Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Ja sam uzeo dva razlicita ali nisam nesto odusevljen, ne slazu se mnogo. Jedan pokaze 0,2 npr, drugi 0,4. Dunes drugi put pokazu drugacije itd.

Коју комбинацију препоручујете пуњач плус кабл за супер брзо пуњење Самсунга с24 фе, треба ми за жену. Имам онај тоцки пуњач од 67 вати и његов каблић што је дошао уз њега, у првих недељу две га је пунио брзо па престао. Шаомијев таблет пуни брзо и даље.

Ja s25 ultra punim sa Ugreen od 65w (3x usb c na njemu) + ugreen kablic koji je dosao uz njega I povuce max brzinom ako je samo jedan uredjaj ukljucen (super fast charging 2.0), a kada ubodem drugi telefon prebaci se na obican fast charging i ostaje tako ako ubodem i treci.

Oko 25e sam platio, stiglo za 10ak dana...

Коју комбинацију препоручујете пуњач плус кабл за супер брзо пуњење Самсунга с24 фе, треба ми за жену. Имам онај тоцки пуњач од 67 вати и његов каблић што је дошао уз њега, у првих недељу две га је пунио брзо па престао. Шаомијев таблет пуни брзо и даље.
Imaš u našim prodavnicama Canyon Hexagon CND-CHAHEX65W, košta dvadesetak evra i podržava Samsung Superfast Charging 2.0. Za S24Fe ti ni ne treba 5A kabel, ali i Canyon
CNS-USBC9W 5A kabel možeš da nađeš za otprilike 300 dinara. Tu kombinaciju imam i provereno puni Samsung telefone koji podržavaju 45W i 25W punjenje. A pošto je sve dostupno u našim prodavnicama, imaš i 2 godine garancije.
https://canyon.eu/product/cnd-chahex65w/
https://canyon.eu/product/cns-usbc9w/

ako ti je hitno uzmi kod nas to, nema posebne razlike ni u ceni ni u kvalitetu

Kad smo kod mrežne opreme, neka preporuka za tester kablova i krimp ?

Može li link?

@faXcooL Nije mi neka hića. Mislio sam možda da uzmem nešto kvalitetnije preko Alija.
Ipak sam 10m uzeo, preko coinsa 22.11.

I just found this on AliExpress: | 0.1M 0.2M 0.3M 0.5M 50M Cat6 Short Ethernet Cable Flat RJ45 Computer Internet LAN Network Ethernet Patch Cable

Itekako, uzeo sam ravni (nisam ni znao da postoji) od 5m za 0.63€
Isto, ja sam uzeo dosta tih kratkih ravnih od 20-50cm, zamenio sve kablove koje idu u ruter u ormaricu. Sad je mnogo pedantnije, pre su mi bili kablovi od metar-dva savijeni, a realno treba iz switcha u ruter 20cm..

Itekako, uzeo sam ravni (nisam ni znao da postoji) od 5m za 0.63€
Ja sam ranije pisao - ravni kablovi brzo dobiju prekid kod džeka. Bacio sam ih nekoliko. Stvaraju ružne probleme - kabl te radi te ne radi.
Od tada sključivo okrugle kablove koristim.

Drugari, gde je najbolje da kupim ovu ploču

ESP32-2432S028R​

ESP32 Arduino LVGL WIFI&Bluetooth Development Board 2.8 " 240*320 Smart Display Screen 2.8inch LCD

Bitno mi je da ima tač 2.8 " 240*320 Smart Display Screen

Ako ima u sebi već i Bruce Firmware to bi bio ekstra bonus. Ovako bi trebalo da izgleda, samo ovo je nepouzdan prodavac !!!!

Drugari, koji M.2 enclosure za 2280 (može i sa Temujin, ne mora AE)? Budžet orijentaciono 15 dolara, jer kod nas cene kreću već od oko 2000. Najvažnije je da hladi SSD, što će reći da treba da bude metal/alu i da ima dodir sa diskom, a ne da lebdi oko njega.

Vrlo je poželjno da bude NVMe+SATA. 10 Gbps je sasvim dovoljno brzo.

EDIT: eh, da, i da ne pati od nekih problema u smislu da racunar ne prepoznaje disk unutra kao SSD i ne propušta TRIM i sl, kao što to rade 2.5" fioke bazirane na JMS578 itd.

Poslednja izmena:
UnionSine / Lexar varijanta ovoga je provereno ok, podrzava sve, drzim KC2500 u njemu

Stigao ovaj enclosure, radi kako treba sa izakanim KC2500, brzine bi verovatno bile jos bolje da je disk u boljem stanju.

Fotke kutije i uredjaja su od nekog Rusa sa Alija ali je covek fotkao onako kako bih ja da me ne mrzi da trazim lep ugao i pozadinu 😛

Inace Kinez nije lagao, unutra je stvarno Realtek 9210B chip, fotka cipa je moja. Nemam gen 2 USB portove ni u jednoj varijanti da proverim dostize li blizu 800-1000 MB/s ali gen 1 zadovoljava za sad.

Sve u svemu za 10.22$ koliko sam ga platio sasvim solidan enclosure.

Pogledajte prilog 433711Pogledajte prilog 433712Pogledajte prilog 433721Pogledajte prilog 433707Pogledajte prilog 433708

Drugari, gde je najbolje da kupim ovu ploču

ESP32-2432S028R​

ESP32 Arduino LVGL WIFI&Bluetooth Development Board 2.8 " 240*320 Smart Display Screen 2.8inch LCD

Bitno mi je da ima tač 2.8 " 240*320 Smart Display Screen

Ako ima u sebi već i Bruce Firmware to bi bio ekstra bonus. Ovako bi trebalo da izgleda, samo ovo je nepouzdan prodavac !!!!

Sklapaš uređaj za pentesting? Jesi li koristio već bruce firmware?

Drugari, koji M.2 enclosure za 2280 (može i sa Temujin, ne mora AE)? Budžet orijentaciono 15 dolara, jer kod nas cene kreću već od oko 2000. Najvažnije je da hladi SSD, što će reći da treba da bude metal/alu i da ima dodir sa diskom, a ne da lebdi oko njega.

Vrlo je poželjno da bude NVMe+SATA. 10 Gbps je sasvim dovoljno brzo.

EDIT: eh, da, i da ne pati od nekih problema u smislu da racunar ne prepoznaje disk unutra kao SSD i ne propušta TRIM i sl, kao što to rade 2.5" fioke bazirane na JMS578 itd.

Ovo je iz nekih srecnih vremena ali sad kontam da mozes da ga uzmes za desetak dolara.

1000016579.jpg

Sklapaš uređaj za pentesting? Jesi li koristio već bruce firmware?

ne, treba mi više za učenje. Volim da znam - do neke granice, šta i kako rade stvari oko mene. Zadnji put sam hteo da umrem, kada sam sticajem (nesrećnoh) okolonosti morao da koristim određen softver za mobilni telefon. Za Bruce kažu da je najkompletniji.

Treba mi preporuka za AndroidAuto adapter, imam u kolima bezicni carplay, ali je android auto zicni..da li imate preporuku za neki ali a je na type c?

Nazad
Vrh Dno