Šta je novo?

Odvlaživači vazduha iskustva

• Začetnik teme Začetnik teme a c a
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Stize recenzija 😀 Sacekao sam par dana cisto da vidim rezultate da ne bih ovde pisao svasta...
Nema sta, ja sam prezadovoljan kupovinom. Odradjuje posao odlicno i nemam ni jednu zamerku. Kod mene je najveci problem bila vlaga koja je izlazila iz kupatila i preko malog hodnika ulazila u sobe gde se hvatala budj u coskovima iza namestaja. Imam par fotki kako je izgledao hodnik pored kupatila u starom delu kuce pre i posle odvlazivaca kao i kakav vazduh izlazi iz njega. Nism bas nesto strucan za neke detalje ali ovo je sto znam. Kad je pusten u rad za 24h je sakupio nesto preko 4 litre tecnosti, ventilator ima dve brzine i nije bas prijatno nocu kad je u sobi gde spavam (zeni nije smetalo ali meni jeste) izmerena buka pored uredjaja je oko 50db, kompresor se skoro i ne cuje vec samo zvuk koji pravi ventilator. Posle par dana sam se vec navikao pa sad mi je prihvatljivo. Oko dva stepena bude topliji vazduh koji izbacuje od onog koji je u sobi. Sve u svemu meni je resilo problem kondenzacije na prozorima a sad cekam da vidim da li ce opet da se stvori budj ili ne jer sam pre kupovine uredjaja sve detaljno ocistio. Evo slika a ako ima nekih pitanja tu sam pa cu napisati koliko znam:
Hvala puno!

Da li neko ima ovaj model,beko bdp016 , i kakav je? treba mi za kupatilo, 16m2 najvise. Sada je na akciji oko 16k, do te cene bi uze neki. Hvala

jeste za 1000 din 🙂 nisam video, Hvala 😀 edit : sad videH, proizvod nije moguce kupiti 🙁

Ponovo dostupan Zaomi, narucio sam jedan pa cemo da vidimo da li ce stici.

Pitanje za vlasnike Xiaomi Odvlazivaca - da li ste dobili malo crevce za odvod uz uredjaj? Kod mene u pakovanju ga nema...

Kod mene je bilo. Pregledaj ponovo, ovo je sa YT screenshot, bude ovako u ovom stiroporu, ako si ga otvorio sa druge strane, onda je taj stiropor donji i odozdo je zakačeno.

Prilozi

• IMG_20260130_191401.jpg
    IMG_20260130_191401.jpg
    84.2 KB · Pregleda: 64
Isto sam tako, samo sto sam slučajno okrenuo i taj stiropor 👍

e to mene zanima. da li neko koristi prečišćavač vazduha i odvlaživač, tipa 2 u 1. Da li postoji na našem tržištu takav proizvod i kako rade?
Ja imam Trotec TTK 70 HEPA.
Bilo šta kombinovano bih izbegavao, jer onda nijedno ni drugo ne radi valjano.
I ja sam skeptičan prema univerzalcima, ali nisam vidio nikakvu prednost na Hisense odvlaživaču (isključivo), koji je nešto jeftiniji, sem smart funkcija, a koje meni ne znače. Trotec-ov model koji nije prečistač (TTK 75) čini mi se da i nije nešto bolji od ovog 2 u 1, možda da u nekoj verziji ima veći rezervoar. Ugl ja sam zadovoljan ovim, kupi vodu stvarno. Ima lampicu koja pokazuje vlažnost vazduha, a što se tiče prečišćavanja vazduha, tu je glup uređaj. Mislim prečistiće ti vazduh, ali nema senzora ili indikatora za čistoću vazduha, tako da u toj oblasti zaboravi na automatiku.

Poslednja izmena:
Zdravo svima. Treba mi pomoc u odabiru odvlazivaca vazduha.
U pitanju je kuhinja od nekih 20m2 koja se ne greje zimi i samim tim dolazi do pojave budji po zidovima.
Koristila bih odvlazivac samo u toj sobi tako da mi nivo buke uopste nije bitan faktor, kao ni cena (ali da ipak ne ide preko 30,000rsd).
Ako imate neke predloge molim vas saljite, moze i u vidu linka da bih sto lakse nasla model.
Hvala unapred!

Ja sam uzeo pre 5 dana beko bp016 i prezadovoljan sam za ova 5 dana je izvuko 5 rezervoara. koristim ga u 20m2.

Zdravo svima. Treba mi pomoc u odabiru odvlazivaca vazduha.
U pitanju je kuhinja od nekih 20m2 koja se ne greje zimi i samim tim dolazi do pojave budji po zidovima.
Koristila bih odvlazivac samo u toj sobi tako da mi nivo buke uopste nije bitan faktor, kao ni cena (ali da ipak ne ide preko 30,000rsd).
Ako imate neke predloge molim vas saljite, moze i u vidu linka da bih sto lakse nasla model.
Hvala unapred!
Vec aktivno koristim pet meseci Hisense D20HW, setam ga sobama od 16m2 i 33m2 i zaista radi bez greske.

Evo ja sam pre par dana uzeo Beko BDP020. Čuje se kao frižider na automatsko modu, kad je na max brzini naravno da je glasan. Imam problema sa vlagom u kupatilu generalno, ali i u stanu (46 kvadrata). Zgrada iz '70.-ih, nema izolacije. Nismo imali većih problema do sad, ali od ove sezone smo na gasnom grejanju, koje je jače, imamo pvc stolariju I vlaga je ove godine postala normalna pojava na podu u kupatilu i kuhinji. Mašina je izvukla za nepunih 48h oko 16l vode. Preko dana je non stop u kupatilu, a noću ga stavim u hodnik. Za sad sam zadovoljan kako radi. Ja sam moj pazario u E-planeti, jer za divno čudo, nema ga nigde na stanju! Platio sam ga 28.000 dinara i namenjen je prostorima do 40 kvadrata. Ja sam tražio uređaj da nije bučan mnogo i da ima rezervoar koji može da izgura noć (4,2l). I za divno čudo senzor vlažnosti je prilično tačan u proceni. To je moje iskustvo za sad sa ovim modelom.

Prilozi

• IMG_20260222_114000.jpg
    IMG_20260222_114000.jpg
    85.8 KB · Pregleda: 35
  • IMG_20260222_113933.jpg
    IMG_20260222_113933.jpg
    100.7 KB · Pregleda: 34
  • IMG_20260222_113923.jpg
    IMG_20260222_113923.jpg
    135.3 KB · Pregleda: 35
  • IMG_20260222_064829.jpg
    IMG_20260222_064829.jpg