Šta je novo?

Xiaomi 17/17 Ultra

• Začetnik teme Začetnik teme Sync
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@s16 izgleda da ne radi na Xiaomi CN. Znam da kod drugih kineza radi (poceli su da ubacuju u sam sistem).
Da odgledam video pa javim.

EDIT: Da, Android Auto, Google Timeline, QuickShare i aktivacija Google Assistant-a glasom - ne radi na CN Xiaomi.

E to, hvala! i ja sinoc nadjoh slican info. Znaci nista od CN za mene. Jurim sad ove ne KP sto prodaju global da mi daju tacnije informacije ali i oni pisu kao na stanju global a nemaju ni cenu ni telefon.

Ja bih leicu zbog m9 filtera, al izgleda da cu morati obican. I usput me jako nervira sto opet nema 24/25 fps opet u stock app.

Ne mogu da verujem da ultra ima manju bateriju od obične 17.
I koliko vredi ovaj trotinet što daju uz ultru?

Tolika baterija a najlosija na testiranju 🤣
Jasno je zasto se Samsung i Apple drze proverenih resenja.

Ne mogu da verujem da ultra ima manju bateriju od obične 17.
I koliko vredi ovaj trotinet što daju uz ultru?
Jel može neko da objasni ovo? Mislim kako evropski zakoni sad dozvoljavaju prelazak preko 6000mAh a za ultru ne dozvoljavaju.

Veoma mi se svidja 17 pro. Šteta što ima samo CN verzije, ko zna kako se ponašaju kod nas.
Zena uzela Xiaomi 17 Pro 16/512GB purple pre neke 2,5 nedelje. Danas stigla i Nillkin futrola + glass. Telefon ubija kako radi. Glavna kamera vrh, najblize sto sam video mojoj glavnoj kameri (Oppo Find X7 Ultra). U svakom slucaju preporuka. CN rom radi kao sat. Nisam probao android auto samo. Videcu kad stignem. Cena je bila nekih 830 eura.

Tolika baterija a najlosija na testiranju 🤣
Jasno je zasto se Samsung i Apple drze proverenih resenja.

Ben je rekao da je baterija jako loša u odnosu na kinesku verziju. Nema tog softvera koji će to ispeglati, tako je i na 14U tako i na 15U. 17U je trebao imati minimum 7000mah za global.

Onaj ćelavi austrijanac što je kačen gore je testirao iPhone 17 običan i Xiaomi 17 koji ima duplo veću silikonsku bateriju. Cedio ih je ceo dan i na kraju su imali skoro isti procenat preostale baterije. Mora Xiaomi da ispegla tu potrošnju a ne samo da ubija procese u pozadini

Mogu oni da probaju, ali na nama je da im pokazemo da grese 😉
Ko je ovde platio tu njihovu punu cenu?
Dao sam 90 hiljada za X15 i Buds 5 Pro na akciji, biće sigurno akcija i sa 17...

Jel može neko da objasni ovo? Mislim kako evropski zakoni sad dozvoljavaju prelazak preko 6000mAh a za ultru ne dozvoljavaju.
zato što limit nije mAh nego Wh.
20Wh je limit i uz klasičnu voltažu za baterije to izađe oko 5200mah.

uspeli su da pređu taj limit a da ostanu ispod 20Wh zbog si-ci baterije gde mogu da stave 10-20% veći kapacitet.

a 17 ima veći kapacitet i u Kini od 17u, nisu mogli da stave fizički veću bateriju zbog kamera.

Ali zašto nisu stavili istu bateriju u Evropi za oba uređaja? Nemoguće da nije bilo mesta u ultri a da se ne pređe tih 20Wh

EU pravila o bateriji, tako nesto.

Ali zašto nisu stavili istu bateriju u Evropi za oba uređaja? Nemoguće da nije bilo mesta u ultri a da se ne pređe tih 20Wh
mogli su da smanje bateriju na sedamnaestici 🤣

eno gore fotke što je Prodigy izbacio za 17u
23752.jpg

baterija je do kamere, ne može ni milimetar više.

23751.jpg
evo base 17. telefon jeste manji ali opet ima malko veću bateriju.
uradi.

23753.jpg
evo ti side by side, pokušao sam da uklopim približno veličinu, mada mi se čini da je base 17 možda još i veći nego što sam stavio.

izbaciše ih i operateri, u A1 super ponuda i dosta povoljnija u odnosu na ostale.
uz jedan telefon za reciklažu i keš kupovinu, 40k jeftiniji nego u ostalim radnjama.
šteta što imaju samo crni.

23759.jpg

mogli su da smanje bateriju na sedamnaestici 🤣

eno gore fotke što je Prodigy izbacio za 17u
Pogledajte prilog 530290

baterija je do kamere, ne može ni milimetar više.

Pogledajte prilog 530291
evo base 17. telefon jeste manji ali opet ima malko veću bateriju.
uradi.

Pogledajte prilog 530293
evo ti side by side, pokušao sam da uklopim približno veličinu, mada mi se čini da je base 17 možda još i veći nego što sam stavio.
Fora što na fotografijama oba uređaja prelaze tih 20Wh 😀

Fora što na fotografijama oba uređaja prelaze tih 20Wh 😀
pa kineske verzije, još nema teardown globalnih.

to je ionako samo da se vidi razlika u veličini i zašto base 17 može da snima veću bateriju od 17u

A i valjda mogu naravno mnogo vece baterije, nego problem je komplikovanija dokumentacija (vezana za baterije ofc) prilikom importa u EU?
I valjda ih i kosta nesto? Uglavnom, moglo je uvek ali proizvodjaci nisu hteli/nece da se cimaju.

A i valjda mogu naravno mnogo vece baterije, nego problem je komplikovanija dokumentacija (vezana za baterije ofc) prilikom importa u EU?
I valjda ih i kosta nesto? Uglavnom, moglo je uvek ali proizvodjaci nisu hteli/nece da se cimaju.
koliko sam upoznat, sve je problem. i dokumentacija i način transporta i novac.
ako je preko 20Wh, prelazi u kategoriju opasne robe 🤣 i onda sva moguća papirologiju, dozvole, drugačiji način transporta itd itd.

što tebe i dalje ne sprečava da uzmeš isti taj telefon i voziš se avionom, samo klasična EU birokratija zarad "višeg cilja".

Poslednja izmena:

evo dobar video zasto review-ovi koji koriste leica vibrant nisu ni za onu stvar i zasto ih preskace, a i zasto treba nuke-ovati Leica Vibrant sa lica zemlje. 😀

Ograničenje kad je baterija u pitanju je po ćeliji. Mogu da rese to tako što će telefon imati npr dve ćelije koja pojedinačno ne prelaze limit. Istu strategiju primenjuju OPPO/OPO i imaju mod dele za EU tržište sa većom baterijom. Fora je sto to košta malo više, a šteta bi bila da potroše par dolara više (za telefon koji košta skoro 1500e).

bio danas do BG-a pa svratio do Usca da procackam sedamnaesticu malo.

Masina od telefona, dosta, dosta je lepsi od 15u, zelena boja prelepa.
Kvalitet izrade vrhunski, kamere ono malo sto sam isprobao su odlicne. Ovih par fotki sa oppom sto sam uporedio, kad master mod upali 50mpx, bolji je, ali u svim ostalim uslovima je Xiaomi cini mi se bolji. I dalje je Master mod > Xiaomi Auto > Oppo auto, ali nije vise tolika razlika izmedju Mastera i Xiaomi auta u ovih par slucajeva.
Mogao bi Xiaomi da doda 25/50mpx u auto, ostali su bukvalno poslednji koji to jos nisu uveli.

Telefon zujalica, nije me skoro neki telefon tako odusevio. Malo uzi od OPPO-a, lepse lezi u ruci, svidja mi se i zaobljenost ivica, ma top je.

Bas imam problema da se suzdrzim da ga ne uzmem 😀 cura u radnji nema pojma o Leitzphone-u, kaze nisam cula za to, ali ako ga do sad nismo dobili, verovatno ga nece ni biti 🤷‍♂️

Cekam A1 da vidim kakva ce ponuda biti tamo, ako ga uopste i bude doduse, posto nemam pojma zasto ih ni jedan provajder danas nije izbacio.
Pa da vidim da li uzimati nas sa poklonom ili rizikovati sa 17u by Leica, ali nisam siguran koliko zelim kineski OS.

*Xiaomijev kineski OS 😀 sa oppovim kineskim nemam problema.

Sto se cene tice, da, ovde bi ljudi i jare i pare.

Telefon u kompletu bolji od Samsunga i Apple-a ali bi ljudi da kosta 80k, kako ne, proslo vreme.

Ko hoce masinu, dace pare. Ko hoce S22, ne, s23u, ma bre, s24u, ipak s25u, a ne ne, sad je s26u, dace iste te pare za 5 godina isti telefon 🤷‍♂️ ista prica i za Apple.

Trebalo bi, ali nisam siguran sta se desava sada, ne mogu da se setim da li su prosle i preprosle godine operateri isto kasnili dan-dva sa izbacivanjem na sajt.

Mozda ovo i jesu neke promene sad od kad je Xiaomi zvanicno stigao u Srbiju pa ih mozda nece ni biti kod operatera, ko ce ga znati.

Moja je teorija je da je ipak Samsung zakupio malo vise prostora, zato je i dao telefon odmah u prodaju bez preodrer-a, da se ljudi ne bi predomisljali i otkazivali kad dodje Xiaomi i par nedelja kasnije Vivo globalni.
Imas zelenu u Yettel-u (svakako dosta skuplji telefon nego u A1,da ne kazem,nepovoljniji uslovi), ali i to u svega par poslovnica uopste (verujem da nemaju velike kolicine,pa ako resis da uzimas zelenu-bolje pozuri)

Imas zelenu u Yettel-u (svakako dosta skuplji telefon nego u A1,da ne kazem,nepovoljniji uslovi), ali i to u svega par poslovnica uopste (verujem da nemaju velike kolicine,pa ako resis da uzimas zelenu-bolje pozuri)
neću običan 😁

čekam par dana da vidim da li će biti neki globalni Leitzphone iz Hongkonga, pošto je tamo Leitz jeftiniji nego obična globalna ultra u Evropi.

Nisam mogao da čekam

Prilozi

• IMG_20260303_141130.jpg
    IMG_20260303_141130.jpg
    67.8 KB · Pregleda: 69
Zašto ova ultra nema male bezele kao npr OnePlus 15 i slični Kinezi ? Kako gledam slike uvek mi deluje kao da je u nekom bumperu..

Edit: Možda zato što sam gledao samo crnu verziju telefona 🙂

Poslednja izmena:

Nazad
Vrh Dno