whirlpool mi je velika nepoznanica, ali je ovo navodno njihov top model, najtiši na centrifugi, na motor u EU daju 20 godina garancije, itd.

Dvoumio sam se između nje i AEG LFR61844BE i sad me zanima jesam li se za 100€ razlike u ceni za#eb'o pri kupovini i kako se Whirlpool pikazao u praksi?!

Drugari, zanimaju me iskustva onih koji su već imali prilike da koriste veš mašine marke Whirlpool, još bolje ima li ko od vas iskustvo sa njihovom W6X W845WB EE mašinom za pranje koju sam ove nedelje neplanirano pazario po jako povoljnoj ceni? Od veš mašina do sada smo imali EI, Gorenje, Beko, Ariston, Indesit i svaka je trajala u proseku 6-7 godina, sa izuzetkom najstarije EI sa mehaničkim programatorom koja je potrajala bogami preko 20 godina, ali taj kvalitet odavno više ne postoji. Whirlpool mi je velika nepoznanica, ali je ovo navodno njihov top model, najtiši na centrifugi, na motor u EU daju 20 godina garancije, itd.

Dvoumio sam se između nje i AEG LFR61844BE i sad me zanima jesam li se za 100€ razlike u ceni za#eb'o pri kupovini i kako se Whirlpool pikazao u praksi?!
Za veš mašine neznam ali sa mašinama za pranje sudova imam jako loše iskustvo. Tri puta je popravljali i na kraju vratili novac. Znam da se sklapaju u Poljskoj. Možda će neko imati iskustvo da je kupio.

Evo jedan ozbiljno dobar deal ako imate nekoga ko moze da vam donese masinu sa Kosova, 65 000 dinara samo kosta ova Haier masina, kod nas je 80 000 najjeftinija na popustu|

I onda mašina od skoro 600eur, a bez ikakve garancije. A i prevoz košta. Nema poente da to iko radi. Za te pare ima ovde odličnih mašina.
Da je Miele, pa aj nekako...

I onda mašina od skoro 600eur, a bez ikakve garancije. A i prevoz košta. Nema poente da to iko radi. Za te pare ima ovde odličnih mašina.
Da je Miele, pa aj nekako...
Kako nema garanciju, imas garanciju, ja imam coveka koji ide svake nedelje na Kosovo, tako da se meni itekako isplati, a i verujem da nije tolko tesko da se nadje neko za prevoz ako dodje do kvara

Slažem se, sve može da se uradi. Ali toliko potencijalnog cimanja i rizika zbog 15000din razlike u ceni?? Teško. Za 65k ima odličnih mašina kod nas. Ne znam što bi neko jurio baš tu Haier. Za manje para ima i Bosch serija 6 sa 5 godina garancije.

Poslednja izmena:
Slažem se, sve može da se uradi. Ali toliko potencijalnog cimanja i rizika zbog 15000din razlike u ceni?? Teško. Za 65k ima odličnih mašina kod nas. Ne znam što bi neko jurio baš tu Haier. Za manje para ima i Bosch serija 6 sa 5 godina garancije.
Bolja je ova od vecine 6 Boshovih, za ove pare jedino bolje je polovna Miele wwb 360

Takodje trenutno ima akcija na Nemackom Amazonu, za 700 eura moze da se uzme najnovijia serija 8 Bosch, koja je kod nas 130 000 na popustu

Masine su teske i glomaze, nije lako transportovati, kosta transport. Kvare se, a garanciju nemas z amasinu placenu 700e
Po meni je to ludost dovoziti iz inostranstva. I te masine koje su kod nas sad 130k, na akciji umeju da budu i 100k, tako da je mala razlika u ceni a maltretiranja i potencijalnih problema mnogo

Iskreno kad imate Beko, Gorenje isl. za 250 evra, stvaro treba biti dokon pa poručivati nešto tako iz instranstva kao da je 1996 godina kada je ponuda bila dosta slaba. Takođe nikad ni na poklon, ni da mi plate ne bih uzeo neku polovnjaču tipa Mile, malo korišćena, baba prala gaće samo 3x nedeljno, samo 7 dana stajala pored kontenjera, povoljno 350 evra, radiće vam bar 3 pranja, majke mi, varijanta.

Kao što napisah u drugom postu, samo novo, samo 5 godina garancije, brend nebitan. Pa makar to nije auto, pa mora dizlo iz nemačku, sa 178 000 (pravih 420 000), 2011 nov, nov, nov, košta isto kao nova Dacia ili Toyota... ovde komšija ne vidi kakvu veš mašinu imate pa da morate da se patite kao sa ovim otpadom od kola koji se uvozi kod nas zbog komšiluka 😂.
Na akciji je 130k oko 150k je regularna cena, imas garanciju sa Amazona, uzeo sam pre 8 godina graficku karticu za black friday na Amazonu iz Amerike za 500$ kod nas je bila oko 1200$, crkla posle 3 godine, javio sam se, rekli su da posaljem u Nemacku tamo imaju servis, posle 3 nedelje mi dali bolju i noviju graficku i jos 5 godina garancije, garancija preko Amazona ti je i sigurnija nego kod nas, ovde ce da nadju sve nacine da ti ne daju novo ili da ne uvaze garanciju
Kompovi - komponente su mi OK 🙂 to je ipak znatno manji uređaj...

Iskreno kad imate Beko, Gorenje isl. za 250 evra, stvaro treba biti dokon pa poručivati nešto tako iz instranstva kao da je 1996 godina kada je ponuda bila dosta slaba. Takođe nikad ni na poklon, ni da mi plate ne bih uzeo neku polovnjaču tipa Mile, malo korišćena, baba prala gaće samo 3x nedeljno, samo 7 dana stajala pored kontenjera, povoljno 350 evra, radiće vam bar 3 pranja, majke mi, varijanta.

Kao što napisah u drugom postu, samo novo, samo 5 godina garancije, brend nebitan. Pa makar to nije auto, pa mora dizlo iz nemačku, sa 178 000 (pravih 420 000), 2011 nov, nov, nov, košta isto kao nova Dacia ili Toyota... ovde komšija ne vidi kakvu veš mašinu imate pa da morate da se patite kao sa ovim otpadom od kola koji se uvozi kod nas zbog komšiluka 😂.

Kompovi - komponente su mi OK 🙂 to je ipak znatno manji uređaj...
Ne znam sto ste toliko protiv polovnih stvari, tetka ima Miele masinu iz 2014. godine kupila je 2016. dan danas radi kao nova, nista nije morala da sredjuje, znaci sace 10 punih godina, ja bi uzeo takodje, ali zena nece da uzimamo polovnu masinu u novom stanu

Borba sa vetrenjačama

Ne znam sto ste toliko protiv polovnih stvari, tetka ima Miele masinu iz 2014. godine kupila je 2016. dan danas radi kao nova, nista nije morala da sredjuje, znaci sace 10 punih godina, ja bi uzeo takodje, ali zena nece da uzimamo polovnu masinu u novom stanu
Druže neko je s oproštenjem prao svoje u.... gaće u tome pre tebe. Pa ne bih to uneo u kuću pa sve da daju 500€ na poklon pride. Veš mašina je uređaj za ličnu higijenu. Meni se i polovan auto gadi dok ne prođe detaljno dubinsko pranje... A ovo je kao da si uzeo tuđu četkicu za zube.

Stvar principa, ako postoji bilo koji nov uređaj koji mogu makar na rate da kupim, polovan nije opcija. I da ljudi greše, nova mašina od 200-250€ pere savršeno, troši malo struje i vode. I uglavnom je naprednija od tih starudija.

U...al si ga opisao,nigde logike.
Prao gaće....,
Iskreno,i meni se to gadi,mi imamo u kući 5 veš mašina,pa svako za sebe.🙂

Druže neko je s oproštenjem prao svoje u.... gaće u tome pre tebe. Pa ne bih to uneo u kuću pa sve da daju 500€ na poklon pride. Veš mašina je uređaj za ličnu higijenu. Meni se i polovan auto gadi dok ne prođe detaljno dubinsko pranje... A ovo je kao da si uzeo tuđu četkicu za zube.

Stvar principa, ako postoji bilo koji nov uređaj koji mogu makar na rate da kupim, polovan nije opcija. I da ljudi greše, nova mašina od 200-250€ pere savršeno, troši malo struje i vode. I uglavnom je naprednija od tih starudija.
Kako glupo poredjenje

Ali apsolutno realno. Zaista ne vidim ni 1 jedini razlog da u 2026 kada nova mašina ima za 200€, može i na rate neko kupi polovnu.

Jeste pre 40 godina mašina je koštala i po 2000 DEM (bolje, strane marke), što je u današnjim parama oko 6000 EUR. Ali ta vremena su prošla.

Još bih i razumeo ako nisi gadljiv od poznate osobe uzmeš na poklon... Nije baš idealno al ajd. Ali dati svoje pare na polovnu stvar kad za 20-30% više imaš novo sa 5 godina garancije... Da ne pričam da često polovnjak košta više nego neki novi...

Da ne idemo previše u OT toliko od mene o tome u ovoj temi...

Ali apsolutno realno. Zaista ne vidim ni 1 jedini razlog da u 2026 kada nova mašina ima za 200€, može i na rate neko kupi polovnu.

Jeste pre 40 godina mašina je koštala i po 2000 DEM (bolje, strane marke), što je u današnjim parama oko 6000 EUR. Ali ta vremena su prošla.

Još bih i razumeo ako nisi gadljiv od poznate osobe uzmeš na poklon... Nije baš idealno al ajd. Ali dati svoje pare na polovnu stvar kad za 20-30% više imaš novo sa 5 godina garancije... Da ne pričam da često polovnjak košta više nego neki novi...

Da ne idemo previše u OT toliko od mene o tome u ovoj temi...
Brate, Miele polovna od 500 eura ti je u najboljem slucaju najsocijalniji novi model koji je malo jace od 1000 eura, a obicno kad uzmes polovnu uzmes i bolji model od basic modela, znaci preko 100% je razlika, ne 20-30%, uzmes polovnu, i upalis je praznu sa deterdzentom na 90 stepeni i ocistis sve lepo, to oni vec i odrade kada preuzmu masinu pre nego sto je stave na prodaju.

Да живимо у свету где не излазимо из сопствене куће/домаћинства ово би можда и имало неку логику, овако спавамо по хотелима у ко зна каквим креветима, бришемо се пешкирима које је користио ко зна ко, возимо се превозом, пијемо и једемо по ресторанима опет из ко зна каквог посуђа које нам опет послужују људи сумњивих хигијенских навика. Може ово до сутра, машина се очисти/дезинфикује на високој температури и ништа јој не фали.
Ја сам сличну "филозофску" дискусију водио сам са собом у вези машинице за шишање, као да ли бих купио половну машиницу, и наравно први одговор је као и ово твоје - никад, а ни тад. И онда размислим, годинама сам ишао код фризера где те шиша са опремом коју је користио, не један, већ стотине људи. И то нам је скроз прихватљиво.

Ni jedan ni drugi niste dali odgovor na pitanje zašto bi kupio polovnu (gore se navodi za 500 eura) mašinu ma kog brenda, kada nova ima za 200? Bolje pere? Čisto sumnjam, mašine za pranje veša su odavno sve u istom nivou još od sredine 70-ih nema pomaka u kvalietu pranja. Troši manje struje? Teško, noviji modeli su bolji uvek po ovom pitanju. Duže će da traje? Jako jako teško, imaš 5 godina garanacije na nov uređaj, koji pri tome košta pola tog navodnog polovnog, znači miran si 10 godina ako kupiš 2 i obe crknu tik iza isteka garancije, a alternativa je uređaj koji nema podršku kod nas, ko zna kako skupe delove i ne nudi apsolutno ništa kao prednost u odnosu na nov uređaj.

Ko se još u 2026 loži na brendove? Ajd da je 1980 i neka pa si imao Ei Niš stara tehnologija i neki fancy brand, ali danas, kad svi prave iste uređaje, bilo da su u pitanju telefoni, mašine ili čak kola (uporedno gledano u istom segmentu), biti rob brenda... ne znam šta da vam kažem. Kapiram da kupujete i polovne mobilne telefone i laptopove... 😀

Polovna Miele je 10x kvalitetnija nego bilo koja nova za 200 evra,jer polovne Miele vec imaju za 200-250 evra.

Nisam za to da se kupuje polovno kako god da se zove,jer vecina na oglasu su stare mašine po 15-20 god miele npr za 350e.Nek nadje neko na kp mladu mašinu par god staro,nema,ili teško.Ali sam za to ako nadješ dobar dil za jeftine pare,a da nije puno stara.Npr komšija pazario par godina staru AEG za pranje i sušenje,model iz 2021 za 190e,6 meseci garancije,i to je po meni dobra kupovina.Ove matore koliko god da su kvalitetne ne bih uzeo,jer je baš veliki period u pitanju.

Nazad
Vrh Dno