Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

I samo jos jedno pitanje posto znas 🙂Jel se broj esim kartica (dovoljna mi je jedna) aktivira kroz aplikaciju ili mora call centar?Hvala🙂

I samo jos jedno pitanje posto znas 🙂Jel se broj esim kartica (dovoljna mi je jedna) aktivira kroz aplikaciju ili mora call centar?Hvala🙂
Aktiviras preko aplilacije , ali ce raditi samo 4G signal. Kolega ovde zvao da mu ukljuce 5G ali mu rekli da to nije za druge dve kartice , ali mu ukljucili na kraju. Ja sam u poslovnicu svratio , ali se radnica mucila dok je nasla, jedno 5 minuta.
Meni na Samsung A35 5G mreza uzasno jede bateriju. Zato nisam zurio da mi odmah ulljuce 5G mrezu.
Jedan test 5G brzine i ode 9 min baterije, sta je u pitanju i desava se jos kome?

Prilozi

• Screenshot_20260228_165521_Device care.jpg
    Screenshot_20260228_165521_Device care.jpg
    24.1 KB · Pregleda: 94
Aktiviras preko aplilacije , ali ce raditi samo 4G signal. Kolega ovde zvao da mu ukljuce 5G ali mu rekli da to nije za druge dve kartice , ali mu ukljucili na kraju. Ja sam u poslovnicu svratio , ali se radnica mucila dok je nasla, jedno 5 minuta.
Meni na Samsung A35 5G mreza uzasno jede bateriju. Zato nisam zurio da mi odmah ulljuce 5G mrezu.
Jedan test 5G brzine i ode 9 min baterije, sta je u pitanju i desava se jos kome?
Mozda je losija 5G pokrivenost na toj lokaciji pa se "muci" za signal.Jel se vise greje telefon kada je na 5G?Jel to samo sa eSim ili uopste na 5G?

Mozda je losija 5G pokrivenost na toj lokaciji pa se "muci" za signal.Jel se vise greje telefon kada je na 5G?Jel to samo sa eSim ili uopste na 5G?
Greje se isto a esim koristim na taj telefon. A stoji mi na 4G popravio se signal od kad poceo 5G.
Ako sad aktiviras jedan za sve , aktivacija traje do 24 sata, nije istog momenta.

Greje se isto a esim koristim na taj telefon. A stoji mi na 4G popravio se signal od kad poceo 5G.
Ako sad aktiviras jedan za sve , aktivacija traje do 24 sata, nije istog momenta.
Moguce da ima losiju antenu od drugog pa se bori za 5G signal i trosi vise baterije.A kada ubacis sim u taj?Jel isto?

Kome treba na mobilnom 700GB?
Znaju da ce 0.1% da iskoristi to ali lepo na papiru izgleda.
Taj paket i onaj najjači XL dušu dalo za "imitaciju" BOX 3 mobilni, tv, i kućni internet
S' obzirom da može da se deli na tri uređaja sa 2 esim i 1 sim karticom za 4200din dobiješ kućni internet na nekom 5G mifi uređaju, imaš MOVE app na tv-u za OTT ili popularno "kablovsku", i naravno bogat mobilni paket sa roming internetom, zona 0 minutima i internetom (koja se širi i na mnoge do juče roming zemlje), a u domaćem saobraćaju neograničene minute i poruke.
Mislim da nema jeftinije sve ove usluge na jednom mestu
Po meni su ovim obogaćivanjem napravili pun pogodak jer potpuno menja način nekih usluga koje smo drugačije koristili
Za kućni internet tamo gde trenutno postoji pokrivenost 5G signalom sa tim brzinama 700GB količina interneta više nego dovoljna (ograničavam se na sopstvenu potrošnju, ali zato postoji i jači XL paket sa potpunim unlimited internetom)
Za tv dovoljna je danas smart app i konkecija sa velikom brzinom
Mobilna je odavno sve neograničeno, a sada dodaju i roming i zonu 0

Svaka čast 👏

Poslednja izmena:
šta znači ovo najbolja ponuda pored telefona na sajtu mts?

Prilozi

• Screenshot_20260228_224011_Chrome.jpg
    Screenshot_20260228_224011_Chrome.jpg
    44.7 KB · Pregleda: 82
Taj paket i onaj najjači XL dušu dalo za "imitaciju" BOX 3 mobilni, tv, i kućni internet
S' obzirom da može da se deli na tri uređaja sa 2 esim i 1 sim karticom za 4200din dobiješ kućni internet na nekom 5G mifi uređaju, imaš MOVE app na tv-u za OTT ili popularno "kablovsku", i naravno bogat mobilni paket sa roming internetom, zona 0 minutima i internetom (koja se širi i na mnoge do juče roming zemlje), a u domaćem saobraćaju neograničene minute i poruke.
Po meni su ovim obogaćivanjem napravili pun pogodak jer potpuno menja način nekih usluga koje smo drugačije koristili
Za kućni internet tamo gde trenutno postoji pokrivenost 5G signalom sa tim brzinama 700GB količina interneta više nego dovoljna (ograničavam se na sopstvenu potrošnju, ali zato postoji i jači XL paket sa potpunim unlimited internetom)

Svaka čast 👏
Ti stvarno mislis da bi to bilo stabilno za kucni net?
Mozda ako ti pored kuce/zgrade ili na njoj stanica 5G MTS.
Ali kao ideja nije losa.

Ali kao ideja nije losa.
Ja koristim Samsung S6 sa USB tetheringom za kompjuter... I radi stabilno. Apsolutno ne vidim sta ovde ima da ne radi stabilno... Mozda UPnP ko koristi za igre. Ali sve ostalo radi najnormalnije

Ali kao ideja nije losa.
Tek je krenula mobilna 5G, ali trebalo bi da reši probleme umrežavanja i kvalitet konekcije dosadašnjih WAN mreža
Tako je predstavljaju široj javnosti

Poslednja izmena:

Svaka čast 👏

Obogacivanje paketa u ovom momentu iznudjen potez jako losih konstantih poteza Telekoma. Za nas jeste dobro.
Da su ovi paketi startovali 5 decmbra kad i 5G kad.je trebalo ,mozda bi bila druga prica.
Znamo start, imate 5G u samo novim paketima , vazilo dva dana. Ma imate svi 5G, ali do samsunga je ljudi, fijasko.
Celo prolece , leto i jesen. , narocito jesen totalno agresivna kampanja imate 15 meseci x dinar, stari korisnici imate 50,60 ma 70% na najmanju 5Icu , umesto veci paket veci popust.
Rezultat svega toga u 4 kvartalu iz Telekoma otislo 25000 a doslo 16000, fijasko. Cele prosle godine minus 30000 korisnika.
Ono sto mi ne znamo a znaju oni svaki dan, vrv se nastavila bezanija i u januaru i februaru. I naravno seli i daj da se spasavmo, da obogatimo pakete cek da vidimo sta ima Yettel isto cemo i mi. 😀
Sta radi A1 , ceka mudro, ne menja pakete , ne dize cene i svima daje 5G mrezu. I samo stizu novi korisnici.
Sad najaci A1 paket NeoUltra u odnosu na 5ica XL izgleda bas siromasno. Ali ocekuj brzo boom pakete od A1 uskoro. Ne boom da daju vise od telekoma, nego da u oku korisnika dobiju mnogo za dobre pare. Ipak vecina nas ne putuje po evropi da im znaci roming , ili zivka neke rodjake po evropi. Da ubace netflix vecina nas bi mogla da gleda.

Sto se tice usluge jedan za sve , da radi ja ga koristim mesec i nesto kao mini box da kazem . Paket 5ica L stvarno sad izgleda sjajno, extra iskreno.
Pojavili se Yettel 5G ruteri na oglasima a ici ce njima cena vrlo brzo na dole.

Sto se Telekom macuje sa A1 i srlja iz greske u gresku, nama.odgovara. zadnjih godinu- godinu ipo nikad povoljniji paketi bilo ostanak , bilo odlazak u novu mrezu. Popusti 50,60,70,75% kao od sale padaju. Neka tako ostane sto duze. 😀

šta znači ovo najbolja ponuda pored telefona na sajtu mts?
Ta cena na rate 1925x24= 46200 i cena na rate 625×24=15600 najbolja ponuda. Razlika od 30600 je popust , 15000 daje Telekom za eko popust a 12000 daje Unicredit banka.
Ukratko ide ovako: odes u Telekom odaberes telefon, od njih dobijes papir. Sa tim papirom ides u Unictedit da ti odobre kredit. Kad odobre kredit , potpisujes ga i oni plate telefon Telekomu, odes u Telekom da potpises UO i dobijas telefon. Telekom vise nema veze sa telefonom, ratu placas Unicredit banci.
Niko se ovde nije javio da je tako uzeo telefon, sto se tice popusta na sajtu pise 12000+15000, ali u poslvnici kazu moze samo jedan popust, ako te zanima odes i raspitas se detaljnije , mozda su menjali neke uslove od prosle godine.
@rovello
Pise dole na slici 5Ica L, ali kad odes u poslovnicu oni pricaju drugacije price. A sad na sajtu pise da moze samo jedan eko popust, stalno nesto menaju i petjaju. Ali ne znam nikog ko bi se petljao sa bankom da preko njih uzme telefon. 😀

Poslednja izmena:
Ta cena na rate 1925x24= 46200 i cena na rate 625×24=15600 najbolja ponuda. Razlika od 30600 je popust , 15000 daje Telekom za eko popust a 12000 daje Unicredit banka.
Pomešao si dve stvari, a i vidiš valjda da ti se ne uklapa računica. Preko banke je podela na 48 rata, znači 48 × 650 = 31.200. Redovna "puna" cena na 24 rata je 24 × 1.925 = 46.200. U zbiru je jedina razlika 15k eko popusta, mada on može da se uzme i bez banke. Sa njim bi podela na 24 rate ispala 24 × 1.300 = 31.200. Banka, dakle, služi za dupliranje perioda otplate.

sto se tice popusta na sajtu pise 12000+15000
Ovih 12k je stara ponuda koja više nije aktuelna, koliko sam upućen. Ne nalazim njen pomen na sajtu, mada je se sećam i to valjda ni zvanično nije moglo da se kombinuje sa 15k eko popusta.

A sad na sajtu pise da moze samo jedan eko popust
Ne vidim ni da ovo negde piše. Svugde stoji da mogu tri po 5k, znači ukupno 15k. Naravno, važe uslovi, npr. da cena uređaja mora ostati makar 1k veća od primenjenih vaučera.

Која тарифа је најјефтинија у мтс и колико минимално број мора да буде на постпејду да би се поднео захтев за пренос броја на припејд?

Obogacivanje paketa u ovom momentu iznudjen potez jako losih konstantih poteza Telekoma. Za nas jeste dobro.
Da su ovi paketi startovali 5 decmbra kad i 5G kad.je trebalo ,mozda bi bila druga prica.
Znamo start, imate 5G u samo novim paketima , vazilo dva dana. Ma imate svi 5G, ali do samsunga je ljudi, fijasko.
Celo prolece , leto i jesen. , narocito jesen totalno agresivna kampanja imate 15 meseci x dinar, stari korisnici imate 50,60 ma 70% na najmanju 5Icu , umesto veci paket veci popust.
Rezultat svega toga u 4 kvartalu iz Telekoma otislo 25000 a doslo 16000, fijasko. Cele prosle godine minus 30000 korisnika.
Ono sto mi ne znamo a znaju oni svaki dan, vrv se nastavila bezanija i u januaru i februaru. I naravno seli i daj da se spasavmo, da obogatimo pakete cek da vidimo sta ima Yettel isto cemo i mi. 😀
Sta radi A1 , ceka mudro, ne menja pakete , ne dize cene i svima daje 5G mrezu. I samo stizu novi korisnici.
Sad najaci A1 paket NeoUltra u odnosu na 5ica XL izgleda bas siromasno. Ali ocekuj brzo boom pakete od A1 uskoro. Ne boom da daju vise od telekoma, nego da u oku korisnika dobiju mnogo za dobre pare. Ipak vecina nas ne putuje po evropi da im znaci roming , ili zivka neke rodjake po evropi. Da ubace netflix vecina nas bi mogla da gleda.

Sto se tice usluge jedan za sve , da radi ja ga koristim mesec i nesto kao mini box da kazem . Paket 5ica L stvarno sad izgleda sjajno, extra iskreno.
Pojavili se Yettel 5G ruteri na oglasima a ici ce njima cena vrlo brzo na dole.

Sto se Telekom macuje sa A1 i srlja iz greske u gresku, nama.odgovara. zadnjih godinu- godinu ipo nikad povoljniji paketi bilo ostanak , bilo odlazak u novu mrezu. Popusti 50,60,70,75% kao od sale padaju. Neka tako ostane sto duze. 😀
Ja se u potpunosti od reči do reči slažem sa tvojim odgovorom
Nama to kao korisnicima odgovara i samo neka ostane što duže 😊

Zasto mts ne moze ponuditi iste 5g pakete kao A1 kucni net?

To zato sto im inferiorna mreza,nije jasno da ne vide ogromni broj new usera za 5g home net

Presao sam iz MTS kod njih i sa pravom mogu da kazem da je signal slabiji na 4G i 5G kod njih.
U nekim sobama u stanu nema uopste signal, dok je MTS bio 100% signal.
Dok to ne poprave ne bih ni pomisljao na njihov kucni 5G net, makar na mojoj lokaciji u BG.(Vidikovac)

Ja sam bio u A1 i imao sam A1 Vikend net.Za taj neki iznos (mislim na Neo Ultra) me nervira sto A1 mnogo srtari,kalkulise i sl.Npr.Ograniclili su HotSpot na 50GB,a onda su i brzinu ogranicili (jel ti ja placam iznos koji trazis,zasto me ogranicavas?).VikendNet isto..imao sam modem 4G (sporiji 150Mbps),ali download nikada nije prelazio 10 do 15..cak i kada karticu ubacim u mobilni..iako je sa Neo Ultra u istom uredjaju tj isto A1 brzina bila mnogo veca (pre 5G).

Која тарифа је најјефтинија у мтс и колико минимално број мора да буде на постпејду да би се поднео захтев за пренос броја на припејд?
Imas senior tarifu kosta 1499, moras tri meseca da budes na postpejdu i onda mozes na pripejd ili druga mreza. Ta tarifa je nema na sajtu ali postoji u ponudi , ako te ubedjuju za skuplji paket.

Zasto mts ne moze ponuditi iste 5g pakete kao A1 kucni net?

To zato sto im inferiorna mreza,nije jasno da ne vide ogromni broj new usera za 5g home net
Zato sto imaju brdo ljudi u manjim mestima, selima, koji koriste staru infrastrukuturu. Njima uvaljuju fixni, internet , preskupe box pakete.
Zasto bi uveli nesto jeftinije kao A1 kad ovako sad deru korisnike.

@boban01 punih 60 dana je obavezni period kad se aktivira broj bez UO i onda nakon toga može prelaz na pripejd ili prelaz u drugu mrežu

@boban01 punih 60 dana je obavezni period kad se aktivira broj bez UO i onda nakon toga može prelaz na pripejd ili prelaz u drugu mrežu
Ima slucajeva kad zelis da povratis broj. Tada placas tri meseca (logicno najmanja tarifa bez UO) tarifu i broj je ponovo tvoj.
Mozda kolega @Zimbe ima taj ili drugi slucaj.
Samo nisam napomenuo to u postu. Sad zasto 3 meseca placati pretplatu, ili prosto platis taksu od 5000 din i broj je tvoj , uvek komplikiju nesto.

Kad oživljavaš ( povraćaš ) broj bez UO na postpejdu, uredno posle 60 dana isto možeš da ga preneseš u drugu mrežu, pritom nikakva naknada/taksa se ne plaća. Samo je bitno da broj nije duže bio mrtav pa da u međuvremenu nekome drugom nije zalutao/zapao.

Kad oživljavaš ( povraćaš ) broj bez UO na postpejdu, uredno posle 60 dana isto možeš da ga preneseš u drugu mrežu, pritom nikakva naknada/taksa se ne plaća. Samo je bitno da broj nije duže bio mrtav pa da u međuvremenu nekome drugom nije zalutao/zapao.
Da , ozivaljavao sam skoro broj , uslov je bio da placam 3 meseca postpejd bilo koji. Posle toga sam broj odmah prebacio na globatel.

Šta se dešava sa brojem, kada se raskine ugovor u roku od 14 dana, ugovoren na daljinu? Da li se može odmah započeti postupak prelaza kod drugog provajdera ili se mora ostati u mreži?

zaboravio sam da napomenem da je broj pre ugovora bio na pripejd od decembra, da li će me kačiti ona zackoljica od 60 dana?

U principu da jer si prelaskom na ugovor inicirao da ti broj bude u statusu postpejda, a promena statusa zahteva punih 60 dana kao takav pre odlaska u drugu mrežu ili ponovne promene u pripejd.
Znam, glupa je ta regulativa obaveznog perioda statusa broja, ali bar je smanjeno sa 90 na 60 obaveznih dana.

Kada otvorim "Moj Mts" aplikaciju,imam samo pregled "Roming net bonus" i "Internet u Srbiji"(10000GB).Da li to tako treba?Internet pretpostavljam da je neogranicen,ali da samo tako pise (ajde i za minute i poruke),ali gde se vidi ostalo..kolicina za Zapadni balkan itd.
Da li kod mene nesto pregled nije u redu ili?

Nazad
Vrh Dno