Šta je novo?

A1 optički internet

• Začetnik teme Začetnik teme bbK1ng
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Meni danas instalirali A1 opticku mrezu u zgradi. Koristim SN jos par meseci do isteka ugovora. Zaista, nisam imao skoro nikakvih problema, osim nekoliko puta prestanka rada interneta po par sati. Problem je visoka cena. Ponuda A1 deluje primamljivo. Da li preporucujete prelazak na njihovu mrezu?

Meni danas instalirali A1 opticku mrezu u zgradi. Koristim SN jos par meseci do isteka ugovora. Zaista, nisam imao skoro nikakvih problema, osim nekoliko puta prestanka rada interneta po par sati. Problem je visoka cena. Ponuda A1 deluje primamljivo. Da li preporucujete prelazak na njihovu mrezu?
Kod koga je visoka cena, čija ponuda primamljiva???🤔🤔🤔

Pa ako ti je supernova preko coax-a, onaj beli kabl, ja ti preporučujem A1 ipak je optika, ako ti je i supernova optika, onda nađi računicu, sto se TV-a tiče to ti nebitno ionako nema šta pametno da se gleda.

Pa ako ti je supernova preko coax-a, onaj beli kabl, ja ti preporučujem A1 ipak je optika, ako ti je i supernova optika, onda nađi računicu, sto se TV-a tiče to ti nebitno ionako nema šta pametno da se gleda.
Optika 200/200 plus TV, taj paket su ukinuli, sad je kod njih minimum 400/400

Meni isto trokiraju pojedini servisi, recimo youtube. Na paketu sam 600/300, sve ostalo radi savršeno, imam 10 korisnika koji strimuju sa mog plex servera bez ikakvih smetnji dok se meni na tv-u youtube prešaltao na 144p i non stop gledam onaj "spinner" kao u vreme 64k interneta kad se čekalo da "baferuje" da bi bila fluidna reprodukcija. Youtube je jedino što sam zapazio da ne radi kako treba. Inače imam optiku bar 3 meseca i do sada je radilo savršeno. Ovo je počelo da zeza poslednjih 5-6 dana. Nisam još ništa prijavljivao.

Koji je tv i koji dns koristiš?

Tv je neki entry level Samsung 55" iz serije 7, mislim da je model UE55RU7022KXXH.
DNS1 je IP rutera (pretpostavljam da on dobija neki DNS od A1)
DNS2 je 8.8.8.8

Samo ovde da dam odgovor na svoje pitanje. Aktivirana je danas A1 optika, uzeta statička IP adresa, tražio bridge i dobio PPPoE kredencijale i VLAN po kome dolazi internet.
Svoj ruter sam povezao direktno na Huawei GPON terminal, dakle NE MORA njihov ruter između.
Sad ne znam da li zavisi od lokacije do lokacije, kod mene ide preko MTS infrastrukture a A1 uređaji su Huawei GPON HG8010Hv6-10 i ruter ZTE H3601P.

Danas u dosta slucajeva ucita samo 40% fotografija na Instagramu. Trenutno nece ni klip da pusti, otvara stranicu vec 3+ minuta i traje i dalje. Za 4 godine na mts mi se nikad ovo nije desavalo.

EDIT: Nasao sam resenje, treba ostaviti 5 minuta da ucitava.

Samo ovde da dam odgovor na svoje pitanje. Aktivirana je danas A1 optika, uzeta statička IP adresa, tražio bridge i dobio PPPoE kredencijale i VLAN po kome dolazi internet.
Svoj ruter sam povezao direktno na Huawei GPON terminal, dakle NE MORA njihov ruter između.
Sad ne znam da li zavisi od lokacije do lokacije, kod mene ide preko MTS infrastrukture a A1 uređaji su Huawei GPON HG8010Hv6-10 i ruter ZTE H3601P.
Kako si to sproveo? Koliko dana ranije pre isteka UO ide zahtev u A1 za prelazak? I aktivirali su ti A1 par dana posle isteka UO?
To znači da si automatski raščlanio Box pa imaš pojedinačne preostale usluge u MTS.

Planiram da predjem na A1 kad mi istekne ugovor. Posaljem mail podrsci da li mogu fiksni da mi realizuju preko optike umesto gsm-a kako je sad. Podrska odgovori da moram da zovnem neki broj od 9-17. Nazovem broj, zena pojma nema o cemu se radi, ali kaze doci ce mi na istom racunu... 🙂))) Hvala i dovidjenja. Izgleda da cu morati sam... 🙁((

Planiram da predjem na A1 kad mi istekne ugovor. Posaljem mail podrsci da li mogu fiksni da mi realizuju preko optike umesto gsm-a kako je sad. Podrska odgovori da moram da zovnem neki broj od 9-17. Nazovem broj, zena pojma nema o cemu se radi, ali kaze doci ce mi na istom racunu... 🙂))) Hvala i dovidjenja. Izgleda da cu morati sam... 🙁((
Njihov fiksni ne ide preko optike vec ima karticu kao mobilni, prenos fiksnog broja 50% popust na pretplatu.

Kako si to sproveo? Koliko dana ranije pre isteka UO ide zahtev u A1 za prelazak? I aktivirali su ti A1 par dana posle isteka UO?
To znači da si automatski raščlanio Box pa imaš pojedinačne preostale usluge u MTS.
Zahtev ide posle isteka ugovorne obaveze. Prvo su u A1 uputili zahtev za prenos broja a kad sam posle otišao u mts ugasili su i ostale usluge unutar box-a. Bio sam bez interneta 4 dana, preporučuju iz VIP-a da se MTS oprema vrati makar tri dana pre zakazane instalacije kako bi bili sigurni da su oslobodili priključak.

Liman Novi Sad nema signala vec sat vremena. Jel jos neko ima isti problem trenutno?

Nigde ne nađoh objašnjenje za one koji imaju problem pristupa/sporom učitavanju/zabrani... pa me interesuje da su ti ljudi preko MTS infrastrukture ili direktno preko A1 infrastrukture? Može isto pitanje i za prekide/smetnje.

Zahtev ide posle isteka ugovorne obaveze. Prvo su u A1 uputili zahtev za prenos broja a kad sam posle otišao u mts ugasili su i ostale usluge unutar box-a. Bio sam bez interneta 4 dana, preporučuju iz VIP-a da se MTS oprema vrati makar tri dana pre zakazane instalacije kako bi bili sigurni da su oslobodili priključak.
Koliko je staticka u A1?

Statička javna IP adresa​

Uzmi statičku IP adresu za svoje potrebe. Idealno za napredne korisnike ili one koji žele veću kontrolu nad svojim mrežnim podešavanjima.

499 RSD/mesečno cena zakupa 1 javne statičke IP adrese

Statička je 499 RSD mesečno i obavezno napomenuti da stavljate svoju opremu (ukoliko vam je to plan), ako nećete da se statička završava na A1 ruteru.

Ide mini pc sa pfsense koji ce da odradi svoje.

Tv je neki entry level Samsung 55" iz serije 7, mislim da je model UE55RU7022KXXH.
DNS1 je IP rutera (pretpostavljam da on dobija neki DNS od A1)
DNS2 je 8.8.8.8
Da li u tom trenutku ne radi i aplikacija youtube na telefonu? Ja probao na vise uredjaja i jedino gde je radilo je bilo preko browsera na laptopu, verovatno je drugi source za video.
Ovo mi se desavalo ranije (pisao sam), nisam skoro primetio da se ponavlja.

Danas u dosta slucajeva ucita samo 40% fotografija na Instagramu. Trenutno nece ni klip da pusti, otvara stranicu vec 3+ minuta i traje i dalje. Za 4 godine na mts mi se nikad ovo nije desavalo.

EDIT: Nasao sam resenje, treba ostaviti 5 minuta da ucitava.
Ovo se i meni često dešava.
A1 paket na MTS infrastrukturi.
Mada mi se to isto i na MTS dešavalo.

Ima li neko iskustva, da li je neko našao rešenje?

Hm! I meni se sin žalio da mu ne učitava kako treba Instagram i čini mi se TikTok. Ja sam mu samo rekao da mu ne valja taj iPhone

Ispada da stvarno ima neki problem sa instagramom

To je verovatno zbog deljenja adrese, tako im je podesena oprema. Kod mene radi prethodnih dana bez problema.

Onda kada mi se to desavalo sam im pisao i poslao screenshot.

Dobio sam genericki odgovor sa predlozima kako da poboljsam kvalitet veze, a jedan od njih je da stavim ruter blizu prozora 😁

Prilozi

• inst2.png
    inst2.png
    374.2 KB · Pregleda: 85
To je verovatno zbog deljenja adrese, tako im je podesena oprema. Kod mene radi prethodnih dana bez problema.

Onda kada mi se to desavalo sam im pisao i poslao screenshot.

Dobio sam genericki odgovor sa predlozima kako da poboljsam kvalitet veze, a jedan od njih je da stavim ruter blizu prozora 😁
Meni se ovo desavalo sa statickim IP-em. Cak su slali i servisera da mi menja ruter ja rekoh da ne gubi vreme da nije do njega 🙂

Nazad
Vrh Dno