Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

• Začetnik teme Začetnik teme mige
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pa da, ono sto voze na Unbound recimo

Na fejsu je izašao ovaj gravel, možda ti bude zanimljiv.
Видео сам, али мислим да ми не би одговарао рам, висок сам 188цм. Баш сам јутрос контактирао овог човека да питам да ли има неки Л или ХЛ, и ништа. 😁

Како вам се чини овај гдин?

ako si visok 188 meni ovo deluje veliko za tebe

Видео сам, али мислим да ми не би одговарао рам, висок сам 188цм. Баш сам јутрос контактирао овог човека да питам да ли има неки Л или ХЛ, и ништа. 😁

Како вам се чини овај гдин?
Meni se lično sviđa. Za te pare mislim da je Tiagra 4700 dobra oprema. Što se tiče veličine, mislim da ti je 61cm veliko. Moj bajs je 60cm. Dobar mi je, ali i da niži 2cm ne bi bilo loše. Iste smo visine. Najbolje da probaš, to je jedino merodavno.

Mislim se uzeti neki bajs, sad, da li 27.5 il 29 nemam pojma. U okolini imam ponudu za ovo čudo:

Malo slab opis od prodavca: XL ram, Šimano neki menjači, Tektro Draco kočnice, 3x8...

Šta mislite? Cena nekih 30k

Prilozi

• 2026-02-11 22_22_33-(1) Facebook - Opera.png
    2026-02-11 22_22_33-(1) Facebook - Opera.png
    1.6 MB · Pregleda: 59
  • 2026-02-11 22_22_47-(1) Facebook - Opera.png
    2026-02-11 22_22_47-(1) Facebook - Opera.png
    816.8 KB · Pregleda: 38
  • 2026-02-11 22_22_58-(1) Facebook - Opera.png
    2026-02-11 22_22_58-(1) Facebook - Opera.png
    1.4 MB · Pregleda: 36
  • 2026-02-11 22_23_13-(1) Facebook - Opera.png
    2026-02-11 22_23_13-(1) Facebook - Opera.png
    2.2 MB · Pregleda: 41
Rekao bih puno para.

Za koji teren i stil vožnje je pravo pitanje. Slažem se za zaobilaženje
Sa obzirom da je gledao 62cm mtb ram pretpostavljam da je visok i samim tim se sužava izbor, nema mnogo adekvatnih

Čovek mi je još poslao prepisku sa Chat GPT gde se bajsu procenjuje vrednost na nekih 400 evra, al on prodaje za 250.

190cm, 105kg.

Trenutno imam Nakamuru Fusion 30, onu matoru kupljenu negde 2010, 26", a pošto naslednik polako stasava da ga mogu voziti plus nemam više volje da se bakćem s parkiranjem po gradu gledam već nešto gore pomenuto. Imam u ponudi kod drugog čoveka kojeg znam Scott, al je M veličina rama.
Što se tiče vožnje, asfalt plus izlasci na staze, odnosno poljski putevi i slično, ništa ekstremno.
Scott:

Prilozi

• 11408G5J42161154522_68f7cd40823d4.jpeg
    11408G5J42161154522_68f7cd40823d4.jpeg
    238.9 KB · Pregleda: 42
Čovek mi je još poslao prepisku sa Chat GPT gde se bajsu procenjuje vrednost na nekih 400 evra, al on prodaje za 250.

Aj' u dvaes marke da ću kroz najviše 4 prompt na chat GPT da dignem cenu tom biciklu na 600, a verovatno i 800eur 😂

Tako je 🙂

Fin Skot 👍Ali M nema šanse da ti odgovara. Težina nikad nije problem.
Možeš da gađaš MTB, možeš i neki treking, više ima rezona izeti 29 osim ako ne istrči neki povoljan 27.5. Ili 28-ca, sve je to suštinski isto. A u principu za tu namenu imaš širok izbor modela, samo biraj hoćeš li veću udobnost.

Aj' u dvaes marke da ću kroz najviše 4 prompt na chat GPT da dignem cenu tom biciklu na 600, a verovatno i 800eur 😂
Meni to bilo smešno, još chat gpt gruva cene od 400 do 600 evra u zavisnosti od stanja. Imam i sliku ako bas zanima 😬

Elem, znači, da produžim ka sledećem primerku.

Ili da doteram ovo? Trenutno na popustu, cena oko 500 €

I da, ima li neko preporuku za dečje sedište što se kači na ram za uzrast od 2 godine?

Rezervacije i dodatne informacije:
E-mail: [email protected]
Dalibor: 060 544 7214
Dragan: 069 136 5221
Vladimir: 064 168 0615
Stojimo vam na raspolaganju za sva pitanja.
Rutu za brevet mozete pogledati na sledecem linku:

Lepo je tamo.
Cela Negotinska krajina je lepa.
Fino i odabrana ruta.

1000000880.jpg
1000000881.jpg

Poslednja izmena:
Pozdrav, treba mi jedan savet.
Do skoro sam vozio Cube reaction hybrid, presao nekih 17k km za dve ipo godine i pre par dana ga neka bagra ukrade ispred zgrade. Vec dugo sam planirao da uzmem klasican bicikl ali nisam imao vremena da razmisljam o tome dok se ovo nije desilo i sad sam fakticki ostao bez prevoza, ne pada mi na pamet da koristim auto do posla i nazad.
Uglavnom nasao sam par bicikli na oglasima i znacio bi mi savet pogotovo jer sam ceo zivot vozio samo mtb.
Neki uzi izbor:
Ili
Ili
Ili

Otvoren sam i za druge predloge, ovaj BMC mi je favorit za sad ali nije da se preterano razumem. Limit za budzet bi bio tu oko 3k e. I da visok sam 191 cm zbog velicine rama ako imate neke predloge. Ne bi nista preterano staro.
Pomagajte 😂

SuperSix Evo je bruka dobar, ali i cena.... ide preko 3k

Lapierr je izgleda nov, samo nema cene, ne znam da li si pitao? ali to je najsigurnije jer ga nije niko vozio. barem tako deluje na slikama.
ako hoces da prodjes najpovoljnije onda BMC, samo da ga vidis i probas uzivo. nesto mi je low cena za carbon bike sa campagnolo, i to jos Urs model nije neki mator

SuperSix Evo je bruka dobar, ali i cena.... ide preko 3k

Lapierr je izgleda nov, samo nema cene, ne znam da li si pitao? ali to je najsigurnije jer ga nije niko vozio. barem tako deluje na slikama.
ako hoces da prodjes najpovoljnije onda BMC, samo da ga vidis i probas uzivo. nesto mi je low cena za carbon bike sa campagnolo, i to jos Urs model nije neki mator
Lapierre je 3200 bez punjaca i baterija, gledam moze preko da se nadje za 4400, nije drs10 nego 8, sa svim delovima i garancijom pa mi to i nije neka ponuda. Prodavac kaze da je ovaj URS skroz okej, napred se na dva mesta oljustila farba, vidi se na slikama, prednja strana dve tackice ali nista drasticno i prodavac ima ihaha pozitivnih ocena na kp. Za Evo sam poslao poruku da vidim ima li prostora za cenkanje, i tu prodavac kaze da je nov, vozen dva puta. Svakako bi probao bicikl pre kupovine. Ovaj urs je povoljan, karbon ram, karbon tockovi, lanac i kaseta dobri. Nije mi bitno da bude novo.

onda BMC all the way, mada ja bih ga probao uzivo pre kupovine

kako moze da prodaje bicikl sa wireless groupset bez baterija i punjaca wtf...

edit: ako je Canondale vozen dva puta... ja sam... da ne kazem sta... jedino ako ne misli dva puta do Istanbula i nazad...
one gume su presle sigurno 2-3000km. naravno to nije nista za ovaj bajs, koliko kosta nov oko 8000eur :O
ali nije nov vozen dva puta...

edit: 8999eur

Poslednja izmena:
Cannondale je 2023 godiste, meni bilo cudno dve voznje jer donja ivica zadnjeg menjaca malo izgrebana a to se ne desava za dve voznje. Navodno bicikl ima i papire ali mi nije odgovorio gde moze da se pogleda. Lapierre dolazi u kutiji ali fale baterije plus iskreno i nisu nesto siroko zastupljeni pa gledam ako kupim nesto i ako mi se ne dopadne da mogu kasnije da ga prodam, mala sansa ali uvek moze da se desi, a da ne budem u debelom minusu. I onda mi je ovaj URS najbolja opcija, eventualno cannondale ako je rad da pregovara oko cene ali i sa tim tesko jer ne volim kad neko nije iskren, reci presao je toliko i toliko…
Planiram da idem do NS sutra da pogledam i kupim BMC posto ovaj za cannondale nije odgovorio gde moze da se vidi bicikl, ali reko da pitam i ovde da neko nema neki bolji predlog. Glavna dilema mi je bila da li uzeti gravel ili road za voznju po Bg ali kontam da to i nije toliko znacajna razlika.

ja da sada uzimam bajs bih isao na gravel, u principu uvek i na njega mozes da stavis 40mm road gume, ali ima sada toliko dobrih guma koje su ok i na asfaltu i na zemlji

BMC stvarno deluje skroz ok. taman dodjes vozom u NS i vratis se bajsem (moze i bajs u voz) 🙂

Prvi put gledam ove vrednosti, pa razmišljam gde su ti opsezi koji bi bili efikasniji. Onda malo guglam, pa shvatim da mi je 190 i 56 zapravo nedovoljno efikasno. Ili koliko je ova metrika zapravo precizna i korisna?

Gde vam počinje arc i koliko je stepeni?

Tek učim i da vučem pedalu na gore, ne samo da gazim.

Screenshot_20260216_105746_Garmin Connect.jpg

Uzet BMC, jel moze neka preporuka za gumu za po gradu, nebitan budzet, da ne puca lako

dobre su te na njemu, ja bih razmisljao i gumama kada te istrosim 🙂

nisu bas toliko strasni kramponi, nije mtb guma

ako bas hoces novu, imas u Planetbike Pirelli i Continental pa biraj

preporuka moja bi bila

https://planetbike.rs/guma-spoljasnja-pirelli-cinturato-gravel-rcx-tlr-skin-kevlar-spo-4333-c.html 40mm
https://planetbike.rs/guma-spoljasn...blacktransparent-skin-kevlar-spo-0102007.html 45mm

full road gume, nazalost nema kod nas 40mm....

ima na bike 24, Pirelli P-Zero

Poslednja izmena:
dobre su te na njemu, ja bih razmisljao i gumama kada te istrosim 🙂

nisu bas toliko strasni kramponi, nije mtb guma

ako bas hoces novu, imas u Planetbike Pirelli i Continental pa biraj
Zadnja je jako istrosena ali samo na jednom mestu. Uzecu ove pireli od 40mm u planetibiku

Prilozi

• 1771235768672525.jpeg
    1771235768672525.jpeg
    243.4 KB · Pregleda: 44
uh, sto to nije slikao na oglasu....

Nazad
Vrh Dno