Šta je novo?

Usluga pomoći na putu

Ljudi izgleda riknuo akumulator, e sad ja imam internacionalni plus paket, i za SRB, auto je u BG.

Imam pravo na tu jednu asistenciju, odnosno atlas bih trebao da pokriva cenu akumulatora i ugradnju istog ako sam razumeo dobro iz ugovora?
Sta si uradio na kraju?

Nista, ostao gde jesam, citam ugovor i kaze ovako:

12955.jpg

Svakako mi nije hitan put odlozicu, videcu sledece nedelje nazvacu ih, ali po ovome tesko da cu ista da uradim.

Ne razumem sto su akumulator, kocnice i gume u istoj klasi kao i brisaci, svetla i punjenje klime, nema smisla iskreno, bez brisaca, svetla i klime mozes nastaviti put bar do najblizeg servisa, a bez guma, akumulatora i kocnica ne mozes.

Ali svakako cu ih zvati pa cu javiti sta sam uradio.

Nabrojano je šta sve ne pokrivaju od troškova (ovo i jestu troškovi održavanja automobila). Svakako o svom trošku moraju pružiti asistenciju do mesta gde se problem može otkloniti u najkraćem mogućem roku (npr. do vulkanizera, prodavnice akumulatora/eutoelektričara i sl.).

Takođe, oni moraju u ugovoru pravno da se ograde od svega što ne pokrivaju, jer u suprotnom na sudu možeš tražiti nadoknadu troškova nečega što realno ne spada u uslugu pomoći na putu (u stvari samo usluge šlep službe).

Bila je specifična situacija, ali to je baš specifična gde ču čoveku refundirali novac za akumulator, Čovek je bio u Grćkoj...

Pisao je čovek nekoliko puta.

Pa ima smisla. Stavis stari akumulator i dobijes novi. Isto kao plocice. Nece oni da odrzavaju tudja kola.

A da gubis uslugu asistencije zbog toga je malo bezveze.

12958.jpg

Kvar akumulatora je i kvar auta, jer je obavezan u sklopu automobila da bi funkcionisao, te stavljati ga u rangu brisaca je smesno. Ja brisace jasno vidim kad su problem i zamenim, ja u pasulj treba da gledam kad ce da crkne akumulator jer vecina automobila nema merac napona akumulatora kao sto ima na primer BMW na pojedinim modelima.

Sta ces ako se odlepi plocica? Sta onda? Nova plocica stavio drug 20 dana ranije, odlepi se? Kako to spada u ne odrzavanje auta? Auto ne moze da ide dalje zakocio tocak da je uzeo atlas bacio bi pare rekli bi pa znate mi to ne pokrivamo.

Ovo za troskove nisam ja izmislio sami su dali, ne razumem kako da ne ocekujem nesto sto su sami napisali ogromnim slovima na sajtu.

Moj auto je odlicno odrzavan, sa original delovima, uvek pre roka svi servisi, akumulator je original star 2 godine, i crkao je, i sta sad? Nemam prava na slep, niti na popravku a obavezan deo auta crkao, auto u kvaru.

Al kapiram, nisu oni krivi, oni su lepo napisali sitnim slovima u ugovoru, ja sam taj koji nije citao detaljno pre kupovine.

Sto znaci da njihovi sajtovi dovode kupce u zabludu i da je u stvari ono sto pise u ugovoru istina a ne nuzno na sajtu.

Imas pravo na slep.

Pa ovo gore je upravo ta situacija o kojoj je bilo reci, da su coveku refundirali akumulator od par desetina evra, jer je povoljnije od slepa 1500 evra iz Grcke.

Bila je specifična situacija, ali to je baš specifična gde ču čoveku refundirali novac za akumulator, Čovek je bio u Grćkoj...

Pisao je čovek nekoliko puta.
Taj sam. Pisao sam par puta ali da napišem opet u kratkim crtama(dosadio sam sam sebi..). Crkao akumulator dok sam bio u Grčkoj, kupio novi, sam zamenio(dakle bez asistencije), atlasu poslao račun, refundirali novac nakon mesec dana. To je moje iskustvo.
Da napišem još nešto. Ovde na ovoj temi je napisano na destine strana gde se vodi rasprava o tim sitnim slovima u ugovoru, naravno i treba da se obrati pažnja šta kupujete. Ali u velikoj većini slučajeva vama ta pomoć na putu neće trebati(hvala bogu). Uplaćujem Atlas oko 6 godina i samo sam jednom iskoristio.
Moj savet: uzmite bilo koju pomoć na putu da biste bili mirni i sigurni. Mirna glava je najvažnije. Nemojte trošiti vreme na tumačenje tih sitnih slova u ugovoru, kad vam se desi kvar nazovite i sve ćete saznati za 2min.

Isto par godina imam Atlas, ali ne znam zašto, sigurno sam se osećao samo dok sam imao Vozzi.

Aktivirali letos Atlas u gradu. Expresno završeno sve u sred popodnevnog špica.

Uskoro mi istice godisnja pretplata i zvali me da produzim.
Kao stari sam korisnik pa imam popust ako obnovim do pocetka marta i izlazi 10000 rsd Internacionalni paket, dok je sajtu cena tog paketa 12000.
Ne mogu da se setim da li sam ga prosle godine uz neki kod koji je ovde deljen platio 9500 ili 10000, ali tu je negde cifra.
Takodje, bitno da napomenem da mi je receno da nema promene u tom paketu, isti uslovi kao i ranije.

I krecemo opet 🙂
Atlas I Tesla, 500 vs 1000km slepanja koje nigde ne pise, ili ipak pise, protiv ostatka sveta 🙂
Zez, I meni istice Atlas, sve sto sam stariji manje mi je zao tih 10k godišnje.

Uskoro mi istice godisnja pretplata i zvali me da produzim.
Kao stari sam korisnik pa imam popust ako obnovim do pocetka marta i izlazi 10000 rsd Internacionalni paket, dok je sajtu cena tog paketa 12000.
Ne mogu da se setim da li sam ga prosle godine uz neki kod koji je ovde deljen platio 9500 ili 10000, ali tu je negde cifra.
Takodje, bitno da napomenem da mi je receno da nema promene u tom paketu, isti uslovi kao i ranije.
Sad sam pretrazio i nasao da sam prosle godine krajem maja platio 8390 za produzenje Internacionalnog+ paketa.
Mislim da je to bila najbolja ponuda tokom cele godine, pa kome se ne zuri mozda da saceka do tada. Ne znaci da ce i ove godine biti isto, ali izgleda obicno u tom periodu daju najbolju ponudu.

Sad sam pretrazio i nasao da sam prosle godine krajem maja platio 8390 za produzenje Internacionalnog+ paketa.
Mislim da je to bila najbolja ponuda tokom cele godine, pa kome se ne zuri mozda da saceka do tada. Ne znaci da ce i ove godine biti isto, ali izgleda obicno u tom periodu daju najbolju ponudu.
Hvala ti. Vecinski mi je i bio cilj da ovo napisem kako se ne bismo zaletali ako negde naleti bolja ponuda.
Plus da pokrenem diskusiju oko slepovanja. /s

Sacekajte sajam automobila krajem marta, generalni tada izlaze najbolje ponude.

Videh sada i osiguranja daju pomoć na putu, neki osnovni paketi 2-3 000. Ddor, Dunav, Uniqua.. Vredi li to šta razmatrati (ex korisnik amss)?

Ova post iznad treba da se pinuje.

Osiguranja to rade decenijama, i rade preko velikih evropskih osig. kuća. Na sreću nemam iskustva sa dotičnima, a ovi naši što su izmislili toplu vodu pa propali ne verujem da su nekog usrećili.

Zvali iz Atlasa da ponude Internacionalni+ paket za 9.990,00 RSD.
To je alcijska cena, a pina cena je 11.990,00 RSD

Takodje identično su ponudili i sa rokom kad istekne aktuelno. Zvanično nisu menjali uslove.

Pa to je ok, mozda jos 500 din je bilo nize. Mozda na sajmu automobila da se jos jednom proveri i uplacuje...

Plaćam godinama najosnovniji paket, da ne navodim sad tačno kod koje firme, nije ni važno. U januaru ove godine, dok je sneg bio, mi prednji i zadnji levi točak spadnu sa kolovoza, bila noć, nigde žive duše, bukvalno mi trebao neko samo da malo pogura. Zovem pomoć na putu, kažu ali vi niste u kvaru mi to ne pokrivamo i da mi broj od njihovog eksternog partnera koji je tražio 80e da me izbavi (što skroz razumem, da se bavim istim poslom ni ja ne bih izlazio na teren ispod te cifre i još sam bio na 12-13km od grada), naravno neka hvala, posle skoro 2 sata naiđe random auto i pomogne mi. Ne plaćam više, ko god ne ide na dalje puteve ne isplati se, svakako je u NS-u gradska cena šlepe 3000din ako vam nekad zatreba.

Pa navedi zašto ne, tema je za to.

Moja iskustva, možda sam i pisao:

Uzimam kao dodatno Generali Pomoć na putu; osnovni paket za 700 dinara. Već sam 2 puta koristio.

Prvi put u februaru 2025. za šlepanje (crkao birač brzina) došli su za 45 minuta (petak, 14 h).
Drugi put u julu 2025. crkao akumulator - došli sa starterom za manje od 20 minuta.

Ne pričam o osnovnoj pomoći na putu. Pričam o nečemu što se može nazvati "brzi fiks".

Dobra stvar je što za 700 rsd daju više usluga od kojih za godinu dana možete iskoristiti najviše 3 različite.

Postoje i skuplji paketi, ali je za mene i ovaj najjeftiniji dovoljan.

Zvali iz Atlasa da ponude Internacionalni+ paket za 9.990,00 RSD.
To je alcijska cena, a pina cena je 11.990,00 RSD
A za RS samo 4490 umesto 4990. Biće to i niže oko sajma i za vreme Uskrsa.

Prvi put u februaru 2025. za šlepanje (crkao birač brzina) došli su za 45 minuta (petak, 14 h).
Drugi put u julu 2025. crkao akumulator - došli sa starterom za manje od 20 minuta.
Ako dobro razumem, ovo su ti računali kao 2 različlite usluge?
A onaj prvi sledeći skuplji, Comfort, što uključuje i Evropu, jesi imao iskustva? Kako u inostranstvu funkcionišu, sa kojim partnerima?

Bila je ranije i neka akcija preko Grčka info, ako još uvek imaju saradnju.

A za RS samo 4490 umesto 4990. Biće to i niže oko sajma i za vreme Uskrsa.

Ako dobro razumem, ovo su ti računali kao 2 različlite usluge?
A onaj prvi sledeći skuplji, Comfort, što uključuje i Evropu, jesi imao iskustva? Kako u inostranstvu funkcionišu, sa kojim partnerima?
Prvo ću da odgovorim na drugo pitanje, jer je odgovor jednostavniji. 🙂Imam AMSS pomoć na putu kada putujem u inostranstvo, ovo mi je dodatna polisa.

Što se tiče prvog pitanja: zapravo, ja imam 2 polise. Iste polise. Istog trenutka kada sam potrošio uslugu šlepanja, svojevoljno sam kupio još jednu polisu. Zašto?

700 RSD pokriva nekoliko usluga. Za 700 RSD dobijam šlepanje u zemlji do 100 km u oba smera. Pretpostavljam - ne znam - da je to putanja šlep službe od mesta polaska do mene, do servisa po mom izboru i da se vrati na svoje polazište. Kada sam potrošio 1 uslugu, ostalo mi je još nekoliko od kojih je (možda) najvažnija popravka na licu mesta do 1 h rada (odnosno do 100 €). I to je u redu. Ali sam uslugu šlepanja "potrošio" sa te polise. Zato sam kupio još jednu polisu. Nisam morao, hteo sam.

Odgovor na tvoje 2. pitanje je: da, kao 2 različite usluge (što i jesu), obe su potrošene sa iste polise.

Polisu sam odštampao. Podvukao važne brojeve telefona i podatke (broj polise, broj telefona Generali, broj telefona Europe Assistance), stavio u kesicu, ostavio u gepek, kod rezervnog točka. 🤓

Poslednja izmena:
...
Što se tiče prvog pitanja: zapravo, ja imam 2 polise. Iste polise. Istog trenutka kada sam potrošio uslugu šlepanja, svojevoljno sam kupio još jednu polisu. Zašto?

700 RSD pokriva nekoliko usluga. Za 700 RSD dobijam šlepanje u zemlji do 100 km u oba smera. Pretpostavljam - ne znam - da je to putanja šlep službe od mesta polaska do mene, do servisa po mom izboru i da se vrati na svoje polazište. Kada sam potrošio 1 uslugu, ostalo mi je još nekoliko od kojih je (možda) najvažnija popravka na licu mesta do 1 h rada (odnosno do 100 €). I to je u redu. Ali sam uslugu šlepanja "potrošio" sa te polise. Zato sam kupio još jednu polisu.

Cao,
meni je ovo bas zbunjujuce - kazes da si potrosio uslugu slepanja.
Kako je to islo?
Da li si rekao "vozi me tu i tu" i bez problema su to prihvatili?
Ili su ipak insistirali da te voze do Ovlascenog servisa?
Jako bitna info..
(moj je majstor u Kaludjerici - ja sam na Banjici i meni treba da hoce da me slepaju do Kaludjerice za ne daj Boze. Dakle - slep do neovlascenog majstora)

Hvala Vladarko na odgovoru! 🍺

Nazad
Vrh Dno