Šta je novo?

Honor Magic 8 Pro/Lite

• Začetnik teme Začetnik teme nitro5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I mene interesuje gde u Becu? 🙂

Pitanje za onaj poklon tablet...popunio sam ono kad sam kupio pre 10ak dana, uspesna prijava...za koliko da ocekujem tablet ili bar neku potvrdu da su podaci provereni i da ce biti poslat?
Treba da ti odgovore najkasnije za 14 dana. Meni se 14. dan padao u nedelju u petak popodne sam dobio potvrdni email da je sve ok i da ce mi poslati u roku od 60 dana. 19 januara sam posla podatke, a 10 februara su poslali tablet ( stigne ti email da su ti poslali), 13 februara sam primio tablet (zvali su me i 12 i post expresa ali nisam bio kuci)

Ko je dobio tablet uz HM8 pro...Stigao je Magic OS 10 na Pad 10... U pretrazi za azuriranje idite samo na Probna verzija...1000074628.jpg

Stigla i moja igračka - spektakularan telefon. Dugo nisam koristio premium modele... Bukvalno sve je moguće podesiti. Zamerka je što su sva standardna podešavanja nekako sakrili. Dozvole, ovo- ono, sve je na kontra mestima u odnosu na ostale. Kad se ja, koristim Huawei/Honor 8+ godina, jedva snalazim... Treba 5 dana da se telefon setuje kako treba.
Na prvu loptu, posle 2 dana, odlična kupovina. Pišem o Magic 8 pro.
Što se poklona tiče, postoji opcija na sajtu gde ste se registrovali, da pratite status registracije/prijave za poklon. Dobije se privremena lozinka na mejl. Dalje je jasno...
Prvo iskustvo, standardno za Honor, je da treba isključiti HDR i AI na kameri. Ekran se može doživotno podešavati... Jako sam zadovoljan. Videću da za par nedelja napišem nešto konkretnije. AccuBattery mi je prijavio 16 sati SOT-a na prvo punjenje - podešavaanja. Naravno da to nema veze sa realnošću. 2 dana ne mogu da ga spustim ispod 15% da bi krenuo sa AccuBattery praćenjem...

Poslednja izmena:
^Da nisam pročitao tvoj post, apsolutno bih i dalje zaboravio da uopšte postoji dugme za zumiranje na lajsni, a imao sam već HM 8 Pro(ovo mi je drugi put da sam ga kupio).

Da li na ovo podešavanje misliš kad kažeš da treba isključiti AI na kameri?
Meni nije ni bilo uključeno, dok HDR jeste.

Prilozi

• Screenshot_20260301_190248_com_hihonor_camera_CameraActivity.jpg
    Screenshot_20260301_190248_com_hihonor_camera_CameraActivity.jpg
    67.2 KB · Pregleda: 49
Sada sam probao da azurimam tablet i nisam imao opciju probna verzija. Onda sam se setio kako na Huawei telefonima nađeš brze update nego na klasican nacin, otisao sam u My Honor aplikaciju, " kako mozemo pomoci" pa na " još", i tu ima azuriranje sistema. Onda mi je dao novu verziju.

@marinko98 Imaš i na kamera ekranu. Meni su te ikonice presitne. Daj mi par dana da se organizujem. Danas sam prirodom posla slikao neke PC ekrrane. Užas dok ovo nisam pogasio. Nešto u podešavanjima, nešto na kameri. Toliko informacija i poderšavaanja u 2 dana ne može da se prihvati. jedno namestim, drugo zaboravim... Na HTC HD2 sam menjao po 3 ROM-a dnevno. Dobiću epilepsiju dok sve ne podesim. To mi i jeste glavna zamerka na telefon. Ekran je čudesan.
Koristite li kakvu zaštitu? Navukao sam se na gologuz telefon, sve će mi biti problem. Tako sam ključevima žestoko zagrebao 200pro. Mislio sam da je ekran od 200pro dobar dok ovo nisam probao... Pisaću... Nisam pomogao, izvini

Sada sam probao da azurimam tablet i nisam imao opciju probna verzija. Onda sam se setio kako na Huawei telefonima nađeš brze update nego na klasican nacin, otisao sam u My Honor aplikaciju, " kako mozemo pomoci" pa na " još", i tu ima azuriranje sistema. Onda mi je dao novu verziju.
Nisam ispratio. Ima OS 10? to je sjajno. Zato ima neku olovku s kraja prošlle decenije, puni se kablom😒 Poklon je klot. Imam Huawei 11,5 inča i tripujem se na tih 12,1. Ispašće da dobijam 2mm u portret modu - imam mnogo knjiga u EPUB-u i PDF-u. Slabo vidim. Svaaki milimetar mi znači.
Da ne gnjavim, javljam kad sve ispodešavam. Izvinjavam se ako sam nekog zbunio!

@marinko98 Imaš i na kamera ekranu. Meni su te ikonice presitne. Daj mi par dana da se organizujem. Danas sam prirodom posla slikao neke PC ekrrane. Užas dok ovo nisam pogasio. Nešto u podešavanjima, nešto na kameri. Toliko informacija i poderšavaanja u 2 dana ne može da se prihvati. jedno namestim, drugo zaboravim... Na HTC HD2 sam menjao po 3 ROM-a dnevno. Dobiću epilepsiju dok sve ne podesim. To mi i jeste glavna zamerka na telefon. Ekran je čudesan.
Koristite li kakvu zaštitu? Navukao sam se na gologuz telefon, sve će mi biti problem. Tako sam ključevima žestoko zagrebao 200pro. Mislio sam da je ekran od 200pro dobar dok ovo nisam probao... Pisaću... Nisam pomogao, izvini
Samo polako, nigda ne žurimo...
Nema potrebe da se izvinjavaš.

Ja tu ikonicu na kamera ekranu ili nemam ili ne znam gde da gledam?

Ja sam primetio jedino za noćni režim ovo u ćošku da možeš da upalis kao ai dodatno uređivanje slike.
Inače telefon zver 😄
3380.jpg

Svaki Honor telefon ili tablet ima tu opciju na istom mestu.... Podesavanja / Sistem i azuriranja / Azuriranja softvera / Gore desno klikni na tri tacke / Probna verzija...

Milion opcija... Magic OS je sjajan, opet toliko je sebičan... Nemamo mi više život za podešavaanje telefona. Ne znam kako je sa Samsungom npr. HTC HD2 sam kurkelio s romovima po 3 puta dnevno, sva podešavanja... Video je uvek bio problematičan. Za nove generracije, otključan butloader na Windowss telefonu... Nekako sam podesio Magic, prezadovoljan sam... Ko drugovi ima vrremena da se bavi ovim? Magic OS je sjajan, ni AI ne može da se izbori sa pomerenim opcijama. Ali kad nađeš😂
Divan je telefon, stvarno! Ni milisekund se ne kajem što sam ga uzeo. Izvinjavam sse što gnjavim! Dva dana ga ne ispuštam iz rku, setujem, - čitaj, tržim skrivene, banalne opcije: dozvole, ovo - ono... Grebao ih pauver menadžment, te ih grrebao!

Poslednja izmena:
Samsung ima mnogo vise podesavanja telefona, cak za moj ukus i previse.
Ali kod njih mi se ne svidja sto npr srednja klasa pocne da baguje posle godinu ipo dana, dok Honor/Huawei nemaju taj problem.

Klimentije@, Hvala za info!

Nisam znao da si mislio na noćni mod za AI.
Kod mene je to i bilo isključeno.

Prilozi

• Screenshot_20260301_213446_com_hihonor_camera_CameraActivity.jpg
    Screenshot_20260301_213446_com_hihonor_camera_CameraActivity.jpg
    24.3 KB · Pregleda: 31
Moj problem je što dugo koristim Honor/Huawei i kloniram uređaje. Možda je hard reset rešenje - 10 dana idenja u sitna crevca...😂😂😂 Moram još jednom da kažem,: Telefon je sjajan! Fali mi samo dobar S pen. To sam shvatio kad sam platio ovaj, uz Huawei mate 11,5, 10 000 - Tu je samsung BOG! Sad je softver sve! Ovaj moj je smejurija, ne bih ga više uzeo ni za džabe.Zadnji put sam ga koristio na note3 i note 10,1 tabletu iz istih vremena. Bilo 100x funkcionalnije...

Kakve su ovo razlike u cenama znaci u ovim lancima tehnicke robe Honor su zakucali na 150k bez poklona i nemaju nameru da spuste cenu a u oglasima su poceli da nude za 850e i svaki dan izadje po par komada.

Viđam na Redditu u više navrata da se ljud žale na "Magic 8 Pro camera lag". Ne znam da li je toga bilo na Magic 7 Pro. Neki kažu da im je dosta pomoglo kada su isključili "virtual RAM", ali neki kažu da im ni to ne pomaže. Kako vama to radi? Da li je neki update zeznuo stvar?

Nisam do sada primetio nikakav "lag", mada možda ga i ima, a ja ne znam da je to to.
Može neko preciznije objašnjene tog kamera laga?
Inače virtualni ram uvek isključim.

Kakve su ovo razlike u cenama znaci u ovim lancima tehnicke robe Honor su zakucali na 150k bez poklona i nemaju nameru da spuste cenu a u oglasima su poceli da nude za 850e i svaki dan izadje po par komada.
To su uređaji uzeti preko operatera. Ako uračunaš neku mizernu cenu tableta, dvadesetak hiljada , telefon je jako povoljne cene. Ne mogu da se setim, mislim da je ispod 900€ po mojoj kalkulaciji. Još na 24+ rata. Ovo su baš promotivne cene. U MTS-u 132000 + poklon. Da ne budem pogrešno shvaćen, nekad su ovakvi telefoni davani uz ogroman popust na skupljim paketima. Često i za dinar. Zamislite koliko nas deru!

Interesantno, u MTS-u pao na približno manje od 120 000 bez tableta. Bio sam ubeđen da će poskupeti na 150-tak hiljada.

Definitivno ne treba klonirati podešavanja sa starog Honora, ubiše me setovanja dozvola i koječega. Imao sam sličan problem i na 200pro.. Moraću da odradim hard reset. Valjda se magic OS 9 i 10 dovoljno razlikuju da naprave problem...

Poslednja izmena:
Uz beli box 108 000. Plaćam gluposti zbog brzine interneta - ne daju mi optiku. To je jako dobra cena.

Popravio sam HM8P, zamenjeno je staklo kamere tj zadnji poklopac. Odneo sam ga licno u BG i resili su mi za 3 sata u Pro Mobi. Brzo i efikasno. Saznao sam da imam posebno care+ za displej i za zadnju stranu, tako da sam iskoristio deo care+ , za displej mi je ostala garancija.

Kamera mi nema nikakvih problema

Popravio sam HM8P, zamenjeno je staklo kamere tj zadnji poklopac. Odneo sam ga licno u BG i resili su mi za 3 sata u Pro Mobi. Brzo i efikasno. Saznao sam da imam posebno care+ za displej i za zadnju stranu, tako da sam iskoristio deo care+ , za displej mi je ostala garancija.

Kamera mi nema nikakvih problema
Nisi imao nikakvu prethodnu registraciju?

Pitanje, znam da je negde bilo reci al nzm za koji model tacno. Kum ide poslovno na svakih 5 meseci u Kinu, i zeleo bih da uzme Honor. Da budemo iskreni, mnogo je jeftiniji + veca baterija. Pitanje je kako ce da radi kod nas? Da li ima problema/ogranicenja sa mrezom?

Koliko znam kineska verzija nema podršku za eSIM i nema Google servise. Meni bi i jedno i drugo bilo veliki problem. Uz to ima neke kineske aplikacije koje ovde ne rade, ali taj dio je manji problem. Po meni je bolje da potraži Global verziju, samo je malo manja baterija od kineske (7100 mAh naspram 7200 mAh), dakle opet dosta veća od EU verzije, a ima sve kao EU verzija.

Po oglasima se mogu nabaviti sve verzije, kineska je jeftinija od Global.

Potpuno druga priča posle hard reseta. Ovo je više za korisnike Honor uređaja. Slično iskustvo sam imao i sa 200 pro. Jendostavno neke funkcije isključi kloniraući podešavanja. Polla stvari mi nije radilo. Sad je sve O.K. imao sam čak neki čudan meni za dajler i dajler... Po mom iskustvu ne treba klonirrati sistemska podešavanja. Izvinjavam se ako gnjavim

Zna li neko odakle da poručim Global model sa 7100mAh baterijom, da stigne bez carine i dodatnih troškova na adresu u Austriji? Ako je to moguće uopšte.

Zna li neko odakle da poručim Global model sa 7100mAh baterijom, da stigne bez carine i dodatnih troškova na adresu u Austriji? Ako je to moguće uopšte.
tradingshenzhen

Ja znam za ovaj sajt da stize bez troskova u EU zemlje, sigurno ima jos neki.

Nazad
Vrh Dno