Šta je novo?

Mobilna telefonija: korisnička pitanja i podrška

S21u, A56, Mi 11 Lite 5g.

Kako ti radi 5g na starim paketima, rekoše da nije moguće ? 🙂
Zdravo, dovoljno je da imaš eSIM ili USIM karticu (noviji tip SIM kartice) koju, poslednjih nekoliko godina unazad, poseduje većina naših korisnika. Svakako, ako bude potrebno možeš izvršiti besplatnu zamenu kartice u najbližoj Yettel prodavnici. Takođe, potrebno je da je tvoja lokacija pokrivena, što možeš proveriti putem linka: https://www.yettel.rs/sr/o-yettelu/o-nama/yettel-mreza/mapa-pokrivenosti/

Rekoh, radi na Xiaomi mi 11 Lite 5g. Neki drljavi paket sa 300 min i neogranicenim internetom. Na s21u i a56 ne radi, oba su azurirana na zadnju verziju. U Grckoj mi je radio 5g prosle godine.
Do yettela je.
Na s24 fe 5g je stigao pre 15 dana.Suprugin zflip 5 nema 5g još uvek.
Bilo je priče,napravili su ogroman propust i *****.
Nije do samsunga već yettela.
Prošlo leto smo imali 5g u CG,na oba telefona na mtel karticama

@sasha015 nema logike da bude do Samsunga, ako na telefonu fabrički stoji da ima 5G. Teraju ljude da potpisuju nove i skuplje ugovore, pa ako prođe, prođe. Imaš u podešavanju mreže 5G, izabereš ga i ne radi. Odeš u Yettel i oni ti kažu da je do tvog telefona koliko sam shvatio ovde iz priče...

Zdravo, dovoljno je da imaš eSIM ili USIM karticu (noviji tip SIM kartice) koju, poslednjih nekoliko godina unazad, poseduje većina naših korisnika. Svakako, ako bude potrebno možeš izvršiti besplatnu zamenu kartice u najbližoj Yettel prodavnici. Takođe, potrebno je da je tvoja lokacija pokrivena, što možeš proveriti putem linka: https://www.yettel.rs/sr/o-yettelu/o-nama/yettel-mreza/mapa-pokrivenosti/
dakle, 5G bi trebao da radi na svim tarifnim paketima (starim i novim)?

znaci ne pricamo o ogranicenju brzine (koje stoji, bez obzira na tip mreze (4G/5G) i o samsung telefonima na kojima vasa usluga ne radi, vec o tome da je na svim tarifama po defaultu 5G usluga omogucena?

Lokacija je pokrivena, kao sto rekoh jedan telefon ima 5g signal u kuci, i to pun. Zašto mi pišete ovo ako Vaše kolege traže da promenim za skuplji paket (novi paket, jer stari ne podržava) citiram, imam i prepisku na fb.

Pozdrav svima

Da li je moguce koristiti VoLTE na Oneplus 6 na Yettel mrezi? Svestan sam da je uredjaj dosta star, ali se nadam pozitivnom odgovoru. 🙂

E cao ljudi moze mala pomoć?Naime trenutno koristim Yettel Mobile M paket sa 400GB neta po punoj brzini koji placam 2100 sa popustom medjutim popust mi istice 01 marta a UO 25.03 2026 tj ove godine(nisam uzimao telefon).Ne svidja mi se ono sto mi nude (nude nesto bzvz tipa 100gb 2600).E sad imam opciju otkupa UO koja je 2300.Sta mi savetujete?Da li otlupiti i preći na pepaid sada na yettel ili A1 ?Ili sacekati 25 mart ali u tom slucaju placam punu cenu u marti olo 4500rsd minus broj dana dakle nesto manje za 25 dana vrv.Odgovara mi ovak paket .Da li mogu nekim akrobacijama da dobijem isto?

mozes pocetkom marta u yettel poslovnici da podneses zahtev za prelazak na prepaid (yettel prepaid). zatim ce 98% da te zovu i da ti daju ponudu da ostanes na postpaidu. tada trazi 12 mesece po 1 dinar i 12 meseci 50% popusta na pretplatu. mozda ces dobiti manje od 12 meseci po dinar ili ces dobiti ceo ugovor po 50% popusta za novu yettel mobile M tarifu (sada ima
  • 300GB po brzini do 150Mbps
  • Net po punoj brzini 7 dana uz Speed booster (jednom mesečno)
  • 2GB u romingu
  • 20GB u Zapadnom Balkanu
  • 2 digitalne usluge iz ponude

Ukoliko na primer 26og marta odes u A1 da preneses broj, iz Yettela te zovu 27og, najkasnije 28og.
Tu se dogovorite sta zelite i placas taj racun zavisno sta dobijes 1 rsd ili ako uzmes 50% popusta.
Ja sam to odradio negde oko 5,6 februara,i rekli su mi da ce mi racun biti 1 rsd, jer sam u tom mesecu produzio ugovor, nema nekih penala ili pune cene.

mozes pocetkom marta u yettel poslovnici da podneses zahtev za prelazak na prepaid (yettel prepaid). zatim ce 98% da te zovu i da ti daju ponudu da ostanes na postpaidu. tada trazi 12 mesece po 1 dinar i 12 meseci 50% popusta na pretplatu. mozda ces dobiti manje od 12 meseci po dinar ili ces dobiti ceo ugovor po 50% popusta za novu yettel mobile M tarifu (sada ima
  • 2GB u romingu
Ako sam dobro shvatio.Mogu da podnesem zahtev za prelazak na prepaid bez otkupa iako mi 25.03 istice UO?

Jesi siguran?Posto sam zvao operatera i rekli su mi da zahtev za prelazak na prepaid bez otkupa moze da se podnese po isteku UO dakle 26.03.Jedino sa otkupom moze ranije
U pravu je, moglo je da se prenese do mesec dana ranije na prepaid.
Ali ako je tako po meni je brza i bolja solucija prenos u A1, jer na prepaidu nekog puste da ceka do nedelju, dve dana pa ga zovu

U pravu je, moglo je da se prenese do mesec dana ranije na prepaid.
Ali ako je tako po meni je brza i bolja solucija prenos u A1, jer na prepaidu nekog puste da ceka do nedelju, dve dana pa ga zovu
A da li se u aplikaciji pojavljuje ponuda 50%za prelazak na postpaid posle 2 3 dana kada se prebacim na prepaid?Onda je mozda bolja opcija otkup UO krajem februara i pocetkom marta pa prelazak na prepaid.Mozda je najbolje da odem do poslovnice da vidim sta ce da kazu

Poslednja izmena:
A da li se u aplikaciji pojavljuje ponuda 50%za prelazak na postpaid posle 2 3 dana kada se prebacim na prepaid?Onda je mozda bolja opcija otkup UO krajem februara i pocetkom marta pa prelazak na prepaid.Mozda je najbolje da odem do poslovnice da vidim sta ce da kazu
Moze da ti se pojavi, ili da te zovu, a i to ne mora da znaci sigurno.
Jednog korisnika foruma nisu uopste kontaktirali kad je otisao na prepaid, ni posle kad je presao u A1.
Najbrza varijanta je prenos broja u A1, u razmaku od 24h oni te pozovu i nude pogodnosti.

Ukoliko na primer 26og marta odes u A1 da preneses broj, iz Yettela te zovu 27og, najkasnije 28og.
Tu se dogovorite sta zelite i placas taj racun zavisno sta dobijes 1 rsd ili ako uzmes 50% popusta.
Ja sam to odradio negde oko 5,6 februara,i rekli su mi da ce mi racun biti 1 rsd, jer sam u tom mesecu produzio ugovor, nema nekih penala ili pune cene.
Msm da je ovo mozda najbolja opcija ako prihvate ovo za 1din cak i na 3 meseca pa na 50% kasnije na kraju krajeva i da platim punu cenu za tih 25 dana u martu je vrlo dobra ponuda.A recimo hipoteticki da ne zovu agenti iz yetel-a koliko treba da prodje meseci ili dana boravka u A1 da bi se vratio u yettel i da li ovi iz A1 nude nesto za prelazak sa prepaida A1 na postpaid u A1?

Msm da je ovo mozda najbolja opcija ako prihvate ovo za 1din cak i na 3 meseca pa na 50% kasnije na kraju krajeva i da platim punu cenu za tih 25 dana u martu je vrlo dobra ponuda.A recimo hipoteticki da ne zovu agenti iz yetel-a koliko treba da prodje meseci ili dana boravka u A1 da bi se vratio u yettel i da li ovi iz A1 nude nesto za prelazak sa prepaida A1 na postpaid u A1?
Zvace te 99%, mislim da mora da prodje 60 dana.
Mozes kod njih da dobijes od 30 do 40% popusta na mesecnu pretplatu ako predjes za bilo koji paket.

• 2GB u romingu
Stoka podigla cene a smanjila brzine (tj. ograničili), samo u najvećem paketu imaš full potencijal celi mesec

Poslednja izmena:
Da li ima nekog yettel agenta ovde, zelim da predjem iz a1 u yettel sa 2 broja, pa da mi daju neku lepu ponudu 😀

I mene to isto zanima, ne vidim na sajtu nigde benefit za prebacivanje broja kao sto imaju drugi provideri.
Pre-paid me zanima prvenstveno, moze i E-Sim.

Ako ima neki Yettel agent na forumu, zamolio bih da mi se javi. Vec dva meseca pokusavam da resim problem sa obnovljenim ugovorom, zato sto su poslata greskom dva aneksa, i oba su aktivirana. Ono sto je bilo ugovoreno na produzenju ugovora nije i dalje aktivno, a korisnicka podrska uvek vrti istu pricu u krug i govori da ce neko iz prodaje da se javi, ali taj poziv se jos nije desio.

Ako ima neki Yettel agent na forumu, zamolio bih da mi se javi. Vec dva meseca pokusavam da resim problem sa obnovljenim ugovorom, zato sto su poslata greskom dva aneksa, i oba su aktivirana. Ono sto je bilo ugovoreno na produzenju ugovora nije i dalje aktivno, a korisnicka podrska uvek vrti istu pricu u krug i govori da ce neko iz prodaje da se javi, ali taj poziv se jos nije desio.
Zamoliću te da nam pošalješ podatke u privatnoj poruci. Rado ćemo izvršiti sve provere.

Zamoliću te da nam pošalješ podatke u privatnoj poruci. Rado ćemo izvršiti sve provere.
Čim mi bude istekao ugovor 15 maja biće raskinut jer ne želim više da budem na postpejdu niste mi dali nikakav benefit niti umanjenje računa kao nagradu. Kod A1 sam dobio 1000 dinara manji račun kao znak zahvalnosti što sam prijavio problem na One Albania mreži sa interkonekcijom i rutiranjem poziva od vas nisam ništa dobio samo demagogiju putem emaila. Retko ko prijavljuje takve probleme.

@Kolega2357 mislim da si prenaglio i da brzaš. Prebaci broj posle raskida u prepaid i posle par dana ćeš imati opciju na istom broju kroz aplikaciju 50% popusta ako se vratiš na pospaid. Tako sam ja dobio info, tako da vidi samo da li ti odgovara benefit od 50% na bilo koji paket.

@Kolega2357 mislim da si prenaglio i da brzaš. Prebaci broj posle raskida u prepaid i posle par dana ćeš imati opciju na istom broju kroz aplikaciju 50% popusta ako se vratiš na pospaid. Tako sam ja dobio info, tako da vidi samo da li ti odgovara benefit od 50% na bilo koji paket.
Naravno da ću broj prebaciti na prepaid svakako. Imam tri broja kod njih i neka bude na dopunu zaista mi ne treba njihovih 50 posto jer me ne cene kao korisnika i ne vrednuju ono. Ja sam prijavio sistemski problem.

Naravno da ću broj prebaciti na prepaid svakako
Evo ja imam njihov prepaid, pogledaj njihovu ponudu na slici. Ja njihov broj koristim samo za prijem poziva i placanje parkinga i sms. Ako u evropi nadjes provajdera sa bednijom ponudom u pripejdu, voleo bih da znam ko je taj 😄

Prilozi

• Screenshot_20260306_000944.jpg
    Screenshot_20260306_000944.jpg
    39.9 KB · Pregleda: 39
Da li je neko aktivirao onaj Speed booster 5g ?Meni se desava da mi je kada testiram brzina m/s manja nego paket koji je Mobile M.Inace imam Samsung a 52s?

Nazad
Vrh Dno