Šta je novo?

Skoro savršeno kućište.... [nije tema za preporuke za kupovinu]

Zamolio sam AI da mi "ofarba" samo prednji i gornji panel u belo,a da unutrašnjost kućišta ostane crna...mislim da znam u kompravcu ću da idem 🙂

1000024420.jpg
1000024427.jpg

Asus GT302 ima bočnu mesh stranicu koja može da se zameni sa staklenom (ali staklena je svejedno tu, samo s druge strane). Plus prima samo 2 HDD-a, klasika...

Stvarno, ne znam.

Razumem ja da je to trenutni fazon sa kaljenim staklom i da svi proizvodjaci imaju to u ponudi. Ali... to je toliko uzelo maha da je kaljeno staklo 'default'.
Ne razumem proizvodjace kucista koji na primer naprave FULL tower kuciste i onda ga ponude samo u verziji sa kaljenim staklom.
To jedino moze da pogoduje nekome ko npr. zeli da pokaze svoje 'custom' vodeno hladjenje.

Ne shvatam. Napravis dobro kuciste, i ne ponudis i limenu levu stranicu kao opciju.

Nije mi jasno kako proizvodjaci ne kapiraju da ne zeli svako da ima Vegas u kucistu.

Sve su prilike da cu morati da biram izmedju:

Fractal Meshify 3 XL
Asus PA602
Antec Flux SE (radije bih 'Flux Pro')
Be Quiet! Silent Base 802 Black
ili
Fractal Define 7 XL (sa uklonjenom prednjom maskom)

pff...

Meshify 3 mi je meh i, uprkos toj veličini, i dalje prima samo 2 diska. Nema intake filtere. Top ventilatori, doduše.
Asus je dobar i dobro provetren ali kažu da su mu ventilatori bučni i mislim da prima samo 200mm fanove napred.
Antec je ok ali ništa specijalno...dobar airflow ali nema filtere i prima samo 2 diska. Najjeftinija varijanta, definitivno, sve ostale su skupe.
Be Quiet je solidno izrađen ali je dizajn zastareo (ne mislim na izgled)...nekako mi je sav prenabudžen i pun plastike i ventovi su slabi...dolazi sa 3 HDD mesta, ostake moraš da kupiš (ako ih nađeš).
Define 7 je dobar, hrpa mesta za diskove, može i da se napravi da ima ok temperature ako se maknu vratanca i bude pametan sa fanovima. Ja bih izvadio kavez za diskove da ne koči airflow ka grafici i diskove montirao na nosače napred (dobro razmaknute, ofkorz). BTW, ima perforiranih aftermarket vratanaca za Define kućišta, nisam znao do juče: https://www.coldzero.eu/fractal-define-7-xl-front-door-vented

Anyway, težak izbor. Svaki model ima mane...
Da na Asus mogu napred da se stave drugi ventovi (mogu ako si "kreativan", verovatno), bio bi mi prvi izbor. Define 7 odmah za njim...

^ Skoro kao da si mi citao misli. 🙂

Uzimajuci u obzir da svi imaju neku manu, razmisljao sam i o opciji da im na 3D stampacu odstampam delove koji mi trebaju, pod uslovom da isti mogu da se ugrade na odredjena mesta.
Zbog temperature, verovatno bi moralo da se stampa sa ASA filamentom, s'obzirom da su plasticni delovi u kucistima uglavnom i izdradjeni od ASA plastike (ne secam se koji proizvodjac je to naveo pod detaljnim karakteristikama).

Tako da, 'ako' ima mesta, deo za HDD se moze odstampati. 'Ako' mi smeta gde se po default-u 'moze' ubaciti 3.5" HDD, mogao bih (ako ima mogucnosti) da mu odstampam drzac (leziste) na nekom drugom mestu.

I meni se, generalno, dopada Asus PA602, mada kazu da je vecinom sve plastika. Verovatno misleci na unutrasnjost. Malo me to buni jer kuciste nije bas ni lagano.
Nevezano za to, iako znam da je sitnica, morao bih neke 'zazore' od plastike na poklopcu da mu izlomim da 'legne' Arctic Liquid Freezer III 360 Pro radijator sa ventovima.

Sto se ventova tice, prednji se (valjda) mogu u krajnjem slucaju promeniti. Ne znam za te vece ventove od 200mm, ali ...mozda bi mogao da se odstampa 'adapter' pa da se na kraju montiraju manji ventovi.

Be Quiet sam nocas (pored Define 7 XL) najvise istrazivao. Meni izgleda lepo izdradjen gledajuci spoljasnju stranu. Iako izgledaju 'lepo' ne svidjaju mi se 'nogice' na kojima stoji.
Medjutim, mesto gde je predvidjeno da stanu dva 3.5" HDD je takvo da ogranicava duzinu graficke na max 287mm, a meni prostor za min 330mm.
Na Be Quiet sajtu pise da ima mogucnost montiranja 7x 3.5" HDD-a, s'tim da dobijam 3 mount-a uz kuciste (ostale dokupljujem). Takodje ima mesta (ako sam razumeo) i za 7x 2.5" SSD-a. Ako ne monitoram 2x 3.5" HDD-a u nivou graficke trebalo bi da imam mesta za jos 5x HDD negde na nekom drugom mestu. Meni bi trebalo minimum 3 mesta za 3.5" HDD. Po mogucstvu da moze i cetvrti da se ubaci. 2.5" SSD generalno moze i da visi, a moze i da se odstampa drzac. Ionako je i sam SSD lagan.
Takodje je neko naveo da je prednji deo kucista (ako sam razumeo) previse 'gusto' perforiran pa ne moze da se provetrava kako treba i da su temperature povecane.
Nekoliko ljudi je navodilo da su farbricke ventove zamenili sa Noctua ventovima (zaboravih sa kojim) i da je kuciste 'sada' dosta tise. Medjutim koliko sam shvatio, to im nije resilo problem sa povecanim temperaturama.

Corsair 700D Airflow je 'generalno' ok, ako ostavimo po strani sto ne znam da li leva i desna stranica mogu menjati mesta. A i ako mogu, perforirani deo za 'side vent-ove' bi na levoj stranici dolazio 'napred' pa bi se nalazio na pogresnom mestu. Medjutim, koliko se secam GamersNexus je skrenuo paznju na 'klimav' deo za ubacivanje 3.5" HDD-ova. To bi se moralo nekako 'ucvrscivati' kako ne bi vibriralo.

Pored 'Be Quiet", nocas sam najvise izgubio vreme 'studirajuci' Define 7 XL. Ima likova na reddit-u koji su koristili to kuciste, ali sa skinutom prednjom maskom. Neki su se (naravno) 'trudili' da mu napucaju 20 hard diskova unutra. Dobar deo njih je prijavio da su im temperature povecane. Ali posto su to kuciste uglavnom koristili kao server, nisu mnogo polagali paznju na graficku. A meni je to bitno, posebno za letnji period, jer u sobi nemam klimu. Dobra stvar je da necu imati 20x 3.5" HDD-a unutra, pa ce to pomoci.

Sto se tice prednje maske kod Define 7 XL, znam za taj sajt (coldzero.eu), i izgleda da su (skoro) jedini koji nude neke dodatke za kucista. Ali i za tu prednju masku, bas na linku koji si okacio pise:
"Made with 3mm Matte Black Plexiglass"

^ znaci... pleksiglas.

Ok, verovatno mogu i masku da odstampam, doduse iz 2 dela (ili mozda 3). Ali je treba nekako i zalepiti da bude u jednom delu.

Tako da...gotovo 'trivijalna' stvar kao sto je izbor kucista se pretvorila u 'mucenje'.

Razmisljao sam i Lian Li 011 (jednom od raznih modela). Moguce ono XL kuciste. Naravno to kuciste je uradjeno dobrim delom od kaljenog stakla.
Pa sam tako pokusao da trazim da slucajno ne nude 'solid steel' varijantu. I naravno da 'ne'. Ali sam naleteo negde na sajt koja nudi levu limenu stranicu.
Pa... leva custom limena stranica se moze kupiti za $170. Za te pare uzecu 2 kucista (Define 7 XL i Meshify 2 XL) pa ih iskombinovati. Prednja maska, cini mi se, moze da se kupi i na Lian Li sajtu (ili gde vec) ali generalno prednje maske se lakse 'nalaze' u custom varijanti.

I da, 'maltretirao' sam i google gemini, da mi poredja dimenzije nekih kucista po visini. To izgleda ovako:

PC Case Dimensions & Volume (Sorted by Height)
PC Case Model Dimensions (LxWxH) without feetInternal Volume
Corsair 7000D Airflow550 x 248 x 600 mm~81.8 Liters
ASUS ProArt PA602593 x 245 x 560 mm~81.3 Liters
Fractal Design Meshify 2 XL588 x 240 x 547 mm77.2 Liters
Fractal Design Define 7 XL590 x 240 x 548 mm77.6 Liters
Antec Flux Pro530 x 245 x 545 mm70.8 Liters
be quiet! Silent Base 802539 x 245 x 537 mm~70.9 Liters
Antec Performance 1 Silent522 x 230 x 522 mm~62.7 Liters
Fractal Design Meshify 3 XL565 x 245 x 515 mm~71.3 Liters
Antec Flux SE484 x 239 x 502 mm~58.1 Liters
Cooler Master CM 690 II Advanced528.8 x 214.5 x 496 mm~56.3 Liters

^ ovo poslednje CM 690 II Advanced je moje trenutno kuciste, cisto da mogu vizuelno da uporedjujem razliku u odnosu na ostala kucista

Poslednja izmena:
Imam ASUS ProArt PA602 i da znas da je ogroman.

@twister a da potražiš nekog očuvanog Stackera za toliko diskova? 😀 Uz eventualni powdercoat stranica i fronta u crno, deluje da bi izgledao pristojno i dan danas. 😀

Ogroman ali nekako gore ne staje Liquid Freezer, lol.

Noctua ima 200mm ventove, verovatno još neko (TT, Antec, Lian Li?)...

Za Fractal ne moraš da juriš XL varijante, sem za Meshify 3, Meshify 2 i Define su dovoljno veliki.

Flux SE je najmanja i najpovolnija varijanta, ali bi morao da nađeš neki adapter za diskove ili alternativni kavez (kojih ima na Aliju). I filtere, heh.
Nešto poput ovih stvari:
aliexpress.com/item/1005005470817237.html
aliexpress.com/item/1005005571277384.html
aliexpress.com/item/1005009332944248.html
aliexpress.com/item/1005006907353405.html
aliexpress.com/item/1005009920629479.html (probaj da nađeš opciju sa jeftinijim shippingom)
aliexpress.com/item/1005006729807200.html (možda mogu da stanu 3 ova Phanteksova ispod PSU shrouda, stackuju se)

Šta bi sa Antec Performance 1 Silent?

Imam ASUS ProArt PA602 i da znas da je ogroman.
Nacicu ja mesta za kuciste, al' ne mogu da nadjem kuciste. 🙂
Salu na stranu, nije da bas zelim preterano ogromno kuciste, ali se vodim idejom da ako je vece, tj. ima visinu (a i duzinu), 'valjda' bi bilo i normalno da u njega moze da upadne Arctic Liquid Freezer III 360 Pro monitiran na vrh kucista, ali na takav nacin da mi ventovi od radijatora ne pokrivaju ni milimetar maticne ploce.

Kako si ti generalno zadovoljan sa tim ProArt PA602 kucistem? Sta mu je po tebi mana? Sta ti smeta a da je moglo bolje ili drugacije?
Ne znam da li koristis vazdusno ili vodeno hladjenje (i koje konkretno).

@mickeyrs To mozda i nije toliko losa ideja, i mozda ce biti ostavljena za neko drugo vreme (jer da budem iskren, sada ne bih imao zivaca za sredjivanje takovg kucista).
Ali da, HAF Stacker 935, stvarno dobro izgleda.

Ogroman ali nekako gore ne staje Liquid Freezer, lol.
Mislim da to nije zbog velicine vec do samog Asusa kao kompanije. Jedan lik na YT je uspeo da 'ugura' LF III 420 u njega. Drugi lik (cini mi se sa reddit-a) je ubacio LF III 360. Oba su morala da dodatno 'moduju' kuciste. Ovaj sa LF III 420 je sekao lim, a ovaj sa LF III 360 je samo 'zalomio' neke plasticne 'zazore'.
Stvar je u tome sto je Asus napravio to kuciste sa idejom da navede kupce istog da kupe i Asusovo vodeno hladnjenje koje je papreno skupo i nije ga bas mnogo bilo briga za ostale brand-ove vodenog hladjenja. (koliko sam ja uspeo da razumem iz negodovanja obojice likova)

Šta bi sa Antec Performance 1 Silent?
Iskreno ne znam. Malo sam se 'ohladio' za njega. Maska mi se nekako ne svidja, pritom mislim da je sive a ne crne boje. Sirina je najmanja u poredjenju sa drugim kucistima (230mm).

btw. hvala za linkove. Nesto ce izgleda morati da se 'budzi' i dokupljuje koje god kuciste da uzmem.

Za Asus ProArt PA602 me npr. zanima da li bi se preko nekog adaptera moglo ubaiciti 3 venta od npr. 120 (140mm) umesto ta dva velika. Razmisljam, 120mm & 140mm ventovi su mnogo vise dostupini nego 200mm ventovi. Evo na redditu nekome je iz tog Asus kucista izbijao zvuk traktora. 🙂 (raznog: front-top vent)
2 puta mu je Asus slao zamenske ventove (jer je prvi ponovo crkao) i covek lepo kupio 2 komada Noctua NF-A20, i kaze problemi prestali.
Ali jedan takav vent na nemackom amazonu je oko 40-ak eura. Znaci 80 za 2 komada. I tako... cena samo raste. 🙂

Poslednja izmena:
Salu na stranu, nije da bas zelim preterano ogromno kuciste, ali se vodim idejom da ako je vece, tj. ima visinu (a i duzinu), 'valjda' bi bilo i normalno da u njega moze da upadne Arctic Liquid Freezer III 360 Pro monitiran na vrh kucista, ali na takav nacin da mi ventovi od radijatora ne pokrivaju ni milimetar maticne ploce.

Kako si ti generalno zadovoljan sa tim ProArt PA602 kucistem? Sta mu je po tebi mana? Sta ti smeta a da je moglo bolje ili drugacije?
Imam Arctic Liquid Freezer III 360 Pro i ne prelazi preko MB, ima još bar 10mm lufta ako ne i više. Svi ventilatori su podešeni preko speed fan i nema buke.

@mickeyrs To mozda i nije toliko losa ideja, i mozda ce biti ostavljena za neko drugo vreme (jer da budem iskren, sada ne bih imao zivaca za sredjivanje takovg kucista).
Ali da, HAF Stacker 935, stvarno dobro izgleda.

Mislim da to nije zbog velicine vec do samog Asusa kao kompanije. Jedan lik na YT je uspeo da 'ugura' LF III 420 u njega. Drugi lik (cini mi se sa reddit-a) je ubacio LF III 360. Oba su morala da dodatno 'moduju' kuciste. Ovaj sa LF III 420 je sekao lim, a ovaj sa LF III 360 je samo 'zalomio' neke plasticne 'zazore'.
Stvar je u tome sto je Asus napravio to kuciste sa idejom da navede kupce istog da kupe i Asusovo vodeno hladnjenje koje je papreno skupo i nije ga bas mnogo bilo briga za ostale brand-ove vodenog hladjenja. (koliko sam ja uspeo da razumem iz negodovanja obojice likova)

Iskreno ne znam. Malo sam se 'ohladio' za njega. Maska mi se nekako ne svidja, pritom mislim da je sive a ne crne boje. Sirina je najmanja u poredjenju sa drugim kucistima (230mm).

btw. hvala za linkove. Nesto ce izgleda morati da se 'budzi' i dokupljuje koje god kuciste da uzmem.

Za Asus ProArt PA602 me npr. zanima da li bi se preko nekog adaptera moglo ubaiciti 3 venta od npr. 120 (140mm) umesto ta dva velika. Razmisljam, 120mm & 140mm ventovi su mnogo vise dostupini nego 200mm ventovi. Evo na redditu nekome je iz tog Asus kucista izbijao zvuk traktora. 🙂 (raznog: front-top vent)
2 puta mu je Asus slao zamenske ventove (jer je prvi ponovo crkao) i covek lepo kupio 2 komada Noctua NF-A20, i kaze problemi prestali.
Ali jedan takav vent na nemackom amazonu je oko 40-ak eura. Znaci 80 za 2 komada. I tako... cena samo raste. 🙂
Što ti je toliko bitno da hladnjak ne zaklanja matičnu?
Većina (boljih) modernih kućišta ima offset na gornjoj rešetki pa AIO sa 120mm fanovima ne udara u hladnjake na ploči. Dosta njih prima i LF 360.
To što će gornji VRM hladnjak da bude zaklonjen uopšte nije bitno, pogotovo u kućištu bez stakla.

Problem može da bude ako zaklanja 8-pin EPS i fan konektore na vrhu ploče. Ali to su stvari koje se retko bodu i vade. A ako zatreba, na većini kućišta koje smo pominjali može sa 2 zavrtnja da se odvoji gornja rešetka sa sve hladnjakom i da se odradi to s kablovima...

Znam, ali gledam da ako (i kada) dodje do toga da moram da petljam oko ploce (ili da je vadim) zelim da mi sve bude dostupno i da ne moram da rasturam i odsrafljujem ostale komponente da bih imao pristup. Kuciste nece imati kaljeno staklo. Prosto zelim kada skinem stranicu da sve vidim jasno koliko god mogu i da nista ne bude zaklonjeno a da nije moralo biti.

Da ne spominjem sto dobar deo novijih kucista ima uklonjen 'restart' taster na kucistu. Ono, "ako hoces restart sistema, ugasi racunar drzanjem power dugmeta'.
Tacno je da gledam neke sitnice. Ali smatram da je 'zgodno' imati ih. Nije to nesto 'extra' sto trazim. Prosto, bile su nekada 'deafult'. Sada sve neko ludo vreme. Gomilu stvari su izbacili, kao kada auto spremas za trke, pa ostala samo sasija i svetlo. 🙂

@MegaSkot Da li si zalamao neke plasticne delove na 'poklopcu' kod PA602 Asusa da bi ubacio LF III 360 Pro?
btw. koje imas temperature na grafickoj prilikom veceg opterecenja? (igre i sl.)

GPU 67 max. Nisam nista zalamao. Tu glupost si nasao na reditu ili nesto slicno, znam.

Mozda ti odgovara

Ovo sam video na KP za 150e ali ne znam da li ga je zaista moguce naruciti.

Inace stiglo mi je LL LC 217 i zadovoljan sam, uspeo sam bez problema da montiram Arctic Liquid Freezer III 360 na vrh.

U odnosu na FD Define S2nije veliki napredak, mada mi je 217 dosta lepse, ali ovde sam lakse odradio "skrivanje kablova", mada nisam tome bas mnogo vican.

Mozda ti odgovara
Deluje interesantno. Visina mu je ok, duzina...ne bas (ispod 500mm). Ali zato sirina 258mm.

451 x 258 x 568 mm (LxWxH)

Da li moze da mu se ubaci Arctic LF III 360 Pro onako kako ja zelim (da ne prekriva maticnu), ne znam.

Ali primecujem da izgleda postoji vise modela:
U500 i U500-B

Jedan od njih ima I/O prikljucke na 'front' stranici, dok je kod drugog to na 'nogici' kucista (za one koji isto drze na stolu).
Kako vidim kod madjara se nudi ono sa I/O prikljuccima na nogici. Na nekim sajtovima pise U500-B a slike su sa I/O na front-u kucista (a ne na nogici).
Ne verujem da FSP salje dve vrste front panela ili 2 vrste nogica da bi neko prilagodio gde zeli da mu bude I/O.

Prilozi

• fsp_1.jpg
    fsp_1.jpg
    137.1 KB · Pregleda: 19
  • fsp_2.jpg
    fsp_2.jpg
    124.1 KB · Pregleda: 20
Stize u Evropu pocetkom marta, predvidjena cena kod nas ce biti oko 15.000din
Deluje dobro za te pare.
Dodue, nisam našao ni jedan video o njemu, samo jedan kineski prikaz.
Ne sviđa mi se što nema filtere na onolikim otvorima (samo dole) i montiranje diskova ali svejedno izgleda dobro...
Isti problem sam imao i ja. Imam pozadi type c ali za prednju strani kucista nemam. Kupio Pcie karticu na koju sam prikljucio kabal i radi a imas i konverter da recimo od usb 3.0 ,,napravis'' type E ali brzine su kao na usb 3.0.
Kupio sam i taj ali nisam probao da li radi posto imam pcie karticu.
PCIe je najlakši način ali opet stavlja portove pozadi...
Ima raznih front panel zamena ali treba da napraviš otvore napred na kućištu za njih.

Ali primecujem da izgleda postoji vise modela:
U500 i U500-B

Jedan od njih ima I/O prikljucke na 'front' stranici, dok je kod drugog to na 'nogici' kucista (za one koji isto drze na stolu).
Kako vidim kod madjara se nudi ono sa I/O prikljuccima na nogici. Na nekim sajtovima pise U500-B a slike su sa I/O na front-u kucista (a ne na nogici).
Ne verujem da FSP salje dve vrste front panela ili 2 vrste nogica da bi neko prilagodio gde zeli da mu bude I/O.
Postoji samo 1 model, i kod madjara kada kliknes na link vodi na model sa prikljuccima na frontu. Oznaka U500-B je samo da je crni model.

Deluje interesantno. Visina mu je ok, duzina...ne bas (ispod 500mm). Ali zato sirina 258mm.
451 x 258 x 568 mm (LxWxH)
Sad malo pogledah i ja ove grdosiije... U660 ti je možda bolje rešenje, makar se meni više sviđa kako su rešeni diskovi, na papiru su iste dimenzije, ali mi je ogavan ovaj rebrasti front.... 😀
Doduše, kod oba me žulja i ova štrafta sa obe strane u sred mesh panela, tako da još i vizuelno naći šta ti odgovara uz unutrašnji raspored postade baš izazov.

Sad malo pogledah i ja ove grdosiije... U660 ti je možda bolje rešenje, makar se meni više sviđa kako su rešeni diskovi, na papiru su iste dimenzije, ali mi je ogavan ovaj rebrasti front.... 😀
Doduše, kod oba me žulja i ova štrafta sa obe strane u sred mesh panela, tako da još i vizuelno naći šta ti odgovara uz unutrašnji raspored postade baš izazov.
I meni U660 deluje kao bolja varijanta...
Kad povadiš kaveze za diskove, praktično dobiješ U500 sa drugačijom prednjom stranicom, kavezi dođu kao bonus. Plus, prednja stranica ima filter, za razliku od U500.

@twister

Kućište je toliko visoko da sam prilično siguran da bi LF stao bez problema...možeš da proceniš i po slikama.

Postoji samo 1 model, i kod madjara kada kliknes na link vodi na model sa prikljuccima na frontu. Oznaka U500-B je samo da je crni model.
Ok, kada kliknes na link, vodi do model sa prikljuccima na frontu.
Ali odakle slika modela sa prikljccima na nogici?
Takodje na nemackom alternate.de ista stvar, model U500 a prikljucci na nogici.

@mickeyrs Da, FSP U660 bi mi verovatno vise odgovarao. NIje mi jasna odluka da oba kucista (U500 i U660) budu istih dimenzija.
I meni 'generalno' smeta ta strafta u sred mesh panela ali... podneo bih to nekako, ako se mora, samo da nije kaljeno staklo.
Zanima me koliko bi za sam protok vazduha smetalo sto taj mesh uopste postoji na obe stranice kucista, u situaciji kada tu nisu montirani side-ventovi.

btw. 'nekako' me te stranice podsecaju na TermalTake AX700, samo sto je strafta po sred mesh panela horizontalna a ne vertikalna.
Ali mislim da ne bih odbio TT kuciste. Odbija me cena. 🙂

@jurodivi Znam, I takvo razmisljanje ima logike. I sam sam tako razmisljao. Ali mi se cini da to ne garantuje nista, jer proizvodjaci kucista kao da se trude, koliko god kuciste bilo visoko, da mesto za montazu maticne ploce 'gurnu' sto vise ka vrhu. I nigde ne pisu jasno koliko je clearance. Mislim da je Phanteks detaljan po tom pitanju. I mozda jos neki brand.
Sama visina tog FSP U500 (a i FSP U66) je 568mm sto je cak vise nego kod Asus PA602. A kod Asusa se vidi na nekom od YT prazan prostor izmedju vrha maticne i radijatora na Arctic LFIII 360 Pro, tako da, ako bi se koristila logika, trebalo bi da je situacija slicna i kod ova dva FSP kucista. Ali... treba to u praksi da se potvrdi.

@MegaSkot Informaciju za zalamanje sam nasao na YT na nekoliko klipova. Na jednom klipu za instalaciju LF III 420 Pro, jedan komentar je objasnio kako da se upakuje 420mm radijator a da se ne 'sece' limarija. Ali i dalje, nebitno da li je 360 ili 420 radijator u pitanju, u svlim video klipovima navode da ukoliko zelis da perforirani mesh poklopac 'upadne' u leziste, moras da zalomis 3 plasticna 'vrha' koji ne mogu da upadnu u 'zljebove'.
Mozes li da pojasnis kako si ti vratio mesh poklopac nakon isntalacije radijatora, a da nista nisi zalamao?

@mickeyrs Da, FSP U660 bi mi verovatno vise odgovarao. NIje mi jasna odluka da oba kucista (U500 i U660) budu istih dimenzija.
I meni 'generalno' smeta ta strafta u sred mesh panela ali... podneo bih to nekako, ako se mora, samo da nije kaljeno staklo.
Zanima me koliko bi za sam protok vazduha smetalo sto taj mesh uopste postoji na obe stranice kucista, u situaciji kada tu nisu montirani side-ventovi.
Slike sa prikljucima na nogici su od kucista sa cebita, u prodaju ce biti samo model sa prikljucima na front panelu
U660 stize tek u maju u Evropu

btw. 'nekako' me te stranice podsecaju na TermalTake AX700, samo sto je strafta po sred mesh panela horizontalna a ne vertikalna.

@[USER=3659]MegaSkot
Informaciju za zalamanje sam nasao na YT na nekoliko klipova. Na jednom klipu za instalaciju LF III 420 Pro, jedan komentar je objasnio kako da se upakuje 420mm radijator a da se ne 'sece' limarija. Ali i dalje, nebitno da li je 360 ili 420 radijator u pitanju, u svlim video klipovima navode da ukoliko zelis da perforirani mesh poklopac 'upadne' u leziste, moras da zalomis 3 plasticna 'vrha' koji ne mogu da upadnu u 'zljebove'.
Mozes li da pojasnis kako si ti vratio mesh poklopac nakon isntalacije radijatora, a da nista nisi zalamao?
Izvadis nosac radijatora, montiras radijator i vratis u kuciste, zatim mesh. Ne znam zaista sta su lomili. Za 420 radijator mora da se odradi nesto u delu gde ide antena za WiFi ali taj radijator je ionako overkill, nepotrebno. Kupio sam kuciste cim je izasao i platio 280e. Tesko da bih lomio nesto na njemu, kad je ionako ogroman. Ne cude me likovi kojima mozak ne radi ali su brzi da snime video klip.

Ufff, ovaj AX700 je tek glomazan... ne znam, ja se nekako odvikoh od tih ogromnih kućišta... Prvi Stacker pre 20 godina mi je bio jedini toliki izlet, vremenom sam smanjivao na Ravena, pa na micro-atx varijante i sad mi je sasvim ok mini-itx kućište.
Na stranu što su nas sa ovim custom mini kućištima i razmazili po pitanju vizuelnog pa su mi ovi plavi generički USB portovi na TT tako no-no za 2026. godinu...
Štrafta na mesh panelu je tu verovatno i zbog čvrstine, to su ipak table od po pola metra sa pola metra (i veće), pa se potencijalno lako da iskriviti/ulubiti toliki mesh kada bi bio urađen celom stranicom.
A opet... ovaj na TT je sa prevelikim rupama za moj ukus... ma celo kućište je preveliko. Cena manje više, nikad nisu ni bila nešto jeftina tolika kućišta, ali sam ćeš već sračunati šta ti najviše odgovara po pitanju količine muzike koja prati uloženo.

Inače bi se baš dobar custom loop mogao spakovati u ovog TT-a... gore 4x140, napred 3x140... diskova tovar i tako...

Nazad
Vrh Dno