Nothingman
Čuven
- Učlanjen(a)
- 06.10.2005
- Poena
- 775
Pre toga je inace bio 118.35 za iznose preko 1000 evra. Znaci snizili su sa 118.35 na 118.11 🙂
De malo tako se Rockefeller obogatio.🙄2€ na 1000 tj. 0,2% vise para nije malo a samo ste u fotelji.
De malo tako se Rockefeller obogatio.🙄
Hvala, nisam znao da je povoljnije od autokonverzije.Trenutno ti je to povoljnija opcija, odnosno imaš bolji kurs kad ručno kupuješ evre, nego kad ide autokonverzija.
Ti si izabrao opciju da ti se za transakcije u devizama naplaćuje sa deviznog računa. Možeš da izabereš i da ti se naplaćuje sa dinarskog računa. Dakle, ili jedno ili drugo. Ne može oba. Tako je kod Raiffeisen iRačuna. Instrukcije kako da promeniš račun naplate putem poruke u aplikaciji imaš u ovoj temi. Potraži na pretrazi.
Je li moguca rucna (online) kupovina USD?Da i to poprilično. Banka bi ti računala otprilike ≈121 a ti ručno kupiš za ≈119. Takođe, kurs za mBanking je par desetina centi bolji no za eBanking. Imaj na umu i da će nakon knjiženja biti naplaćena provizija od 1% za potrošnju u inostranstvu kao dodatna transakcija na istom prodajnom mestu, da se ne iznenadiš ukoliko ti račun ode u nedozvoljeni minus.
Moguća jeJe li moguca rucna (online) kupovina USD?
Je li moguca rucna (online) kupovina USD?
Pitao sam onako, jer nemam pojma koliku su kupovni i prodajni kursevi dolara u online menjacnicama.Zašto bi kupovao USD po kursu 5% iznad srednjeg?
Pitao sam onako, jer nemam pojma koliku su kupovni i prodajni kursevi dolara u online menjacnicama.
Sta ti predlazes?
Mislio sam za placanje u USD preko Visa kartice koja se dobija uz iRacun.Nisi objasnio za šta ti treba USD.
Ako ti treba za plaćanje karticom u USD, kupovina USD kroz aplikaciju bilo koje banke je bukvalno poklanjanje novca banci. Prvo zbog užasnog kursa, a drugo zbog toga što ti u većini banaka kod kupovine karticom u USD neće ni taći USD koji imaš na računu osim u slučaju kad nemaš nijednu drugu valutu na računu, a i tad će ti uglavnom naplatiti duplu konverziju. Dakle, kupiš USD kroz aplikaciju, a onda ti autokonverzija obračuna USD->EUR->RSD->USD u slučaju ako nemaš EUR na deviznom računu. Ako imaš EUR na deviznom računu, onda si džaba kupovao USD, jer ih kartična transakcija neće taći.
Ako ti treba keš, kursevi u menjačnicama su mnogo bolji.
Ako ti treba za međunarodni SWIFT transfer, opet je povoljnije da zameniš u menjačnici pa uplatiš na račun.
Suma sumarum. Ne isplati se ni u kom slučaju menjati RSD u USD ili u bilo koju drugu valutu osim EUR u menjačnici aplikacije nijedne banke u Srbiji.
Mislio sam za placanje u USD preko Visa kartice koja se dobija uz iRacun.
Povezana je. Znaci ako placam u USD tom karticom, najbolje je imati EUR na racunu?Prvo, da li ti je Visa kartica povezana sa deviznim računom?
Ako jeste, već sam u prethodnoj porucu objasnio zašto je najpovoljnije imati samo EUR na deviznom računu, bez obzira na valutu ino transakcije.
Povezana je. Znaci ako placam u USD tom karticom, najbolje je imati EUR na racunu?
IBAN je sada viševalutni (devizni iRačun sigurno jeste), a trebalo bi da se to odnosi i na ranije otvorene u jednoj valuti, kako su neki članovi ovde preneli. Ovo je bukvalno najjednostavnije da proveriš kupovinom 0.01$ i ako bude uspešna, biće ti vidljiva partija u dolarima.Promena valute na deviznom racunu sa evra na USD mora u banci ili moze preko aplikacije?
Poenta stizace mi uplate u dolarima, pa da ne radi konverziju.
@alek6legenda provizija za plaćanje u inostranstvu iskazana kao posebna stavka na istom prodajnom mestu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari