Šta je novo?

GREE klima uredjaji

• Začetnik teme Začetnik teme romim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
  • Oznake Oznake
    133
Malo istražujem koju klimu kupiti za lokal od 35m2, visina je 2.7m. Na jednom zidu ima stiropor 5cm, ostali su samo omalterisani bez dodatne izolacije. E sad tu se nalazi Tesla 12ica (kupljena 2022.), ne znam tačan naziv modela, ali proveriću. Uglavnom je loša, često je ulazila u DF, mučila se da zagreje.
Da li kupiti Cliviu 12, malo sam preko Gemini-a pitao i ona je kao preporuka za tu cenovnu kategoriju. Svaka preporuka je dobrodošla kao i vaše iskustvo sa datim modelom.

Za 35m2 isao bi na Amber Pro 12 ili Airy 12
Jace su od Clivia 12 i bolje da imas rezervne snage!
Amber Pro 29kg, Airy 30kg prema Clivia 25.5kg (spoljasne)
Takodje dvoredni izmenjivac(Amber Pro/Airy), prema jednoredni(Clivia)!
Airy zna da ide i ispod 200w ali ne bas konstantno, koliko smo videli na grafikoni! A Amber Pro ne ide ispod 500w
Sto se tice DF kod Amber Pro ona ima kontrolni DF na 3h cim temp. bude ispod 3c i traje oko 5min! A kad pre toga bude bela onda traje pravi DF 12-13min!

Poslednja izmena:
Airy zna da ide i ispod 200w ali ne bas konstantno, koliko smo videli na grafikoni! A Amber Pro ne ide ispod 500w
Sto se tice DF kod Amber Pro ona ima kontrolni DF na 3h cim temp. bude ispod 3c i traje oko 5min! A kad pre toga bude bela onda traje pravi DF 12-13min!
Da li ovako kao sto radi Amber Pro 12 radi i Amber pro 18, posto me 18 tica interesuje da kupim?

Airy mislim da bi bila pun pogodak, ne znam zašto sam nju preskočio, Amber pro nema na eponudi, moraću na kp da vidim. Mnogo primeraka sam gledao, glava mi se zamutila 😂. Pular 18 imam u kući, ali ona mi nije primaran izvor grejanja kada je hladnije pa nisam je uzimao u razmatranje. Svakako, hvala puno na predlogu! 🍻

Gledao sam vezano za Amber Pro model, nigde ga nema online po prodavnicama itd. Pitao sam jednog servisera koji ugradjuje Gree klime, kaze da Amber Pro nema nigde da se kupi u slobodnoj prodaji kao ostale Gree klime, vec samo moze preko montera/servisera, kao taj model EnergyNet prodaje jedino preko svojih ovlascenih servisera, nema ovako da se kupi?! Ja ga malo zacudjeno gledah, al nisam mogao da poverujem u to da je istinito, pa eto zna li neko gde ima da se kupi Amber Pro u slobodnoj prodaji.

Na temu da AI mod prati unutrašnju i spoljašnju temperaturu i prilagođava rad klime. To bi valjda trebalo da bude u basic paketu opreme, uključeno po default-u

Gledao sam vezano za Amber Pro model, nigde ga nema online po prodavnicama itd. Pitao sam jednog servisera koji ugradjuje Gree klime, kaze da Amber Pro nema nigde da se kupi u slobodnoj prodaji kao ostale Gree klime, vec samo moze preko montera/servisera, kao taj model EnergyNet prodaje jedino preko svojih ovlascenih servisera, nema ovako da se kupi?! Ja ga malo zacudjeno gledah, al nisam mogao da poverujem u to da je istinito, pa eto zna li neko gde ima da se kupi Amber Pro u slobodnoj prodaji.
Ne znam tacno kada ce biti, ali sto sigurno znam ---> Gree klime vise nece se prodavati po prodavnicama (Giga,Tehno itd.) Samo u energynet ili preko njihovi ovlasceni serviseri/monteri ---> sto bi ja izbegavao 😉
Pisao sam u opstu-temu zbog cega bi to izbegavao!
Tako mi rekao drugar koji je jedan od glavni ovlasceni servisera od strane energynet!
Na temu da AI mod prati unutrašnju i spoljašnju temperaturu i prilagođava rad klime. To bi valjda trebalo da bude u basic paketu opreme, uključeno po default-u
Ma koji crni AI! AI na duracell ili sto ja kazem marketing u 3 lepe 😀
Novi modeli ce da imaju E.T Mod
images.jpeg

Poslednja izmena:
Ne znam tacno kada ce biti, ali sto sigurno znam ---> Gree klime vise nece se prodavati po prodavnicama (Giga,Tehno itd.) Samo u energynet ili preko njihovi ovlasceni serviseri/monteri ---> sto bi ja izbegavao 😉
Pisao sam u opstu-temu zbog cega bi to izbegavao!
Tako mi rekao drugar koji je jedan od glavni ovlasceni servisera od strane energynet!

Ma koji crni AI! AI na duracell ili sto ja kazem marketing u 3 lepe 😀
Novi modeli ce da imaju E.T Mod
Pogledajte prilog 527542
Eto odgovara zašto ne mogu da nađem Amber Pro, obična glupost da se prodaje samo preko Energy Net-a. Mogu da manipulišu cenama kako njima odgovara.

Eto odgovara zašto ne mogu da nađem Amber Pro, obična glupost da se prodaje samo preko Energy Net-a. Mogu da manipulišu cenama kako njima odgovara.
Dugo je nema na netu Amber Pro, sigurno 5-6meseci!
Energynet prodaje npr. Amber Pro za 83k, a preko neta bila je izmedju 73-85k
Mozes i kod njih da je uzmes za 74k, moras samo da i pitas: cek bre 83k? A ovamo 74k? I obicno ti daju za tu cenu!
Zato ce i da ukinu po prodavnicama! Dodje npr. Giga uzme 1000komada za 50k po komadu i posle prodaju za 75-85k! Zasto oni samo da imaju zaradu, a mi? *** sve zbog profita 🙄

Poslednja izmena:
Klasicno prodavanje muda ispod bubrega 😂
Al sta da se radi kad je AI u svakom cosku zadnjih par godina.
Pa na sve to kaze da ce "AI" da nauci kolika ti je soba i tako ce da podesi modulaciju na osnovu velicine sobe 🤣 a ono kad pukne dobar plus spolja, nece ni da cuje da spusti ispod 500w. Eto kod mene ako za 5 meseci nije naucila, ne znam kad ce? Mozda pre nego sto crkne? 😀
A da stedi do 10% energije stedi, al po ceni laganim pothladjivanjem prostorije xD jer kako bi drugacije ako ne skrati na toplotni kapacitet? Soba nece sama da se dogreje za tih 10% ustede energije.
Sva sreca pa ima kako da se ugasi to da ne zeza po minusima, a mozda bi i dobro radilo u jako dobro izolovanim prostorima.

Pa na sve to kaze da ce "AI" da nauci kolika ti je soba i tako ce da podesi modulaciju na osnovu velicine sobe 🤣
"Sve će AI", samo da ljudi ne bi morali ništa (programeri u ovom slučaju), Bož' sačuvaj bilo kakve upotrebe mozga.... 🙄
Ergo, kakvo zalaganje, takav i rezultat, kao što slička iz prethodnog posta @style53 lepo ilustruje, iako ne vezano za klime 🙄 🤮🖕🤣

Nekad preko ovlascenih servisera moze i jeftinije da se prodje nego da uzmes ovako u radnji. Napr. ja sam pre tri meseca trazio cliviu 18 da uzmem i cena je bila od 92 - 100+ hiljada u radnjama, i iskoci mi ponuda jednog ovlascenog servisera da imaju neke akcije, pozovem, pitam da li imaju cliviu 18, kaze ima, cena 90 hiljada sa ugradnjom, reko moze i za dva dana dosli ugradili i sve ok.

Kod nas u bosni bila akcija,kupis 3x gree cosmo regular 12 i dobijes gratis azzuri 18ku neki model,ugl ima 2 grijaca i do -25. Serviseri pokupovali,ovu 18ku sto je gratis prodavali ljudima za 500€ sa montazom

Poslednja izmena:
Jedni pitanje za gree-jovce. Da li koristite auto fan ili rušno štimate brzinu ? koliko je dobar auto fan ?

E to me zanimalo. Mislio sam da je auto fan ispeglaniji kod gree, ali znači slično kao i kod ostalih kineza
Baš tako, uglavnom na fan2-3. Jedino u početku kada uključiš klimu pustiš na jače da ti brže zagreje. Generalno ja izbegavam auto-fan i na gree u dnevnoj, a i na vox u spavaćoj sobi.

Fan 3 (nikad ispod), a kod hoću brzo fan 4, nekad i 5. Ali obe klime duvaju u prostor tj. ja otvorenim vratima.

Jedni pitanje za gree-jovce. Da li koristite auto fan ili rušno štimate brzinu ? koliko je dobar auto fan ?
Nije dobar auto fan. Kad se upali nakon standby ubaci u 5/5 brzinu, a mozda i u turbo ponekad (nisam siguran jer ga nisam koristio od novembra negde), pa pocinje da pusta brzine (mislim da je vremenski, a ne bas tacno u zavisnosti od trenutne modulacije). Spusti do fan 1 i ako u tom trentuku dobro pada modulacija, a tu je negde na oko 420w(u padu), onda ce spustiti ispod 300w i kad ostane tamo neko vreme, zna da pojaca auto fan i na 3-4 brzinu, al nema nikakve vajde jer je vazduh jos hladniji 😀.

Zahvaljajuci autofanu sam otkrio kako da je spustam u nisku modulaciju 😆 zna ponekad i on da bude od koristi 😀
Sad je sibam na fan 2-3, samo kad spavam je spustim na 1 zato sto mi radi on/off, a dok je bilo ispod 0, tad mi nije smetao ni fan 3 kad spavam jer se "gasila" samo kad radi defrost na nekih 3 sata, a ako nije kontrolni furala i po 5-6 sata, pa onda odradi pravi defrost.

Fan 2 i 3 najbolji rad po meni, ali u sobu od 16m2.

Ja sam sam ovu zimu koristio Gree amber 12tica i mogu reci da klima dobro greje , ali je spoljan jedinica jako glasna .E sad me zeza i wifi , nece se poveze. da li je neko imao slican problem ? resetovao sam klimu , resetovao reuter, sve zivo , ali nece se . U aplikaciji krene "search" , ali je ne nalazi ,sve je ukljuceno i wifi i bluethoot , lokacija ali nece . 🤬🤬

Ja sam sam ovu zimu koristio Gree amber 12tica i mogu reci da klima dobro greje , ali je spoljan jedinica jako glasna .E sad me zeza i wifi , nece se poveze. da li je neko imao slican problem ? resetovao sam klimu , resetovao reuter, sve zivo , ali nece se . U aplikaciji krene "search" , ali je ne nalazi ,sve je ukljuceno i wifi i bluethoot , lokacija ali nece . 🤬🤬
Mora biti na 2.4ghz

Nazad
Vrh Dno