Šta je novo?

Banka Poštanska Štedionica (bivša MTS Banka) (2024 / 2025 / 2026)

Na pogrešnom si mestu. Nema te opcije kada gledaš transakciju iz spiska/izvoda promena po računu. Moraš da pristupiš preko spiska/izvoda plaćanja, što je opcija Plaćanja, pa Pregled transfera (mada se zove Lista transfera kada se uđe u to, hahah), pa Izvršeni ili Svi.

Zanimljivo da je i dalje moguće plaćanje DinaCard Discover karticom. Možda su tolerantni zbog toga što ne kupujem gorivo. A nisam se ni žalio NBS-u što na kartici piše da važi još 4-5 godina, dok me banka preko e-maila obaveštava da kartica važi do 31.1.2026 a već u sledećem da važi do 1.1.2026. Pošto sam koristio karticu i tokom januara, otišao do poslovnice par dana pre 31.1., a tamo renoviranje u toku, u sred radne nedelje (i radnog vremena). Tako da s obzirom da kartica provereno i dalje funkcioniše, šta reći, osim, srećno svima koji uspeju da eskiviraju UnionPay i zadrže stari dobri Discover. Biće vremena da se uzme još nešto na rate bez kamate, bar do kineske Nove godine.

Sa ovom union pay ne moze na rate?

Trebalo bi da može u domaćem prometu to je i dalje dina.
Moze ako primas platu ili penziju i ako si prijavljen na neodređeno. Limit je u visini 3 poslednja licna dohotka. Dobra stvar. Nema nikakve rezervacije sredstava i otplata pocinje posle 30 dana i bez bilo kakvih naknada po rati.

Naravno, super je stvar ali sam pomislio da ova nova nema mogućnosti na rate samo stara dina discover.

Ta podela na rate radi samo na odredjenim prodajnim mestima ili bilo gde? Nisam nikad to koristio, ali mi je u secanju ostalo da je bio spisak nekih prodavnica gde je to podrzano, ako me secanje ne vara?
Takodje, da li se to placanje na rate automatski aktivira ili je potrebno nesto uraditi tokom placanja?

Дина платна картица https://share.google/FTnMrKNgQn8q8maih

Da bi aktivirao skini sa sajta onu potvrdu o zaposlenju i visini plate. Neka ti to popuni knjigovodja. Ne treba administrativna zabrana kao za kreditnu karticu. E sada ne znam da li ce ti odmah aktivirati ili ces cekati 3 meseca za ceo limit,prosek 3 meseca.

Ovo vazi za racun plus. E sada ne znam na kom si ti racunu. Ako je racun za prijem zarade ranije su davali neku potvrdu da ti popuni firma i da im vratis i onda ti dodele taj limit. Tako je bilo u mom slucaju pre par godina.

Jel sada mesečno održavanje za račun plus 340 dinara? Vidim da mi u izvodima ne stoji ono naplata mesečnog održavanja već napaćene provizije - 340 dinara, ne znam šta im je to.

Meni se to svojevremeno, sredinom 2024, automatski aktiviralo nakon tri meseca. Tad još nisu izdavali UnionPay, pa je bila obična Dina, ali ima smisla da i dalje tako rade.
Jos dok sam bio stari 360 racun sa Dina Discover karticom su trazili da im na mail posaljem tu potvrdu i mesecima sam se sa njima natezao da mi aktiviraju opciju na rate i nista. Digao ruke.Tek posle prelaska na 200 racun i promenom kartice na Dina UP omogucili su mi placanje na rate. Nisam ni znao,slucajno vidim u mob aplikaciji da su mi dodelili limit.

Meni su samo aktivirali dinu na rate. Niti sam im nešto dostavljao, niti su me zvali. Koliko vidim prate proseek zadnje tri plate, ili kako već to menjaju. Sada mi je veći limit nego što je bio.

Uslov je prijava kod poslodavca na neodredjeno. Bez te potvrde ne znaju da li je neko prijavljen na odredjeno ili neodredjeno pa za aktivaciju na rate i traze tu potvrdu.

Prilozi

• Screenshot_20260205-142246.Moto App Launcher.png
    Screenshot_20260205-142246.Moto App Launcher.png
    138.4 KB · Pregleda: 12
Tek posle prelaska na 200 racun i promenom kartice na Dina UP omogucili su mi placanje na rate. Nisam ni znao,slucajno vidim u mob aplikaciji da su mi dodelili limit.
Pa zapravo se i po tvom iskustvu čini da su ti automatski aktivirali. Teško da su ti tek sad uzeli u obzir staru potvrdu.

Uslov je prijava kod poslodavca na neodredjeno. Bez te potvrde ne znaju da li je neko prijavljen na odredjeno ili neodredjeno pa za aktivaciju na rate i traze tu potvrdu.
Znam šta piše, ali eto, izgleda da ipak nije uvek neophodno dostaviti potvrdu nego umeju nekad i sami da zaključe.

Kod mene ocito nisu zakljucili pa nisam mogao da placam na rate ni posle dostavljene potvrde koju su oni trazili.😂 Nesto se desilo sa prelaskom 360 na 200 racun i sa Dine Discover na Dinu Up a to mislim da ni oni ne znaju.

Аутоматски активирају Дину на рате када прођу 3 узаступне месечне плате (никаква потврда им више не треба и небитно је јеси ли одређено/неодређено) а износ одобрења висине рате је на основу свака задња три просека месечних примања 😊

Аутоматски активирају Дину на рате када прођу 3 узаступне месечне плате (никаква потврда им више не треба и небитно је јеси ли одређено/неодређено) а износ одобрења висине рате је на основу свака задња три просека месечних примања 😊
Ocito jedno pisu a drugo rade. Na sajtu im stoji da je uslov prijava kod poslodavca na neodredjeno. Videli ste sta sam okacio.

Ocito jedno pisu a drugo rade. Na sajtu im stoji da je uslov prijava kod poslodavca na neodredjeno. Videli ste sta sam okacio.
Да, јесте, тако пише али је овако у пракси. Такође аутоматски се гаси Дина на рате када нема више уплате зараде 😊

Obrazac je tipski poštin nalik penzionom čeku. Ono što hoće da ti precizira jeste da ako koristiš nalog za uplatu, biće naplaćena provizija.

Ako uplaćuješ sebi na račun koji imaš u poštanskoj štedionici, nema provizije.

Nazad
Vrh Dno