Da li CF može da ograniči konekciju na jedan port ili ne ceo server otvoren prema internetu?Baš sam i ja nešto gledao oko Immich-a i Cloudflare Tunnel mi deluje kao super rešenje? Poveže se neki jeftin domen i od servisa na lokalnom serveru pravi klasičan cloud servis?
Imaš dva načina korišćenja.Da li CF može da ograniči konekciju na jedan port ili ne ceo server otvoren prema internetu?
Sa tailscale koliko sam razumeo server nije otvoren prema netu, i to se ograničava po port za specificnu app.
Koliko sam ja skapirao, sa CF tunelom server nije uopšte otvoren ka netu, samo servisi koje podesiš da rade kroz tunel. Što uopšte nije loše, za određene servise i idealno.Da li CF može da ograniči konekciju na jedan port ili ne ceo server otvoren prema internetu?
Sa tailscale koliko sam razumeo server nije otvoren prema netu, i to se ograničava po port za specificnu app.
Koliko znam CF ne ograničava brzinu uopšte, ne znam koliki penal postoji jer se ide kroz Cloudflare Edge, ali realno mislim da im je infrastruktura jaka i da će brzine na serveru i klijentu biti glavni bottleneck.Je l' ogranicava cloudflare download brzinu? Za fotke nebitno, ali ako koristis nextcloud npr i skidas fajl od 2gb, da li si ogranicen samo upload brzinom sa server strane ili ima neka druga limitacija?
Zar ngrok na besplatnom planu ne daje samo efemerne javne URL-ove koje resetuju?A zasto ne koristite npr samo ngrok, ja sam koristio free varijantu dok sam testirao immich, secam se da je taj deo radio bez problema, tj bajpasovao se sbb-ov CGNAT.
1 GB Bandwidth / monthZar ngrok na besplatnom planu ne daje samo efemerne javne URL-ove koje resetuju?
Ja sam nešto kopajući video i Localtonet, njihov free tier isto izgleda da obećava, trebalo bi i to isprobati možda.
Za bandwidth limit nema leka bez plaćanja... ali ako dobro kapiram, timeout može i ne mora da bude problem u zavisnosti od servisa. Ne znam kako bi se Immich ponašao u toj situaciji, možda se odmah rekonektuje? Ko što rekoh nisam isprobavao, samo razmatram da upogonim Immich pa tražim opcije.1 GB Bandwidth / month
30 min Tunnel Timeout
Jao taj Oracle Always Free... Ako nisam deset puta pokušavao da se registrujem, svaki put zaglavi negde. Te neće karticu da prihvati, te mu se nešto drugo, treće, deseto ne dopada. Čak sam pisao i podršci jednom, cca pre 3 godine. Još uvek čekam odgovor. 🤣Mora neki self host na VPS. oracle always free bi trebao da bude savrsen za tu namenu, samo je pitanje softvera. Sve je prakticno neka vrsta enterprise i ima vrlo ogranicen free.
AI mi je preporucio octalium kao opensource komplet besplatan klon za cloudflare. Jos je u beti do duse i nema mnogo dokumentacije osim githuba koji je aktivan.
Da li si došao u temu o immich da kažeš da ga ne koristiš jer ti je lakše da ručno kopiraš umesto da se to radi automatski?Čuo sam za Immich ali već godinama koristim Photoprism preko dockera na kućnom serverčiću, radi posao ali ne koristim ništa naročito napredno, služi samo za lakši pregled i pronalaženje fotografija. Oko 500GB sadržaja, Photoprism podešen samo da čita folder u kome sam već od ranije bacao fotke i da ne dira ništa na njima niti da ih prebacuje blio gde, tako mi je lakše jer ostaje mi korišćenje foldera kao i pre a mogu da sinhronizujem čime god stignem, od ubacivanja SD kartica u komp i kopiranje na share, Syncthing sa Androida, itd.
Da da,sve ja to razumem da je Immich predvidjen za skladiscenje slika i to je ok i stvarno manje vise veoma dobro funkcionise sto mi odgovara. Naviako sam na nextcloud da je vise stran pa mi sad malo cudno i pomalo i smeta. U svakom slucaju prvenstveno sam trazio photo backup i sa te strane je immache idealan sto mi se mnogo svidja kod Immich-a je da u sebi ima prepoznavanje lica sto je veoma dobra funkcija koja bas dobro dodje kod pretrage. Zadovoljan sam,sto se tice ostalih funkcija koje sam koristio kod NC je file server sto sam resio dizanjem OWNCloud kontejnera tako da sada imam manje vise sve sto sam do sad koristio kod NC.Immich je photo backup, a ne file backup pa samim tim i folderi ne postoje i nema tumbanja.
Nested albums je opcija koja se dosta traži, ali za sada nije na vidiku i to verujem da ti smeta.
Moderne slike uglavnom imaju metadata koji sadrži vreme i mesto pa je kreiranje albuma i pretraga vrlo jednostavna.
Previse resursa vuce i dosta je spor,uvek nekog problema oko mobilne aplikacije,bagovito i greske su retko ispravljali.A sta ti je problem sa starim nextcloud pa si morao da dizes owncloud?
Ja sam koristio free verziju. Mobilna aplikacija je dosta losa zbog cega sam i inace najvise koristio NC.Bas cudno da imas toliko losa iskustva sa NC, ja sam ga implementirao u ko zna koliko firmi,i nikada problema,cak i sa onim online edite office paketom.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari