Šta je novo?

Temu - online prodaja (praćenje pošiljki u zasebnoj temi) - FAQ u postu broj 2

Da li jos nekome ne rade linkovi iz #6,588 posta ili samo meni nece?

Na nekim telefonima rade (prebacuju na Temu), na nekim otvaraju play store, što dalje ne dovodi do promocije.
Nemam pojma od čega zavisi pošto mi je na svima isti setup (firefox kao glavni pretraživač, odnosno "most" između linka i Temua), jednostavno nekad prođe, nekad ne.

Meni do juce radili a juce i danas kada me prebaci na temu samo izbaci da im je zao i da je ova promocija istekala (kao ono kada pre 20:10 hoces da ubacis novi proizvod).

Jel se desilo nekom da paket koji je dobijen na flashsale bude izgubljen i temu ponudi povrat novca u iznosu koji je placen od 99rsd bez vrednosti proizvoda koji je oko 20k, drugaru se to desilo pa ne zna sta da uradi ili je to to?

2296 je standardna mašinica za šišanje. Uz nju ide stalak i mnoštvo nastavaka za dužinu. I na samoj mašinici ima poluga za podešavanje dubine noža. Znači kad bi neki frizer otvorio salon za muško šišanje prvo bi kupio ovakvu mašinicu.

2299 je zero gap mašinica za detaljisanje kose i brade, povlaćenje crta, linija, oblikovanje, za prvi korak pravljenja fejda i šišanje na nulu odnosno 0mm bez nastavka ili 1/2/3mm sa nastavkom, samo ta tri i dobijaš. Ovo je ona mašinica koju frizer uzme na kraju da ti sredi vrat, zulufe, malo brkove...

Razlike u kvalitetu nema. Obe su profi, koriste se u salonima, baterija traje neverovatno dugo, tihe su, snažne... samo su za različitu upotrebu.
Jel po tebi kemei km-90-4 kompletnija i bolja masinica od ove dve?

Jel se desilo nekom da paket koji je dobijen na flashsale bude izgubljen i temu ponudi povrat novca u iznosu koji je placen od 99rsd bez vrednosti proizvoda koji je oko 20k, drugaru se to desilo pa ne zna sta da uradi ili je to to?
Ja, zvao sam sve redom cak i pretio tuzbom, nista. Ukradeno na carini

Znači sastavim sa advokatom pismo pred utuženje i pošaljem pismo preporučenom poštom. Za M-One je lako pošto su u Srbiji i imaju adresu. Gde šalješ za Temu?
Ili misliš samo sam "pretio"? Onako preko e-maila ili koristničke podrške (AI)?

Znači sastavim sa advokatom pismo pred utuženje i pošaljem pismo preporučenom poštom. Za M-One je lako pošto su u Srbiji i imaju adresu. Gde šalješ za Temu?
Ili misliš samo sam "pretio"? Onako preko e-maila ili koristničke podrške (AI)?
Mislim samo sam pretio… i naravno ne AI botu

I sta ces pisati u tuzbi? Nisu mi dali proizvod od 99 dinara. Ne mozes da trazis punu cenu ako ga nisi "patio" toliko. A sto se tice tuzbe protiv kurira, to bih bas voleo da vidim da neko dobije. zasticeni su ko beli medvedi zato se tako I ponasaju.

To je žešće ****** ako je tako, pošto onda bukvalno ništa ne sprečava kurire da se ostrve i počnu masovno da "dižu" takve pakete, naročito ako na njima stoji negde vrednost pa znaju da će proći praktično bez ikakvih posledica. Trebalo bi to Temu da rešava pod hitno sa kurirskim službama, pa i carinom, pošto stvarno ne bi valjalo da uđemo u "pošta 2.0" scenario, mada mi je apsolutno i nerealno da paket sa praćenjem dobije noge kad je sve vreme u sistemu i pod nekakvim nadzorom.

To je žešće ****** ako je tako, pošto onda bukvalno ništa ne sprečava kurire da se ostrve i počnu masovno da "dižu" takve pakete, naročito ako na njima stoji negde vrednost pa znaju da će proći praktično bez ikakvih posledica. Trebalo bi to Temu da rešava pod hitno sa kurirskim službama, pa i carinom, pošto stvarno ne bi valjalo da uđemo u "pošta 2.0" scenario, mada mi je apsolutno i nerealno da paket sa praćenjem dobije noge kad je sve vreme u sistemu i pod nekakvim nadzorom.
Nisam siguran sta ti nije jasno. Ja se zapitam kako mi stigne paket. Kad je bex prestao da razvozi temu pakete, u najblizem bex paket shopu haos, unutra sve pretrpano paketima, momci rovare, ne vide se. Ispred paket shopa nakrckana ogromna gomila na trotoaru (ne mora kurir da ukrade, moze i prolaznik), ne moze da se prodje, ceka da se dopuni unutra. Tako da i bez da neko krade, nisam siguran da li su nase kurirske sluzbe dorasle ovoj kolicini paketa

I sta ces pisati u tuzbi? Nisu mi dali proizvod od 99 dinara. Ne mozes da trazis punu cenu ako ga nisi "patio" toliko. A sto se tice tuzbe protiv kurira, to bih bas voleo da vidim da neko dobije. zasticeni su ko beli medvedi zato se tako I ponasaju.
Posiljka je registrovana na moje ime, prezime, adresu i broj telefona sa licnim urucenjem. Tacno se moze znati gde je nestala pa daljim radnjama utvrditi ko je radio u smeni da li to bio carinik ili kurir na preuzimanju sa carine. Ako je vrednost paketa 100-200-300 evra vec, stetu treba da nadoknati logistika jer sam ubeđen da im je svaki paket osiguran, sto nas dovodi da ne vidim gde je problem bio za Temu da posalje isti paket ponovo jer ja nikako nisam kriv za nastalu situaciju, to mogu biti samo oni jer oni su izabrali M-One za slanje paketa. Dakle najbolje da svima uzimaju pakete jer je li tu se nista ne moze…?

Edit: poduzbina je preko 10k dinara a sa popustom 99 dinara kako je i predstavljeno prilikom placanja

Temu ce svakako dobiti odstetu za taj paket slazem se I ja ne vidim sta I'm je problem da to posalju ponovo, cak sam citao ovde na forumu da su nekome poslali ponovo paket. Ali generalno ako nece da posalju, mogu to da urade I ne mozemo I'm nista. Nije fer ali je tako.

I temu i korisnik dobijaju odstetu za izgubljene pakete. To sto je nekima zapalo da to bude bas flashsale paket je losa sreca, ali dobili ste svojih 99din nazad

nisam siguran da li su nase kurirske sluzbe dorasle ovoj kolicini paketa
Nisu. ALI to mene kao krajnjeg korisnika ne treba da interesuje uopšte, njihovo je da mi dovezu to što treba u predviđenom roku, da me ne maju po paketomatima ako to sama ne zahtevam i da mi to što poručim stigne relativno neoštećeno, a ne da se gađaju i gaze po paketima. Nego treba penali ko vrata i to što oštriji, pa ako zna da ne može da isprati obim porudžbina, da od..ebe u troskocima.

S druge strane i te kako verujem da pakete ne kradu slučajni prolaznici nego da vrlo ciljano dobijaju nogice.

Koje dobre stvari ste uzimali kao prvi poklon posle prve narudzbine na promociji "qqqq"?

Za sada najbolja kupovina HXSJ T34 bežični miš, vrlo simpatična stvarčica za smešno malo para (i ovako je relativno jeftin). Ostalo su gluposti, koliko para toliko muzike, mislim da tu nijedan poklon ne prelazi 10 evra realne vrednosti.

Mislim da su i sami carinici i kuriri upuceni u ove akcije “99” i moguce da te pakete najvise i kradu,u fazonu nece niko da se zali za 99 dinara,zaboravice se brzo.Secam se jedno vreme masovno se krale posiljke sa alija i niko im nije mogo nista,temu je barem mnogo ozbiljniji za to i oce da refundira.

Ja jos cekam telefon koji sam uspeo dobiti na flashsale01, nadam se da i meni nece neko maznuti, meni ide paket preko Transfere.
Samo sto je kod mene, nadam se, sreca u celoj prici sto su mi bas kad sam ugrabio telefon iskocili na QQQQ kalendaru neki pokloni pa sam pazario jos neke stvarcice za oko 1000 dinara da bi dobio te poklone i sve su to gurnuli u jedan paket oko desetak artikala ukljucujuci telefon.
Ako vidim da je kesa pocepana znacu da je neko nesto prisvojio.
Vidm da je paket na carini, kontam da ce stici ove nedelje pa javljam kad stigne i da li je telefon stigao neostecen.

Mislim da su i sami carinici i kuriri upuceni u ove akcije “99” i moguce da te pakete najvise i kradu,u fazonu nece niko da se zali za 99 dinara,zaboravice se brzo.Secam se jedno vreme masovno se krale posiljke sa alija i niko im nije mogo nista,temu je barem mnogo ozbiljniji za to i oce da refundira.
a po cemu se to razlikuje flashsale posiljka od obicnih

Taman sam to hteo da pitam. Da li uopšte piše negde cena 99 din ili tako nešto?
Kada nam je stigao tablet nisam ni obraćao pažnju.

a po cemu se to razlikuje flashsale posiljka od obicnih
Sad već ulazimo u teorije zavere, ali iz perspektive korisnika, ne nužno i Temua, drugačije je kad digneš dreku za 99 i za 19.999 dinara. A koliko mi se čini, Temu paket nema cenu kao na Aliju nego dođe sa adresnicom bez naznačene vrednosti, osim ako se vrednost ne vodi negde u pratećoj dokumentaciji.
Svakako pošiljke sa praćenjem ne bi smele da nestaju, tj. trebalo bi da su takvi slučajevi bukvalno na nivou statističke greške (ajde desi se).

Taman sam to hteo da pitam. Da li uopšte piše negde cena 99 din ili tako nešto?
Kada nam je stigao tablet nisam ni obraćao pažnju.
Nisam još uvek osvojio nešto u okviru te promocije, ali uglavnom piše plaćen iznos na carinskoj deklaraciji. Treba proveriti deklaraciju poklona iz QQQQ promocije, da li stoji 0 RSD, ali verovatno je tako i navedeno.

Nisam još uvek osvojio nešto u okviru te promocije, ali uglavnom piše plaćen iznos na carinskoj deklaraciji. Treba proveriti deklaraciju poklona iz QQQQ promocije, da li stoji 0 RSD, ali verovatno je tako i navedeno.
Kod QQQQ promocije poklon se pakuje uz kupljena dva artikla (prvi), odnosno kupovinu preko 1000 din. (ultimativni), bar je kod mene tako bilo, ne znam kako se i šta u tom slučaju deklariše pošto svakako stiže zajedno sa još par stvarčica.
Visi mi par paketa na carini trenutno, uključujući i Teclast od 99 din. pa ću baš da obratim pažnju kad stignu šta tačno piše.

Edit: za razliku od Aliexpressa, gde se tačno vidi da se paket otvara (kad odu na carinski pregled, a odlaze stalno u mom slučaju jer jelte niška carina), do sada mi se nije desilo da mi paket sa Temua dođe vidljivo "ocarinjen". S obzirom da je carina/pdv kod Temua već ukalkulisana i da ne verujem da šteluju cene kao prodavci sa Alija, vrlo je moguće da je procedura za te pakete malo drugačija.

Kod QQQQ promocije poklon se pakuje uz kupljena dva artikla (prvi), odnosno kupovinu preko 1000 din.
Ne mora da znači. Poklon može i kasnije da se odabere (repick tj. ako nisu odmah odabrani svi pokloni), a samim tim i posebno pošalje.

Nazad
Vrh Dno