Šta je novo?

Odvlaživači vazduha iskustva

• Začetnik teme Začetnik teme a c a
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
TopLift Dehumidifier: The World’s First Top-Lift Water Collection System

Addressing one of the most persistent pain points in home comfort, Hisense introduces the world’s first dehumidifier with a top-lift water collection system featuring a 18-pint (10-liter) top-mounted water cartridge that eliminates the need for bending, lifting, and prevents spills. A patented internal pump moves water upward into the removable top container, delivering 38% more capacity than traditional models while dramatically improving accessibility.

The unit also offers ConnectLife and Matter-certified smart connectivity and ultra-quiet 45dB operation, enabling effortless placement in living rooms, bedrooms, and offices with real-time alerts and remote control.

Ja porucih pre par dana Beko bdpm020 pa videcu kakav je. Na papiru izgleda sve ok 20l max na 24h ali bas ima malo podataka o njemu jer ima i bdp020 (bez M u oznaci) koji je dosta skuplji a po specifikacijama radi isti posao kao ovaj. Ni jedna jedina recenzija cak ni slika kako izgleda, vec se samo vrti ona jedna iz prodavnice a i tu mnogi prodavci pomesaju slike ta dva modela pa vise ni sam ne znam koji je koji 😀 Kad stigne posle praznika javljam rezultate jer vec dve zime se stvara budj u coskovima kuce kao i iza kreveta, nadam se da ce pomoci...
Mislim da je taj drugi i preciscivac vazduha...

Ovo je to o cemu pricam... Oba su odvlazivaci...

Prilozi

• Screenshot_20260105_203220_Google.jpg
    Screenshot_20260105_203220_Google.jpg
    61.9 KB · Pregleda: 95
  • Screenshot_20260105_124257_Chrome.jpg
    Screenshot_20260105_124257_Chrome.jpg
    29.9 KB · Pregleda: 97
e to mene zanima. da li neko koristi prečišćavač vazduha i odvlaživač, tipa 2 u 1. Da li postoji na našem tržištu takav proizvod i kako rade?

e to mene zanima. da li neko koristi prečišćavač vazduha i odvlaživač, tipa 2 u 1. Da li postoji na našem tržištu takav proizvod i kako rade?
Ima neki Boš. Vidi u hladnoj prodavnici. Ja bih zaobišao ovakvu kombinaciju.

Na temu samih odvlazivaca da li je neko pomenuo da su klime (ko ih ima) najbolje resenje? "Vec ih imamo", efikasnije, i nema praznjenja tanka niti zauzimanja dodatnog prostora.

Klima hladi vazduh prilikom odvlazivanja pa zimi i kad je hladnije ta opcija nema svrhu...

Poslednja izmena:
Comfee je mislim isto podbrend Midee, radi odlicno kod kumova pa je mozda povoljniji sa cenom, nagadjam nisam istrazivao.

Шта човек да ти каже осим да пренесеш утиске кад пробаш.

Na temu samih odvlazivaca da li je neko pomenuo da su klime (ko ih ima) najbolje resenje? "Vec ih imamo", efikasnije, i nema praznjenja tanka niti zauzimanja dodatnog prostora.
Dosta ljudi ima i odvlaživač i klimu. Niti je klima uvek dovoljna da zameni odvlaživač u potpunosti, niti se očekuje da odvlaživač greje kao klima. Naravno ovde pričam o ljudima koji imaju potrebu za odvlaživačem. Ako ti je vlažnost u prostoru uvek ok, ova tema nije za tebe.

I odvlazivac hladi pa greje ali mnogo manje efikasno od klime.
Ako uključiš klimu na odvlaživanje po ovom vremenu, ne gine ti smrzavanje u kući, a i mokar zid i/ili pod kod klime, usled zaleđivanja creva za odvod kondenzata. Potpuno nepraktična ideja. Sem ako cilj nije da to preporučiš neprijatelju, da ga zaj...eš

Da budem iskren Dry ciklus nisam koristio zimi ali hladjenje jesam jako cesto (jer mi stan ima provodne cevi za grejanje i prevruce je i sa zatvorenim radijatorima)

Ali u centru BG nije islo ovako ledeno tada, slazem se.

Tako da verujem da ste u pravu 😉

Da budem iskren Dry ciklus nisam koristio zimi ali hladjenje jesam jako cesto (jer mi stan ima provodne cevi za grejanje i prevruce je i sa zatvorenim radijatorima)

Ali u centru BG nije islo ovako ledeno tada, slazem se.
A kolika je vlaga u vazduhu (u stanu) kad ti treba Dry mod u sred zime? Klima svakako ima veću moć odvlaživanja nego li oni manji aparatići, jer ima veći hardver (komresor, izmenjivače, itd). Japanska 12-ca može 1.8L/h vode da izdvoji iz vazduha. Naravno ovo je za ambijentalnu temperaturu od 30°C. Na manjoj temperaturi manja je i apsolutna količina vode u vazduhu, pa se i manje kondenzuje na izmenjivaču unutrašnje jedinice

A kolika je vlaga u vazduhu (u stanu) kad ti treba Dry mod u sred zime? Klima svakako ima veću moć odvlaživanja nego li oni manji aparatići, jer ima veći hardver (komresor, izmenjivače, itd). Japanska 12-ca može 1.8L/h vode da izdvoji iz vazduha. Naravno ovo je za ambijentalnu temperaturu od 30°C. Na manjoj temperaturi manja je i apsolutna količina vode u vazduhu, pa se i manje kondenzuje na izmenjivaču unutrašnje jedinice
Ne bih znao tacno - nije uopste kao kod porodica i sl. a i Hladjenje je izbacivalo pomalo vode.

A posuda za vodu 6.5l cena i više nego koretkna za Kapacitet odvlaživanja: 20l/24h
kakav je u praski ne znam.
evo i sa njihovog sajta

Moj brat je imao problem sa kondenzacijom i budjanjem u jednom cosku kuce, uzeo je onaj Lidlov odvlazivac, prezadovoljan je. Eto ako je neko razmisljao i to tome. 😀

Obrati pažnju da neki modeli Boš odvlaživača imaju i neki od filtera (HEPA, aktivni ugalj...) i da se ti filteri menjaju. Zato se raspitaj za cenu filtera da se posle ne bi neprijatno iznenadio (inače je Boš poznat po suludim cenama dodatne opreme, zamenskih i rezervnih delova). Naravno, postoje i aftermarket rešenja, ali dostupnost može biti problem.

Po kapacitetu odlvaživanja je kao i moj Gorenje sa kojim sam zadovoljan, ali opet ne znam tačne specifikacije ovog modela.
Inače, verovatno znaš da ovo nema veze sa Bošom, već da je u pitanju rebrend Kinez.

Opcija za kupovinu danas su mi Bosch Dry 4000 ili Stadler Form Theo, oba su mi slicna sa specifikacijama, ali je pitanje kakvi su u praksi. Izgleda se vecina ostalih brendova rasprodala jos na pocetku sezone, ovo trenutno je bas mrsav izbor na trzistu.

Ja porucih pre par dana Beko bdpm020 pa videcu kakav je. Na papiru izgleda sve ok 20l max na 24h ali bas ima malo podataka o njemu jer ima i bdp020 (bez M u oznaci) koji je dosta skuplji a po specifikacijama radi isti posao kao ovaj. Ni jedna jedina recenzija cak ni slika kako izgleda, vec se samo vrti ona jedna iz prodavnice a i tu mnogi prodavci pomesaju slike ta dva modela pa vise ni sam ne znam koji je koji 😀 Kad stigne posle praznika javljam rezultate jer vec dve zime se stvara budj u coskovima kuce kao i iza kreveta, nadam se da ce pomoci..
Da li nam mozes preneti iskustva sa ovim odvlazivacem,bas njega merkam da kupim ovih dana?

Opcija za kupovinu danas su mi Bosch Dry 4000 ili Stadler Form Theo, oba su mi slicna sa specifikacijama, ali je pitanje kakvi su u praksi. Izgleda se vecina ostalih brendova rasprodala jos na pocetku sezone, ovo trenutno je bas mrsav izbor na trzistu.
Pa nema nekog izbora. Ili su Hajsens ili Midea i njeni derivati.

Najvise bih voleo Zaomija, pretpostavljam da ima kontrolu preko Mi Home, ali nema jedan jedini nigde da se nadje.

Hvala, videh vec, ali tu mi je upitna garancija, obzirom da se uvozi nezvanicnim kanalima.

Stize recenzija 😀 Sacekao sam par dana cisto da vidim rezultate da ne bih ovde pisao svasta...
Nema sta, ja sam prezadovoljan kupovinom. Odradjuje posao odlicno i nemam ni jednu zamerku. Kod mene je najveci problem bila vlaga koja je izlazila iz kupatila i preko malog hodnika ulazila u sobe gde se hvatala budj u coskovima iza namestaja. Imam par fotki kako je izgledao hodnik pored kupatila u starom delu kuce pre i posle odvlazivaca kao i kakav vazduh izlazi iz njega. Nism bas nesto strucan za neke detalje ali ovo je sto znam. Kad je pusten u rad za 24h je sakupio nesto preko 4 litre tecnosti, ventilator ima dve brzine i nije bas prijatno nocu kad je u sobi gde spavam (zeni nije smetalo ali meni jeste) izmerena buka pored uredjaja je oko 50db, kompresor se skoro i ne cuje vec samo zvuk koji pravi ventilator. Posle par dana sam se vec navikao pa sad mi je prihvatljivo. Oko dva stepena bude topliji vazduh koji izbacuje od onog koji je u sobi. Sve u svemu meni je resilo problem kondenzacije na prozorima a sad cekam da vidim da li ce opet da se stvori budj ili ne jer sam pre kupovine uredjaja sve detaljno ocistio. Evo slika a ako ima nekih pitanja tu sam pa cu napisati koliko znam:

Prilozi

• 20260115_173231.jpg
    20260115_173231.jpg
    132.1 KB · Pregleda: 81
  • 20260114_190630.jpg
    20260114_190630.jpg
    122.1 KB · Pregleda: 83
  • 20260113_094642.jpg
    20260113_094642.jpg
    235.3 KB · Pregleda: 82
  • 20260113_094411.jpg
    20260113_094411.jpg