Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Suprugu su odbili u A1 mrezi, u poslovnici gde je htela da preda zahtev za prenos. Pisao sam Ratelu, cekam odgovor.
Probacu i u MTS-u, poenta mi je samo da trigerujem da neko iz Yettela ponovo pozove a onda cu videti tacno na cemu smo i, nadam se, resiti problem.
Cekaj , supruga otisla u A1 da prenese broj i oni joj rekli da ne moze? Oni treba da prihvate prenos, a Yettel da odbije u tvom slucaju bez razloga. To treba da isteras do kraja,bila je supruga zadnje dve godine pod UO , vise od 60 dana , tu je kraj svake price.
Nikako ne odustaj , jos ima stavka gde pise da operateri nikako ne smeju da otezavaju lorisnicima prelazak u drugu mrezu i oni opet idu djonom.

Tako je. Otisla u poslovnicu, devojka koja radi tamo uzela lk, krenula da popunjava sta treba da se popuni i kad je saznala da je broj prebacen na prepaid pre nekoliko dana a odmah nakon isteka ugovorne obaveze, vratila joj lk i rekla da dodje za 2,3 meseca.
Napisao sam par postova iznad da mi na osnovu suprugine price deluje da su je odbili mozda i zbog toga sto su skapirali sta se desava. Svakako cu pokusati opet.

Tako je. Otisla u poslovnicu, devojka koja radi tamo uzela lk, krenula da popunjava sta treba da se popuni i kad je saznala da je broj prebacen na prepaid pre nekoliko dana a odmah nakon isteka ugovorne obaveze, vratila joj lk i rekla da dodje za 2,3 meseca.
Napisao sam par postova iznad da mi na osnovu suprugine price deluje da su je odbili mozda i zbog toga sto su skapirali sta se desava. Svakako cu pokusati opet.
Jest to stvarno zapitkuju u A1, samo ja naucio i sve koje slao kad pitaju koliko su tamo, samo kazite stvaran staz, 2,4,6.. godina na postpejdu i tacka. Vrv imaju dosta odbijenih prenosa. Pa ja kad bi ti nabrojao slucajeve sta navode operateri da odbiju prenos da se cudis. Od toga da nije vlasnikov broj, a on u A1 vec 6 godina. Da nije tacna adresa a tacna je. Da umesto slova g u imenu stave slovo k. Znaci kako se domislaju da odbiju prenos je horor..

Pa koja je logika da A1 odbije prelazak kod njih? Zar im ne ide u prilog da dobiju novog korisnika?

Ovo nešto novo, nisam primetio do sad? Mada je još uvek puna brzina, yettel 30.
Opa, fina vest. Jeste novo, očigledno se treća smena bavi time, jer ga koliko pre nekoliko sati nije bilo. Meni na Mobile M paketu piše da taj dodatak traje punih sedam dana, još bolje. Tebi, dakle, samo dva. I jeste možda logično da jači paketi imaju više prilike da koriste punu brzinu, ali je malo čudno što to nikako nisu najavili, tako da je ta razlika u trajanju diskriminatorna. Bilo kako bilo, sada je jasno da će do ograničavanja stvarno doći, možda čak i od jutra, dok to u trećoj smeni još ne podese i testiraju.

Pa koja je logika da A1 odbije prelazak kod njih? Zar im ne ide u prilog da dobiju novog korisnika?
Jaoj, pa tek je sad jasno šta se stvarno desilo. Ja sam isprva shvatio da je ona unela podatke i da je računar javio da ne može, tj. da je Yettel automatski odbio zahtev. Zato sam u prethodnoj poruci napisao to što sam napisao. Ovde zapravo niko nije odbio zahtev, već je radnica odbila da ga uopšte podnese. A logika je što ona misli da takvi zahtevi ne prolaze, pa ne vidi potrebu da ih uopšte podnosi. I to je ispravno zaključivanje, zašto bi se cimala da popunjava to bez veze, ali zasnovano na pogrešnoj pretpostavci...

Zar je to uopšte potrebno? Ne menja se kartica, valjda Yettel softverski reguliše dozvoljeni saobraćaj. Nemam iskustvo sa tim, ali prilikom promene postpejd paketa sve radi samo od sebe.
U poslovnici mi je radnik rekao da restartujem fon.
Da bi navodno povukao nova podesavanja. Nakon restarta sam dobio nove konfiguracione poruke i u aplikaciji mi se pojavilo 30gb neta i 4gb za zapadni balkan i dalje je pisalo prepaid paket. Sutradan posle nekih 25-6h ( znam da je sve radilo i da nisam izlogovan jer sam bas dosao na posao i drndao app da vidim da li su se pojavile neke nove ponude) od potpisivanja ugovora kada sam otvorio aplikaciju vidim da sam izlogovan sto mi se nikad nije desilo. Ulogujem se ponovo i tek onda se u aplikaciji promenilo ime paketa, da imam neogranicene minute itd.
Da li je zaista potreban restart ili stvarno nemam pojma.

Pošto mi je račun sada 1rsd prvih 12 meseci, uplatio sam 1000din da bih bio u pretplati. Gde to sad mogu da vidim koliko sam u pretplati, tek na sledećem računu ili ima negde u aplikaciji, nisam nigde našao?

Da potvrdim pisanje od par postova unazad, odvratni šibicari iz yettela više ne reaguju na zahtev za prepaid, tačnije ne žele da ponude ništa. Supruga podnela zahtev pre par dana, malopre zvali i rekli nema ništa od ponude. Znači moram da se snalazim i jurim a1 poslovnicu koja zapravo ima prepaid kartice na stanju. Strašno.

Pa jel ne ide vise ono da predjes na pripejd pa se ucita ponuda 50%,za par dana?

Ne znam da li i dalje vazi, ali prosli ugovor je glatko proslo samim zahtevom, i supruzi i meni.

Nama nisu ponudili 12 meseci nego 6 a paket je duplo skuplji nego što smo plaćali do sad. Tako da...

Lose vreme za obnovu. Pocetak godine,ne jure nista pa im nije ni nesto bitno.

Ja sam pre nedelju dana bez problema obnovio ugovor, podneo zahtev za prepaid i dobio 12x1din + 12x50% za Yettel 40

Znači opet selektivno drndanje korisnika... Dobro, može i da se prenese broj gospodo iz yettela...

Napomenuh iznad da se supruzi u aplikaciji nije pojavilo ni onih standardnih 50%.
Ako nista ne uradim, nije problem, izdrzace se 2 meseca i onda preci u drugu mrezu sve i da daju 24x1 🙂

Baš da je takva verovatnoća da se jave 2 korisnika sa gotovo istim iskustvom "puštanja", nije baš bilo uobičajeno, što govori da je procenat verovatno povećan...
Ona je svakako opozvala zahtev za prepaid a ostaje mi da idem po celom gradu i tražim poslovnicu A1 koja ima prepaid karticu

Zvali su me i ponudili Yettel mobile M za 2200 dinara i 9 meseci po dinar. 12 izritico odbijaju. Jel dobra ponuda ili moze bolje? Takodje istice mi 50% na pretplatu 1.4, do kad mi je popust?

Popust ti vazi zakljucno sa martom trebalo bi, ako si poceo bas 1.4

Tako bi trebalo jer, ti je prvi obracunski period 1.4-30.4.

Znači ukoliko me ne pozovu ili se ne dogovorimo
Zvali su me i ponudili Yettel mobile M za 2200 dinara i 9 meseci po dinar. 12 izritico odbijaju. Jel dobra ponuda ili moze bolje? Takodje istice mi 50% na pretplatu 1.4, do kad mi je popust?
Po ovih zadnjih par poruka što su ljudi pisali je to extra, prihvati pošto izgleda možeš bez ičega da ostaneš. Ja sam sinoć podneo zahtev za prepaid, nadam se da se iko javi i da dobijem bar 50% na 24 meseca.

I sad mi nije jesno, ako me odbiju tj ne dogovorimo se, jel mogu odma da idem u A1 ili Mts i podnesem zahtev za prebačaj broja ili moram da čekam tih nekih 2m pošto su i tu iskustva podeljena koliko vidim!?

Znači opet selektivno drndanje korisnika... Dobro, može i da se prenese broj gospodo iz yettela...
Duplo drndanje. Pre mesec dana smo išli u a1 jer su odlučili da popust na pretplatu ukidaju posle 23 a ne 24 meseca. Tad su zvali da nude 6 meseci bez pretplate i ostatak ne znam koliko ali nije bilo paketa za 1400din a da ima normalno neta. Rekla je da će se javiti.... Čekala je mesec dana da odemo sad opet u a1 da podnesemo zahtev plus da platimo celu pretplatu... I zove u minut do 12 da nudi 12 meseci bez pretplate i odjednom može paket za 1400din. Ma beži bre.... Rekla mi je iz a1 da odem da tražim oslobađanje od ugovorne obaveze i da platim penale i da ću onda moći da prebacim broj.

izdrzace se 2 meseca i onda preci u drugu mrezu sve i da daju 24x1 🙂
Ostaje, dakle, mogućnost da se to i odmah uradi, samo ovog puta bez pomena da se skoro prešlo na pripejd, kako se problem ne bi ponovio.

ili moram da čekam tih nekih 2m pošto su i tu iskustva podeljena koliko vidim!?
Zapravo nisu podeljena, nemamo nijedno iskustvo da je nekome zvanično odbijen prenos. Ipostavilo se da su sve (dez)informacije iz poslovnica.

Informacija ili dezinformacija, u A1 nisu hteli da zapocnu proces prenosa broja kod njih. Probacu i u MTS-u i u drugoj A1 poslovnici svakako. A ocekujem i odgovor iz Ratela.

Nazad
Vrh Dno