Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Koliko im treba da prebace broj? Od jutros sam nedostupna na starom a nedostupna i na "novom" broju. Možda treba da se briše esim ili nešto? Neda mi da registrujem broj u globaltel-u što verovatno znači da još nije aktiviran.

Kada ti nestane signal na starom broju, trebalo bi da na Globaltel kartici bude već sve spremno, ali ti si eSIM uzela, pa ne znam da li se zbog toga nešto razlikuje, mada ne bi trebalo. Ja sam nekoliko brojeva u Globaltel prebacio, za sve je bilo isto, čim nestane signal na starom broju, ubacim Globaltel karticu i odmah je sve spremno, mada svi su bili fizički SIM. Ako si već bila skenirala QR kod i aktivirala Globaltel eSIM, možda restart telefona?

Neće restart probala sa 3x. Možda ću morati da deaktiviram pa ponovo aktiviram e-sim.

Kako si skenirala QR kod? Meni se sa jednim inostranim esimom skoro desilo da ako uzmem screenshot iz aplikacije ili copy/paste-ujem kod, nije htelo da registruje esim. Tek kada sam kamerom telefona skenirao QR kod, uspelo je da registruje esim.

Otvorila mail na tabletu i skenirala telefonom. Aktivirao mi se broj par minuta nakon što sam pisala na forumu. Znači dodelili su mi 200gb. Samo sam blokirala aplikaciju pa moram da sačekam koji dan sad da se odblokira slanje kodova. Ovo mi je opcija da delim internet po kući kad mi treba nešto brzo da skinem. Pošto mts nema kućni net na 5g.

Prilozi

• IMG_4890.jpeg
    IMG_4890.jpeg
    57.9 KB · Pregleda: 119
Šta se dešava sa prethodno akumuliranim gigabajtima, ako se dobije 6 meseci gratis 30 Gb + neograničeno min/sms kao kontraponuda za prenos broja. Da li oni ostaju?

Mislio sam na gigabajte prethodno stečene, ne one dobijene u okviru 6 meseci gratis promocije.
Преносе се и они и саобраћај у оквиру промоције за џ. У мом случају 200гб пре промоције + 12м гратис након…

Par puta ih kontaktirao u roku od 2 meseca, i dalje ne mogu da rese ove SMS-ove. Strasno

Da li je neko probao da ubaci Globaltel karticu u uredjaj ( telefon / mifi / usb 4g lte ) koji je zakljucan na MTS mrezu? Sve se nadam da bi trebalo da radi, posto Globaltel koristi MTS mrezu, al reko da pitam pre nego sto kupim ... Hvala za svaki info!

Jedno pitanje: Poslala sam im mail na support@globaltel. Blokirala mi je broj aplikacija odmah jer je kasnio kod i neće da mi dozvoli da se prijavim još od četvrtka. Hoće li oni meni tako mejlom nešto da reše ili ću morati da ih jurim? Chat gpt kaže da taj block traje par sati, a ako ne prestane više dana moram da ih kontaktiram.

Najbolje nazovi kontakt centar. Moraju da resetuju broj. I ja sam imao isti problem. Kad ti resetuju, prvo izvrši poziv ka bilo kom broju (ne mora taj neko da se javi) da bi se aktivirala kartica i tek onda kreni u aktivaciju aplikacije. Ako ne izvršiš poziv pre aktivacije, opet ti neće stići kod i opet će se blokirati aplikacija.

Kod putovanja treba obratiti pažnju na https://www.globaltel.rs/Spisak zemalja i operatora u romingu.pdf?v=4.0.0.

Mnoge zemlje nisu pokrivene, igrom slučaja čak 4 u koje sam boravio poslednje 2 godine (na A1), a u svim koje su pokrivene, roming je moguć samo sa jednim operaterom u svakoj zemlji. Dakle, u zemljama koje nisu pokrivene ne postoji nikakva mogućnost rominga, što znači da recimo ne možete plaćati karticom online sa 3D secure kodom koji stiže sms porukom, odnosno možete samo karticama banaka koje su do sad primenile mToken kod kroz aplikaciju umesto sms poruka.

Pre par sati podneo sam Zahtev za prelazak u Globaltel iz A1 mreže. Broj koji prenosim je izvorni Globaltel broj 0677 numeracije.
Na ovaj korak sam se odlučio jer se prenosom broja dobija 200 GB. Na Yettel pripejd broju imam 480 GB koje redovno produžavam, tako da bih ovih 200 GB aktivirao malo kasnije.
Na moje pitanje do kad imam fore da aktiviram ovih 200 GB, operater me je zamolio da sačekam, da proveri informaciju. Na kraju mi je rekao da bi se aktivirao ovaj 200 GB bonus, rok je godinu dana od prelaska u Globaltel mrežu. Ako je to istina, to bi mi baš odgovaralo.

Meni su, isto nakon provere, rekli da je 90 dana rok za aktivaciju 200 GB.

Zato pošalji mejlom pitanje i sačuvaj odgovor.

Najbolje nazovi kontakt centar. Moraju da resetuju broj. I ja sam imao isti problem. Kad ti resetuju, prvo izvrši poziv ka bilo kom broju (ne mora taj neko da se javi) da bi se aktivirala kartica i tek onda kreni u aktivaciju aplikacije. Ako ne izvršiš poziv pre aktivacije, opet ti neće stići kod i opet će se blokirati aplikacija.
E hvala na pomoći. Javili su mi mailom. Pozvala sam prvo nekog i aktivirala bez problema.

Ja sad ne znam o kakvom aktiviraju 200gb se radi. Meni bi to trebalo da je aktivirano ako je to ovo na slici. Znači ja za 24 dana aktiviram neki dodatak koji sadrži net u sebi i meni se sav ovaj net sabira i prenosi? Al cu da skupljam kao krtica 😂

Prilozi

• IMG_4919.jpeg
    IMG_4919.jpeg
    133 KB · Pregleda: 60
Znači ja za 24 dana aktiviram neki dodatak koji sadrži net u sebi i meni se sav ovaj net sabira i prenosi?

Da, samo pazi da ga aktiviraš pre isteka tekućeg ili da uključiš automatsku obnovu. Ako ti sadašnji paket istekne, a nisi obnovila nijedan koji u sebi sadrži internet, onda ti se sav internet briše.

Nazad
Vrh Dno