Šta je novo?

Odvlaživači vazduha iskustva

• Začetnik teme Začetnik teme a c a
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam uzeo fox,i dolazi malo crevce uz njega, da mozes verovatno u kofu da sprovedes. Pretpostavljam da skoro svaki ima tako.

Pozdrav, treba mi odvlazivac za suturen gde se suši veš često. Uzeo bih BOSCH DRY 1000 ili 2000, vaša preporuka? Možda neki drugi.
Za ovaj BOSCH piše da može da se sprovede kondenz van direktno u neku bocu tako dam bi mo to odgovaralo da ne moram da praznim svaki dan.
Gledaj neki što može 20+ litara dnevno da izbaci

Da,ja sam za vlagu uzeo Airthings i dosta lepo pokazuje trend u aplikaciji.

Vidiš valjda i sam da ova Midea ima skoro duplo veći kapacitet odvlaživanja. I ko zna koji kinez proizvodi Boš, jer se Boš ne bavi proizvodnjom ovakvih uređaja.

Taj Midea odvlazivac kod mene ne prelazi 200w dok radi, neko je pisao da trosi oko 250w, uglavnom ne moze biti razlika od 0.5kW nikako...🙂

Ja od skoro imam Hisense d20hw, prema pametnoj uticnici trosi do najvise 250w. To je verovatno isto i kod Midee.
Generalno radi svoj posao ali neka automatizacija bez dodatnih komponenti tesko da ce da se napravi. U principu palis kad ti treba.

Ja od skoro imam Hisense d20hw, prema pametnoj uticnici trosi do najvise 250w. To je verovatno isto i kod Midee.
Generalno radi svoj posao ali neka automatizacija bez dodatnih komponenti tesko da ce da se napravi. U principu palis kad ti treba.
Ima opcija jedino da održava procenat vlage koji se zada... Ali ventilator radi stalno...

Samo što troši više nego duplo struju 🙂 skoro pa pola kilovata
Pa ako hoćeš da sprava radi ono što treba da radi, moraš biti spreman na nešto veću potrošnju. Moj je malo slabijeg kapaciteta (16 l) i troši ispod 300 W. Svakako ne radi kompresor neprekidno satima, već pravi povremeno pauze, pa je prosečna potrošnja blizu 200 W

Jači kompresor jača i potrošnja, ovaj BOSCH DRY 2000 (kapacitet 12L) troši oko 178W

Ima opcija jedino da održava procenat vlage koji se zada... Ali ventilator radi stalno...
Na koji uredjaj mislis, Hisense ili Midea?.
Ja na hisense nisam to uspeo da podesim. Ima Auto mod gde je fiksno vlaga na 50 ali ventilator ne radi stalno nego nesto malo posto se kompresor iskljuci i onda se iskljuci i ventilator. Na Rucnom rezimu isto tako samo sto mozes da menjas procenat vlaznosti.
Bilo bi to sve super samo kada nebi bilo onih problema o kojima sam vec pisao a to je blizina senzora vlaznom okruzenju u kucistu uredjaja. Sada ta varijanta da ostane ventilator da radi duze vreme bi bila super zato sto bi ventilator osusio isparivac i umanjio vlagu oko senzora pa se uredjaj nebi svaki cas palio, gasio.

Pozdrav,ima li ko Beko bdp010? Danas sam kupio,u koji god mod ga stavim,ista je potrosnja struje,oko 160w,a pise da je snaga 260.na prospektu. Kako god ga podesim,zvuk ne menja,dal je to ok? I nekako mi "kilavo" radi

Što bi rekli nominalna snaga...
Sa 160 W od čega malo ode i na ventilator, kapacitet istog ne može da bude veliki
Po specifikaciji oko 10 l na dan je max odvlaživanje što je realno malo

Beko Ima 30 g R290.
Moj gorenje by midea ima 70g R290 i nominalnu snagu od 420 W.
Dakle, ovaj Beko je za neku malu sobu

Što bi rekli nominalna snaga...
Sa 160 W od čega malo ode i na ventilator, kapacitet istog ne može da bude veliki
Po specifikaciji oko 10 l na dan je max odvlaživanje što je realno malo

Beko Ima 30 g R290.
Moj gorenje by midea ima 70g R290 i nominalnu snagu od 420 W.
Dakle, ovaj Beko je za neku malu sobu
Hvala na odg. Po papirima mi delovao ok. Mada izvlaci vlagu,al ispod 55% nece..od 19h do 5h,0,5l pre toga je vlaga bila.oko 58%

Svi odvlazivaci ti mere relativnu a ne apsolutnu vlažnost, drugim recima, ako nemaš mnogo vlage onda nema šta ni da izvuče.

Midea odvlaživač menja potrošnju u zavisnosti od temperature i krece se od 170 do 250W a pri paljenju kompresora u momentu povuče do 450W. Što je veća temp veća je potrošnja ali zato neuporedivo bolje izvlači vlagu.

Pozdrav,ima li ko Beko bdp010? Danas sam kupio,u koji god mod ga stavim,ista je potrosnja struje,oko 160w,a pise da je snaga 260.na prospektu. Kako god ga podesim,zvuk ne menja,dal je to ok? I nekako mi "kilavo" radi
Sto ne uze bdp016? Ja sam izeo taj preko ananasa za 11000 kad je bio na akciji. Trosi oko 270w, a pise 350w, tako nesto. Zakacio sam ga na kinesku smart uticnicu i radi od 9 ujutru do 9 uvece na zadatih 50% u nekih 18m2 i za mesec dana potrosi 40kw sto je prilicno puno pa sam sada promenio na 55%. Imam i xioami lite koji je tisi, ali mislim da je i malo slabiji i max mu je 40%, dok je kod beka 30%. Sa bekom sam mogao da spustim ispod 40% u 60m2 kada sam ga testirao.

Sto ne uze bdp016? Ja sam izeo taj preko ananasa za 11000 kad je bio na akciji. Trosi oko 270w, a pise 350w, tako nesto. Zakacio sam ga na kinesku smart uticnicu i radi od 9 ujutru do 9 uvece na zadatih 50% u nekih 18m2 i za mesec dana potrosi 40kw sto je prilicno puno pa sam sada promenio na 55%. Imam i xioami lite koji je tisi, ali mislim da je i malo slabiji i max mu je 40%, dok je kod beka 30%. Sa bekom sam mogao da spustim ispod 40% u 60m2 kada sam ga testirao.
Ako radi 12h po 270w, svakodnevno 30 dana, uopste se ne slaze matematika na tih 40kw. Trebalo bi da ti potrosnja bude oko 90kw na mesecnom nivou
Budi srecan ako je 40kw, to je top 👌

Ako radi 12h po 270w, svakodnevno 30 dana, uopste se ne slaze matematika na tih 40kw. Trebalo bi da ti potrosnja bude oko 90kw na mesecnom nivou
Budi srecan ako je 40kw, to je top 👌
Ne slaze se matematika zato sto odvlazivac pali i gasi po potrebi, tj kada prebaci zadatu vlaznost. Pa za 18m2 i nije bas mala potrosnja. Dobro je sto podigne temperaturu za 1 stepen pa je u spavacoj sobi bez grejanja 19 stepeni sa ukljucenim odvlazivacem. Imam jos jedan odvlazivac xiaomi pa dve klime sa kojim grejem 90m2, jedna potrosi 300kw, druga 200kw za mesec pa bojler potrosi oko 150kw, susaru koristim sto manje, samo za peskire zimi, pa ostali aparati, sijalice i to izadje na oko 900-1000 kw pa gledam da ustedim gde god moze.

Prilozi

• Screenshot_20251226_111530_SmartLife.jpg
    Screenshot_20251226_111530_SmartLife.jpg
    31.3 KB · Pregleda: 14
Poslednja izmena:
Hladan zimski vazduh, normalno je. Odvlaživač je najpotrebniji na jesen i proleće.

Ja porucih pre par dana Beko bdpm020 pa videcu kakav je. Na papiru izgleda sve ok 20l max na 24h ali bas ima malo podataka o njemu jer ima i bdp020 (bez M u oznaci) koji je dosta skuplji a po specifikacijama radi isti posao kao ovaj. Ni jedna jedina recenzija cak ni slika kako izgleda, vec se samo vrti ona jedna iz prodavnice a i tu mnogi prodavci pomesaju slike ta dva modela pa vise ni sam ne znam koji je koji 😀 Kad stigne posle praznika javljam rezultate jer vec dve zime se stvara budj u coskovima kuce kao i iza kreveta, nadam se da ce pomoci...

Nazad
Vrh Dno