Šta je novo?

Poslednje odgledane serije 2026

The Diplomat​

Meni je serija jako iritantna, prestao davno da pratim. Kao sto je neko pomenuo, radi 25h dnevno... ejjj, pa gde je ono uzivanje malo. Non stop neko jurenje, a ulazi kod ministara i gde sve i to u stranoj zemlji kao da je gazda. Pa ja kod moje komsike Mare gde cesto banem ne mogu bas tako. Hteli su oni umesto neke drame da naprave akciju i rezultat je... lose. Ja razumem da serija bide nerealna ali sa merom, a ovo je mnogo, ali mnogo, nerealno.
Ko voli i svidja mu se OK, njegov ukus a oni kojima ne legne a traze tu vrstu serija, House of cards, je za moj ukus koplje iznad, te preporuka ako nekoga zanima i nije gledao istu.
Nije to puno daleko od istine. Možda ne danas zbog sveopšte geo situacije i polarizacije u odnosima između dve zemlje koje deli Antlantik, ali kada su krizne situacije itekako se radi po ceo dan kao i ova naša "Mukica".

E fora je, što serija kompresuje vreme i stvarni događaji koji traju danima, u seriji su prikazani u formatu 24 sata. Ambasador, posebno SAD-a ima direktan pristup Forin ofisu bez "izuvanja", doduše uz protokol, ali u seriji je to sve impulsivno predstavljeno.
HoC jeste institucionalno preciznija, dok je Diplomat miks dobre političke drame, trilera i bračne dinamike.
Mene je serija kupila još sa prvom sezonom i kao što sam pisao sasvim dobro održava tempo sa trećom, koja se opet sjajno otvara za četvrtu sezonu.
A ovo o štrokavosti, šta znam, meni je njena uloga mnogo dobra, sjajno to odrađuje, to što je jednom snifala pazuh... Ma dajte 😀

Ta druga i ta treća sezona su toliko bolje od gomile smeća koje se snimalo posle njih da će gomila ljudi koja ih nije odgledala zbog nečije preporuke da ih ne odgleda na kraju biti "uskraćena" da pogleda ipak te neke serijale i te neke epizode koje su itekako više zavređivale pažnju nego ko zna koliki broj epizoda pojedinih serija koje su odgledali u zadnjih X godine i koje se po svom kvalitetu i glumcima ne mogu ni uporediti sa sezonama 2 i 3 TD. Po meni, najbolje je da niko ne sluša ničije preporuke barem što se TD tiče jer ima mnogo kontradiktornosti u celoj toj priči. Svako valjda ima iole iskustva i godine ili decenije gledanja raznih serija i filmova i shodno tome treba da započne tu drugu sezonu pa vidi kako mu ide a onda i treću i da ni za trenutak ne upoređuje sa prvom nego ih kao posebno zaglavlje posmatra isto kao i Fargo recimo gde je svaka sezona za sebe sa nekim malim poveznicama sa nekim istim likovima koji se pojavljuju u različitim sezonama. Znači, ko je pravi filmofil a većina ljudi ovde to jeste neka proceni šta i kako, neka krene da gleda i ostale sezone pa dokle stigne ili ne stigne. Naravno i tu četvrtu može da baci pogled ili odgleda ali bez tog prefiksa ili sufiksa TD a što ste već dobrano pojasnili.

Ajde druga i nekako, ali treća je klasična reciklaža prve sezone, gde su pokušali bukvalno da preslikaju sve, naravno bezuspešno. Može da se pogleda i to je to. Ja bih pogledao drugu i tu stao.

A Knight of the Seven Kingdoms

6 epizoda po 30 min i opet toliko praznog hoda, pola ove epizode filler. Bas slabo...
Skinuo prvih 6 epizoda, počeo da gledam 1. i posle 10 min. ugasio.
Meni je ovo bezveze, ali baš.
Probaću još jednom, kao sa onim glupavim Alien vouk serijalom, ali nisam optimista.

Zato mi je Teheran odlična, jedva čekam sledeću epizodu 3. sezone.

^^
A da nikad nisi pogledao prvu sezonu niti čuo išta o njoj već da si pogledao prvo i samo tu sezonu (da su snimili samo nju na taj fazon) da li bi i dalje mislio da je ta treća loša i da je uopšte ne vredi gledati?

^^
A da nikad nisi pogledao prvu sezonu niti čuo išta o njoj već da si pogledao prvo i samo tu sezonu (da su snimili samo nju na taj fazon) da li bi i dalje mislio da je ta treća loša i da je uopšte ne vredi gledati?
1. sezona je blago rečeno, remek delo.
2. i 3. su slabije dobrano, ali daleko od lošeg, dobre su.
4. kao što si napisao, niđe veze sa serijalom.

Mislio sam u gornjem postu na psarasa nego je tvoj uleteo između pa je ispalo kao da tebe pitam, mada mi je drago da se slažemo.

Poslednja izmena:
Ubi te auto korekcija 😆
Ne znam šta bih mislio iskreno, pretpostavljam isto što i sad, da može da se pogleda ali ništa spec. Na nesreću, sezona se zove True Detective, i kopira nešto što je već snimljeno sa višestruko više uspeha, pa je tako i ocenjujem.

True detective sezone posmatrati striktno kao zasebne serije, mislim da je tako lakše i neće biti nekih razočarenja.
Meni je druga bila dobra prvi put kada sam je gledao, sledeće gledanje onako. Ne može da se poredi sa prvom svakako.
U prvoj me je oduševio Matthew pošto sam ga uglavnom znao po limunada filmovima (ne računajući Dalas), a u drugoj Vince iz istih razloga.
Treće se više ni ne sećam, čevrta je više nešto na dosije X fazon (mada ni blizu).

Preporuka za Fargo sezonu 2, ja sam gledao nekoliko puta i svaki put mi je bila odlična.
Sezona 1 je isto vrlo dobra, ali je zaplet i dobar deo isti kao film pa je ipak stavljam iza.
Isto kao i sa True detective, svaku sezonu posmatrati zasebno.
3, 4 i 5 su mi se toliko svidele da se više ni ne sećam o čemu se radi.

3, 4 i 5 su mi se toliko svidele da se više ni ne sećam o čemu se radi.
Od mene treća dobija plusčinu makar samo zbog one scene gde se Niki susreće sa Renčom iz prve sezone, i grade savezništvo protiv Varge.
Četvrta može da se pogleda, a peta odlična kao i prvih tri.
ps uz pojavu Renča uvek je išla i ona muzika sa bubnjevima na koju se obavezno naježim

U trećoj se sećam samo Varge i to najviše scene kada ga stavlja u čašu.
Sad sam se prisetio pete, bila mi je baš bezveze.

Različita mišljenja, sve je to u redu.

Da li je nastavak Primal jedan od najgorih ikada na silu isforsiranih?

Slow Horses, naivno od početka ali treća sezona... kao da sam gledao Gunise.
Ipak nastavljam dalje, simpatična razbibriga.

Meni je ok serija, osim poslednje sezone.

Ja uzeo da gledam Plurivus, mada posle BCS mi nista ne drži pažnju 😐

Dugo sam se odupirao seriji La casa del papel, ali posto sam na poklon dobio jedan nalog Netflix-a odlucih da pogledam. Prvu sezonu sam nekako i sazvakao, ali druga? Pa to je tezak trash, pretvara se u neki mix prave sapunice Kasandre i pljackasa. Ne mogu ja ovo..Pritom ocena preko 8? Wtf!

Gledam ponovo Mindhunter, na drugoj sam sezoni trenutno, izuzetno dobra serija, kako je sve snimljeno, produkcija, kamera, zvuk, gluma, sjajno!
Ne znam zašto ali ova serija mi nije legla uopšte. Pogledao sam možda prvih 5 epizoda. Dobra je radnja ali kao da mi nešto fali. Svih pet epizoda u istom ritmu i istoj priči. Nakon 3 ili 4 dana zaboravio sam uopšte da sam krenuo da gledam seriju i nisam je nastavio.
Dugo sam se odupirao seriji La casa del papel, ali posto sam na poklon dobio jedan nalog Netflix-a odlucih da pogledam. Prvu sezonu sam nekako i sazvakao, ali druga? Pa to je tezak trash, pretvara se u neki mix prave sapunice Kasandre i pljackasa. Ne mogu ja ovo..Pritom ocena preko 8? Wtf!
Ja sam nekako izgurao dve sezone, krenuo treću, tu sam stao i nisam mogao više. Posebno mi bilo zanimljivo što su je svi hvalili, najbolja serija ikad itd... a ja se pitam kuda ide ovaj svet.

Nazad
Vrh Dno