Šta je novo?

A1 optički internet

• Začetnik teme Začetnik teme bbK1ng
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Postovanje svima. Trudim se pre nego sto ista pitam da vracam temu i citam ali tih par stranica nasumicno sto sam vracao nisam nasao podatak pa ako mi moxete naoisati koliko ste zadvoljni OPTICKIM A1 internetom? Treba ugobor kod sbba da mi istekne a zelim samo net bez tva pa mi je A1 jako primamljiv. Hvala unapred svima
Što se tiče interneta sve je kako treba za razliku od drugih ako ima neko održavanje dan ranije ćeš o tome biti i obavešten. Čak i da si pročitao sve postove video bi da su žalbe ili neke primedbe bile oko televizije nemanja nekih kanala,rada box ili same aplikacije ali i to se većina svede da porede koko je nešto na EON aplikaciji.

Meni ne stize to obavestenje za najavljene radove, nisam dobio ni jedno, vidim ovde jedino kada neko postuje !

sve je kako treba za razliku od drugih ako ima neko održavanje dan ranije ćeš o tome biti i obavešten
To radi i Orion 😉 I to godinama pre nego što je A1 net i postojao.

A sad što se redovno dešava da dobiješ mail da će biti prekida pa ih ne bude a da kad bude prekida na duže od pa minuta ne dobiješ nikakav SMS bože moj 😂😂😂

Svakako preferiram firme kod kojih ne postoji toliko česta potreba za "radovima na mreži" i "ups, imamo izazov" od ovih što te 2 puta mesečno u proseku obaveštavaju sa SMS-om 😅

Što se tiče interneta sve je kako treba za razliku od drugih ako ima neko održavanje dan ranije ćeš o tome biti i obavešten. Čak i da si pročitao sve postove video bi da su žalbe ili neke primedbe bile oko televizije nemanja nekih kanala,rada box ili same aplikacije ali i to se većina svede da porede koko je nešto na EON aplikaciji.
Hvala puno na odgovoru mnogo mi znaci. E pa super. Jer ja zelim vec 4 godina da otkazem kablovsku ali mi treba stabilan interet a toga do "juce" nije bilo. Ovo mi je super, em brzi net em jeftinije. Hvala jos jednom.

Ne znam koliko se dobija kod akvizitera za novi ugovor optiku, ali za prelazak sa mts-a na a1 optiku se dobija 9m po 1din + 15m po 2000 (300/150) kad uzmes staticku ip adresu dobijes mesecno 1750din (300/150) kod mts-a izadje 1800din (400/400) ali imas dinamicku ip adresu

Jel mozete da se resite cgnat-a sa mtc dinamickom?

mts nema cgnat samo dinamicku ip adresu koja se menja 2-3 puta mesecno obicno, moze nekad i da potraje i mesec dana, dinamicka ip adresa nije isto sto i cgnat, mozes da otvoris portove ako ti trebaju

Hajde i ja da pitam ovde, generalno sto se tice rutera, koliko su kvalitetni?
Dobra mi je opcija jer ne koristimo TV, ne treba mi brdo kablova, bitno mi je da je wifi stabilan.
Uskoro istice SBB, i znatno ce se smanjiti pretplata sa prelaskom na A1... 😀 Ruter koji trenutno imam radi odlicno, cak i kod komsija u zgradi hvatam dobar signal 😀

Sto se rutera tice, ovaj sto sam ja dobio (H3601P pise daje) sije i onaj UBEE od SBB i neki Linksys, ni UBEE ni Linksys nisu uspeli da dobace do wc-a (2 betonska zida), ovaj ima pun protok 🙂 Ista pozicija je bila za sva 3 rutera

Ja sam odlucio vec da predjem na A1, samo jos ne znam dal net 300 ili net 600. Nije realno neka razlika u ceni samo 500kinti

pa ako imas promociju 9m po 1din onda te izlazi malo preko 300din razlika (1250 300/150 vs 600/300 1562din)

Da li je neko u zadnjih 10-ak dana uzimao A1 optiku, preko agenata prodaje i koliki su benefit nudili?

imas gore postove, pre koji dan ponuda 9m za 1din a 15m cena paketa, ponude za Bg, ne znam dal vaze za druge gradove

Kada mi je agent A1 ponudio pakete, rekao sam da nisam zainteresovan zato što se selim za 6 meseci. Tvrdio je da to nije nikakav problem, da je jedno preseljenje priključka besplatno.

Odjavio mts, sačekao par dana i došli ljudi da instaliraju u ponedeljak.

Hteo sam da proverim, našao neki cenovnik na sajtu, piše u tabeli preseljenje 11000 dinara.

Pozvao korisnički, kažu "trebalo bi da bude kako ste se dogovorili", takođe ne znaju za taj cenovnik.

Posle je pozvala neka gospođa i rekla da kad dođe vreme, podnesem zahtev, pa da se vidi kakva je situacija tada, tehnički uslovi itd.

Tako da za 6 meseci možda selim priključak besplatno, možda za 11 hiljada dinara, a možda mi ostane net u stanu u kojem ne živim.

Hteo sam za ovih 6 meseci da platim neki komšijski wifi, možda neki 5G da premostim. Ali sam kao pacer poverovao čoveku na reč.

Da li neko zna koliko je komplikovano raskinuti i koji su troškovi? Pošto je ovo "ugovor na daljinu".

Kada mi je agent A1 ponudio pakete, rekao sam da nisam zainteresovan zato što se selim za 6 meseci. Tvrdio je da to nije nikakav problem, da je jedno preseljenje priključka besplatno.

Odjavio mts, sačekao par dana i došli ljudi da instaliraju u ponedeljak.

Hteo sam da proverim, našao neki cenovnik na sajtu, piše u tabeli preseljenje 11000 dinara.

Pozvao korisnički, kažu "trebalo bi da bude kako ste se dogovorili", takođe ne znaju za taj cenovnik.

Posle je pozvala neka gospođa i rekla da kad dođe vreme, podnesem zahtev, pa da se vidi kakva je situacija tada, tehnički uslovi itd.

Tako da za 6 meseci možda selim priključak besplatno, možda za 11 hiljada dinara, a možda mi ostane net u stanu u kojem ne živim.

Hteo sam za ovih 6 meseci da platim neki komšijski wifi, možda neki 5G da premostim. Ali sam kao pacer poverovao čoveku na reč.

Da li neko zna koliko je komplikovano raskinuti i koji su troškovi? Pošto je ovo "ugovor na daljinu".
Imas valjda 14 dana da prekines, ali ne znam da li tada naplacuju 11000 uslugu.

Pitanje za nekog ko koristi DUO paket net i tv, 300/150 kako je zadovoljan sa brzinom , moze li se normalno gledati u 4k streaming servisi, pritom i da stan od 70kvadrata normalno funkcionise u svim sobama! Hvala

Ja imam duo plus i u zadnjih par dana trokira i net i TV, niko drugi ne prijavljuje.
Na svemu TV, Telefon i Box. Do sad je radilo sve savrseno.

@beatport prelistaj malo ovu temu unazad, opširno smo pisali o svemu a postoje i posebne teme za A1Xplore TV te A1 boks uređaj, baš smo do detalja sve napisali. Usluga meni radi odlično već 4 meseca.

kako trokira ? Sta konkretno, gubi se signal ili ? kako ste zadovoljni tim stb uredjajima ? Google platforma ?
Da ne popijemo ban, ali ipak da ne ispadne da ti nisam odgovoio. Poslacu ti poruku.

Optika koja ide preko MTS optičke mreže ima kod svih provajdera neku manu da ima problema sa YouTubom, aplikacijama kladionica, aplikacija sa rezultatima i aplikacijama pojedinih društvenih mreža. A ono što je još najčudnije sa sopstvenim aplikacijama (ne važi za TV aplikaciju) to je naručiti izraženo kod a1 da neće da ih otvori preko njihovog interneta dok preko mobilnog ili SBB interneta normalno rade. A sve to dok se dešava u browseru normalno otvara neki drugi sadržaj. Isto kod svih provajdera njihovi box uređaji izgube internet dok na istom tom mestu gde je box uređaj aplikacije koje su instalirane na TV rade i imaju internet normalno.

Ja nemam problema ni sa YT (a pogotovo čuveni problem u večernjim časovima), ni sa kladionicama ni sa livescore niti sa FB recimo. App A1 mi na telefonu radi na wifi od prvog dana bez problema ali to je neka druga priča da kome ne radi zna se zbog čega ne radi, što se telefona tiče. A nije mi ni box za ova 4 meseca nijednom izgubio vezu sa modemom. I nemoguće da sam ja jedini kome za sada sve radi dobro, da ne čuje zlo 🙄

Doduše nije moglo da mi se učita pre nekih par sajtova koje i ne koristim a koje je jedan naš forumaš skoro apostrofirao. Nmg stvarno da se setim koji su domeni bili niti ko je to napisao, ima na temi. U principu od polovine oktobra kako ovo zaživelo bio sam u kontaktu sa desetak ljudi iz grada koji su uveli i niko nije imao problema, do kraja januara recimo, za posle ne znam.

Optika koja ide preko MTS optičke mreže ima kod svih provajdera neku manu da ima problema sa YouTubom, aplikacijama kladionica, aplikacija sa rezultatima i aplikacijama pojedinih društvenih mreža. A ono što je još najčudnije sa sopstvenim aplikacijama (ne važi za TV aplikaciju) to je naručiti izraženo kod a1 da neće da ih otvori preko njihovog interneta dok preko mobilnog ili SBB interneta normalno rade. A sve to dok se dešava u browseru normalno otvara neki drugi sadržaj. Isto kod svih provajdera njihovi box uređaji izgube internet dok na istom tom mestu gde je box uređaj aplikacije koje su instalirane na TV rade i imaju internet normalno.
Ja imam yettel internet i savršeno radi bez problema plus imam i statičku adresu koju plaćam i prezadovoljan sam.

Nazad
Vrh Dno