Šta je novo?

iPhone 17

• Začetnik teme Začetnik teme nitro5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Koristim swiftkey kao tastaturu. U viber-u kada kucam poruku, cini mi se da se nekada cuju zvukovi tastature, nekada ne, tj, kao neka slova se cuju, neka ne. Kako resiti da tastatura bude potpuno necujna. U opcijama sam iskljucio tonove tastature, ali uzalud.

Koristim swiftkey kao tastaturu. U viber-u kada kucam poruku, cini mi se da se nekada cuju zvukovi tastature, nekada ne, tj, kao neka slova se cuju, neka ne. Kako resiti da tastatura bude potpuno necujna. U opcijama sam iskljucio tonove tastature, ali uzalud.
Koristi iOS fabričku tastaturu. Najlepša je. 🤮

Jesi li probao da ugasiš ton tastature i pod Settings/Sounds & Haptics/Keyboard Feedback/Sound?

Meni SwiftKey radi bez problema na iP16 Pro (doduše i dalje sam na prethodnom OS-u) i da mi plate da koristim fabričku ne bih mogao. 😅

Ok, mislio sam da govoriš u podešavanjima SwiftKey tastature. Jesi li isključio u njoj?

Koliko znam iskljucio i tamo, sada gledam, ukljuceno. Za sada sve OK, videcemo da li ce i dalje biti tako. Hvala.

Super, to bi trebalo da je rešilo. Ako nešto brljavi, probaj ponovo da instaliraš, ali mislim da neće imati potrebe.

Ja zadovoljan. Prešao sam sa običnog S25. Mnogo bolji video snimak, malo lepše slike. Baterija odlična, dan bez problema. Ekran lošiji nego na S25 ali i dalje veoma dobar.

ja prešao sa 12ice - kamere nebo i zemlja, baterija zavisi od toga šta se radi. Npr. na 12 mi je hotspot jeo bateriju, sada ne baš toliko. Jeste upaljen Low data mode, ali se razlika osjeti. Da ne moram svaki dan da rabim hotspot, baterija meni dva dana opušteno kada punim na 100%…

Nakon dve nedelje korišćenja mogu da sumiram utiske. Znam da sam bila veliki protivnik novog dizajna i da mi je u početku bio baš ružan, ali moram priznati da mi je s vremenom prirastao srcu. Čak mi je srebrni model, koji mi je po izlasku bio najružniji zbog belih leđa, sada postao najlepši. Ukusi se očigledno menjaju. Ne bih rekla da je lepši niti kvalitetnije izrađen od starijih modela i dalje preferiram dizajn i osećaj ranijih generacija, ali više nemam onaj početni negativan stav. Dizajn je, naravno, subjektivna stvar. Ono što me je najviše pozitivno iznenadilo jeste termalno ponašanje. Za ove dve nedelje nijednom ne bih rekla da se telefon zagrevao, čak ni pri snimanju 4K videa, gde je bio tek blago mlak. Isto važi i za prebacivanje podataka sa starog telefona, gde se uopšte nije zagrevao, dok se 16 Pro Max pri tom procesu primetno grejao. Za hlađenje – svaka pohvala. Kod kamera primećujem razliku kod prednje, ali je slabo koristim. Kod zadnjih kamera, telefoto ima pomaka i više mi se dopada rešenje sa 4× i 8× uvećanjem, posebno za portrete, ali to nije kamera koja se koristi svakodnevno. Kod glavne kamere ne vidim neku značajnu razliku. Ono što mi je jako važno jeste da auto brightness napokon radi kako treba – u mračnim prostorijama se savršeno prilagođava i više nemam utisak da sam „upalila lampu u sobi“. iOS 26 me je u početku nervirao, ali sam se navikla; imala sam kratak bug sa zvukom koji je nestao nakon restarta. Punjenje mi deluje nešto brže, a baterija traje nijansu duže, što je i očekivano za nov uređaj. Kao neko ko voli da menja telefone, moram priznati da je ovo uređaj zbog kog sam bila najmanje uzbuđena do sada i da, realno, prelazak iz generacije u generaciju, pa čak i svake druge, ima sve manje smisla. Za nekoga ko ima jednu, dve ili čak tri prethodne generacije, zamena zaista nema mnogo opravdanja. Možda ću preskočiti sledeći model – ali, kao što se kaže, nikad ne reci nikad. Onaj posle njega me sigurno već negde čeka, jer na kraju dana, to je moja boljka 😄

Šta vam piše na telefonima (kutijama) da je country of origin?

Poslednja izmena:
Samo da se upisem u klub vlasnika 17tice. Black EU verzija cucnula za 575 EURa. Ne bi ovoliko povoljno kostao ali poseduje MDM nalog na sebi koji meni ne predstavlja problem da ga uklonim tako da mi je cena kupovine top!
Telefon je vanila verzija ali je najboljji pomak posle 13tice i ovaj model im vredi svaki cent, bukvalno. Ergonomija je prefektna! Hardverski deo izuzetno zadovoljavajuci takodje!
Sve u svemu, za moj pojam jaka 10ka!

Šta vam piše na telefonima (kutijama) da je country of origin?
Samo Kina. A pritom je ovaj moj esim za Japansko trziste.

Odakle porucujete Pitaka maske i da li naplacuju carinu i pdv? Sa kuponom od 10% bi definitivno izaslo manje od 50eur, al kako da znam dal ce ovi nasi ludaci proceniti to kako treba...

Poslednja izmena:
Istekao edit. Vidim sad na njihovom sajtu da naplacuju shipping za Srbiju. U tom slucaju se onda realno isplati uzeti na KP i ne brines dal ce da te zakinu za carinu i pdv ili ne.

1769997835360.png

Dobio ponudu da uz svoj 13 PM, 77% BH dodam 530 evra za iPhone 17.
Verovatno pristajem ali ne znam da l beli ili sage zeleni. Meni lično taj zeleni je prelep dok je opet beli vanvremensa klasika, baš izgleda vanvremenski.

samo 2 zamerke! Zvono telefona je tise nego na prethodnim modelima (na max) kao i zvuk sagovornika u slusalici (svuda sam drzao na polovini sada na 3/4 od max jacine). Ostalo je ekstra!

Uh, ja sam u odnosu na iPhone 14 Pro morao da utišavam i zvuk u slušalici, a boga mi i spikerfon (i FaceTime) jer mi je prejako 😀

Neka te služi u zdravlju. ❤️
Ta tamno plava je ubedljivo najslabija kod kupaca na tržištu ali je jako gospodska i nenametljiva.
Hvala lepo!
Bile su sve tri boje, a meni nije ona boja Trampove kose ili mandarine 🙂 Kad nema crni, ova ipak.

Nazad
Vrh Dno