Šta je novo?

Xiaomi 15/15 ultra

Planiram novi telefon pa razmisljam o Xiaomi 15. Hocu kompaktniji flagship telefon. Da li vredi cekati Xiaomi 17?

I jel moguce da 15 nema vise u prodaji (gledao sam zvanicni sajt za srbiju)? Kupio bih nov sa garancijom jer retko menjam telefone.

Ima po oglasima oko 550e stari max pola godine i garancija je 2 god
Usput, baterija je losa,brZo ide BH dole

Planiram novi telefon pa razmisljam o Xiaomi 15. Hocu kompaktniji flagship telefon. Da li vredi cekati Xiaomi 17?

I jel moguce da 15 nema vise u prodaji (gledao sam zvanicni sajt za srbiju)? Kupio bih nov sa garancijom jer retko menjam telefone.
Nema ga u prodaji, tacno je... Mozda da vidis preko operatera.

Ima po oglasima oko 550e stari max pola godine i garancija je 2 god
Usput, baterija je losa,brZo ide BH dole
Battery health: 99%
Cycles: 121
Manufacture date: Dec 2024
First use: Jun 2025

Meni ovo ne deluje loše.

Battery health: 99%
Cycles: 121
Manufacture date: Dec 2024
First use: Jun 2025

Meni ovo ne deluje loše.
Koliko vidim ugrubo baterija ti drzi min 2 dana,ili gresim
Ako je tako svaka cast!
Pa da, na Iphonu ili Samsungu BH pocinje da spada tek posle godinu dana
Vrv je to cena brzog punjenja ...

Da, na svaka dva dana u proseku. Punim cime stignem, nekada sporim punjacima nekada original Xiaomi punjacem.

Setting - battery - battery protection.

5033.jpg

Evo stanje kod mene. Uvek punim na 100% a nekad dopunjujem u toku dana ako vidim da neće izgurati do uveče. Ne štedim je uopšte, biće zamenjena u garanciji ako zatreba.

Odakle?
Video sam na Iphonu 16, skoro godinu posle dana Bh je bio 100
da li stvarno veruješ u te brojke koje oni prikazuju? 🤣
to je Apple trip da se po tome gleda koliko je telefon kao drndan ili nije i to je neki statusni simbol kao i sve ostalo kod njih.

lit-ion baterija za godinu dana korišćenja i recimo 160 ciklusa gubi 5-6 procenata, možda i više.

mogu apple i Samsung u settingsu da pišu 100% i nakon 4 godine, džabe.

jedino da si ih štedeo i koristio od 20-80% pa da sačuvaš kapacitet, što je meni isto van svake pameti.

226046.jpg
Evo i kod mene.U odnosu na bateriju kada sam kupio telefon,slabija je sigurno za nekih 30% iako je bh 97% po ovome.Više tu apdejti utiču u prvih par godina,nego neki realni gubitak kapaciteta.

20472.jpg

Meni traje duže nego kad sam uzeo. Verovatno su update-i sredili nešto.

Zanimljivo da na Xiaomi 14 ovih informacija nema u Battery Protection sekciji, samo ovo (HyperOS 3.0.7)

Prilozi

• Screenshot_2026-02-17-19-26-15-924_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2026-02-17-19-26-15-924_com.miui.securitycenter.jpg
    36.8 KB · Pregleda: 43
Koju verziju HyperOS imate na Xiaomi 15 modelu?
Meni nikako da stigne 3.0.8.0 koji je izasao pre skoro 20 dana.

Da li ovaj telefon zaista poseduje bolji prijem signala mobilne mreze u odnosu na druge telefone? Da dam poredjenje. Sestra ima Note 13, ja S25 FE. Kod nje signal 2-3 crtice, kod mene 1-2. Na prvu loptu deluje da Note 13 ima bolji prijem signala, ali kad instaliras Net Monster vidi se da je prijem signala apsolutno isti samo Xiaomi to predstavlja kao prividno jaci signal.

Da li ovaj telefon zaista poseduje bolji prijem signala mobilne mreze u odnosu na druge telefone? Da dam poredjenje. Sestra ima Note 13, ja S25 FE. Kod nje signal 2-3 crtice, kod mene 1-2. Na prvu loptu deluje da Note 13 ima bolji prijem signala, ali kad instaliras Net Monster vidi se da je prijem signala apsolutno isti samo Xiaomi to predstavlja kao prividno jaci signal.
ima, sa 14u i 15u sam pričao iz lifta u zgradi bez problema i nisam gubio internet dok mi se sa s23u redovno prekidala mreža.

isto tako pozivanje vrata garaže, iz garaže, sa Xiaomijem sam mogao, sa Samsungom ne.
e sad to je s23u, ne znam kako se s25u ponaša.

Stigao nocas update 3.0.9.0 WOCEUXM 0.92 GB.
Iz nekog razloga januarski update je preskocen.

ima, sa 14u i 15u sam pričao iz lifta u zgradi bez problema i nisam gubio internet dok mi se sa s23u redovno prekidala mreža.

isto tako pozivanje vrata garaže, iz garaže, sa Xiaomijem sam mogao, sa Samsungom ne.
e sad to je s23u, ne znam kako se s25u ponaša.
Isto se ponaša.
Svaki Samsung koji sam imao( S20U, S21U, S22U, S23U, S24U, S25, i ostale iz Note, S i A serije) su imali slabiji signal od Honora, Huawei-a, Xiaomi-ja, Oppo, Viva).
Tako da Samsung više ne uzimam, ali ne zbog slabog signala, već zbog slabog/malog PWM-a.

Na primer sa ovog mesta S25U je imao jedva 2 crtice.

Ovo je SS sa Viva X300 Pro.

Prilozi

• Screenshot_20260224_084016.jpg
    Screenshot_20260224_084016.jpg
    71.3 KB · Pregleda: 24
Nazad
Vrh Dno