Šta je novo?

Supernova (2024+)

Банаћанин шта си добио техниколор 7210 или имају нешто ново?
Upravo taj 7210 sa svim vama dobro poznatim manama i vrlinama.
Samo ne znam koliko se dobija na wifi brzini postavljanjem svog rutera. Pošto sam naručio ruter verovatno ću i ja saznati iz ličnog iskustva. Promašena investicija ili pametno uložen novac....

Danas je brzina jako loša. Tu je oko 60-80mbs. Upload je u redu, jako korektnih 20 mbs.

Ugovor mi ističe 19.02. i posle drugog kontakta mi ponudili 6 meseci 50% na šta ja nisam pristao.
Prosledili su moj mail "višoj" instanci i danas me zove teta i nudi 8 meseci 50% a posle 6.299 za Super Plan 3M. Ja kažem da mi ne odgovara jer sada plaćam 2.225 i da je to skoro 3 puta skuplje. Ona kaže ostanite na vezi, verovatno se konsultuje sa nekim i sada nudi 10 meseci 50%. Kažem da mi je i to mnogo a ona reče da razmislim nekoliko dana i da im se javim na onaj broj 064733 ako se predomislim ili da me uputi u proces raskida.
Jel ima svrhe da se cenkamo i dalje ili je ovo max trenutno?
Vidim na mts temi da skoro pa 'ladno daju 24 x 50% za obnovu ugovora.

Pokušaj još 12 x 50%, to bi ti bilo super, mislim da bolje ne može.

Još nisu promenili frekvencije kanala. Od puštanja 5G mreže u Aranđelovcu nema programa na 762 MHz (Arena 1x2, Viasat nature) preko CI kartice. Kada sam hteo da prijavim smetnje, rekoše da ne može pošto se vodi kao masovni problem i u fazi je rešavanja.
Inače, na istom TV, slika preko CI kartice je neuporedivo bolja od slike preko Move aplikacije (mutna, pikselizije, kao da je manja rezolucija...). Džaba kvalitetan TV ako se mora gledati preko interneta tj. Move aplikacije.

Problem sa frekvencijom 762 MHz i u Jagodini. Dva meseca bez kanala na ovoj frekvenciji.

Pozdrav svima,
Potrebna mi je pomoc/savet naime zadnje 2 nedelje internet mi je katastrofa ceo dan.
Sa deklarisanih 400 u toku dana mi je 180-250 uz gubitke paketa.
Sad je bio serviser i on je direktno merio na svom laptopu i njemu je od 400-360 do cega moze da bude?
Jer istu opremu i isto sve koristim zadnjih 1 god, sta je moglo da se dogodi poslednje 2 nedelje?

Može li neko objasniti koja je fora kada ubace neki novi kanal na move box-u on bukvalno ne očitava onaj kružić, nego istog trenutka pusti? Konkretno mislim na kanale koji su skoro ubačeni Sky showtime 1 i 2, hype cinema i još neki. Neko je postavio to pitanje kada su ubacivali nove Arene isti slučaj bio sa njima, pa je kasnije normalno očitavao onaj kružić na move box-u.....🙃

Danas sam dobio Asusov ruter i namestio ga u AP mod rada. Ništa drugo na njemu nisam dirao. Spojio ga lan na lan port sa Tehnikolorom, sa tim da sam isključio wifi na Tehnikoloru. Dali je to dovoljno jer ne želim wifi sa Tehnikolora? Asus mi je jedina mreža u kući i želim da tako bude. Jel to ok?

Pozdrav svima,
Potrebna mi je pomoc/savet naime zadnje 2 nedelje internet mi je katastrofa ceo dan.
Sa deklarisanih 400 u toku dana mi je 180-250 uz gubitke paketa.
Sad je bio serviser i on je direktno merio na svom laptopu i njemu je od 400-360 do cega moze da bude?
Jer istu opremu i isto sve koristim zadnjih 1 god, sta je moglo da se dogodi poslednje 2 nedelje?
Slican problem imam Paket 600/30. Od 18h-00h brzine od 150-250 Mbps (jedno vece cak 50-100 Mbps). Upload stabilan 29 Mbps. U toku dana narocito ujutru je sve ok brzine u proseku 400-570 Mbps max. Problem je u cvoristu. Previse korisnika. Pa kad se svi nakace... Jednostavno zagusenje mreze. Vec sam se zalio dva puta. Prvi put me kontaktirali da su nesto radili. Isti problem i posle toga. Prijavio smetnje i drugi put i napomenuo da provere opterecenost cvorista. Nisu me zvali, vidim u mojmts app da su kao resene smetnje. Malo je sada bolje. Evo sada upravo merim 300-350 Mbps max.

@MilosM-Sd I ja se to pitam. Sinoć sam primetio da se i kanali Superstar i Superstar 2 na pozicijama 200 i 201 otvaraju odmah, bez kružića.

Danas sam dobio Asusov ruter i namestio ga u AP mod rada. Ništa drugo na njemu nisam dirao. Spojio ga lan na lan port sa Tehnikolorom, sa tim da sam isključio wifi na Tehnikoloru. Dali je to dovoljno jer ne želim wifi sa Tehnikolora? Asus mi je jedina mreža u kući i želim da tako bude. Jel to ok?
Da, ako ti radi konekcija sa ASUS rutera onda je sve okej konfigurisano.

Da li je realno da se 15 kanala iz HD, prebacivanjem na nove freq downgrade-uje u SD ???
Ovo sto je u planu je bas bas jadno. Ko donosi ovakve odluke ?

Da li su i u ostalim gradovima menjane frekvencije kanala?
Kod nas juče sve pretumbano.

Код мене нису.

Pojavili se Stingray posle ponovnog skeniranja ali je samo neki šum na njima. Očigledno tehnički problemi.

01. Cinemax 1
02. Cinemax 2
03. Euro Cinema 1
04. Euro Cinema 2
05. Euro Cinema 3
06. Euro Cinema 4
07. Filmbox Premium HD
08. Filmbox Extra HD
09. 24 Kitchen
10. Brazzers
11. E !
12. Sci Fi
13. TLC
14. Top TV
15. Zona Plus

15 kanala prelaskom na nove frekvencije prelazi, tj downgrade-uje se, u SD. U eri 4K televizije, pa i 8K... mi kanale koji su HD, dobijamo unazadjeno u SD.
Razumeo bih da se to uradi sa nekim kanalima koje nemaju bas neku gledanost, tamo mozete naci gomilu kanala u HD, koji nisu te vrednosti kao ovi filmski...
Razumem i potrebu da se zbog smetnji na freq. od 700, pa na dalje, kanali "utrpaju" u preostale freqvencije, pa da je potrebno prilagodjavati freq. do 50mbps.
Ali zasto se jedna extra freq nije iskoristila i na nju ubacilo bar ovih 6 HD filmskih kanala, nego ojaditi ponudu na ovaj nacin.... ?

Bas bih voleo da mi neko ko to tamo radi objasni, pa da naucim i ja nesto novo.
Glavno pitanje je: cemu favorizovanje jadnog MOVE u odnosu na DVB-C ?

Nazad
Vrh Dno