Šta je novo?

Raiffeisen bank

U menjačkim poslovima se i bankama ograničava, očigledno. Yettel Bank, Alta banka, Raiffeisen, svi imaju u paru isti kurs u menjačnici aplikacije, odnosno tačno 1,25% otklon od srednjeg kursa.

Kod autokonverzije (plaćanje karticama), ograničenje se ne primenjuje (na to se verovatno mislilo).

nekoliko stranica unazad je neko napisao nesto o davanju ovlasnjenja nad racunom, ali nisam sigurna da sam nasla odgovor na svoje pitanje.

dakle, ako otac, koji ima nema pametni telefon, da ovlascenje nad njegovimm racunima, da li cu ja te racune videti zajedno sa svojim racunima u svojoj app i na svom nalogu u okviru e-bankinga. osim uvida u stanje, da li cu moci da rukovodim njegovim racunima kao svojim, konkretno me zanima placanje racuna, prenos novca?

Mislim da to nece ici jer ste u istoj banci pa aplikacija nece raditi sa dva naloga. Ja sam to resio , u banci, sa mamom ali ona je u drugoj banci pa je njena aplikacija na mom telefonu.

ne, mislila sam da, time sto ce mi dati ovlascenje nad racunima, da cu videti njegove racune uz svoje na svojoj app, na svom nalogu koji je na moje ime.

Ne,to nece ici. Imas ovlascenje kojim mozes dizati novac i to je to. Ne mozes ni preuzeti novu karticu.

. Premium paket. Gold i Platinum se dodatno naplaćuju ali su opcione. Imaš da platiš osiguranje kartica i neke sitnarije pa nije baš full besplatna.

Šta je osiguranje kartice?
Sitnarije?

Ja sam razumeo da može da bude full besplatno, samo da se obezbedi dovoljno visoko primanje po osnovu plate. Ali onda se pojaviše neke naznake da forsiraju neku od onih kartica sa mesečnom naknadnom.

@Milenijalac napisa da je to bilo nekad, sad više nije.

nekoliko stranica unazad je neko napisao nesto o davanju ovlasnjenja nad racunom, ali nisam sigurna da sam nasla odgovor na svoje pitanje.

dakle, ako otac, koji ima nema pametni telefon, da ovlascenje nad njegovimm racunima, da li cu ja te racune videti zajedno sa svojim racunima u svojoj app i na svom nalogu u okviru e-bankinga. osim uvida u stanje, da li cu moci da rukovodim njegovim racunima kao svojim, konkretno me zanima placanje racuna, prenos novca?

Trebalo bi da je ovako kako je @DGoran napisao 😃

Mislim da to nece ici jer ste u istoj banci pa aplikacija nece raditi sa dva naloga. Ja sam to resio , u banci, sa mamom ali ona je u drugoj banci pa je njena aplikacija na mom telefonu.

Drugi računi su mogli da se vide u jednoj aplikaciji ako si zakonski zastupnik i ovašćen kao takav kod otvaranja računa za maloletna lica kao što je u OTP banci, ali čim osoba napubi 18 godina, blokiraju račun i traže da se dođe u banku, ukine ovašćenje i nakon toga odblokiraju račun, a u tvojoj aplikaciji više ne vidiš te račune.

Najlakše rešenje je da nađeš najjeftiniji smart telefon koji će ti služiti za aplikaciju banke i upravljanje tim računom, osim ako u Rajfajzenu nisu specifični i dozvoljavaju da u jednoj aplikaciji možeš da upravljaš računima od različitih osoba na osnovu ovlašćenja.

Sitnarije?

Ja sam razumeo da može da bude full besplatno, samo da se obezbedi dovoljno visoko primanje po osnovu plate. Ali onda se pojaviše neke naznake da forsiraju neku od onih kartica sa mesečnom naknadnom.

@Milenijalac napisa da je to bilo nekad, sad više nije.
Sada sam pogledao, tipa 60 dinara plaćam sa kreditnu karticu Visa Gold - 40 dinara za osiguranje protiv krađe kartice/novaca + 20 dinara osiguranje.
Za forsiranje kartica sa naknadnom nemam pojma, ja sam odmah u startu uzeo Visu Platinum - dosta putujem pa mi odgovara pristup salonima avio kompanija na aerodromima kao i putno osiguranje.
Ima tamo na sajtu poseban kontakt za premium uslugu, pa možeš ih kontaktirati i tačno ispitati oko toga.

@pasmina
Ovlašćen sam po ćaletovom deviznom , i ženinom dinarskom računu. U mobilnoj aplikaciji se uredno vide. Mogu da pratim promet i vršim transakcije. Imam svoju aplikaciju jer sam korisnik RB (TR i dev računi).
Takođe, vide se i preko PC-a (ROL), i na multifunkcionalnim bankomatima.

Trebalo bi da je ovako kako je @DGoran napisao 😃

Drugi računi su mogli da se vide u jednoj aplikaciji ako si zakonski zastupnik i ovašćen kao takav kod otvaranja računa za maloletna lica kao što je u OTP banci, ali čim osoba napubi 18 godina, blokiraju račun i traže da se dođe u banku, ukine ovašćenje i nakon toga odblokiraju račun, a u tvojoj aplikaciji više ne vidiš te račune.

Najlakše rešenje je da nađeš najjeftiniji smart telefon koji će ti služiti za aplikaciju banke i upravljanje tim računom, osim ako u Rajfajzenu nisu specifični i dozvoljavaju da u jednoj aplikaciji možeš da upravljaš računima od različitih osoba na osnovu ovlašćenja.
Najlakše rešenje je da ne traži ništa drugo, jer će se po davanju ovlašćenja,ovo što ona želi i očekuje doslovce tako i pojaviti u aplikaciji.

Izmišljena taksa kada se kartica ugovara u poslovnici i onda Uniqa pokriva štetu kada dođe do zloupotrebe.
Eto, ko što čovek reče, nije samo osiguranje, već i članarina/polisa, budibogsnama kako su to definisali. U suštini, ne može bez tih dodatnih (skrivenih) mesečnih troškova, ni kada se van paketa recimo uzima Visa Classic Debit. Ako kreditna ide preko tehno radnje uz rate, onda nema tih smicalica, ali više ni to nije isplativo otkad su uveli taksu za podelu na rate.

Meni je za kupovinu 1000 eura stoji 117,99 u aplikaciji. Međutim to oscilira, bio je najniže pre nove godine oko 117.88 kada su svi u menjačnicama poludeli sa kursom. Premium paket. Gold i Platinum se dodatno naplaćuju ali su opcione. Imaš da platiš osiguranje kartica i neke sitnarije pa nije baš full besplatna.
Ja sam isto na premium i nudi mi 118.35 za kupovinu 2000 evra. Provericu sutra tokom radnog vremena da vidim da li nudi drugi kurs.

Ja sam isto na premium i nudi mi 118.35 za kupovinu 2000 evra. Provericu sutra tokom radnog vremena da vidim da li nudi drugi kurs.
Evo danas je 118.005 . Moguće je da je različito po osobama. Ja dosta kupujem evre a i plus imam sredstva kod njih u investicionom fondu pa možda ima i do toga.

Treba da dobijem novu karticu ( Visa debit ) s obzirom da mi stara istice na kraju februara 2026. Kada odem na aplikaciju vidim i novu karticu i
status : neurucena . Kakva su vasa iskustva, da li salju kartice postom ( ako je tako kada bih mogao da je ocekujem ) . Da li postoji opcija da ih zovem i da mi dostave u neku filijalu? U pitanju je kartica za fizicka lica

Evo danas je 118.005 . Moguće je da je različito po osobama. Ja dosta kupujem evre a i plus imam sredstva kod njih u investicionom fondu pa možda ima i do toga.
Da nisi mozda nekad trazio bolji kurs od njih?
Znam da postoji varijanta da ih pozoves ili posaljes poruku i trazis bolji kurs.
Meni je i dalje zakucano na 118.35.
Mislim nije mi ni bitno jer uvek menjam u drugoj banci, nego me samo zanima o cemu se radi 🙂

Da nisi mozda nekad trazio bolji kurs od njih?
Znam da postoji varijanta da ih pozoves ili posaljes poruku i trazis bolji kurs.
Meni je i dalje zakucano na 118.35.
Mislim nije mi ni bitno jer uvek menjam u drugoj banci, nego me samo zanima o cemu se radi 🙂
Što je najveći fazon, nisam uopšte nikad tražio.
Jedino gde je u startu povoljniji kurs kada mi, sa trajnim nalogom, prebacuju novce iz dinara u eure za Euro Cash investicioni fond.
I tu onda ide po tipa srednjem kursu NBS. Moguće je da na količine koje sam radio su automatski dali povoljniji kurs.

Treba da dobijem novu karticu ( Visa debit ) s obzirom da mi stara istice na kraju februara 2026. Kada odem na aplikaciju vidim i novu karticu i
status : neurucena . Kakva su vasa iskustva, da li salju kartice postom ( ako je tako kada bih mogao da je ocekujem ) . Da li postoji opcija da ih zovem i da mi dostave u neku filijalu? U pitanju je kartica za fizicka lica
Da, kartice se šalju poštom na registrovanu adresu. kada - to je već drugo pitanje, ali stiže svakako pre isteka stare. možeš i da tražiš slanje u filijalu, ali je to po meni sporije

@DJmihailo Meni je prethodne sedmice stigla nova Visa debit kartica na kućnu adresu. Razmak između stizanja nove i isteka stare u mom slučaju je oko 7 dana. Poštar ubacuje pismo sa karticom u poštansko sanduče, nije lično uručenje. Nema potrebe da se zove korisnički u vezi kartice, osim ako bude kasnila.

Poslednja izmena:
@DJmihailo Meni je prethodne sedmice stigla nova Visa debit kartica na kućnu adresu. Razmak između stizanja nove i isteka stare u mom slučaju je oko 7 dana. Poštar ubacuje pismo sa karticom u poštansko sanduče, nije lično uručenje. Nema potrebe da se zove korisnički u vezi kartice, osim ako bude kasnila.
Ta mi je informacija trebala. Hvala

hvala svima na komentarima, uspesno smo jutros potpisali ovlascnjenje.
dobila sam sve sto sam htela- uvid u tatine racune, mogu da izvrsim placanje, interni prenos- sve to preko moje app i naloga u okviru e-bankinga.

@pasmina
Da li su se možda pojavile i očeve kartice u aplikaciji Raipay, da možete sa njima i da plaćate?
Mene su ubili zato što sada imam samo svoje kartice dok kartice moje supruge ne mogu više da koristim niti manuelno da dodam.

Pa oni imaju "proizvod" za to, a taj proizvod obično i naplaćuju. Moja žena je u nekom trenutku imala karticu na svoje ime, ali povezanu na moje račune (tačnije, povezane na dve partije jednog računa - deviznu i dinarsku)

Danas sam ih zvao da me pozove neki developer (koji se išta razume) jer imam problem i sa RaiPos-om u lokalu i sa Raipay jer obeležim karticu sa kojom želim da platim a ono mi se skroluje i plati sa firminom (čak sam i telefon menjao zbog toga misleći da je do telefona i opet isti problem)
Baš komplikuju sa tim RayPay-om umesto da predju na Google wallet,na Play storu dobijaju sve same "kečeve" za aplikaciju pogotovo nakon update 😁

nemam Raipay app, nisam dosla do tog nivoa 😁

ako imas ovlascenje i u raiffeisen app vidis njene racune, onda uradis interni prenos sa njenog na svoj i imaces para na svom racunu u Raipay app.
no, razumem da ovako nesto ume da bude gnjavaza

ja imam dva racuna, namenski i za fizicka lica i nervira me sto pri aktivaciji app, morala sam da izaberem koji racun zelim da mi bude dominantan.
ako zelim nesto da platim gde mi traze token, mogu samo dominantnim racunom da placam;
ako zelim da izvadim keš preko bankomata putem - mobilni keš- mogu samo sa dominantnog racuna;
ako zelim da izvadim keš preko limita na bankomatu što zahteva token, isto samo sa dominantnog racuna

kazu mi da je za sve moje probleme resenje u tom internom prenosu

Moguce li je zatvoriti racun online il mora u ekspozituru

Nazad
Vrh Dno