Ja mogu da demantujem za dedicu e685 , kafa mi je odlicna iz fabriclog portafiltera i single dose cup, lavazza crema gusto zrno,meljem.je u przioni po pola kg, na 3ojku! Odlicna.krema,odlicam balans, 7.5 do 8.3gr u cup i odlicno ispadne! Koristim naravmo wdr i tamper naknadno kupljen!
Ali sto onda nisu stavili botomles,pa jeftinije bi im bilo i manje zezanja oko ovog.
Rekao bih po korisničkom imenu da si iz Niša?Kupio juče u DM-u BIO espresso mlevenu kafu od 250g. Po recenzijama ima visoku ocenu. Mogu reći da je kafa odvratna, ružno miriše. Ne pomaže ni mleko. Pa da ne pogrešite i vi.
Sopstveni mlin je najbolja kupovina....Rekao bih po korisničkom imenu da si iz Niša?
Možeš da probaš Yaka kafa (Obilićev venac), imaju u zrnu ali i mlevenu. Onda imaš Coffeebox preko puta gimnazije Bora Stanković, odlična Gvatemala, mogu da samelju.
Ali suma sumarum, bez sopstvenog mlina, botomless portafiltera sa standardnom korpom nećeš moći da izvučeš maksimum od svog aparata.
Iz Niša sam, ali u Bgu živim. Hvala svakako na preporuci. Ima neko preporuku gde kupovati kafu u Bgu ?Rekao bih po korisničkom imenu da si iz Niša?
Možeš da probaš Yaka kafa (Obilićev venac), imaju u zrnu ali i mlevenu. Onda imaš Coffeebox preko puta gimnazije Bora Stanković, odlična Gvatemala, mogu da samelju.
Ali suma sumarum, bez sopstvenog mlina, botomless portafiltera sa standardnom korpom nećeš moći da izvučeš maksimum od svog aparata.
Da li si ti realan? Ko te je nagovorio na ovu teoriju?Korpe pod pritiskom vam omogućavaju da iz jeftinih zrna i jeftinih aparata dobijete nešto što pomalo podseća na espreso, iako retko ima takav ukus. Štaviše, korpe pod pritiskom ne mogu da podnesu sveže mlevena zrna.
Ovaj citat vam je osnova!Sopstveni mlin je najbolja kupovina....
Botomles po meni nije nesto sto je neophodno za kvalitetnu kafu....
Mlin, PID na mašini zbog kontrole temperature, eventualno IMS sito i tuš. Sve ostalo je vise kozmetički .
Kada se kafa melje razvija se velika temperatura. Manje obrtaja, manji skok temperature.To sporo ili brzo?
Koliko je kritično, da li je sa 700 ili 900rpm uništena tamna kafa?
Nije. Tu su negde u mom slučaju, plus Opus ima veći prečnik kamena, pa je efektno verovatno kontakt sa zrnom još značajno sporiji.Znači ručni mlin propo?
to se podrazumevalo :]Kupio sam kod Kalenić pijace espresso kafu koju su mi samleli na licu mesta. "Moja tašta ne pije svašta". Bili ste u pravu. Sada je espresso daleko bolji nego sa kupovnim vakumiranim kafama.
Propala i metla pa se živi 🙂Znači ručni mlin propo?
Vakumirana, u većini slučajeva, nije mlevena za espresso. Ili je bacite ili je "premeljite".vakumiranim kafama.
Bačena....Vakumirana, u većini slučajeva, nije mlevena za espresso. Ili je bacite ili je "premeljite".
Naravno da nije. Noviji imaju i od 1200-1600 obrtaja, prže prženo.Da li je Opus sa 350rpm hendikep za takva zrna?
Dobra je za Moka Pot/Neki kolac da se napravi Poput tiramisua ili neki slicniPropala i metla pa se živi 🙂
Vakumirana, u većini slučajeva, nije mlevena za espresso. Ili je bacite ili je "premeljite".
Jednom mlevenu kafu nije moguće iznova mleti.Propala i metla pa se živi 🙂
Vakumirana, u većini slučajeva, nije mlevena za espresso. Ili je bacite ili je "premeljite".
Lavazza standard i samo oni prave kapsule za te aparate. Pored cene, ograničen si samo na Lavazza kafe. Ako baš mora aparat na kapsule, Nespresso je bolji što se tiče i cene i izbora kafa / kapsula.Ima li neko iskustva za kapsulama za Lavazza blue i A modo mio sisteme? Burazer me smara da mu to uzmem za rodjendan a nemam gde da ih probam da vidim valja li cemu. A koliko sam video na KP to izgleda niko ne donosi iz Madjarske
Jedino sto sam skontao je da u proseku bude oko 40-50 din kafa po kapsuli.
Nego za šta je namenjena?Vakumirana, u većini slučajeva, nije mlevena za espresso. Ili je bacite ili je "premeljite".
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari