Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Moras player da nateras u podesavanjima playera (svaki pojedinacno) da uradi prosledjivanje audio kodeka umesto da dekodira. Kod vecine “playera” iz kategorije kao sto je VLC aplikacija je prosledjivanje ugaseno, a kod ostalih aplikacija kao sto su hbo, netflix i slicno prosledjivanje je automatski odredjeno prema sistemskom podesavanju boksa (omoguceno prosledjivanje). Ako ne radi onda je jednostavno u pitanju bagovit player, sto ti npr. Kodi i potvrdjuje jer u njemu radi prosledjivanje.

Poslednja izmena:
Moras player da nateras u podesavanjima playera (svaki pojedinacno) da uradi prosledjivanje audio kodeka umesto da dekodira. Kod vecine “playera” iz kategorije kao sto je VLC aplikacija je prosledjivanje ugaseno, a kod ostalih aplikacija kao sto su hbo, netflix i slicno prosledjivanje je automatski odredjeno prema sistemskom podesavanju boksa (omoguceno prosledjivanje). Ako ne radi onda je jednostavno u pitanju bagovit player, sto ti npr. Kodi i potvrdjuje jer u njemu radi prosledjivanje.
Podesio sam <propustanje> u podesavanjima plejera ali ne funkcionise i dalje.

Da li je problem sa Xiaomi boksom ili je do iris app,odnosno da li neko ima Iris app na gen 3 boksu i da li mu radi normalno.Ne razumem citat?

Какво баљезгање од стране Бајтбокса... Па ови су четвороразредни "извор" информација. Ко ове уопште узима за озбиљно?
Чуј - идентична кутија, идентичан бокс физички, али унутра леви чипсет... Па шта смо ми? Веверице? Копчамо се на леђима? Плаћена промоција - купујте ћоми боксове само проверено од увозника јер је једино тако (пајсад) - ориђинале. Ахааа... Шио ми га Ђуро.
Купите од увозника САМО и ИСКЉУЧИВО ако је мала разлика у цени између Кине и локалног увозника а плус имате гаранцију.

Подсећају ме на ове што пљују кинеске боксове, а амерички су једино:
  • амазонови уређаји
  • валмартови уређаји (ONN серија)
  • nvidia Shild серија
  • наравно јабучасти боксови
И то је отприлике то... Све остало се производи и склапа углавном у SEI Robotics и SDMC (вероватно збирно 85-90%), без обзира ко је наручилац.

Poslednja izmena:
Morao sam da potrazim o cemu pricas. Prvi put vidim ko je osoba i vec mi je iritantan. Klasican copy paste sadrzaj i malo placenog.
Skoro da mogu da garantujem da laze za taj box, voleo bih da vidim da stvarno povezuje xiaomi box na tv i da bude jasno da na njemu ima lose podatke.

Morao sam da potrazim o cemu pricas. Prvi put vidim ko je osoba i vec mi je iritantan. Klasican copy paste sadrzaj i malo placenog.
Skoro da mogu da garantujem da laze za taj box, voleo bih da vidim da stvarno povezuje xiaomi box na tv i da bude jasno da na njemu ima lose podatke.
Vidim da kutija koju drži ima razlika sa originalom, na prednjoj strani kod mene original u donjem desnom uglu piše Hey Google, a kod njega na toj kopiji u donjem levom uglu piše OK Google. Na zadnjoj strani isto razlika kod njega nema ovog dela u gornjem desnom uglu:
Google TV Browse 400.000+ movies and TV episodes and more - in one place.
već je TV preko celog gornjeg dela zadnje strane kutije.

Sad vidim zašto se neki žale na seckanje i kočenje verovatno imaju kopiju !?
Original kutija:

Prilozi

• 0-02-05-ddd126fd0d52981291dc142c5b0316d17a41afdc8c5a98d8cfacb29c38e37482_f34a94d5c9806c15.jpg
    0-02-05-ddd126fd0d52981291dc142c5b0316d17a41afdc8c5a98d8cfacb29c38e37482_f34a94d5c9806c15.jpg
    81.9 KB · Pregleda: 143
  • 0-02-05-f3b53a84462d5d2a2dc01b6ddd7779176f619ce30c16b7b72d259e1770bd0234_49fbb0a4c16d0269.jpg
    0-02-05-f3b53a84462d5d2a2dc01b6ddd7779176f619ce30c16b7b72d259e1770bd0234_49fbb0a4c16d0269.jpg
    91.8 KB · Pregleda: 138
Poslednja izmena:
Moja kutija je kao i njegova, Ok Google je na prednjoj strani, i original je, tako da to nije baš pokazatelj.

Ja juce narucio Mi Box S (3rd Gen) sa Temu-a. 😂 😅 😅 😅
Imao zaostale kredite pa me na kraju kostao samo 10e.
Jes da je official Xiaomi store ali videcemo kada stigne da li je original. Naisao sam i cenovno povoljniji store na Temu-u ali cim sam tamo procitao u komentarima da u kutiji salju (2nd Gen) pa cak i neke no name x96 pobegao sam kao 👿 od ✝️.

Vidim da kutija koju drži ima razlika sa originalom, na prednjoj strani kod mene original u donjem desnom uglu piše Hey Google, a kod njega na toj kopiji u donjem levom uglu piše OK Google. Na zadnjoj strani isto razlika kod njega nema ovog dela u gornjem desnom uglu:
Google TV Browse 400.000+ movies and TV episodes and more - in one place.
već je TV preko celog gornjeg dela zadnje strane kutije.

Sad vidim zašto se neki žale na seckanje i kočenje verovatno imaju kopiju !?
Original kutija:
Verovatno ima veze sa regionima i datumom proizvodnje.
Nema sanse da bi toliko licio na original sa identinim kucistem i onom gumom na dnu.
Kada se ove kopije prave, razlike su jasne.
Plus ga prodaju po redovnoj ceni gde je konkurencija velika. Scammeri daju bolju cenu da bi se masovno ljudi upecali.

Meščini i onaj Ukrajinac technozon je tvrdio da su kod njih stigle neke kopije, čak je nešto upoređivao orginal i kopiju kako su razlike uređaja minimalne.

Imam jedan problem sa boxom u poslednje 2-3 nedelje.

Bilo sta da gledam, Eon, stremio, jellyfin desi se da se u toku reprodukcije ona prekine, nekad retko, nekad vise puta u roku od 10min. Npr, eon se potpuno restartuje, stremio krene da učitava video ponovo, jellyfin izadje u meni.

Cini mi se kao da ostane bez interneta, pa zato prekine, ali ne znam kako to da utvrdim.

Dve stvari su se promenile u poslednjih mesec dana, dodao sam Soundbar i čini mi se da se box apdejtovao, samo je jedno jutro bio promenjen izgled home screena.
Ne verujem da soundbar pravi problem.
Takodje kad se to desi, izadje poruka da je neki usb uredjaj diskonektovan (bio je i pre toga), npr uparene slusalice. I daljinski je počeo malo čudno da radi, ali mislim da je to bilo zbog baterija.

Neke ideje, bilo sta..

Imam jedan problem sa boxom u poslednje 2-3 nedelje.

Bilo sta da gledam, Eon, stremio, jellyfin desi se da se u toku reprodukcije ona prekine, nekad retko, nekad vise puta u roku od 10min. Npr, eon se potpuno restartuje, stremio krene da učitava video ponovo, jellyfin izadje u meni.

Cini mi se kao da ostane bez interneta, pa zato prekine, ali ne znam kako to da utvrdim.

Dve stvari su se promenile u poslednjih mesec dana, dodao sam Soundbar i čini mi se da se box apdejtovao, samo je jedno jutro bio promenjen izgled home screena.
Ne verujem da soundbar pravi problem.
Takodje kad se to desi, izadje poruka da je neki usb uredjaj diskonektovan (bio je i pre toga), npr uparene slusalice. I daljinski je počeo malo čudno da radi, ali mislim da je to bilo zbog baterija.

Neke ideje, bilo sta..
Ako je box povezan preko 5Ghz wifi u podesavanjima rutera najbolje je staviti kanale od 36-48. Veci kanali mogu praviti problem.

Hm, stavio sam pre par meseci na kanal 108, jer desktop nije mogao da izvuče više od 200-250mbs, a na 108 ide max 400

Ма брате, није ти ориђиђи 😁
Шалу на страну, што се тиче изгледа почетног екрана - изашло је ажурирање у гугл продавници за почетни екран (google tv home) које је донело неке козметичке промене (нпр. подешавања су сада на средини горњег дела екрана, а пре су била у десном углу...).
Апропо приче о оригиналу и копијама - шрафцигер у руке или AIDA64. Додуше, аида вам неће очитати који је чипсет, али знамо (јелте) да S905X5M има 4 cortexa-A55 језгра на 2, 5 GHz.

Узгред - није (као што неки воле да кажу) шаоми, шоми, ћоми... UG Tech га зове (пајсад) ЗОМИ 😁

Postoji li nacin da se "natera" box na update? Kolega razor1900 mi je poslao skrinsotove sa njegovog boxa, kod mene je neka 6 meseci starija verzija softwarea a kad proverim update pise da nema novih.

Па када човек погледа овај видео од Бабла, много је нејасноћа.
  • Зашто се провером серијског броја лажњака на шаоми сајту долази до потврде да је оригинал?
  • Одакле идентично кућиште бокса? Кутије и упутства је лако наштампати. Даљинац може да се купи "на кило"
  • Откуд лажњак у трговинском ланцу (како када би се код нас појавио у гигатрону, техномедији, техноманији...)?
  • И ко стоји иза свега овога?
И пре је било лажних боксова који су имитирали боје кутије бокса, али оволико далеко се није ишло. Наравно, многи ће рећи да је Кина увек била пуна дивљака, али ово је баш много чудно. Нису ово PLIMA патике и слично, где се купац "доводио у забуну" (једино ако си слеп) да купује оригинал. Овде је све осим чипсета идентично на први поглед. Мислим... Како човек који није видео оригинал бокс може да зна колико је у мм разлика у кутији оригинала и лажњака? Како је одштампано/угравирано XIAOMI на кућишту? Даљинац је већ 100% исти.

Kinezi sve kopiraju, kopiraju i svoje ako u tome vide zaradu 😀
Realno xiaomi box je jedan od boljih i definitivno najbolji po pitanju dostupnosti u mnogim zemljama, (uključujući našu) tako da je globalno vrlo popularan uređaj...

Počeli kinezi sami sebe da kopiraju, zadnje vreme došlo... @Salac UE Neprijavljeni kinezi, kopaju rupe i tunele... 🙂

Obicno su do sad valjali nesto sto ima slican oblik kutije ali fali sve i svasta od teksta i slicica na njoj i obicno se tu gde se prodaje ni ne zove isto pa ne moze da se pomesa sa oridjidjijem.

Ovo sad je novi momenat 🙂

"Uzmi brt (original) Saomi, odlican odnos cene i kvaliteta..."

Na nekim fejkovima broj 3 u natpisu "3rd Gen" na donjoj strani piše s oblim gornjim delom, dok na originalu piše sa vodoravnom crtom u gornjem delu. Takođe je naziv uređaja vidljiv pri uparivanju i na Google nalogu različit od originalnog.

uxAtoQb.png

Detaljnije:

Evo i kod Ukrajinca iz gornjeg klipa kad prikazuje oba:

sQ8tNn7.jpeg

Poslednja izmena:
Šta se čudite pa sam Xiaomi je nastao kopiranjem konkurencije od telefona pa do ostalih uređaja - to je Kinezima bukvalno kultura 🙂

Ovo može biti i da su svi original samo da za različita tržišta tipa Rusija nemaju Google Widevine sertifikaciju.
Na nekim fejkovima broj 3 u natpisu "3rd Gen" na donjoj strani piše s oblim gornjim delom, dok na originalu piše sa vodoravnom crtom u gornjem delu. Takođe je naziv uređaja vidljiv pri uparivanju i na Google nalogu različit od originalnog.

uxAtoQb.png

Detaljnije:

Evo i kod Ukrajinca iz gornjeg klipa kad prikazuje oba:

sQ8tNn7.jpeg

Ovo mi je dobro okrenem boksove u ruci drugačije i onda tvrdim da je na jednom natpis horizontalno a na drugom vertikalno. Ovde što se razlikuje jedino ova dole sitna slova na jednom su bela na drugom crna.
Па када човек погледа овај видео од Бабла, много је нејасноћа.
  • Зашто се провером серијског броја лажњака на шаоми сајту долази до потврде да је оригинал?
Isto ko što sa lažnim iPhone i Samsungom koliko pratim te video snimke gde neko upoređuje te sa originalnim ti serijski brojevi sve češće budu orginal. Čak su urdno pravili sa lažnim iPhonom Apple ID nalog. Počeo izgleda i Xiaomi da koristi za sklapanje ovih boksova da koristi treću stranu pa zato cure podaci. A ne bi čudilo da i jedne i druge pravi ista fabrika. Ili ko što rekoh različita tržišta različit čipset različita sertifikacija ko što nisu i u telefonima isti čipset za Kinu ili za globalne verzije.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno