Šta je novo?

Samsung Galaxy S26

Sad je već problem i sa podešavanjem. Nekad su entuzijasti telefon rešavali za 3 sata podešavanja. Sad je potrebno 10 dana. Ni tad niste sigurni. Uzeo sam Honor 8pro, da nema recenzija ne bih ni znao za neke opcije. Čitam komentare klinaca na kojekakvim trećerazrednim sajtovima. Na šta se sve ljudi žale?! Mora sve da radi iz kutije, kako?
Ne volim Ai, a chatgpt doživljavam kao druga. Sad, treba li nam to? Mislim da smo u problemu. Ako nam prodaju telefon koji se od prethodne verzije razlikuje po softveru... UF, neće biti dobro!

Poslednja izmena:
Kad je neko ostavio komentar ovde, prilikom prvog susreta sa S26U, "jel nas to neko za*ebava" nisam vjerovao da je to izrazeno u tom obimu.
Danas sam ga pogledao i bukvalno je bilo "WTF?!" Kvalitet izrade, po mom skromnom misljenju, je toliko inferiorniji u odnosu na predhodnu ultru, nisam mogao da vjerujem da je toliko alminijum losi od titanijuma.
Istu promjenu sam napravio, sa 15PM na 17PM, ali nisam imao osjecaj kao ovaj.

Off topic: Pogledao sam i novi Xiaomi, 17 ultra. Kamera je stvarno dobra a telefon kao da je iz neke redmi serije, meni prelose ono majke mi. Softver njihov meni ne pase nikako, sve mi nesto "sirotinjski"... Kome oni misle da ce da uvale ono za 1,5K jura, nije mi jasno.

Bez želje da se svađam, kako vidite kvalitet kamere gledajući ekran? Ni DSLR više nije merodavan ako ne prođe kroz PS?! Sve se svelo na činjenicu sviđa li nam se prikaz na displeju ili ne. Možda sam mator i glup, objasnite mi molim Vas.

Stavis sliku pored slike sa razlicitih modela na istom ekranu i vidis.
Sve je to približno. Opet, stvar podešavanja. Imam fiks ideju da je samo štampana fotografija merilo. Ni to više nije... Uzmeš ono što ti se sviđa. Da ne širim priču na sertifikovane monitore na primer. Stvarno mi nije ideja da forsiram telefon koji sam uzeo. Našao sam svoju računicu... Zadovoljan. Honor ekran možeš da podešavaš 10 dana... Pola opcija ne vidim. Valjda je u tome kvaka. E, kako će izgledati print ili malopre spomenuti sertifikovani, preskupi monitor😊 Uživajte u svojim uređajima, iovako smo ih preplatrili...

Poslednja izmena:
Samo me fasciniraju zum kamere. To je ogroman napredak tehnologije. Uraditi to sa ovoako malim sočivima je sjajno! Valjda AI.

Stigla danas 😁
Ovo mi je prva ultra ikad poslije mnogobrojnih plus verzija. Na velicinu sam se navikao brze nego ocekivano.
S25+ ide u zamjenu ali je jos tu za usporedbe. Samo sam na brzinu prebacio podatke, nisam stigao sve detaljno da pogledam.
Ali prvi utisci su ok, display ok, ova privacy funkcija nije toliko ekstremna kao sto se reklamira ali definitinvo se druge osobe sada moraju dosta potruditi da vide sta je na ekranu.
Kamera se cini takodjer odlicna, zoom, stabilizacija i scene u mraku su super. Zvucnici takodjer solidni i glasni. One ui 8.5 ima sitnih kozmetickih promjena ali nista posebno.
Eto par sitnica od mene.

Prilozi

• 20260306_202925.jpg
    20260306_202925.jpg
    313.9 KB · Pregleda: 94
E da to htedoh da kažem, taj privacy nije baš kao folija kod koje se bukvalno ne vidi ništa, ovde se vidi samo tamnije. Delovalo mi je dosta bolji, ali videh kod kolege da ipak nije toliko wow kao što sam mislio.

The Samsung Galaxy S26 series has smashed the pre-order record in South Korea. In the 7 days between February 27 and March 5, Samsung saw 1.35 million pre-orders.
For comparison, the Galaxy S25 trio last year reached 1.3 million pre-orders in 11 days.

To može da se isključi? Razumem privatnost kao opciju... Ako ne može, težak fail!
Morra da može... Jedino ako je fora u uštedi baterije. Ovako pola piksela ne radi. Sigurno može da se isključi...

Poslednja izmena:
Ne može, privatnost sadržaja ekrana bi trebalo više da ti znači od pola piksela.

Je li netko nekoliko dana koristio telefon pa da javi utiske kakva je baterija

Kao prvo opet kazem da je taj privacy gimmick, drugo moze da se ugasi.
Trece sve sto dođe na taj ekran već znaju Google i kompanija, tako da ko zaista brine o privatnosti taj bi trebalo da ide bez Googla na uredjaju. Ko brine samo da mu zena ne vidi sadržaj ekrana, pa taj bi trebao da kupi pravi privacy screen za par dolara jer mu ovo nece raditi posao.

Moze da se ugasi. Nudi standardnu opciju gde blago sakriva sadrzaj ljudima sa strane, neku opciju da sakriva samo deo u gornjem uglu na kom pise od koga stize notifikacija i njen sadrzaj, ili neki super safe mod gde niko sa strane ne vidi ama bas nista, ali dok je to ukljuceno manje vise ni ovaj sto koristi telefon ne vidi nista 😂 gimmick, ali ajd, leba i igara 😂

Pogledao ga malopre u uscu, sta znam, 95% s25 ultra, samo zaobljeniji.

Isto radi.
Slicne kamere.

Jedino taj privacy, ostalo sve skoro isto.

Stigla danas 😁
Ovo mi je prva ultra ikad poslije mnogobrojnih plus verzija. Na velicinu sam se navikao brze nego ocekivano.
S25+ ide u zamjenu ali je jos tu za usporedbe. Samo sam na brzinu prebacio podatke, nisam stigao sve detaljno da pogledam.
Ali prvi utisci su ok, display ok, ova privacy funkcija nije toliko ekstremna kao sto se reklamira ali definitinvo se druge osobe sada moraju dosta potruditi da vide sta je na ekranu.
Kamera se cini takodjer odlicna, zoom, stabilizacija i scene u mraku su super. Zvucnici takodjer solidni i glasni. One ui 8.5 ima sitnih kozmetickih promjena ali nista posebno.
Eto par sitnica od mene.
Kakva je ova crna Pitaka u ruci? Narucio sam istu 🙂

Kakva je ova crna Pitaka u ruci? Narucio sam istu 🙂
Ok je, lijepo lezi u ruci, stvarno tanka i nije klizava s obzirom da je relativno glatka povrsina.
Ne svidja mi ste sto je otvor kod s pen malo uzi pa je neprakticno vaditi olovcicu. Ovaj zastitini prsten oko kamere izgleda odlicno ali se telefon bas bas klacka kad je na stolu

• Like
Reagovanja: ICE
Ok je, lijepo lezi u ruci, stvarno tanka i nije klizava s obzirom da je relativno glatka povrsina.
Ne svidja mi ste sto je otvor kod s pen malo uzi pa je neprakticno vaditi olovcicu. Ovaj zastitini prsten oko kamere izgleda odlicno ali se telefon bas bas klacka kad je na stolu
Al' ga opisa,prosto da se covek napali 🤣

Na Gsmarena je izašao review. Pogledao sam sekciju sa fotografijama jer me to jedino zanima. Verujem da je browser dobar i ostalo sve isto kao na drugim uređajima. Kvalitet izlaznih fajlova je loš. Sve je loše - portreti (jako loši), noćne fotografije, detalji, šum, itd. Jednostavno nema napretka i zbog hardvera tj. senzora i zbog softvera (programeri ne znaju da izvuku maksimum jer ne znaju napredno znanje computational photography).

Na Gsmarena je izašao review. Pogledao sam sekciju sa fotografijama jer me to jedino zanima. Verujem da je browser dobar i ostalo sve isto kao na drugim uređajima. Kvalitet izlaznih fajlova je loš. Sve je loše - portreti (jako loši), noćne fotografije, detalji, šum, itd. Jednostavno nema napretka i zbog hardvera tj. senzora i zbog softvera (programeri ne znaju da izvuku maksimum jer ne znaju napredno znanje computational photography).
Ako te teši i Honor je po mom mišljenju napravio priličan fail sa magic Os 10. Devetka je odlična. Valjda je trka sa softverskim unapređenjima... Realno, hardver je na generacijskom vrhu. Samsung nekako brlja sa kamerama, valjda su se uspavali. Ne koristim ga od S6. Kad se setim kako smo kmečali na tačviz😂 Od telefona očekujem da ga brzo i lako podesim, to sad traje danima... Nema smisla, stvarno nema smisla. AI je dobra priča ali ne sme da bude ovako agresivna. Dozvolite mi da je kompletno isključim, molim Vas!😊

Nije se samsung uspavao nego se ponasaju kao apple, znaju da imaju hordu fanova koji stlano uzimaju samsung jer "ne postoji potpuniji telefon" i onda ih nije briga, ima ovako da leraju deceniju.

7500 mah ocekute 2036 godine.

Trebalo bi minimum 6000mAh da ponude za S27U, ali znajuci njih to ce biti 5000-5500mAh😅

Igrao sam se malo sa S26 Ultrom. Pa ovaj privacy displaj je ******. Nekako mi je čudno u očima kad se uključi. Ok, svako drugačije koristi telefon, pa nekome možda pomogne, ali ako ne vidim pod uglom od 45% stepeni što ti žena šalje ono, pod malo manjim/većim uglom defitivno ću videti koliko toliko. Na maximum privacy se ne vidi ništa i još gore mi je za oči i postaje bolno. Na max privacy ako je crna tema ili pozadina, displej kao da je lcd, ceo ekran i crna je osvetljena. Ja bih to možda palio za notifikacije samo...

Nazad
Vrh Dno