Šta je novo?

Temu - online prodaja (praćenje pošiljki u zasebnoj temi) - FAQ u postu broj 2

Bukvalno sa CN posiljkama postoji ista stvar i placa se samo PDV, to ce i ovde da bude 99%.

Kako god da bude, ako ubrzaju i resi se pouzdanost dostave, gore dole nesto sitno nema ni da se oseti
Evo mog primera da je CN gde treba da platim, više putuje nego što je ranije LAHU

Da li imate neki artikal kao što je pre bio mini pc koji sigurno ne šalju za Srbiju za claimcredit ?

Samo u Srbiji ovakva pitanja. Pitam se što smo svuda na crnim listama.

Samo u Srbiji ovakva pitanja. Pitam se što smo svuda na crnim listama.

Nama kao kupcima je legitimno da Temu u claimcredit naplati isti proizvod više nego u regularnoj ponudi, ali je jako loše kada iskoristimo zvaničnu rupu u njihovim pravilima?
Zašto se nama kao kupcima nameće da štitimo korporacije, a zato validiramo da je legalno da korporacije varaju kupce.

Kao što oni gledaju da zarade na meni tako i ja gledam da zaradim na njima. Sve je to legalna igra u kome dobro prolaze oni koji se snađu.

Prvi put mi nešto nije stiglo... sitnica, metalni privezak, ali je bilo za poklon pa me malo nervira. Kesa je čini mi se imala rupu kad sam raspakivao ali nisam obratio previše pažnju. 3D filament pakovanje je bilo sažvakano kao da je kesa pala s visine, ali srećom sve ostalo je bilo tu i neoštećeno, sem priveska. Samo sam našao kesicu, onu tanku najtanju, koja je sa strane bila pocijepana. Ladno će biti da je ispao, i na kraju negdje iskliznuo tokom puta. Tražio sam refund.

Meni pre neki dan stigla bas onako oslobodjeno otvorena kesa, kao da je neko isekao skalpelom sa strane. U njoj tri aule f75, nista im nije falilo ali mogle su lagano da ispadnu. Treba obratiti paznju pri preuzimanju

Da, dobio sam odmah refund danas.

Ovako van konteksta može da znači i nešto pozitivno.

U kontekstu, možda je bolje da preformulišem:

Na tržištu Srbije postoje Temu kupci koji bi da podnesu lažnu reklamaciju i da im prodavac veruje na reč i da ne zahteva da se roba vrati, već samo da im uplati novac, a roba da ostane kupcu.
Takođe, postoje kupci koji ne planiraju da kupe proizvod, nego samo da iskoriste pogodnosti koje Temu daje. Da preuzmu kredit na osnovu kupljenog proizvoda, ali da proizvod ne preuzmu i da im se vrati novac.
I da iskoriste još po koju "zvaničnu rupu u njihovim pravilima".

Temu se prilagođava tržištu. Imail smo ranije claim credit koji ti odmah uplati sve od jednom. Imali smo flashsale. Minimalna kupovina od 1000 dinara... Možda i nije zbog tržišta, možda im je sve deo strategije.

Nama kao kupcima je legitimno da Temu u claimcredit naplati isti proizvod više nego u regularnoj ponudi, ali je jako loše kada iskoristimo zvaničnu rupu u njihovim pravilima?
Zašto se nama kao kupcima nameće da štitimo korporacije, a zato validiramo da je legalno da korporacije varaju kupce.

Kao što oni gledaju da zarade na meni tako i ja gledam da zaradim na njima. Sve je to legalna igra u kome dobro prolaze oni koji se snađu.
Ako te korporacija vara onda joj ne dajes novac vise. to im je najveca kazna, jer ce propasti.

Dosta kupujem i na Temuu i na Aliju i malo bih pokrenuo pitanje - koju karticu koristite i da li imate i kolike provizije u %.. Nije toliko ni zbog apsolutnog iznosa koliko zbog cinjenice da je bezobrazluk i ponekad cimanje.

Koristim na temuu karticu (Mastercard debit) Postanske stedionice. Poruke o naplati mi stizu u dinarima. Sredstva se rezervisu na din racunu, a onda nakon par dana se skinu sa eur racuna u evrima - po kursu koji nije srednji (cca 1%).. Ako slucajno potrosim sve evre sa racuna, onda mi sa dinarskog racuna naplati neku krvavu duplu proviziju - cca 2.5%. Da li postoji "resenje" i da li neka druga banka ima bolje poslovanje? Nije mi ni do tih 2%, nego vise zbog bezobrazluka i cekanja u banci da uplatim eur - svakih mesec - dva.. (jer im je i online menjacnica postala bezobrazna sto ranije nije bio slucaj)

Slican problem sam imao sa PS i za Aliexpress. Na aliju uvek kupujem u usd (navika a i povoljnije je), i ranije sam koristio neku Visa electron karticu PS - gde sam uplacivao dolare na devizni racun, i iako su radili neke cudne konverzije - na kraju bi mi bivalo naplaceno +- par centi gore dole (znaci dva puta srednji kurs npr).. E onda su u feb prosle godine promenili inf sistem (ili se sa tim poklopilo) i tada je provizija postala astronomska - te sam presao na Mastercard Addiko banke - gde mi skidaju sa din racuna sa nekih razumnih ispod 1%.. Opet - iskustva su dobrodosla.

@bjov koristim google novcanik na oba sajta, sa temua mi skida u dinarima regularno.
Kad kupujem na Aliexpresu konvertujem dinare u eure, jer za inostrane uplate Yettel banka prvo skida eure, dolare pa dinare, ali im je kurs malo veci ako nemas eure na racunu pa oni automatki konvertuju.

Dosta kupujem i na Temuu i na Aliju i malo bih pokrenuo pitanje - koju karticu koristite i da li imate i kolike provizije u %.. Nije toliko ni zbog apsolutnog iznosa koliko zbog cinjenice da je bezobrazluk i ponekad cimanje.

Koristim na temuu karticu (Mastercard debit) Postanske stedionice. Poruke o naplati mi stizu u dinarima. Sredstva se rezervisu na din racunu, a onda nakon par dana se skinu sa eur racuna u evrima - po kursu koji nije srednji (cca 1%).. Ako slucajno potrosim sve evre sa racuna, onda mi sa dinarskog racuna naplati neku krvavu duplu proviziju - cca 2.5%. Da li postoji "resenje" i da li neka druga banka ima bolje poslovanje? Nije mi ni do tih 2%, nego vise zbog bezobrazluka i cekanja u banci da uplatim eur - svakih mesec - dva.. (jer im je i online menjacnica postala bezobrazna sto ranije nije bio slucaj)

Slican problem sam imao sa PS i za Aliexpress. Na aliju uvek kupujem u usd (navika a i povoljnije je), i ranije sam koristio neku Visa electron karticu PS - gde sam uplacivao dolare na devizni racun, i iako su radili neke cudne konverzije - na kraju bi mi bivalo naplaceno +- par centi gore dole (znaci dva puta srednji kurs npr).. E onda su u feb prosle godine promenili inf sistem (ili se sa tim poklopilo) i tada je provizija postala astronomska - te sam presao na Mastercard Addiko banke - gde mi skidaju sa din racuna sa nekih razumnih ispod 1%.. Opet - iskustva su dobrodosla.
I ja koristim istu karticu godinama (od kako su se spojili sa MTS bankom), ali nikad nisam nešto obraćao pažnju na kurs. Na Aliju plaćam u dolarima. Ne čini mi se da mi skida više. Sad, par dinara ne bih ni primetio, ali nešto drastično više, ne. Imam jednu prepaid VISA karticu Komercijalne banke. Sa nje mislim da mi skida više, pa je slabo i koristim.

Yettel banka, uplatis evre na bankomat, aliexpress namestis cene u evrima i koliko ti pise toliko platis, nema provizije. Bar ne na bank max

Placaj sa post Dina karticom dinarima na Temu
Najbolja je poština Dina UnionPay ne samo za Temu nego i za Aliexpress i Shein.
Za Temu kad plaćaš dinom skinu ti tačno u dinar bez ikakve provizije.
Na Aliju i Sheinu podesiš USD kao valutu i opet ti dinom skinu tačno u dinar po srednjem dolarskom kursu NBS opet bez ikakve provizije.

Da li dina studentska postanske stedionice moze da se koristi za placanje na Temu i da li ima neke naknade ?

koju karticu koristite i da li imate i kolike provizije u %..
Koristim Intezinu internet karticu, provizije nema, placanje odrzavanja nema.
Jedino sto je cimanje kad nemas sredstava na racunu moras ici licno u banku i uplatiti sam sebi novac ili prebaciti sa nekog drugog deviznog racuna.
Uzimaju prilikom placanja 0,4% vise od iznosa koji se placa zbog moguceg promene kursa euro-valuta u kojoj se placa ali nakon izvrsene transakcije tu razliku vrate na racun.

Prvi dan pošto su mi stigle sve pošiljke iz prethodnog ciklusa dobio sam opet claimcredit i discount card.

Стао флешсејл, мора да су сви добили.

Kad kaže da je rasprodato, to znači nema više tog proizvoda? Na flashsale

Не, већ да је неко други добио.

Da li dina studentska postanske stedionice moze da se koristi za placanje na Temu i da li ima neke naknade ?
Može i nema.
Može da se koristi i ona dina koju daju iz NZS nezaposlenima da primaju novčanu pomoć, isto bez ikakve naknade.
Sve naravno pod uslovom da imaš na dina kartici UnionPay logotip.

Refundiraju kredite i za vraćenu običnu nagradu, u trenutnoj vrednosti proizvoda.
Što uopšte nije loše ako ste budala kao ja pa eksperimentišete sa kineskim veličinama odeće i obuće 😛

Juce mi iskoci neka promocija da cu dobiti 12000 rsd kredita ako potrosim 500 dinara minimum ali mi je posle zapalo za oko 0,10% povrat kredita sto pise iznad artikala pa nisam nista pazaraio.
Jel neko imao iskustva sa ovim, da li se radi opet o nekoj prevari gde moras potrositi deset puta vise da bi dobio taj kredit?

Prilozi

• viber_image_2026-02-27_12-42-02-823.jpg
    viber_image_2026-02-27_12-42-02-823.jpg
    102.1 KB · Pregleda: 50
Nazad
Vrh Dno