dedamrsoje
Čuven
- Učlanjen(a)
- 07.01.2002
- Poena
- 925
Za CN pošiljke cainao često izbaci PDV na trakingu
To za Austriju je do sledeće godine, posle toga ide naplata i u okviru EU a pre toga, tokom ove godine valjda od 1.7. će ići 3eur po pošiljci.Tako je, tačno 20% plus tih 260din.
Ja imam sreću da nemam ništa sa Aliexpressa da mi stiže, zadnja dva platih po 20% PDV (PJ RS) i to je to, danas bacih pogled na Temu, ove sitnice koje sam uzimao ima sve ista cena ili jeftinije a tamo nema naplate. Ako nešto baš mora platićemu PDV i šaljem u Austriju, nema skrivenih troškova i ovih gluposti od 260 dinara.
Znam, to je za celu EU, biće 3e po artiklu pa ako imaš dva različita artikla u paketu na svaki će ići po 3e, ukupno 6e.To za Austriju je do sledeće godine, posle toga ide naplata i u okviru EU a pre toga, tokom ove godine valjda od 1.7. će ići 3eur po pošiljci.
Trebalo bi da se zove "Rukovanje pošiljkom" ili nešto slično, kad već ne otvaraju 🙂Ako sam dobro razumeo, sad po novom sistemu uopšte ne otvaraju pošiljke nego ih u putu carine? Zašto onda 200 din za ono nekad otvaranje pošiljke? Ili se to sad drugačije zove?
Isto kao i ona Vegeta, to je no no.Da li je neko naručivao kontaktna sočiva od kad su počeli da skeniraju pakete i naplaćuju PDV i kakva su iskustva sa carinom?
Ne vjerujem da je mislio na naručivanje sočiva sa aliexpressa, vjerovatno je mislio na eoptiku (šalju iz Mađarske) ili nešto slično.Isto kao i ona Vegeta, to je no no.
Klepiće te, 54+260 = 314 din.Danas mi je status pošiljke OTPREMA sa 10250 POŠTA CARINJENJA.
Kada ukucam broj pošiljke na "app1.carina.rs/info/portal/posta" dobijem ovo iz priloga.
Da li to znači da nemam ništa više da platim osim tih 54 dinara ili i dalje ima šanse da me klepe za onih 260 o čemu se dosta ovde pisalo?
Ništa od sad pa nadalje će se primati samo CN-ovi, a LA-ovi ignorisati ako se zalome.LA..HU isladose najgore sada, CN su isto brze a plati se samo PDV, a UC...HU se ne plaćaju još uvek, ali se baš dugo čekaju.
Oho, javio se Beograd 😁Ništa od sad pa nadalje će se primati samo CN-ovi, a LA-ovi ignorisati ako se zalome.
Kad su sitnice par centi/dolara u pitanju biće ta lutrija, za nešto vrednije ne bi mi bio problem da platim 260 dinara.
Na LA se dodatno plaća 260 din za magično (ne)otvaranje paketa+PDV, LA idu preko Mađara pa su malo sporije.dajte objašnjenje u čemu je razlika LA i CN
koliko sam razumeo sa aliexpresa (i sa ostalih verovatno) se sada svejedno plaća nešto dodatno par stotina dinara
na reditu pišu da se sa temua ne plaća ništa dodatno jer je sve uračunato u tu cenu i da imaju poseban ugovor sa poštom
Ako je CN, to rade Feiliks logistics i CN express firme, ne ide kao LA....HU direktno preko carine.Taj carinski portal mi nešto ne radi, ili ja ne znam da ga koristim. Imam nekih 1500 din nameta da platim. CN je u pitanju i PJ domaći broj.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari