Šta je novo?

Banka Intesa

Meni isto nije leglo, ni za dobrodoslicu, ni za prenos zarade.
I u erste banci jos nije leglo.
Racuni otvoreni pre mesec dana.

• Like
Reagovanja: uji
Šaljite mailove, žalite se. Imaju dovoljan broj zaposlenih da zovu da se izvinjavaju. Fale im oni što rade.
Ono kad magnifica savetnik ode na bolovanje, pa u dve sedmice iz call centra 5 (pet) puta zovu da najave da će pozvati zamenik, da se dogovori sastanak za kredit.

A kad smo kod Intesa, jel još nekome nešto čudno na ovom screen shotu koji sam danas napravio? 🤔

Screenshot_20260126_132301_One UI Home.jpg

A onda na to, obaveštenje malo srpski, ošišana slova, malo engleski. I OS i aplikacija su na engleskom. Odakle im ispade ova "Promena na racunu", nemam pojma. Prebacio sam aplikaciju na srpski, da ne gledam više ovaj outcome 😬

Outcome ce da bude 10+ godina pranja para na sve gori rezultat u radu core sistema, jer i dalje neko ne razlikuje Inflow/Outflow u finansijama…

Juče kupujem neku sitnicu u Gigatronu, dajem Intesinu Visa karticu i rekoše mi da od prekjuče više nema popusta od 15% za kupovinu karticama Banka Intese - odnosno ima ali samo za određeni, manji broj proizvoda.
Čisto da znate ako neko planira tako da kupuje da računa na punu cenu.

Ja sam u petak uzeo nadzornu kameru na 6 rata i obračunali mi 5% popusta sa Intesinom Visom.

Kažu da važi samo za pojedine proizvode ali koji je kriterijum da proizvodi budu u kategoriji za te popuste nisam pitao. Isto tako nisam pitao ni šta im je značilo to "od juče" - da li je tada bio poslednji dan da je važilo ili prvi od kog ne važi jer mi iskreno nije bilo bitno.

Došlo je do promene u formulaciji oko asortimana. Krajem decembra (arhivirani izvor) pisalo je sledeće:
Izaberite potrebnu tehniku i belu tehniku najboljih brendova za vas i vaš dom iz celokupnog asortimana, platite robu u celosti i uštedite 15% na maloprodajne cene*.

Sada (izvor, Intesina stranica posvećena popustima), međutim, stoji restriktivnije:
Izaberite potrebnu tehniku iz asortimana malih kućnih i kuhinjskih aparata, perifernih uređaja za računare, slušalica, punjača za mobilne telefone i kablova, platite robu u celosti i uštedite 15% na maloprodajne cene*.

Možda je to problem, uzeo si nešto što se ne uklapa u navedeno?

Naravno, da napomenem i da je oduvek bio princip da ne važi za tzv. top artikle i one sa šok cenom. To je ova fusnota (zvezdica), mada to pretpostavljam da znaš.

Koliko vidim, Svet popusta je produžen do kraja ove godine, a tako je stajalo i za prošlu. Ono što se juče pojavilo u aplikaciji jesu neki personalizovani popusti (Galerija popusta) za koje se daje saglasnost za obradu podataka (radi obrade popusta, ne piše ništa da se odnosi i na marketing pa se nadam da neće slati promotivne sms poruke).

@rovello

Uzeo sam nosač za TV koji nije iz tog asortimana koji pominješ i za njega nije važio popust dok sam pre pet dana uzeo nosač za soundbar i obračunali su mi popust ali nisam to postavio zato što mislim da je neki problem već sam samo podelio informaciju kako bih i druge upoznao sa novinom.

Poslednja izmena:
Da li su u banci i/ili menjačnici u obavezi da prime i zamene ovu novčanicu - nebitno jel bez ili sa nekom provizijom!? Novčanici ne nedostaje nijedan deo samo je pocepana u dužini od nešto više od 1cm - tako sam je dobio u menjačnici zajedno sa drugim novčanicama. U istoj toj menjačnici su rekli da oni ne primaju takve novčanice a seka u BPŠ me je upućivala u NBS na zamenu! Ako su banke u obavezi svratiću u moju Intesu u suprotnom da se ne maltretiram bez veze...

Prilozi

• IMG_20260202_211542~01.jpg
    IMG_20260202_211542~01.jpg
    297.8 KB · Pregleda: 88
Nece ti to niko zameniti. Najbolje sto mozes da uradis je da ti neko u menjacnici da specijalnu traku za lepljenje novcanica i da uvalis posle nekome

sta je specijalna traka za lepljenje novcanica?

Nece ti to niko zameniti. Najbolje sto mozes da uradis je da ti neko u menjacnici da specijalnu traku za lepljenje novcanica i da uvalis posle nekome
Možda može objašnjenje i zašto neće jer nije otkinut deo, nije pocepana po hologramu, nije skroz ispisana ili obojena nečim...

Inače pitam za opciju bez uvaljivanja...

Imam na poslu OHO lepak pa ću njime da zalepim, valjda će da drži dok ne prođe aparat ali me je svejedno interesovalo da li su oni u pitanju i niko nije nadležan ili samo ne znaju šta je u njihovoj nadležnosti odnosno bezobrazni su sa tim "samo da te otkačimo". Menjačnica koja je ovo prodala a sada ne prima je posebna priča...

To je sasvim normalno. Ni kovanice ti neće ovde prihvatiti. Treba da vidiš kako gledaju dolare, a naročito evre po azijskim zemljama. Cele novčanice bez ikakvog najmanjeg reza samo malo starije često neće prihvatiti.

Dobro, dolari se i ovde rigorozno proveravaju dok mi u Kini uopšte nisu zagledali evre tamo gde sam platio sa njima tako da i to zavisi konkretno gde u Aziji.

Banke su u obavezi da menjaju takve novčanice, ali je @uji vec lepo napisao, dakle, zalepi i uplati na bankomatu 🙂
Nisu, banke su u obavezi da menjaju samo oštećene dinare. Kao što su ti i ostali rekli zalepi selotejpom i uplati na bankomatu. Ako to nije opcija sačekaj kad budeš išao negde preko gde je evro valuta tamo nećeš imati problema 😀

Na Intesa bankomatu meni su prolazile novcanice cak i bez lijepljenja (u dva navrata, slicna velicina ostecenja), ali zalijepljena bi 100% trebala proci. Najbitnije je da ne fali dio...

Na Intesa bankomatu meni su prolazile novcanice cak i bez lijepljenja (u dva navrata, slicna velicina ostecenja), ali zalijepljena bi 100% trebala proci. Najbitnije je da ne fali dio...
Meni je čak falio i deo na ćošku novčanice i uspeo sam da uplatim na bankomatu UniCredit banke.

Da li je neko od 01.01.2026 dobio 3k din dobrodoslice + 7k din za prenos plate + Ananas vaucer od 1k din ?
Racun otvoren: 08.01.2026 (aplicirano preko linka i racun otvoren u banci)
Prebacena plata: 10.01.2026

Meni nisu hteli u mts banci da prime niti zamene takvu novcanicu, a cini mi se i u drugim bankama i menjacnicama. Samo je jedan lik u nekoj menjacnici mi dao traku da zalepim, ali nije hteo da primi. Traka je vrlo tanka i providna, i uopste se ne primecuje. Na kraju sam tih 200e uvalio na nekom aerodromu, u shopu. I to je bila *******cija, ali ne zbog ostecenja.. ona na kasi gleda novcanicu, pa zovnu telefonom nekoga. Dodjose jos dvoje sa nekom knjigom/sveskom u kojoj su sve moguce izdate novcanice i krenuse da listaju. Mini kroz glavu krenulo da se mota da je mozda falsifikat, i da sam ga nadrljao, posto mi nista ne govore, kao sve ok, a nastavljaju da listaju. Ispostavilo se da je novcanica malo starija, izdata u ko zna kojoj zemlji, pa im je to bio problem. Na kraju uzese, ostecenje nisu ni primetili.

Nazad
Vrh Dno