Šta je novo?

Samsung Galaxy S26

Mozda za kes a to ne odgovara mnogima.

1TB/16GB verzija niti ima da se naruci na pola mesta niti ima akciju izgleda

Pritom u Americi 1800$ a ovde 235k..

Da, 1TB verzija nije u preorderu tj ne moze da se kupi 512GB a dobije 1TB. Doduse ta akcija nikada nije ni bila u Srbiji. Samo 256->512GB.

Ali su stvarno teski prevaranti (mada im se moze i imaju koga).Umesto sada u preorder periodu da prodaju npr.512GB za 140.000 (ne verujem da im se ne isplati ako ih proizvodnja ne kosta vise od par stotina eura...ma kakvi..i manje), a onda kada prodje promocija da bude 175k.
Ovako samo mazu oci glupostima(x2),da ne spuste cenu,a sutra (kao i do sada) ko god se zaleti i kupi u preorder periodu,bice namagarcen jer ce za 2-3 meseca da daju i taj telefon+neki S25+tablet ili sat za iste ili manje pare.
Pa ko je tu lud?! Preorder su najverniji kupci,treba da prodju najbolje (a i cekaju na isporuku..ne mozes bup u radnju i "daj"),da ne pominjem neke poklone,limitiranu seriju (sto bi bili ludi da to rade)

Ne znam, apsolutno nista nikad pratio vezano za njih nisam. Bio sam do sad bas teski Samsung Knight kako kazu, ali mislim da je vreme za neku drugu sferu 😅 taj Honor svi zivi hvale, imao sam prilike da neke prethodne generacije ispratim uzivo, te nedostatke koje imaju meni ne predstavljaju problem.
Slobodno uzmi HM 8 Pro, više nego odličan telefon.
Ja ga juče po drugi put uzeo, a Vivo X300 Pro ide u oglase.

Uvek bih pre birao aluminijum. Kad se setim Honor 7 telefona pa cela leđa u metalu, e to je premium osećaj, a ne 6.9" ekran na 200g telefona....
Ne vidim jednu prednost aluminijuma. Titanium je mnogo čvrći materijal, više premium, ima nas dosta što nosimo telefone bez maske. S25U mi je ispadao više puta, bez ikakvih tragova po leđima i frejmu dok je čovjeku samo jednom ispao S26U i desilo se ovo, o ovome pričam, svaki iphone sjećam se mi je bio ovako izranjavan...

Prilozi

• HCGIqAGawAAWxNH.jpeg
    HCGIqAGawAAWxNH.jpeg
    68.5 KB · Pregleda: 138
Ne vidim jednu prednost aluminijuma. Titanium je mnogo čvrći materijal, više premium, ima nas dosta što nosimo telefone bez maske. S25U mi je ispadao više puta, bez ikakvih tragova po leđima i frejmu dok je čovjeku samo jednom ispao S26U i desilo se ovo, o ovome pričam, svaki iphone sjećam se mi je bio ovako izranjavan...
Pa kupi masku valjda si do sada vec naučio 😜. Šalu na stranu pre par meseci sam se zezao na temu da će sada kada je iPhone izbacio titanium da i oni izbace. Kao što vidimo i to se desilo, jer su totalno izgubili identitet i postali kao Kinezi nekada. Samo čekaju da vide šta je sledeće kod iphone, pa eto i njih da prekopiraj.

Off topic: Nakon 2 godine koristenja iP15PM nijedan trag koristenja nije bio na titanijumu dok sad, nakon 4 mjeseca, koristenja 17PM vidjljivo je koristenje na aluminijumu. Toliko o tome.

On topic: Kod vodafona u njemackoj, isti paketi, mora se doplatiti za s25ultra dok s26u dobijes za 1€. Toliko o razlici 😂

S25u koji imam tacno nakon godinu dana u toku video poziva zablokirao i vise se nije upalio,ploca se pregrejala i neki lem otisao,sad ga cekam sa popravke.Sad su stavili aluminijum radi manjeg grejanja hardvera.U preorderu sam napravio cenu za s26u 512 na 670e ali sam odustao jer necu placam njihove falicne uredjaje ni tolike pare.Nije mi zao telefona ali kada premium uredjaj tako skonča nakon godinu dana 500 gb podataka ode u nepovrat.

Kad je pre nekome ispao S26?

YT tech kanali imaju S seriju obično i po 2 mjeseca prije launcha, a ove godine sam vidio negdje da se u UAE pojavio u prodaji čak prije nego što je zvanično predstavljena S serija.

Ali su stvarno teski prevaranti (mada im se moze i imaju koga).Umesto sada u preorder periodu da prodaju npr.512GB za 140.000 (ne verujem da im se ne isplati ako ih proizvodnja ne kosta vise od par stotina eura...ma kakvi..i manje), a onda kada prodje promocija da bude 175k.
Ovako samo mazu oci glupostima(x2),da ne spuste cenu,a sutra (kao i do sada) ko god se zaleti i kupi u preorder periodu,bice namagarcen jer ce za 2-3 meseca da daju i taj telefon+neki S25+tablet ili sat za iste ili manje pare.
Pa ko je tu lud?! Preorder su najverniji kupci,treba da prodju najbolje (a i cekaju na isporuku..ne mozes bup u radnju i "daj"),da ne pominjem neke poklone,limitiranu seriju (sto bi bili ludi da to rade)
Pa i ne, oni znaju da postoje zagrizeni fanovi (ne samo samsung, sve kompanije) i da ti ljudi jedva cekaju novi proizvod da izadje d aga kupe, i na njima najvise zaradjuju.

Ne zaradjuju oni na meni toliko koji cekam 6-8 meseci nakon izlaska da uzmem za 850e.

Prvi talas idu zagrizeni fanovi, koji placaju masno jer su vodjeni emocijama (prodaja je vodjena emocijama), dok ljudi koji logicnije razmisljaju oni cekaju kasnije.

Nema tu vernosti, to je biznis, oni su tu da ti uzmu pare, ti si tu da platis, i to je to.

Mozda za kes a to ne odgovara mnogima.

Ja sam možda staromodan ali ako nemam u kešu za telefon onda ga ne kupujem. Zadužujem se samo za neophodne stvari. Recimo razbio si stari, treba ti odmah novi a nemaš keš. Zadužiti se da sa S25, 24, 23 pređem na 26 je... Hajde da kažem samo da to nije pametno ponašanje.

Ne zaradjuju oni na meni toliko koji cekam 6-8 meseci nakon izlaska da uzmem za 850e.
Zarađuju oni masno i na takvima, a pored toga to vide kao podršku kupca da nastave sa minornim unapređenjima. Oni ne zarađuju značajno samo na onima koji telefon mijenjaju nakon 3-5 godina (a tada mnogi i promijene brand).
dok ljudi koji logicnije razmisljaju oni cekaju kasnije
Da, čekaju 3-5 godina.

@Njale sa kojeg si prešao? Kako ti se čini novi procesor i jesi probao i DEX?
S24U, procesor isprobao na switch emulatoru i osetno bolje radi, kasnije ću da probam i neku win emulaciju, dex jos nisam imao prilike da isprobam.

Glavni utisak mi je da bih voleo da mogu ovaj čip da ubacim u šasiju od 24u, jer mi se po dizajnu mnogo više dopada od 26u.

@BitrAtE Razumem uticaj na težinu uređaja i eventualnu čvrstoću, ali ne može se porediti "osećaj" premiuma sa Alu i Titaniumom. Pa uzmi narukvicu sata od titaniuma, osećaj kao da je igračka..... ovde je samo frejm pa ne treba ni da šaramo dalje, ali se dobro sećam svog Honora 7 sa celim alu leđima, to kad "čučne" u ruku kakva stakla, plastike, titaniumi.....

Nošen kod mene bez maske, eno ga u fioci, nema ovakve falinke kao na uređaju od 1.500 € , ovo je sramota.....

@Vader ja sam govorio o momentu kupovine novog uredjaja nakon izlaska, ne o tome koliko zadrzavas stari.

Mozes da imas i nokiju 3310, ako hoces nov model najbolje vreme da ga uzmes je posle 6-8 meseci od izlaska, tada je cena najpovoljnija i posle pocne da stagnira dok ne izadje nov model. Ili kupis proslogodisnji po malo nizoj ceni.

Nigde nisam ni napisao da ne zaradjuju, da ne zaradjuju ne bi ih ni bilo.

@Vader ja sam govorio o momentu kupovine novog uredjaja nakon izlaska, ne o tome koliko zadrzavas stari.

Mozes da imas i nokiju 3310, ako hoces nov model najbolje vreme da ga uzmes je posle 6-8 meseci od izlaska, tada je cena najpovoljnija i posle pocne da stagnira dok ne izadje nov model. Ili kupis proslogodisnji po malo nizoj ceni.

Nigde nisam ni napisao da ne zaradjuju, da ne zaradjuju ne bi ih ni bilo.
Jeste,ali posle 6 meseci izlazi novi Fold.On ce da ima 200mAh vise i 0.00001mm deblje staklo🤣I tu kod "iskusnih" krece lomljenje, "sta raditi"...Fold ipak ima sve to bolje,a ovaj vec zastareo...da li uzeti Fold,ovaj..ili ipak cekati novi februar🙂

Nazad
Vrh Dno