Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Samo čuvanje broja, da ne moram da uplaćujem 200 din svakih 2-3 meseca, inače ništa nisam dobio, minute i sl.

Jel neko nakon 12+m Mega plana prebacivao broj u MTS npr., pa da nakon 2 meseca ponovo proba Mega plan, ako bude i ako ima pravo, mada bi bilo i previše?

Ja sam danas jedan broj vratio u MTS, navodno ne treba ništa da se plaća 12M za održavanje broja, pa ću videti.
Ja sam imao Mega plan godinu dana,par dana pred istek sam rotirao 2 kartice (Yettelove su obe) ovu sto mi je bila na Mega planu sam vratio u Yettel a ovu drugu iz Yettela prebacio u A1 i imam 6m besplatnog Mega plana.
Jedino sto nije u MTS - u ali ako moze sa Yettelom sigurno moze i sa MTS - om.

Dobra ideja dokupicu prepaid karticu i onda cu svaki 6m da rotiram dok postoji akcija Mega plan 🙂
Ili dok me ne banuju LOL

To je super ko moze da rotira dva broja. Ja sam za sad 2 meseca mts ostalo u A1.. Ne znam ne sviđa mi se sto je poskupeo mega plan. Ranije je plan bio 300 dinara i sa Androidom si bio legendaran korisnik. Sad sve zavrcu. Postali su jako bezobrazni operateri...

Da li ovaj Prepaid SIM iz A1 (probaj a1) ima roaming omogućen? Samo da mogu da proverim da li je telefon zaključan na mrežu. I da li se taj qr code može iskoristiti više puta?

Nakon 12 m Mega plana na A1, ostalo je 800 din kredita, aktivirao sam Top plan od 700 din na mesec dana i ostalo je još 100din, da propadne .
Danas podneo zahtev za prenos u MTS, i najednom, umesto 100din, imam svega oko 8.
?!

Izlazak iz kola kosta,bato.😁

Kako se dobija taj besplatni period za mega plan? Razmisljam se izmedju toga i globatela ako mi ne daju neki valjan popust na postpaid yettel ili a1.
Dodatno, za prepaid nema neta u zapadnom balkanu?

Ima ako se plaća paket. To je minimum koji određuje RATEL i koji operateri zakonski moraju da daju (dobije se oko 2,8GB za ZB za paket koji košta 1000 din). Ako se paket dobija besplatno, ne dobijaju se GB na ZB, jer količina GB zavisi od iznosa pretplate za paket, a ne od sadržaja paketa.

Kako se dobija taj besplatni period za mega plan?
Dobija se prenosom broja iz druge mreže do 31. marta. ZB kvota nije predviđena ni za pripejd planove koji se kupuju, već isključivo kupovinom posebnih i neisplativih dodataka.
Prepaid korisnici Mesečnih planova, nacionalnih dodataka ili personalizovanih ponuda, svoje minute, poruke i internet mogu da koriste samo u nacionalnom saobraćaju.

Dobija se prenosom broja iz druge mreže do 31. marta.
Kada sam dobio 12 m besplatan mega plan, preneo sam nedelju dana star broj iz yettela, i odbrili su mi prelazak u A1.

Sada pošto mi je taj mega plan istekao, kupio bih drugi broj, i probao istu stvar, pa ako prođe prođe. Čudno mi je bilo to da su odobrili prenos za tek kupljen broj iz yettela.

Početkom marta mi ističe 6 meseci Mega Plana iz A1 na 3 broja. Sudeći po vašim informacijama, najpovoljnija varijanta jeste prelazak u Globaltel - jedan mesec Freepad da se dobije 200GB i nakon toga neka od Postpaid varijanti, recimo onaj od 500 din, ili kako već kome odgovara. Koliko dana pre isteka Mega Plana treba inicirati prelazak u Globaltel da se ne bi gubio saobraćaj?
Moguće da iz A1 budu ponudili neke popuste iniciranjem prelaska. Trenutno mogu da dobijem 50% na sve postpaid tarife, toliko agent daje.

Meni je stigla za jedan dan,kad se njima vratila ,ne znam. Racunaj da je u pitanju BG-NS ,moguce da je zato islo tako brzo.

Verovatno si mislio na prepaid, pošto Globaltel nema postpaid.
Pa treba sigurno par dana dok stigne kurir i vrati se dokumentacija Globaltelu. Ako hvataš vikend onda i par dana više.

Da, prepaid, moja greška. Godinama na postpaid i onda misliš jedno, pišeš drugo 🙂

Ako iniciram prelaz, u kom trenutku mogu da odustanem, ako A1 ponudi neku dobru varijantu? Do ponedeljka mi traje Mega plan.

Ako iniciram prelaz, u kom trenutku mogu da odustanem, ako A1 ponudi neku dobru varijantu? Do ponedeljka mi traje Mega plan.
Samo pokreni prenos i sačekaj da te A1 kontaktira sa ponudom za ostanak (ako prihvatiš ponudu za ostanak, prenos se otkazuje). Supruga je nedavno prenela broj sa MP u A1 na Globaltel. Prvo joj je stigla poruka sa ponudom 6 meseci džabe, pa 18 meseci 50% za nekoliko tarifa (ne uključuje one najjače), a pošto je to ignorisala, zvali je i rekli joj da imaju i bolju ponudu, ali pošto ja nisam bio tu, a supruga se u to uopšte ne razume, ne znam koja je to bolja ponuda 🙂 Naravno, uvek postoji i šansa da te niko ne kontaktira, ali mislim da je mala.

Najbolje zovi Globaltel odmah. Dok ti stigne kurir, dok se vrati, možda i prođe ponedeljak. A1 vidi zahtev za prenos tek kad se ugovor vrati u Globaltel i tada započnu proces prenosa. U tom trenutku ti A1 nudi varijantu za ostanak.

Meni u petak ističe ugovor sa A1, planiram da danas uveče pozovem Globaltel. U najboljoj varijanti, sutra će poslati karticu, u petak stigne da potpišem, a u ponedeljak da oni započnu proces, mada verovatno će biti sporije.

Ako sam dobro shvato - oni kurirom šalju zahtev za prenos koji ja potpisujem i nakon toga tek kreće procedura prenosa. Iniciranjem prenosa od strane njih, A1 verovatno zove i daje ponudu. Ako prihvatim, zahtev Globaltelu postaje nevažeći. Ja tu ne snosim nikakve posledice. Oni verovatno kurirom šalju i kartice, šta sa njima ako odustanem?

Oni verovatno kurirom šalju i kartice, šta sa njima ako odustanem?
Šalju i sim karticu. Ako odustaneš, 0677 broj ostaje i možeš normalno da ga koristiš (aktivira se bonus dobrodošlice). S obzirom na to da 200GB važe i za nove brojeve, tri meseca od uključenja u mrežu imaš pravo da nakon uplaćenog Freepaid-a zoveš call centar i tražiš da ti ih dodele.

Ako sam dobro shvato - oni kurirom šalju zahtev za prenos koji ja potpisujem i nakon toga tek kreće procedura prenosa.

Procedura prenosa kreće kad se dokumentacija koju si potpisao vrati u Globaltel i neko iz Globaltela krene sa unosom tvojih podataka za prenos.

Ok, jasno, hvala.

Poslao sam im pitanje u vezi 200GB i promene sa Freepaid na Prepaid nakon prvih mesec dana:

Poštovani,
U tom slučaju, bitno je da aktivirate novi paket pre isteka trenutnog, uz to da je potrebno aktivirati paket koji sistemski sadrži saobraćaj koji želite da prenesete.
Srdačan pozdrav,

Jel su rešili u Globaltelu one probleme kad prebaciš broj pa nemas one poruke od banke, od paypala, od googla...?

Meni stižu treci put prenesen iz mtsa u A1. Imam call wait tako da znam samo za nedostupan kad sam da radi

Meni je pre par dana istekao promotivni period od 16 meseci besplatnog Mega plana.
Vratio sam se na Yettel prepaid gde nedeljno za 135 RSD preko aplikacije dobijam 180 minuta i ostalog saobraćaja.
Prelaskom na Yettel uši su mi se odmorile i sad sagovornika čujem kao da je pored mene.
Za svih 16 meseci, koliko sam koristio A1, loše sam čuo sagovornike, a i internet je znao ponekad da koči.
Iako imam rezervne Globaltel kartice, koje bih mogao da prebacim u A1, ne bih to učinio pa da mi daju ne znam koliko besplatnih planova.

Meni je pre par dana istekao promotivni period od 16 meseci besplatnog Mega plana.
Vratio sam se na Yettel prepaid gde nedeljno za 135 RSD preko aplikacije dobijam 180 minuta i ostalog saobraćaja.
Prelaskom na Yettel uši su mi se odmorile i sad sagovornika čujem kao da je pored mene.
Za svih 16 meseci, koliko sam koristio A1, loše sam čuo sagovornike, a i internet je znao ponekad da koči.
Iako imam rezervne Globaltel kartice, koje bih mogao da prebacim u A1, ne bih to učinio pa da mi daju ne znam koliko besplatnih planova.
Zašto si besplatno trpeo taj teror 16 meseci?
Imaš pravo da ih tužiš...

Да ли неко има проблем са верификацијом броја на Google налогу? Изађе обавештење "Дошло је до грешке. Пробајте опет касније или употребите други број." Покушано са више бројева.

Interesantno meni sa P20pro losije rade pozivi na mts mrezi nego na A1. Odnosno kvalitet zvuka je losiji na mtsu.
Dok Viber LTE i Whatsapp LTE rade duplo bolje nego na wifi (optika)

Nazad
Vrh Dno