Šta je novo?

Sony WH1000XM6

• Začetnik teme Začetnik teme Proday
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Proday

Uticajan
Učlanjen(a)
02.01.2005
Poena
1,805
Da li ima neko i kakve su mu impresije? Uzeo sam 5icu pre pola godine i do ludila me dovodi što se nekad same od sebe isključe; (opšte poznat problem, ima tema na redditu), tipa 2-3x u mesec dana, ništa strašno ali se to meni desi uglavnom u sred teams sastanka i nije nikako dobro. Ovo je ustvari ono što me najviše interesuje jel ispravljeno...ostalo mi sve manje bitno.

Ја сам пре месец дана купио XM5, и мени се гасе саме од себе. 6-ица ми је била прескупа, зато их нисам купио. Али видим на нету да су преко на неком попусту, не знам да ли су и код нас.

Kod mene Sony WH-1000XM5 rade bez tih problema evo već više od 3 godine 🙂
Imaš sreće i to je super. Naravno nije 100% pogođeno problemom ali ja lično ne mogu da ćutim i da se pravim da je sve ok kad nije. Doduše ja moje koristim uglavnom po 5-6 sati u toku dana kada sam u firmi za sastanke, da koristim po sat dva kao neki možda ne bi ni primetio ovo. Jel tebi zadnji firmware na njima ili? Ja tripujem da mi je problem počeo možda od predzadnjeg da se javlja jel mislim da prvih mesec dva nisam imao ovo.
Ја сам пре месец дана купио XM5, и мени се гасе саме од себе. 6-ица ми је била прескупа, зато их нисам купио. Али видим на нету да су преко на неком попусту, не знам да ли су и код нас.
Sve znam i razumem. Ali sada su xm6 već pale nove na 300-330e što mi je donekle pristupačno; računam za moje bi mogao dobiti ~170e doplatio bi bez problema za nove ali da znam da nemaju isti problem...drugačije nisam ništa rešio.

Što se XM5 tiče još jedna stvar koja mi ide na živce je što se nekako same od sebe skraćuju (uvlače)...ja imam relativno malu glavu ali moram da izvučem sa obe strane za nekih 5-6mm i onda koristim tako, sutra dođem na posao one uvučene skroz. Kontao sam da možda spremačica uzme da sluša muziku ali sam siguran da nije.

Edit: ostalo je sve super vezano za sluške pa tu nemam šta da iznosim, prezadovoljan sam svačim ostalim realno.

Poslednja izmena:
Sve znam i razumem. Ali sada su xm6 već pale nove na 300-330e što mi je donekle pristupačno
То је добра цена, нисам се посебно интересовао, па не знам. 5ица су одличне слушке. Мени се не увлаче, мада ја их слушам скроз увучене. 😁
Само кад их носим око врата, тада их скроз извучем, да ме не даве.
Иначе, звуком презадовољан. Нису напорне, могу доста дуго да се слушају. Балансиран звук, ниски тонови нису пренаглашени, високи такође.

Imaš sreće i to je super. Naravno nije 100% pogođeno problemom ali ja lično ne mogu da ćutim i da se pravim da je sve ok kad nije. Doduše ja moje koristim uglavnom po 5-6 sati u toku dana kada sam u firmi za sastanke, da koristim po sat dva kao neki možda ne bi ni primetio ovo. Jel tebi zadnji firmware na njima ili? Ja tripujem da mi je problem počeo možda od predzadnjeg da se javlja jel mislim da prvih kesec dva nisam imao ovo.
v2.5.1 to je najnoviji vrv jer uvek instaliram firmware čim se pojavi obaveštenje 🙂

Screenshot-20260130-141927-Sound-Connect.jpg

EDIT:
jeste najnoviji od 18. decembra 2025 god.

Za nove kupce oprez:

Ja sam koristio i koristim 4 i ne vidim razlog da ih mijenjam dok ne ode baterija 😀

@Ludak i ja sam koristio i 2 i 3 i 4 al to nije poenta. Razmisliću do sutra za ove 6 pošto ne mogu ništa provereno da nađem na netu za slučaje gašenja.

P.s. 4 su odlične i stvarno nemaš potrebe da ih menjaš osim ako te baš ne svrbi džep!

Meni se mnogo znoje uši kad nosim XM5 slušalice leti, za ovo trenutno vreme kad je hladno i bez kiše su odlične 🙂

@Stocksve znam...al ja ih 99% vremena koristim u offisu gde je temp uvek ista. Napolju uvek preferiram buds 3 pro

E kako te svrbi novčanik. 🤣
Moj savjet je bio 4, za meeting Buds 3 pro za bukvalno sve ostalo.

Mada probah Buds 3 pro na meeting, i dalje se odlično čujem, tako da možda vremenom Sony ostane classic kolekcija.

I ja sam ih koristio (mislim na četvorku) više od četiri godine. Jedini problem koji sam imao je pravio Microsoft Teams kada su povezane na dva uređaja; nedo bog da me neko zovne na telefon dok sastančim, nije bilo šanse vratiti se zvučno na sastanak dok ne ugasim i ponovo upalim.

@Ludak šta ću, bilo nekih bonusa u firmi, a prestao sam da "bacam" pare na svu ostalu tehniku (telefone posebno).

Preuzeo sinoć, odradio odma update na zadnji firmware 3.0.0.

Ono što na prvu mogu da kažem posle sat vr korišćenja je da nove nešto više stiskaju glavu i da je transparency bolji...bukvalno kao da nemam ništa na ušima se čuje okolina.

I kontam da su mi xm5 lepše izgledale na glavi ali to je već skroz subjektivno.

Prilozi

• 20260202_092400.jpg
    20260202_092400.jpg
    257.8 KB · Pregleda: 44
  • 20260202_092437.jpg
    20260202_092437.jpg
    186.9 KB · Pregleda: 40
  • 20260202_092516.jpg
    20260202_092516.jpg
    131.1 KB · Pregleda: 57
  • 20260202_094127.jpg
    20260202_094127.jpg
    117 KB · Pregleda: 57
Transparency бољи, уауу! И xm5 имају солидан, а како ли је тек на xm6...

Је л' има разлике у звуку? Да ли се гасе саме од себе (мада то је можда још рано рећи)?

Код xm5 су ме људи одлично чули и у најбучнијем окружењу, као и по јаком ветру, то је можда моја највећа радост везана за њих.

@tozovac mislim da je na nivou airpods max-a, bukvalno da nemam neki blagi pritisak na usi/glavu, ne bi znao da ista nosim...toliko je dobro i prirodno.

Zvuk nikad ne poredim, nikakav sam audiofil; 80% koristim sluske za sastanke a ostatak, YT, Kursevi, tiha muzika u pozadini tipa (Betoven ili neka Afro zulu varijanta). Po onome sto sam na netu gledao, misljenja su zaista podeljena, a sam cirinacle je rekao da uz igranje sa ekvilajzerom moze da se podesi na prihvatljiv nivo. Generalno upalis NC i pustis bilo sta, cuje se samo to nesto i ko mi kaze da nije zadovoljan tim dobijenim, on stvarno treba da se zabrine.

Da li opravdavaju 3x vecu cenu od polovnih xm4 ili 2x vecu od xm5, verovatno ne ali ko hoce trenutni maksimum tehnologije mora uvek da plati (sto bi Flossy rekao "you have to pay to play")!

Za gasenje bi bilo prerano da krenu vec, ali ako ih vidis u oglasima uskoro, znaces sta je 😀

Znam da je tema MX6, ali necete mi zameriti...

Ja sam sa mojim XM4 obisao pola sveta, nosio ih bez prestanka po 5h u avionu u toku leta, koristim ih kao antifone dok kosim travu sa traktor kosacicom ili trimujem itd.
I videh sada u Istanbulu na aerodromu XM6 za 379 evra i bilo mi je zao da dam toliko, jer nisam siguran da cu dobiti bolji proizvod za gore navedene uslove.

Sada kada razmislim, meni su XM4 bukvalno radne slusalice, jer ih korisitm tokom tih (bucnih) poslova zbog NC, a kosim travu svaki treci dan. Tako da im primarna namena - antifoni.

^naravno da bi dobio bolji proizvod za navedene uslove...samo isplativost je u pitanju. Mada ako si zadovoljan trenutnim, uzivaj i ustedi si novaca.

U Nemačkoj u Mediamarkt-u su 379 eur + tax refund. Idem krajem meseca. Mada ne volim da radim VAT refund u Dizeldorfu. Mora da se zove carinik tamo nekim fiksnim telefonom, po nekim pravilima koja su ispisana na zidu, a onda dođe nadrndan i zaj... i proverava sve detaljno.

@marantz ne može i dobro i brzo i jeftino...uvek ima neko ali 😉

P.s. Uživaj u mom bivšem gradu, nedostaju ti dani!

U Nemačkoj u Mediamarkt-u su 379 eur + tax refund. Idem krajem meseca. Mada ne volim da radim VAT refund u Dizeldorfu. Mora da se zove carinik tamo nekim fiksnim telefonom, po nekim pravilima koja su ispisana na zidu, a onda dođe nadrndan i zaj... i proverava sve detaljno.
Odes licno u Zoll i sve resis na licu mesta?

Ne znam jel odgovarajuca tema, ali otkad izadjose MX5 u nemackoj ja ih koristim - ali sve vise i vise ljudi mi prica o stetnosti samih bezicnih slusalica na mozak, ovo malo sto mi ostalo, pa sam poceo da razmisljam o tome - jel vi obracate paznju na to uopste ili smatrate da se preteruje?

Ne znam jel odgovarajuca tema, ali otkad izadjose MX5 u nemackoj ja ih koristim - ali sve vise i vise ljudi mi prica o stetnosti samih bezicnih slusalica na mozak, ovo malo sto mi ostalo, pa sam poceo da razmisljam o tome - jel vi obracate paznju na to uopste ili smatrate da se preteruje?
Znaci ovo ti je najbolji drugar?

1770223598235.png

totalna izolacija znaci - primljeno K znanju 🙂

Koristi li neko mx5-6 sa TVom i kakva su iskustva?

Nazad
Vrh Dno