Šta je novo?

Jeftine klime

Ja sam najzad ugradio jednu Tcl TAC-12CHSD/XA73IS. Što se tiče modulacije slično se ponaša i radi na 550-650w. Pošto je spavaća soba držim je na 20 stepeni ali održava na 21 u sobi. Brzo postiže temperaturu i često se gasi, više sedi ugašena nego što radi, neće da modulira nisko. Mada sad se sve klime u kući isto ponašaju što se tiče modulacije (imam LG prastaru možda ima 15 godina i Teslu neki model od pre 4-5 godine).

Nervira što hoće da krcka plastika na unutrašnjoj jedinici. Prva dva dana se baš dosta čula, sad kao manje. Nadam se da će da se razradi vremenom i prestane skroz.

U svakom slučaju odlična kupovina za 25k dinara
To kvrckanje sam imao prvi mjesec sa Vivax AEQI klimom. Htio sam je vratiti. Ali vec nakon 20ak dana skoro pa prestalo. Nakon mjesec-dva nista vise ne kvrcka.

Peobajte dotegnuti šrafove, ako su već dotegnuti onda ih samo malo popustite.

Obično popuštanje pomogne, jer onda maska može da "radi" prilikom skupljanja ili širenja bez da krcka

Ako je kvalitet plastike los,ne pomaze tu posebno nista.

Drugar skrpio moju VOX IVA5 12JR pa ću ipak da izvučem neki dinar od nje. Kaže mi da su kod nje dosta tanje cevi nego na IVA1 modelu.

Narucih dve
TT34TP21W-1232IAWT Tesla
Videcemo kako ce se pokazati od marta dok ne uvedem paeno grejanje.
Namestene pre par sati. Greju trenutno 80m2. Ova jedna greje dve povezane sobe od 30m2 a druga hodnik dve sobe i kupatilo. Otvorena sva vrat,za par sati postigle zadatih 23 stepena i drze. Tihe su,spoljne jedinice tiho rade. Ovih dana radim i pvc stolariju i alu spoljna vrata. Stizu mi i pametne uticnice pa cu videti od marta kad se preselim kako ce raditi i trositi. Dok ne uvedem gas(nadam se do grejne sezone) bice glavni izvor grejanja

Sta uzeti prvenstveno za hladjenje? 12icu bih. Centralno grejanje je inace u stanu 45 kvadrata. Da ima nizu potrosnju struje iliti modulaciju, razmatram Midea Breezless, do nekih 500 eur bih isao, imate li jos neki predlog za povoljnije varijante? U kuci vec imam Aeri+, ali ovaj put bih nesto drugo.

Da li neko zna koji model Tesla klima je bolji izbor, sa oznakom TT, TA ili TM?

Da li neko zna koji model Tesla klima je bolji izbor, sa oznakom TT, TA ili TM?
razliciti proizvodjaci:
TT - tcl (losiji na minusu/vecem opterecenju)
TA - aux (losiji na plusu/manjem opterecenju)
TM - midea (sredina)
Za grejanje traziti modele sa grejacem tacne (obicno, ali ne i nuzno, u njima stoje i jaci kompresori)

razliciti proizvodjaci:
TT - tcl (losiji na minusu/vecem opterecenju)
TA - aux (losiji na plusu/manjem opterecenju)
TM - midea (sredina)
Za grejanje traziti modele sa grejacem tacne (obicno, ali ne i nuzno, u njima stoje i jaci kompresori)
U kom smislu je TA lošiji na plusu?

U kom smislu je TA lošiji na plusu?
Ja imam jednu TA - klima je u originalu solidna (Aux) i modulira malo ispod 300w ali posle "intervencije" od strane Tesle i ubacivanja svog softvera - obogaljili su sasvim solidnog kineza. Jos jedni u nizu balkanskih glupana. Teslu zaobidji u sirokom luku. Mozda uspem da je vratim u normalu sa zicnim kontrolerom za Aux ali jos uvek mi nije stigao a zima evo skoro prodje.

Imam model TA36QQDT-1232IAWT.Na grejanju minimum spusta do 450w,na hladjenju do 200w,pa i nize.Nikako ne uzimati za grejanje manje sobe.Radice kao on/off i zdrati struju kao blesava.Zamenili nasi ,,strucnjaci'' original AUX modul za WiFi i ubacili jeftini Tuya.Iscupali i UVC lampu,a pisalo na sajtu pre kupovine da je ima.Kao sto rece covek,zaobici Tesla klime u sto sirem luku.Pogotovo sada,za iste pare mogu se pazariti dosta bolji modeli originalnih brendova,a ne ovi Frankenstajni,nasih ,,biznismena''.Ne znaju da naprave svoje,ali odlicno znaju da z....u tudje.

Poslednja izmena:
Imam model TA36QQDT-1232IAWT.Na grejanju minimum spusta do 450w,na hladjenju do 200w,pa i nize.Nikako ne uzimati za grejanje manje sobe.Radice kao on/off i zdrati struju kao blesava.Zamenili nasi ,,strucnjaci'' original AUX modul za WiFi i ubacili jeftini Tuya.Iscupali i UVC lampu,a pisalo na sajtu pre kupovine da je ima.Kao sto rece covek,zaobici Tesla klime u sto sirem luku.Pogotovo sada,za iste pare mogu se pazariti dosta bolji modeli originalnih brendova,a ne ovi Frankenstajni,nasih ,,biznismena''.Ne znaju da naprave svoje,ali odlicno znaju da z....u tudje.
Šta je najbolje uzeti za te pare?

Šta je najbolje uzeti za te pare?
Ne znam brate,sta da ti kazem.Preporucim,pa ispadne,posle sto sam preporucio.Imam tu Tesla(AUX),TCL,Bergen(Haier) i Beko(Midea).Posmatrajuci ih kako rade na grejanju u raznim uslovima,za sve njih Beko(Midea) je masina.Nudi najvise u pakovanju i ima najbolju kulturu rada.Ovo je moje vidjenje i ne preporucujem nista.A i za sta ti prvenstveno treba klima,koliko kvadrata,izolacija da ili ne?

Ne znam brate,sta da ti kazem.Preporucim,pa ispadne,posle sto sam preporucio.Imam tu Tesla(AUX),TCL,Bergen(Haier) i Beko(Midea).Posmatrajuci ih kako rade na grejanju u raznim uslovima,za sve njih Beko(Midea) je masina.Nudi najvise u pakovanju i ima najbolju kulturu rada.Ovo je moje vidjenje i ne preporucujem nista.A i za sta ti prvenstveno treba klima,koliko kvadrata,izolacija da ili ne?
45 kvadrata ima izolacija, za hlađenje i grejanje oktobar, novembar, mart. Koju oznaku ima ta BEKO klima?

Apsolutno je nezahvalno davati preporuke za kupovinu klime.
Srbija je deponija za klime sa raznoraznim lažnim specifikacijama, bagovima, krš senzorima, naopakim softverima, itd itd.
Sad kad na sve nabrojano se dodaju buzdovani od montažera, slika je crna da crnja ne može biti.
Džaba ako neko kupi kvalitetnu klimu pa mu dođe buzdovan i uneredi je maksimalno.

Pozdrav ljudi, za vikendicu na moru su mi potrebne klime, tačnije za dve male, odvojene sobe koje imaju tipa 7,8 kvadrata. Bitno nam je da su što manje spoljašnje i unutrašnje jedinice, i da hlade okej, a grejanje manje više, jer se retko koristi van letnje sezone. Gledala sam neke Vox modele..da li neko zna kakvi su ovi modeli ?

Vox IFX12-SCCT​

Vox IFG12-AACT

Pozdrav ljudi, za vikendicu na moru su mi potrebne klime, tačnije za dve male, odvojene sobe koje imaju tipa 7,8 kvadrata. Bitno nam je da su što manje spoljašnje i unutrašnje jedinice, i da hlade okej, a grejanje manje više, jer se retko koristi van letnje sezone. Gledala sam neke Vox modele..da li neko zna kakvi su ovi modeli ?

Vox IFX12-SCCT​

Vox IFG12-AACT
Ako je samo za hladjenje,uzmi najjeftiniji model bilo koji.Radice posao u tolikoj kvadraturi.

Nazad
Vrh Dno