Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Po prvi put u životu koristim neki paket operatera, sasvim neplanirano sam uzeo A1 esim karticu gde sam dobio mesec dana mega plana, juče sam ga opet obnovio za narednih mesec dana. Dobra stvar što nema bilo kakvih ugovora, korisnik sam bira sve. Ono što bi bilo dobro jeste da dobijemo "customizable" pakete. Recimo sada imam 500 min razgovora za sve mreže, a meni ne treba više od 10min. Recimo da bi tih 490 min preusmerio u ekvivalentni broj gigabajta za Internet.

Operateri to u suštini i nude, kroz dodatke. Uplatiš kredit u potrebnom iznosu, pa kupiš odvojeno šta ti i koliko treba. Ipak, jasno je da je to mahom skuplja/neisplativija varijanta, tako da postoje stvari poput Mega plana. U tom konkretnom slučaju čak za 400 dinara jednom možeš da dokupiš 10 GB za surf, ako ti zafale.

… to je i poenta postpaida-pretplate, da se naprave paketi koji nude više od najčešćih potreba… za odredjenu sumu mesečno, manji broj je onih kojima treba više, većem broju ne treba ni pola od toga… kompromis izmedju cene i potreba …

Zašto si besplatno trpeo taj teror 16 meseci?
Imaš pravo da ih tužiš...
Bilo je besplatno, niko me nije bio po ušima da koristim njihove planove. Sad je priča drugačija od kad koristim Yettel. U A1 razgovori su mi bili na 2G, a internet na 4G. Nekoliko puta sam razgovarao sa njihovom operaterima, oni me ubeđivali da mi je 4G aktivan i da su mi razgovori na 4G.

Vidim da je neko spominjao Volte, nisam ni primetio da to nemam na A1 broju a imao sam na Yettelu. Kako da to aktiviram? Na telefonu je sve uključeno.

Vidim da je neko spominjao Volte, nisam ni primetio da to nemam na A1 broju a imao sam na Yettelu. Kako da to aktiviram? Na telefonu je sve uključeno.
Najbolje im pisi na fb tamo ce ti pre zavrsiti nego preko call centra. Mene call centar ubedjivao da je sve ok a preko fejsa mi za par minuta resili.

zanimljiva ponuda yettela

Prilozi

• IMG_4310.png
    IMG_4310.png
    147.3 KB · Pregleda: 177
To su, koliko mi se čini, personalizovane ponude za brojeve koji se slabo koriste

Ја добијам такве поруке кад уплатим кредит после дуге паузе, кад дођем у Србију. 3000 мин у мрежи, 3 гб који важе 15 дана за 25 динара.

Aktivirali su mi volte, doduše ne za par min već sutradan. Žalio sam se takođe na jačinu signala za A1, i dobio sam odgovor da je signal na mojoj lokaciji perfekan. Jedna crtica signala i surovo brzih 20-25mb na speedtestu su plodovi moje mašte 😏

zanimljiva ponuda yettela
Nekada bilo za 1 din, pa digli cenu na 25 din.
Skoro svake nedelje mi stiže takva ponuda na jedan jako lep broj koji održavam kod njih u mreži i samo pakujem kredit na njemu.

Prilozi

• IMG-0af4e9e3ce95b150a22702a0beda78d0-V.jpg
    IMG-0af4e9e3ce95b150a22702a0beda78d0-V.jpg
    99.7 KB · Pregleda: 148
Vezano za kupovinu novog A1 broja, da li je Mega plan aktiviran odmah po kupovini i registraciji ili nakon aktivacije kartice u telefonu?

Posle besplatnih 12m i +3 dodatna, nisu ponudili vise besplatnih u A1.
Na drugom broju u globaltelu su ponudili da ostanem kod njih i dalje, besplatno ukupno 6m po 30gb + neograniceno minuti/sms mesecno

Ja se izvinjavam el bese kad se prenese vlasnistvo broja reset se lupi na staz i mora jos dva meseca da se ceka ili kako bese

Ja imam broj registrovan u A1 ali nisam uplatio kredit vise od godinu dana i ne znam gde mi je kartica. Da li mogu da povratim taj broj ?

Ja se izvinjavam el bese kad se prenese vlasnistvo broja reset se lupi na staz i mora jos dva meseca da se ceka ili kako bese
Nije to više slučaj, makar za Yettel imam potvrdu, ali nema razloga da ne važi i za ostale. RATEL propisuje samo da dva meseca broj treba da bude u prethodnoj mreži. Nema nikakvog pomena pod kakvim ugovorom (pripejd ili postpejd), u čijem vlasništvu i slično.

Najbolje zovi Globaltel odmah. Dok ti stigne kurir, dok se vrati, možda i prođe ponedeljak. A1 vidi zahtev za prenos tek kad se ugovor vrati u Globaltel i tada započnu proces prenosa. U tom trenutku ti A1 nudi varijantu za ostanak.

Meni u petak ističe ugovor sa A1, planiram da danas uveče pozovem Globaltel. U najboljoj varijanti, sutra će poslati karticu, u petak stigne da potpišem, a u ponedeljak da oni započnu proces, mada verovatno će biti sporije.

Aplicirao u sredu, još ništa nije stiglo. Kako je kod tebe?

Poskupeli su Yettelovi prepaid paketi. Prepaid plus je sada 950 RSD, a klasičan Prepaid 600 RSD. Sa cenama idu u korak sa mts-om.
Novina je to da Bonus dobrodošlice na Prepaid plusu umesto 15 sada važi 30 dana, a na klasičnom Prepaidu umesto 7 sada važi 15 dana.
Sa gigabajtima se nisu pretrgli.
Zanimljivo je da su iz ponude na zvaničnoj stranici izbacili Visitor paket.

Poslednja izmena:
Bezobrazno pitanje. Koristio sam besplatan mega plan u A1, isteklo je. Ako prenesem broj negde 2 meseca, da li će A1 ponovo dati fraj mega plan da se opet vratim?

Juče potpisao zahtev za prelaz u Globaltel, danas stiže poruka na 3 A1 broja - nude 6 meseci besplatno i 18 x 50% na Start, Neo 5, Neo Surf ili NEO 30. Da li je to maks što daju ili da tvrdim pazar do večeras 🙂?

Evo nas u Globaltelu.

Uživaj u paketu dobrodošlice i iskoristi sjajnih 10 GB neta, 100 minuta ili SMS poruka, kao i 50 din kredita u trajanju od 15 dana. Tvoj Globaltel

Mogu li sačekati da ovaj paket dobrodošlice istekne pa da kupim Freepad i dobijem 200GB ili bih trebao da odmah da aktiviram Freepad?

Pitao sam na prošloj stranici kako se dobija besplatan A1 mega paket, znači samo predam zahtjev da predjem kod njih na prepaid i po aktivaciji mreže dobiću i taj paket? Na koliko dugo? I dalje uplaćujem 300 din na 2 mjeseca da održavam broj?
Mimo gb za zapadni Balkan i eventualno EU sto nude, ima li koje druge mane biti na tom paketu?

Nazad
Vrh Dno