Šta je novo?

Dahua televizori

johnterry

Poštovan
Učlanjen(a)
21.05.2021
Poena
60
Da li ga neko ima? Kakvi su utisci? Na "sajtu koji deli crne vaucere" ima da se kupi Dahua 65 inca za 41 000. Uz vaucer moze da se spusti na 36 000. Da li se isplati uzeti kao totalnu nepoznanicu? Logikom kakve su im kamere, ne bi trebalo da je losiji od Vox, Fox, Tesle i ostalih slicnih

Ja sam nasao u 2 prodavnice i pise jasno Google TV.
Bas ovaj Dahua LTV43-SG200?

Ne piše nigde da ima chromecast?

Chromecast imaju samo sertifikovani uređaji to bi sve potvrdilo

Izgleda da nema sertifikovan google tv. Ja imam LTV43-SD200 koji sam kupio pre godinu dana i on poseduje sertifikovan android TV, sa chromecast built in funkcijom.
Pa valjda je to isto sudeći po oznaci samo novija generacija

Ovde pise da SD ima chromecast
Ali SG ne pise https://www.dahuasecurity.com/sa/products/All-Products/Display--Control/TV/Android-TV/LTV43-SG200
Online-Active_LTV43-SD200.jpg

Poslednja izmena:
Izgleda da novi model nema, pitao sam i chatgpt i on isto kaze da nema. Da ima, sigurno bi to istakli.

Teska prica izgleda, nigde nije navedeno nista konkretno, ali svakako cu ga uzeti pa cemo da vidimo

Stvarno su nelogicne i zbunjujuce informacije:
daljinski ima netflix logo dugme, znaci morao bi biti netflix sertifikovan
Podrzava dolby audio, a to ne ide na aosp
A opet sa druge strane nigde ne pise da ima chromecast

ako neko ima ovaj model neka se javi.

Kupio sam danas Dahua LTV43-SG200

red je i da napisem posto niko ne pise o toj bitnoj stvari

definitivno ima sertifikovani Google TV, i iznenadjujuce je dobar TV za ovu cenu
jeftiniji od vox-a koji vazi za najjeftiniji, nema smisla ni porediti.

Cak je i daljinski jako dobar i ako nema numericke tastere.

Iskreno nisam probao, samo sam na brinu hteo da vidim šta ima i nisam ga još stavio na korišćenje
ali u pitanju je sertifikovani Google TV 14 tako da mora da radi.

Netflix je takodjer sertifikovan i ima svoj esn

Ono što nema i što mi fali su free TV kanali koje sad svi proizvođači TV ubacuju a kod dahue tu nema ništa.
Nije to ništa posebno ali je jako zgodno kad nemaš nikakvu TV

^ da li moze sat da se aktivira i stoji npr. u desnom cosku?

Kolege, razmišljam o kupovini modela Dahua 50" LTV 50-SG400 za manji stan.
Ima li ko iskustva sa ovim SG modelom (po bespućima interneta i na Dahua sajtovima stoji da je sertifikovani GoogleTV/Android 14)?

Generalno, kako ste zadovoljni? Meni je bitno da rade HBO/Skyshow/Pickbox i mozda neka IPTV aplikacija ala IRIS/OrionTV-a/RTS Planete, kako se tu pokazao?

Pre 5-6 meseci kupljen SMART LED TV DAHUA LTV65-SG400.......
i danas izgubio ton ?
Tj , kad gledam kablovsku ( MTS ) nema tona a kad predjem na Google TV ima .
Da neko nije imao sličan problem ?
Verujem da važi garancija ali ko da ga ponovo pakuje u kutiju ( na sreću čuvam je ) i transportuje ( zbog gabarita )
P.S naravno da sam prvo proverio " mute " dugmence

Poslednja izmena:
i danas izgubio ton ?
Verujem da važi garancija ali ko da ga ponovo pakuje u kutiju ( na sreću čuvam je ) i transportuje ( zbog gabarita )
Ako nisi odradi resetovanje modema i televizora možda pomogne.

i danas izgubio ton ?
eee, kod mene sličan problem, ali mislim da sam provalio. kada mi na eon boxu ostane sadržaj u stremiju spreman za gledanje, nema tona na kablovskoj. ako se u stremiju vratim korak unazad ton na kablovskoj oživi.

eee, kod mene sličan problem, ali mislim da sam provalio. kada mi na eon boxu ostane sadržaj u stremiju spreman za gledanje, nema tona na kablovskoj. ako se u stremiju vratim korak unazad ton na kablovskoj oživi.
Kad malo razmislim izgleda da se tako nešto slično i desilo ? Gledao sam nešto preko stremio aplikacije celo popodne i kasnije kad sam prebacio na kablovsku nije bilo tona .
E sad evo probam neće ni stremio da pokrene filmove .
Da li da pokušam ponovo pokretanje sistema ?
Inače resetovao sam modem i mts-box i nije vredelo .
Čak sam doneo drugi ( manji ) TV , prikacio na isto mesto i uredno radi !

Prilozi

• IMG20260306144006.jpg
    IMG20260306144006.jpg
    105.4 KB · Pregleda: 13
  • IMG20260306143733.jpg
    IMG20260306143733.jpg
    97.2 KB · Pregleda: 11
  • IMG20260306145107.jpg
    IMG20260306145107.jpg
    79.9 KB · Pregleda: 15
Poslednja izmena:
Kad malo razmislim izgleda da se tako nešto slično i desilo ? Gledao sam nešto preko stremio aplikacije celo popodne i kasnije kad sam prebacio na kablovsku nije bilo tona .
E sad evo probam neće ni stremio da pokrene filmove .
Da li da pokušam ponovo pokretanje sistema ?
Inače resetovao sam modem i mts-box i nije vredelo .
Čak sam doneo drugi ( manji ) TV , prikacio na isto mesto i uredno radi !
Zastavi u podešavanjima aplikacije stremio i Iris/move prisilno i onda još u obe izbrišu keš memorije. Isto uradi sa svim aplikacijama koje su koristio poslednjih dana,pa onda pustoš Iris/move da se ponovo tako pokrene. Možeš da probaš i restart TV iz početka da učita android OS. Pošto ti na Google ima ton onda TV nije problem već je se neka od aplikacija zaglupila.

Zastavi u podešavanjima aplikacije stremio i Iris/move prisilno i onda još u obe izbrišu keš memorije. Isto uradi sa svim aplikacijama koje su koristio poslednjih dana,pa onda pustoš Iris/move da se ponovo tako pokrene. Možeš da probaš i restart TV iz početka da učita android OS. Pošto ti na Google ima ton onda TV nije problem već je se neka od aplikacija zaglupila.
Ove aplikacije sam zaustavio prisilno i obrisao keš memoriju .
Proradila mi je aplikacija stremio ali se negde izgubio realdebrid .
No to mi nije toliko važno , sada samo sporije učitava .
Nije mi baš jasno kako to uraditi sa Iris/move , jer je ne vidim u aplikacijama ?
Ako ipak ponovo idem na restart Tv iz početka , hoće li se izgubiti i Stremio aplikacija ?
Za mene je to špansko selo , ( kao što se i primeti do sada ) drugi mi je instalirao pa da na zakomplikujem situaciju još više ?

Prilozi

• IMG20260306170236.jpg
    IMG20260306170236.jpg
    80.8 KB · Pregleda: 11
Ove aplikacije sam zaustavio prisilno i obrisao keš memoriju .
Proradila mi je aplikacija stremio ali se negde izgubio realdebrid .
No to mi nije toliko važno , sada samo sporije učitava .
Nije mi baš jasno kako to uraditi sa Iris/move , jer je ne vidim u aplikacijama ?
Ako ipak ponovo idem na restart Tv iz početka , hoće li se izgubiti i Stremio aplikacija ?
Za mene je to špansko selo , ( kao što se i primeti do sada ) drugi mi je instalirao pa da na zakomplikujem situaciju još više ?
nije se real debrid izgubio već je torrentio u problemu već izvesno vreme, a rd ti je vezan za taj addon. mislim da ne moraš da restartuješ box, samo izađi iz serije, filma koji si gledao, znači izađi iz linije emitovanja, to ga koči. i kad smo već kod stremija, probaj:
dok se torrentio ne oporavi.

Jbmu misha , šta sve nisam probao i rešenje je bilo PONOVNO POKRETANJE .
Eto , ako još nekom zatreba .
Hvala ekipi na pomoci
to jeste rešenje, sa ponovnim pokretanjem zatvaraš aplikaciju koja pravi problem. pokušaj sledeći put da provališ šta ti je ostalo otvoreno, stremio najverovatnije, i onda nećeš morati da restartuješ box.

Hmmm , tako je kad imamo " pametne " televizore pa ga čas posla nešto zaglupi.
Pitam se da li bi slične probleme imao TV koji nije Smart ali je povezan ( HDMI ) na neki android tv-box ?

Nazad
Vrh Dno