Šta je novo?

Problemi nakon aziriranja google chroma

dulic993

Cenjen
Učlanjen(a)
25.04.2022
Poena
195
Ne znam da li sam pogodio mesto za temu, molim moderatore da prebace ako nisam, no ono sto mi se danas desava je nakon automatskog azuriranja google chroma, svi passwordi su zaboravljeni. Gde god da se ulogujem, trazi password iako ga snimim, kad zatvorim chrome i ponovo otvorim, ista je prica. Problem privremeno nestane ako restartujem ce laptop, pa udjem u chrome, ali vec posle drugog otvaranja chromea, opet je prica ista. Da li neko ima slican proble?

1. Locate Chrome shortcut on desktop. If you don't have it, go to chrome://settings/manageProfile and at the bottom enable "Create desktop shortcut".
  2. Fully exit Chrome
  3. Go to desktop and right click the shortcut then click Properties.
  4. To the target field paste the following string to the end " --enable-features=SkipUndecryptablePasswords".
  5. Close the dialog with OK and launch Chrome using this shortcut.

1. Locate Chrome shortcut on desktop. If you don't have it, go to chrome://settings/manageProfile and at the bottom enable "Create desktop shortcut".
  2. Fully exit Chrome
  3. Go to desktop and right click the shortcut then click Properties.
  4. To the target field paste the following string to the end " --enable-features=SkipUndecryptablePasswords".
  5. Close the dialog with OK and launch Chrome using this shortcut.
Gde se ovo 4 nalazi? Nmg da nadjem

1769539140852.png
1769539211756.png
posle .exe a ispred navodnika.

Copy paste ovo:

"C:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exe--enable-features=SkipUndecryptablePasswords"

E opet nesto ne valja. Isti problem, nema ni jedne zapamcene sifre

Почни да користиш Bitwarden - боља је солуција него да се мучиш са Хромом.

Ne valja ti to. Najbolje je da koristiš neku ekstenziju za pamćenje pasworda ja volim moj LastPass. Imam IronVest, Proton Pass. Oni ti zapamte pasworde ako pregledač neće. Ovako ko zna šta ga bode pa neće da zapamti lozinke. Meni Hrom pamti lozinke bez problema ali retko ih koristim iz Hroma.

Ne valja ti to. Najbolje je da koristiš neku ekstenziju za pamćenje pasworda ja volim moj LastPass. Imam IronVest, Proton Pass. Oni ti zapamte pasworde ako pregledač neće. Ovako ko zna šta ga bode pa neće da zapamti lozinke. Meni Hrom pamti lozinke bez problema ali retko ih koristim iz Hroma.
Snimio sam nekako sve passworde u xls formatu. Ali kad se ulogujem bilo gde, zatvorim chrome i udjem opet, sve isto, nista ne zapamti iako sam stiklirao da zapamti za sledeci put. Nzm koji mu je vrag. O windows apdejtima da ni ne govorim, sve sam stopirao ali nmg chrome update da stopiram

Samo kao što sam rekao password manager LassPass ili neki sličan i on ti čuva pasworde čak iako Hrom zaboravi. Ček ček da ti možda Hrom ili nešto ne briše kolačiće koji služe za pamćenje da si ulogovan recimo na ovom forumu? Samo ne znam kako to radi automatski?? Meni se to nikada nije desilo. Obično zaboravi kada poteram neki program za čišćenje "djubreta" pa on sve obriše i kolačiće tako da kada se ulogujem moram da ukucam pasword za forum ali posle mi radi nedljama bez problema dok ponovo ne pokrenem softver za čišćenje. Jesi li probao da ga reinstaliraš od nule? Ali kada ga deinstaliraš pokreni neki program za čišćenje kao što je Privacy Eraser Free da ti obriše sve zaostale datoteke i Reg ključeve pa ga reinstaliraj Chrom. Ovako na daljinu slabo mi nešto pada napamet za sada. Inače bi trebalo da apdejtuješ Windows barem sledeći apdejt ispravi ono što M$ zabrlja. Da ne ureknem.

Samo kao što sam rekao password manager LassPass ili neki sličan i on ti čuva pasworde čak iako Hrom zaboravi. Ček ček da ti možda Hrom ili nešto ne briše kolačiće koji služe za pamćenje da si ulogovan recimo na ovom forumu? Samo ne znam kako to radi automatski?? Meni se to nikada nije desilo. Obično zaboravi kada poteram neki program za čišćenje "djubreta" pa on sve obriše i kolačiće tako da kada se ulogujem moram da ukucam pasword za forum ali posle mi radi nedljama bez problema dok ponovo ne pokrenem softver za čišćenje. Jesi li probao da ga reinstaliraš od nule? Ali kada ga deinstaliraš pokreni neki program za čišćenje kao što je Privacy Eraser Free da ti obriše sve zaostale datoteke i Reg ključeve pa ga reinstaliraj Chrom. Ovako na daljinu slabo mi nešto pada napamet za sada. Inače bi trebalo da apdejtuješ Windows barem sledeći apdejt ispravi ono što M$ zabrlja. Da ne ureknem.
To je problem, jesam probao sam, e sad jedino ako se nekim cudom avast nije umesao, drugo nema sta. Sve sam probao

To je problem, jesam probao sam, e sad jedino ako se nekim cudom avast nije umesao, drugo nema sta. Sve sam probao
Epa tooooo rešili smo problem. 😎😎😎😎 🥳🥳🥳🥳Avast se umešao. 😁😁😁🤬🤬🤬👎👎👎 Davno je i meni Avast više pravio problema nego rešenja i ja ga deinstalirao. Najbolje je pasivno skeniranje od Kasperskog i ništa više bar za mene. Vidiš da Hrom nije kriv niti Windows, već obično user. 😁 😁 😁 🥳 🥳 😎 😎

Epa tooooo rešili smo problem. 😎😎😎😎 🥳🥳🥳🥳Avast se umešao. 😁😁😁🤬🤬🤬👎👎👎 Davno je i meni Avast više pravio problema nego rešenja i ja ga deinstalirao. Najbolje je pasivno skeniranje od Kasperskog i ništa više bar za mene. Vidiš da Hrom nije kriv niti Windows, već obično user. 😁 😁 😁 🥳 🥳 😎 😎
Nisam resio nego pretpostavljam. Do sad nije bilo problema sa avastom, a kako vidim nije ni on. Nesto drugo je izgleda

Meni nije jasno šta se konkretno dešava..

U podešavanjima, Google Password Manager - "izgubi" sve šifre?
Ništa.. blanko?

Ili samo često traži logovanje na sajtovima, iako izabereš da zapamti (ostane logovan)?

Neki program mu briše šifre iz Hroma i kolačiće tako da uvek mora da ukucava šifru da bi pristupio recimo ovom forumu ili nekom drugom koji zahteva šifru. Koliko sam razumeo. Ja lično mogu da tvrdim da nije do Hroma niti Windowsa već nečega drugog nekog programa ili podešavanja koje mu briše to u Hromu, ali ja ne znam šta sve ima instalirano u Windowsu i kako je Windows podešen tako da ne mogu ni da rešim njegov problem samo neki mali savet. To je nekih mojih 5 centa. 😔😔😔

Meni se dešava da obriše šifre za pojedine sajtove (ne za sve). Inače koristim ESET antivirus.

Neki program mu briše šifre iz Hroma i kolačiće tako da uvek mora da ukucava šifru da bi pristupio recimo ovom forumu ili nekom drugom koji zahteva šifru. Koliko sam razumeo. Ja lično mogu da tvrdim da nije do Hroma niti Windowsa već nečega drugog nekog programa ili podešavanja koje mu briše to u Hromu, ali ja ne znam šta sve ima instalirano u Windowsu i kako je Windows podešen tako da ne mogu ni da rešim njegov problem samo neki mali savet. To je nekih mojih 5 centa. 😔😔😔
e to je problem. Vise nema ni sacuvanih sifara, a kad importujem sa kompa, on kaze uspesno importovane ali nema ni jedne nigde. Da svaki put se moram ulogovati, i kad stisnem zapamti lozinku i nalog, izadjem i kada opet udjem, nista nema zapamceno

e to je problem. Vise nema ni sacuvanih sifara, a kad importujem sa kompa, on kaze uspesno importovane ali nema ni jedne nigde. Da svaki put se moram ulogovati, i kad stisnem zapamti lozinku i nalog, izadjem i kada opet udjem, nista nema zapamceno
Od jutros mi i na telefonu, na koji takodje imam hrome, trazi da se ulogujem na svoje profile, i ne pamti logovanje. Bice da je hrome problem

Znaš šta to je kod tebe postala zarazna bolest pa ti prelazi sa uredjaja na uredjaj samo da ne prelazi na daljinu. 😱😱 🥶 😶‍🌫️ 😎 Srećom meni pamti i na telefonu. Probaj Brave da li i on pamti šifre. Sada sam se setio da dodam. To je zato što Hrom pamti podešavanja sa računara i ta ti podešavanja prosledjuje na telefon zato ti se isto dešava na telefonu.

Hvala svima, otkrio sam uzrok. Avast je poceo da pravi problem i jese *****. Cim ga dissablujem, sve je normalno na chromeu. Ja ne verujem. Sutra cu ga podesavati da mi ne dira chrome

Ako imaš Windows 10 ili 11 ne treba ti Avast niti išta drugo, ništa nisu bolji od Defendera. Samo džabe mučiš system i sebe. Microsoft Edge je baziran na Chrome, wrlo slično rade i izgledaju a daleko bolje je integrisan od Chrome, ima svoj antimalware potpomognut sa Defenderom.

Ako imaš Windows 10 ili 11 ne treba ti Avast niti išta drugo, ništa nisu bolji od Defendera. Samo džabe mučiš system i sebe. Microsoft Edge je baziran na Chrome, wrlo slično rade i izgledaju a daleko bolje je integrisan od Chrome, ima svoj antimalware potpomognut sa Defenderom.
Instalirao sam ga samo zato sto sam dobio premium za dzeb, eto ni sam ne znam zasto al ajde

Ja sam ti lepo rekao a i drugi da ti Avast pravi problem a ti ne veruješ. Znam pogotovu što sam i ja imao Avast i nije dobra jer ti razbija ceo sistem a ne samo Hrom.

Nazad
Vrh Dno